icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

drakvak
16. mar 2010

Andzi, používala som Canesten krém, ale mala som len bežný výtok a trochu svrbenie, tak doktorka poradila, že to pomôže, ak to nie je nič vážnejšie... Baby, u nás v KK je riadna snehová fujavica, chcela som ísť s Naďou na prechádzku, no ale veď by ma aj s kočíkom odfúklo 😠 Minule ste písali, že sa tešíte na letné šaty a sukne, o tak tu u nás si ešte dosť dlho počkám aj na jar, nieto ešte na leto! Ach jaj...

parhelie
16. mar 2010

ahojte babulky 😉
aj ja by som sa k vam velmi rada pridala. Cakame nase prve babo, na ktore sa moc tesime, no ja som z toho este stale tak trosku vyplasena 😉 som velmi rada, ze tato tema existuje a ze sa da rozpravat s babami, ktore prezivaju to iste...

zuzuz1
16. mar 2010

jaj tak mam po odbere krvy.. hmm niektora sa tu pytala kedy by mali byt vysledky... mne sestricka povedalal aby som si v piatok zavolala,,,. takze necely tyzden aspon u mna 🙂

iank ako ste na tom s vahou? mylsim ze sa to tu zu riešilo ale aj tak... akože cca 5-6 rokov sokm si držala váhu 60kg a teraz ze stráta hmotnosti 4 kila... 😖 a ne a ne ísť to hore,,, už aj sestrička sa čudovala či mi jesť nedávajú... a ja doslova žerem a nič 😖

čo sa týka vitamínov tka do mňa pchajú všetci samé ovocie a zeleninu,,, že mňam mňam ale aj tak to na čerstvú a pravúú zo záhrady nemá 🙂 aj tak si dávam sem tam calibrum to od 2. trim. aj to len sem tam ;)

hej a videla som tu rozoberať sex... hmm u nás to bolo perné... bola osm nonstop unavená a nakoľko som chodila a ešte stále chodím spávať so sliepkami (cca 20:00) mm to nemal ľahké... normálne som ho ľutovala ale čo už... bývalo mi zle a únava spravilo to svoje... terza sa začínam pomaly preberať "zo zimného spánku" ale aj tak to už nie je vončo... no čo už 😀

hej inak ste niektorá chorá? myslím nádchu? mne sa to ťahá už druhý týždeň a začína ma riadne boleť hlava z toho :(

anarida
autor
16. mar 2010

Ahoj kočky
parhelie vitaj medzi nami 😉
zuzuz nejako som nečítala ani sa mi nechce to teraz hladať krv ti brali načo ? Dala si si zistiť pohlavie ? 😵

zuzuz1
16. mar 2010

nie nie AFP myslím 🙂

ivanulienka81
16. mar 2010

vitam nove tehulky
jaaaj, ja si musim poklopkat nastastie 1. trimester zvladame bez akejkolvek komplikacii, zatial nas aj nadcha a prechladnutie obchadza
baby, ale ja chcem fakt uz jarnejsie pocasie

parhelie
16. mar 2010

dakujeme za privitanie 😉
chcela by som sa vas spytat, ci tie AFP testy a rozne ine odbery robia kazdemu a vsade, alebo to nie je pravidlom?... ja som bola minuly tyzden na prvej poradni, kedy som uz bola v 13 tt a nebrali mi ani krv ani nic.. a najblizsiu poradnu mam az 13.4., kedy uz budem v 18tt.. a vtedy taktiez niesom objednana na krv ani nic.. myslite, ze je to ok?

