♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
plati aj to aj u nas, ale u mna to nebude mozne si odbehnut nakojit, kedze presun do prace mi trva cca 45 minut so vsetkymi prestupmi 😀 ... a nastupila by som asi na plny uväzok, zalezi ako riaditel porozhadzuje hodiny, co ostanu po mne ... ale ak budem kojit, tak by som potom kojila len do konca MD ... ale budem sa snazit najst si nieco u nas v MT, ale nie v skole ... najradsej by som bola, keby sme sa obaja zamestnali ako profi.rodicia, ale to by sme museli mat väcsi byt a ten momentalne nehrozi
zuzka, 5m babo uz je aj na prikrmoch, takze to mozes vyriesit tou odsavackou. ja som odsavala uz len rano a vecer, ale stacilo jej to na 4 krmenia, na obed mala zeleninu a na olovrant ovocie, tak bola prakticky ako keby stale kojena, len papala z flasky.
u muza teraz robota nehrozi, je stavbar a tu su vsetky stavby kvoli krize uzavrete. a iri maju problem najst robotu, nieto este pristahovalci. nastastie mna sef z roboty nechce pustit, ved mi aj chcel dat viac hodin, ale to by som zasa malu nevidela velmi. ked som nastupila po materskej, tak som robila od pol druhej do pol osmej, z toho mi mala doobeda vacsinu prespala, cize som ju videla tak tri hodiny a zaspavala o siedmej, cize kym som prisla domov, uz spala. nastastie dva tyzdne po mojom prichode dala vypoved manazerka na deli, tak sef prisiel automaticky za mnou, ci nechcem jej miesto. brala som vsetkymi styrmi, vsak koncit o druhej je uplne super. zvlast, ked mala spi hlavne doobeda a poobede je uz hore, tak si ju aspon uzijem teraz.
tak ja chodievam teraz do prace o 6:15 z domu a pridem, ked nic dolezite v robote nie je ookolo 15:15, niekedy aj neskor a doma este musim taku hodinku - dve pracovat ... plus aspon jeden den pocas vikendu praca doma aspon hodinku-dve, obcas viac, zalezi od toho, co musim mat hotove 😝 ... je to dost o nicom
tak to by ti fakt pomohlo, najst si cosi blizsie k domu. zbytocne vela stratis cestovanim. ja este aj na 15min. prestavku domov prebehnem.
aj to cestovanie je dost problem, ale hlavne si chcem najst taku pracu, pri ktorej by som len minimalne este robila aj doma po pracovnej dobe
no ono ta praca doma zas nemusi byt problem, mne napr. stanka zalahla predtym uz o siedmej a mala som pokoj. len ju teraz drzim dlhsie, lebo v lete tu bude zapadat slnko o jedenastej vecer, takze chcem jej posunut rezim, nech chodi spinkat tak okolo desiatej a zasa rano neskor vstava. ale take male deti este spia aj 2-3x cez den, takze by si stihala robotu v pohode. skor to cestovanie by teda mne osobne dost vadilo.
mne vadi aj to pracovanie doma, lebo potom nic nestiham poriadne a zanedbavam domacnost ... ako vravim, je to o nicom
no to je pravda, ze nie kazda praca na doma sa da robit aj pri dietati. ja stiham popri stanke, sama sa mi prehra v obyvacke, takze pri nej mozem aj objednavky vypisovat.
tak ja musim hlavne pisomky opravovat a robit si pripravy na hodiny ... aj teraz ma este caka cca 60 pisomiek, ale uz len ked si na to pomyslim, tak mi je zle ... 30 som uz opravila, tak aspon cosi
zuzka a ake predmety ucis?
matiku a slovencinu, takze mam kazdy tyzden co opravovat 😖
ahojte dievcata,
baby ja este k tej uzkosti, Misko sa neboji cudzich ludi, aj vonka ked ideme tak kocik mame tak ze som mu za chrbtom a to mu nevadi ze ma nevidi... ale doma ked vyjdem z izby tak uz prasi za mnou, ale pokial je niecim velmi zaujaty tak mu je to jedno, ale niekedy spusti riadny plac lebo nechcem aby isiel za mnou tak zavriem dvere a to je pre neho hrozne ☹ a lady my sa neuspavame na ruckach, misko pekne zaspi v postielke, hladkam mu tvaricku a pekne zabuva alebo si spolu lahneme do postele a je to, on skor sa pyta na rucky ked odidem z izby ide za mnou ale ja idem napr. do kupelne a zavriem pred nim dvere a on sa mi velmi rozplace za dverami a ked vyjdem tak sa mi normalne po nohach splha ☹ tak nic ine neostava iba na rucky zobrat aj ked velakrat sa to snazim vyriesit tak, ze mu ukazujem hracky a snazim sa ho zaujat ale celkovo ma to zacina trapit a neviem co s tym ☹ myslite, ze sa mam s tym zverit nasej pediatricke?
