icon

September 2011

lenkakusi
5. jan 2011

Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.

sima4
10. jan 2012

@dani84 Do Ba chodím,mám tam rodinu 🙂 To som rada,len sa mi treba ozvať a nie je problém 😉

dani84
10. jan 2012

@sima4 super, tak ked bude najblizsie stretko dam vediet 😉

veronika.sedlakova
20. jan 2012

@4gubka
@4gubka JOJ DLHO SOM TU NEBOLA.UZ STE BOLI OCKOVANI NA 3MES?NASA MALICKA VCERA,CHUDERKA MA DNES TEPLTY 38.ESTE TAK ZVLADNUT JEDNO.AKO SA VOLA TVOJE BABATKO?

4gubka
20. jan 2012

@veronika.sedlakova ahoj 🙂 ano boli smesa ockovat 10.1. a mala mala akurat v noci 38,5 tak som jej dala nurofen vraj je ten najlepsi a hned jej klesla a odvtedy nic... nasa sa vola Kristinka a tvoje?

veronika.sedlakova
21. jan 2012

@4gubka NO MY SME DALI PARALEN,TAK MI KAZALA KUPIT LEKARKA A POTOM DIAZEPHAN ALE KEBY SOM BOLA VEDELA TAK JEJ DAM PANADOL ABO NUROFEN NABUDUCE KUPIM.NASA MALICKA JE NATASKA TERAZ 29 BUDE MAT 4MES A MA 5150,TAK AKURAT ASI.KED SA NARODILA NEBOLA BACULKA VAZILA 3170.A KRISTINKA KOLKO VAZI SU PRIBLIZNE ROVNAKO NARODENE
😀

4gubka
22. jan 2012

@veronika.sedlakova moja sa narodila 18.9. mala presne 3kg a 48cm, teraz mala 10.1. 5950g ale ja uz nekojim od 2,5 meisaca takze mozno preto a ty kojis?

veronika.sedlakova
22. jan 2012

@4gubka NO TVOJA MALICKA VAZI VIAC,ASI PRETO ZE PAPA INE MLIEKO.JA STALE KOJIM ALE AKO S PROBLEMAMI,MALA JE STRASNE LENIVA NA PAPANIE POKIAL JEJ NETECIE TAK JEJ SA NECHCE TAHAT.A CO JU MOZEM PRIKRMIT KED NECHCE PIT Z FLASE ANI CAJ.AKE MLIECKO JEJ KUPUJES

4gubka
22. jan 2012

@veronika.sedlakova zacala som s nutrilonom na odporucanie lekarky ale niektore lekatky povedia ze vsetky okrem nutrilonu, a mne sa to osvedcilo lebo z nutrilonu mi dost vreackala a to HA enmusime lebo nik nema alergie takze zacala som davat babylove z DM-ka. je lacne a dobre a dokonca niektore deticky neznasaju vsetky mliecka okrem tohto. takze somyriny predavat nemozu urcite by im to zatrhli a aj cenovo je to lepsie... a skus mam flasu ta pripomina prsnik matky neviem teda aku flasu jej ponukas.... my sme sa trapili preto som zacala dokrmovat... najprv som myslela ze druha kriza, ale ked to trvlao 3 tyzdne a vecer mi mala zaspavala od unavy s placom uz som sa riadne nasrala a takto aspon viem kolko spapa a sme obe ovela spokojnejsie... a caj nechcela ani ona, ale kupila som sunarek sipkovy s cucoriedkami je od 4. mesiacov takze uz mozem a ten si dokonca niekedy aj pyta 😀 takze som hapyy kedze uz aj prikrmujem necely tyzden tak tekutiny by jej inak chybali, a takto ked aj pyta som stastna 🙂 a naozaj skus nurofen je vraj naj. aj kamoska mi ho odporucuila ze jej lekarka povedala ze aj pri zubkoch neublizi a ma davat ze je super 🙂 tak uvidis 🙂inak mala je hrozne zlata.... a vyzera teda ze je vacsia ko moja, sice uz davno som foto nedala ale teda je dobra gulicka 😉

anjelik007
22. jan 2012

ahojte kočky septembrovky, tiež by som mala patriť medzi 🙂 len ešte teda neviem presný termín, kedy by to malo byť.
Kočky chcela by som sa Vás spýtať, že či nie ste niektorá podobný prípad, alebo mi poradiť. Naposledy som mala mrchu 5.12.2011 a teda aj ked viem, kedy som mala plodné dni, tak s manželom sme sa pokúšali aj inokedy. Prvý krát som si robila tehu test 1.12, ked som mala dostať mrchu, ale test bol negatívny o 3 dni neskor mi už ukázal pozitívny. Neviete mi povedať v ktorom týždni som mohla v tedy byť, Potrebovala by som to vedieť kôli dobrovoľnému pripoistenie a na sono pôjdem až 31.1.2012, čo už je neskoro. za odpovede dakujem.