ivanulienka81
16. mar 2010

to ti este vobec nebrali krv? parhelie to sa mi nejak nezda?
mne brali krv 8tt, teraz ked som bola v poradni v 13tt a mam prist na krv aj v 16tt a vobec vtedy nemam ani poradnu, proste len na odber idem

jazmina83
16. mar 2010

kde ste baby? to každá pracuje? 😀 😀 😀 idem si dať na obed francuzske zemiaky kým mi nie je zle 😝

ozaj, cvičíte počas tehu nejaké cviky? ja som prestala, ale mi to chýba, a fit lopta je nudnááááá 😀

jazmina83
16. mar 2010

no, práve som si dočítala posledné komentáre tehuliek z marca 2010,a veru som si riadne poplakala pri ich komentároch, niektore tehulky su čerstvo po porode a v dobrom im závidím, že to majú už za sebou 😅 musí to byt úžasný pocit ☹

kde je ešte septembeeeeeeer!!!!! 😀 😀

andzi
16. mar 2010

mywiel, ďakujem ti za radu, a myslíš, že mám ísť k dr. hneď? Poradňu mám v pondelok a moc mi to nevyhovuje dovtedy. Nemôžem si zatedy sama pomôcť tým Canestenom?

parhelie, čo ja viem, tak AFP testy na vrodené vývojové chyby sú povinné, ale opýtaj sa u lekára, ja by som ho radšej zmenila takého doktora.

jazmina, september je tu čo nevidieť, neboj, o chvíľu sa aj my budeme gúľať do pôrodnice.

maculienka123
16. mar 2010

zuzu nadcha v tehuý je normalna,cim viac si tehu,tym viac mas hlieny a plny nos,s tym nic nespravis.niekto nema,niekto ano.ja sa rano zobudim a hrdklo plne hlienov a pritom nie som chora ani hrdlo neboli.
ja mam chut na sex stale,sexujeme tak 4x do tyzdna.

juj,to pocko,kedy bude pekne,uz aby sa dalo prejst a tak.idem spravit hubovu polievku,nech mame co na veceru a tuniakovu pomazanku,obed som este zchosnila zo vcera co bolo navarene.aj nejaky kolac by som mala zbuchnut,ked neviem aky. 😒

ja neviem,ci mam moc fantazie ale ja citim take kopkanie uplne dolu uz par dni,a zas teraz.bud preskakuje sval alebo babo,no neviem sama.

maculienka123
16. mar 2010

pridavam brusko do albumiku 🙂

johanka19
16. mar 2010

ahojte.
pozeram, ze niektore už boli na tolko odberov krvi, aj NT vysetrenie. ja idem teraz prvy krat na "krvny odber" 🙂 ze v 16tt, doteraz stale len sono bolo. NT mi nemeral, a ani som sa ho nepytala - pravdu povedat len nedavno som si kukla, co to vlastne je.
a kedze sa riesilo sexovanie, pridavam sa aj ja - mali sme dvojmesacnu abstinenciu - viacmenej vynutenu tym, ako zle som sa citila 🙂 a mm vobec nenaliehal, dost to respektuje, ze ako sa citim. minuly vikend sme si to prvy krat vynahradili ....🙂 🙂 🙂 zatial mi nerobila problem ani "klasicka" poloha, tak uvidime ....
inac sa mame ok, ziadne bolesti len dnes rano som zas vracala, po 5 dnoch - ach jaj, a ja si už naivne myslela, ze ekd to raz prestalo, ze to akoze naozaj prestalo.... tak nic ....

parhelie
16. mar 2010

robili mi odbery iba raz a to prvy krat ked som bola u doktora a potvrdil mi tehotenstvo, to bolo v 9tt. to boli vsak take tie vseobecne testy na krvnu skupinu, hiv, atd... potom mi este robili NT, vtedy mi brali aj krv k tomu, ale pri poslednej (teda oficialne mojej prvej) poradni mi nebrali ani krv, ani ma na krv neobjednali a najblizsie mam prist na poradnu 13.4, co uz budem v 18tt..a to mi uz pride naozaj dost neskoro 😢
vseobecne mi pride 5tt casovy odstup medzi poradnami dost velky... vy chodite ako casto?

tie AFP testy sa maju robit v nejakom konkretnom tyzdni, alebo myslite, ze mi ich budu robit, resp. budu moct este spravit po tom 18tt?