a k tym malym vecickam, mam nutkanie vsetky vecicky darovat
zuzka, no to mas teda ozaj vrazednu kombinaciu 😀
ivi, ono chlapci su celkovo viac naviazani na mamu ako dievcata, takze podla mna je to normalne.a ak si stale len s nim, tak sa nedivim. ja som musela od malej od jej 6.mesiaca, takze je zvyknuta, ze obcas pri nej nie som. a zasa muz chodi parkrat do tyzdna na trening, to je prec viac nez 5hodin, takze aj to je zvyknuta, ze od nej odchadza. inak je strasne spolocenska, na kazdeho sa usmieva v kociku, ruku podava aj uplne cudzim, len co neviem pochopit, tak od narodenia pozna nasho suseda, ale zakazdym, ked ho vidi, tak jaci, ako keby ju z koze drali. az po chvili sa nejako osmeli a uz mu aj na ruky ide, ale prvych par minut horor. az sa zachadza od placu. a to iste s kamaratom. este by som pochopila suseda, ten je ako sandokan zarasteny, vlasiska dlhe, ale kamarat presny opak a aj ten jej vadi. 😖
no lady ono to bude asi tym, ze misko je na mna velmi naviazany. starych rodicom mame daleko, ocko je obycajne v robote, takze cele dni travime spolu a som mu stale k dispozicii. ale aj nas ocko bol vraj taky placko a doliezac za mamkou ked bol maly, svokra hovorila 😨 no a vyrastol z neho sikovny, sebavedomy, samostatny mlady muz 😀
ivi, ani nevrav o starych rodicoch, ti nasi su 2500km daleko 😀
ale chodime s malou do materskeho centra, kde je kopec inych deti a tam sa vie mala vyhraaaat. ani si ma hodinu nevsimne. takze uz si zvykla, ze ma nemusi mat stale pri sebe.
aj ja som uz uvazovala nad tym materskym centrom, tiez nedaleko nas je jedno, tak chcem tam ist a chcem vidiet ako sa misko bude spravat
len problem je v tom, ze akurat ked je to centrum otvorene tak misinko obycajne buva, doobedu od 10:00 hod, no to my sa akurat ukladame buvat a poobede od 16:00 hod a my chodime buvat o 15 hod... tak mozno poobede by sme nieco aj stihli 😀 tento tyzden tam asi nabehneme
no my sme mali taky isty problem, ale stanke som zacala posuvat rezim, takze teraz to uz tak vychadza,ze stihame. my to mame len v stredu, a akurat mi to tak vyhovuje, lebo v stredu nepracujem.
Ivka, nestresuj, to je v tom veku bežné, keď si väčšinu času s malým Ty. My sme to tiež tak mali cca do roka, potom to odznelo ani neviem ako... keď som Naďku nechala v ohrádke, lebo som potrebovala niečo urobiť bez nej, tak kvílila akonáhle som sa jej stratila z dohľadu, aj keď som sa jej snažila vysvetliť, že o chvíľku prídem. Niekedy som ju nechala, ale zase dlho nie, radšej som aj na záchod išla tak, že dvere otvorené a malá kukučkovala, čo tam robím 😀 Teraz už keď zavriem, tak pekne sedí za dverami, klope mi na dvere, vždy sa jej ozvem, že som tam a pekne čaká, kým vyjdem, ohrádku sme už zrušili. Ten vývin u dieťaťa neskutočne napreduje, každý deň niečo nové, uvidíš, o pár týždňov si už na to nespomenieš... a zase prídu iné trampoty s drobcom 😀
Dobré ráno, baby 🙂 Všetko najlepšie k MDŽ vám všetkým prajem! Ešte som včera zabudla - niektoré ste spomínali homeopatiká na bolesti hlavy-migrénu, čo sa môžu v tehotenstve. Kamoška má s tým problém, tak ak mi pre ňu viete poradiť konkrétne niečo, čo zaberá a je to dostupné bežne v lekárni. Ďakujem za rady a prajem krásny sviatočný deň 😉
drakvak, dakujem, asi nieco take som potrebovala pocut... presne to co opisujes ty, to robi aj mne Misko, velmi dufam, ze to prejde co najskor 😉
drakvak na silnu migrénu homeo nie je mne pomohla len akupunktura za tri seansy bolo po migrénach. Ked boli hlava len jedna str. pri spanku napr. dobra je Aloe 7CH.
ahojte babulky, idem sa s vami radit...
boli sme na odbery, tie prve... a vysla mi vysoka hodnota pri toxoplazmoze, sestricka sa akokeby nevyznala v tych vysledkoch, ale splietala, ze to je chronicke, ze to som musela prekonat uz davnejsie...
pri hanke mi nic nevyslo, teda neviem ci mi nerobili testy, alebo boli v poriadku...