dani84
22. jan 2012

@anjelik007 Ahojky, no myslim, ze by si mala skor patrit do "septembroviek 2012 " 😀 My sme tu uz vsetky porodili... Ale mne sa stalo presne co tebe, v robote som odpadla a vtedy som si spravila test a bol negativny, o par dni som odpadla znovu a test bol uz pozitivny, podla vsetkeho (aspon u mna to tak bolo) by si mohla byt tak v 4. - 5. tyzdni. A este, ak chces presnejsie vediet v ktorom tyzdni si (skorej ako pojdes k dokimu), kup si v lekarni tehotensky test CLEAR BLUE, ten ti aj ukaze priblizne ako dlho si tehotna 😉
A gratulujem 😵

anjelik007
22. jan 2012

@dani84 ja viem, už som sa spamatala 🙂

anjelik007
22. jan 2012

@dani84 a ďakujem

dani84
22. jan 2012

@anjelik007 nie je za co 😉

angelina90
22. jan 2012

Ahojte babulky, mohla by som sa k Vam pridat ? mam tiez setembrovu slecnu Larinku. Narodisla sa 22.9.2011 ako 4 kg, dnes ma cca 6,8 kg, a 67 cm , podla toho, co citam je asi trosku tazsia a vacsia a to ju len kojim. Neviem, ci by som jej pomaly uz nemala davat aj nieco ine, vodu, cajik, mrkvicku. Dakujem za radu
🙂

dana_l
23. jan 2012

@angelina90 len ostan pri tvojom mliecku. to jej teraz staci. ked bude okolo 6 mesiacov tak zacni s pridavanim pevnej stravy. potom uz cely zivot len vymyslat co jej navarit aby zjedla 😉

dana_l
23. jan 2012

@veronika.sedlakova @sima4 gratulujem k detickam. pytajte sa ak chcete nieco vediet

4gubka
23. jan 2012

@dana_l ahoj aj tebe gratulkujem k detickam ty mas teda doma teraz toho naozaj dost aj s dvojickami aj s dvoma sibalmi vacsimi vsak? 🙂

dana_l
23. jan 2012

@4gubka zhrniem to asi takto: co je to nuda? 😉

4gubka
23. jan 2012

@dana_l 😀 ja mam jedno a tiez neviem co to je odkedy ju mame a pri styroch by som sa asi pozrela aj na hodinku dva krat do dna: rano a vecer 😀 prajem vela zdravicka vsetkym a mamke pevne nervy a radost z deticiek 😉

4gubka
23. jan 2012

@dana_l ozaj, ty budes vediet najlepsie... ked som zacala malej davat mrkvicku to je ok ak nieco vykaka nestravene vsak? aj u nas to tak je ci? 😅

dana_l
23. jan 2012

@4gubka hej, moze - musi sa najst aj ked kaka 🙂 ale pri tychto kasickach to bude skor ine sfarbenie ako kusky.

adulicek82
23. jan 2012

@vikka @nena62 dakujem pekne. inak mna to tiez napadlo ze ci nema maly intoleranciu laktozy..robili vam nejake testy?ci odbery? ci ako ste nato prisli ze ju mate? posledne dni inak mi skoro vobec negrcal, ale mi chudacik nachladol, zatekaju mu hlieny a tak opat grcame 😒 😒
@4gubka ahoj pozeram ze si blizko KE, ci priamo z KE? a ze mame rovnako stare babatka 🙂 🙂 pozeram, ze uz davas prikrm, ako ti mala spapala mrkvicku? a kolko ti asi tak zjedla? chcela ti ju jest? moj maly mal dnes 4.mesiace a tiez chcem zacat s prikrmami, ale bojim sa ze ci mi ich bude vobec jest, lebo velmi ani mlieko nechce, stale robi strajky ked papa, vodicku uplne odmieta a cajik len sem tam chce a aj to musi byt teplucky, inak nula bodov 😠 dnes som mu kupila caj - sunarka - sipka s cucoriedkami tak som velmi zvedava ze ako mi ho bude pit.