Andzi, ja myslim, ze Canesten sa po prvých troch mesiacoch tehotenstva moze uplne v pohode.. kamoska ho myslim, ze pouzivala
http://www.mojalekaren.sk/canesten-1-vaginalny-...

maculienka123
16. mar 2010

johanka,to je nejak neskoro ze ides na odbery,alebo ti to spravia vsetko naraz.no neviem,mne uz brali tri krat krv a kazda bola na nieco ine,lebo kazdy tyzden je inak specificky.

s tym vracanim,ja to iste tyzden fajn a zas to pride jeden vecer vraciam jak diva,nieco mi nesadne alebo som moc plna.no a musi ist von,ale uz to nieje pravidlo.

mywiel
16. mar 2010

Jazmina ja necvicim lebo doteraz mi bolo zle ale teraz uz zacnem jogu. 😉

maculienka123
16. mar 2010

parhelie,no co ja viem,kazda tu ide na AFP testy okolo 16tt nie neskor,ale mozno to neva.mne povedal doki,ze to treba v tom tyzdni.

johanka19
16. mar 2010

maculienka, pozerala som si tvoj album, ty mas teda "poriadne" brusko. ja svoje este v pohode schovam pod termin "sadielko" a vobec nevyzeram ako tehu a ked som si minule skusala jedny rifle, tak absolutne nebolo nic vidiet .... takze zatial som "tehotna len v teplakoch" 🙂

johanka19
16. mar 2010

maculienka. asi mi budu robit vsetko naraz, lebo dr. mi naposledy povedal, ked som sa ho pytala na odbery (lebo ked som bola v nemocnici, sa ma pytali a ja som im hovorila, ze som este na ziadne nebola), že zbytocne tyrat mamicku postupnym opakovanym odberom, ze co neponahla, staci urobit naraz s tymi v 16tt - tak ja sa spolieham, ze vie co robi, doteraz som bola s dr. stale spokojna (aj ked, ved doteraz som nebola tehu 🙂 ), da sa s nim porozpravat a ked sa nieco spytam, vysvetli .....

maculienka123
16. mar 2010

jojanka,tak asi oni vedia co robia,mas pokoj,nemusesla si behat po odberoch tak casto.
to bude asi aj tym,ze som vela probrala 7kg.

mywiel
16. mar 2010

No na zaciatku tehu by mali ale vediet ci si imunna na rubeolu, toxoplazmozu lebo ked to chytis mozes potratit tak mne pride dost neskoro zistovat to az teraz. 😨

jazmina83
16. mar 2010

woooooow maculienka ake krásne bruško 😀 nikde ziadna skaredá stria, pekné pevné bruško 😵 😵 😵

vitaj parhelie 😎

jazmina83
16. mar 2010

je tu medzi tehulkami taká, ktorá ani raz nezvracala? 😨 😨 😨

johanka, to s tým zbytocním týraním mamicky v tehu neviem ci mysleli zo srandy, ale 1 skumavka krvi este nikoho dufam neskrantrila a ja som uz po 4-tom odbere krvi!!!!! 😲

takze radsej sa nechaj "týrat", ale daj si spravit vsetky odberi ktoré sú potrebné 😵

ivanulienka81
16. mar 2010

ja som ani raz nevracala 😅
macu, krasne brusko, no darmo vsak uz 17tt 🙂

jazmina83
16. mar 2010

ivanulienka,tak vitaj v klube "negrcateliek" 😀 😀 😀

silvika
16. mar 2010

zenicky bola som dnes na sone, babo je zive, ale asi spalo, lebo sa moc nepohybovalo, crp ze 54mm NT 1,5 vsetko akoma byt, este mi krv brali tak konecne vysledky asi vzhladom k vysledkom z krvi. ale aj toto potesi 😝

jazmina83
16. mar 2010

silvika, aj ked som som bola minule na sono, babo len spinkalo a som musela kaslat a stuchat ho nech sa zobudi...a len dvihlo ručku, že mama daj mi pokoj sa chcem spaaaaat 😀

a pocula si bit aj srdiecko? kraaasny zvuk, vsak? 😵

ivanulienka81
16. mar 2010

baby, zato ta "nasa krasavica" sa na sone predvadzala 😀

ivanulienka81
16. mar 2010

jaaaaaaaaaj macu ako som videla tvoje brusko tak som si s nostalgiou teraz popozerala moje brusko, ked som bola tehu s Miskom 😀