Momoyka, prečo sestrička a nie lekárka/lekár Ti to hovorila? Pýtaj sa, máš právo na vysvetlenie, čo konkrétne znamená dávnejšie a nech pozrú staré záznamy, ak si nemenila lekára, mali by to mať. Ale nerob paniku, to bude v pohode.
Ivka, určite to prejde, len vydrž, keď dieťa striedavo opatruje viac osôb, tak je to možno iné, ale ako som už písala, ja som s malou maximum času a tiež to takto prebiehalo. Teraz sa tiež niekedy netvári nadšene, keď odchádzam k lekárovi alebo niečo vybaviť a zostáva s ňou moja mama, ale nerobím žiadnu dlhú rozlúčku, teraz jej už dám pusinku a poviem, že idem preč, ale vrátim sa skoro a zatiaľ sa bude hrať so starkou, predtým som sa radšej len rýchlo vytratila preč, kým si to nevšimla, lebo by to bolo ťažšie. Aj mi mama potom hovorila, že malá chodila po byte, pozerala do každej izby, za dvere, klopala na kúpeľňu a na záchod, všade ma hľadala, ale neplakala, stále ju niečo iné zaujalo. Teraz je prítulná a umrnčaná hlavne keď jej idú zúbky. Už je to tak - každý vek prináša svoje radosti aj starosti.
ahojte, idem zajtra do genetonu na krvne testy ohladom pohlavia. boli ste tam niekto? ako dlho trva, kym vam daju vysledok?
mamicka ... ved to si uz mohla vydrzat ... o chvilu budes vediet pohlavie aj zo sona 😉 ... mne by bolo luto tych penazi, co by som za to vyhodila 😝
mamicka - na stranke pisu, ze vysledky posielaju do 5 pracovnych dni, ale osobnu skusenost nemam. ja si pockam, co ukaze ultrazvuk 🙂
dnes som bola v poradni. za prve tri mesiace som nepribrala ani kilo a teraz za mesiac hned 4. Doma vahu nemam, tak mi dnes u doktorky takmer oci z jamiek vypadi ked som tam videla to cislo... Aj vy tak priberate, alebo to len ja mam taky apetit? 😀
dobry vecer dievcata,
joj, ja sa uz tak tesim kedy sa dozvieme pohlavie 😅
andelik, ja som zatial nic nepribrala, sem tam sa mi zda, ze som trocha schudla, vaha zacala ukazovat o 1kg menej, ale uz mi zacalo chutit papat, konecne sa rano idem najest s tym, ze joj dala by som si nieco fajne, ako to bolo doteraz, bleeee... daco by som mala zjest aby som neodpadla od hladu
dnes som si kupila krem na natieranie bruska elastiq
Mamicka, vysledok ti poslu este zajtra vecer sms-kou 😉 Daj vediet ako si dopadla 😎
mne je sice zle nonstop, ale musim jest, lebo ked nejem, tak ma zacne natahovat. takze uz mam 4kila navyse. aj brusko mi uz dobre vidno, ale pri druhom babu to vidno vcassie ako pri prvom, tak kaslem na to.
inak ak niektora chcete, v maji ideme na slovensko, tak martin, zilina a okolie, doveziem lacnejsi sudocrem, cca o stovku lacnejsi za balenie ako je na sr. mam par kamosiek, ktorym vozim.

a to chces ist nazad na plny uvazok? ja robim 4dni do tyzdna po 6 hodin, koncim o druhej, tak sa to da v pohode. inak najhorsie bolo zo zaciatku krmenie. lebo to som musela vstavat o siestej, aby som stihala odsat mlieko. inak neviem, ci je nieco take aj v slovenskych zakonoch, ale tu ma narok mamicka, ktora stale koji, na celu hodinu prestavku na kojenie a musi jej ju zamestnavatel preplatit. bud si ju vyberie celu, alebo ako 2x po 30min alebo 3x po 20min. plus este prestavka na obed do toho, ale ta sa uz nepreplaca samozrejme.mne by sa to oplatilo, keby som robila dlhsie, lebo byvam 100m od obchodu. a toho, ze nestihas sa neboj, ja som predtym tiez nic nestihala, ale pri malej zrazu musim a stiham 😀