4gubka
23. jan 2012

@dana_l no praveze ona mi spapa aj skoro 1,5 hrnceka mrkvicky a pyta aj mliecko za tym, a ked vykaka mrkvicku tak normalne cisto mrkva oranzova nie ze inak sfarbena alebo nieco,ale nie vela, mozno ako jedna okopista lyzicka cukru 😅 ne take prirovnania... 😀 😀 😀

4gubka
23. jan 2012

@adulicek82 ahoooj ja som priamo z KE - sever 🙂 a ten cajik je SUPER 😀 moja nechcela nic, skusala som vodu, iny caj, riedsie mlieko a proste nic... a tento cajik jej chuti normalne si niekedy pyta 😀 fakt aj mne chuti 😀 😀 😀 a ano papa mrkvicku dokonca mam pocit ze ked niekedy nestiham ( ona je energiticky zasobena asi na 3 roky dopredu 😀 ) tak jej dam kasicku co s vodou rozrabas vanilkovu, tak akokeby bola nahnevana ze chce mrkvu 😀 tak jej to potom musim dat do flase a skusat az kym to nevzda a nezje aj to 😀 asi dva dni so dala cisto mrkvu, potom som dala aj trosku petrzlen a potom jedna k jednej a teraz uz aj troska zemiacik 🙂 a dalej neviem co pridam, asi zatial staci a potom postupneostatne ako kalerabik a tak, zeler aj tak nemoze a vela uz vyber nemam...a brokolicu pre trosicku nekupim a aj tak z toho moze iba tie konce ruziciek lebo stopky nafukuju... a najprv sa asi dva dni polovicou trapila kym zase prisla na to ako to ma jazyckom robit aby spapala tu dobrotu a potom ku koncu to slo samo a teraz je to uz lepsie ale aj tak sme cely od mrkvy minule az v usiach mala ani neviem ako 😀 inak neviem ci kojis si nie, ale ak ano tak s prikrmamy by si mohla pockat aspon do 5.mesiaca lebo kojenym detom staci m.mlieko ma vsetky ziviny co potrebuje... od 4. mesiaca sa dava len detickam ktore su uz aktivnejsie a papaju umele mliecko....teda neviem no ci kojis ci nie,a asi to vies aj sama hehe 😅 no a dokonca mam pocit ze sa jej papanie s lyzickou zapacilo a zacala mi odmietat flasu tak ked jej davam vecer kalciferol tak caka asi ze aj zbytok mliecka dostane s lyzickou lebo nechce flasu 😀

nastasja25
26. jan 2012

ahojte,mám tiež septembrového,presne 29 bude mať 4 mesiace ..máte drobčekov,môj synko na poslednej poradni meral 7250g a 66cm,je to velký hladoš🙂

martaa4s
26. jan 2012

@nastasja25 ahoj, čo mu dávaš papkať....aj môj je stále hladný, okrem kojenia ho aj prikrmujem nutrilonom a aj kašičkami
@4gubka 🙂 to jej chutí mrkvička surová, alebo jej to dusíš? 🙂, ...... môj ešte nepapal žiadnu 😀 ..... kamaráti sa s banánmi 😀

viera84
27. jan 2012

Ahojte, ja mám tiež synčeka narodeného v septembri. Máme už 4 a pol mesiaca. Včera sme boli práve na druhej dávke očkovania, ale zatiaľ to zvláda statočne 🙂 drží sa bez teplôt, tak dúfam, že aj dnešok tak prejde.

4gubka
27. jan 2012

@martaa4s no ja jej varim vsetko, nedavam surovu to mozu uz??? ja ovocie chcem zacat neskor, lebo je sladke a potom mozu deticky odmietat zeleninku 😉

4gubka
27. jan 2012

@viera84 drzim palceky aby ste to zvladli ok 😉 my ideme na druhu az 21.2. ...

4gubka
27. jan 2012

@nastasja25 tak to teda je hlados, moja mala 10.1. 6035 cm a 5950g 😀