icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

anarida
autor
27. mar 2010

neviem prečo ten link nejde 😕
Hlasovanie -Hlasovanie "Miss internet"

ladywitch26
27. mar 2010

baby, k tej zapche, skuste lieskove orechy. ja ich jem denne a teda o zapche ani nesnivam, a to predtym som mavala dost casto. a tiez pomarance. v orechoch je vela vlakniny a napr. vo vlasskych aj olejov, takze by to malo pomoct pri zapche.

anarida
autor
27. mar 2010

Idem ja obliekať baby a bežíme na vláčik ide nám už 12:22 pá pá večer 😉

zuzanockamt
27. mar 2010

ja orechy neznasam ... hlavne lieskovce a z vlasskych ma stipe jazyk ... obsahuju nejaky alergen ... najviac mi chutia mandle ... pistacie som mala hrozne rada, ale odkedy som tehu, tak nemozem ani citit 😝

zabullka
27. mar 2010

Milé mamičky, budúce mamičky.
Pripravujeme pre vás a vaše bábätká kurzy plávania a cvičenia v okolí Banskej Bystrice približne do 10km od centra. Kurzy sú vedené pod odborným dohľadom fyzioterapeutky.
Kurzy plávania- 100 eur/mes., 8 lekcií- 2x./týždenne
Celková doba plávania je ohraničená na dobu 1 hodina a 30 minút, ktoré sú približne rozložené takto:

* 15 minút – pred zahájením lekcie
* 45 minút – trvanie lekcie
* 15 minút – saunovanie
* 15 minút – aklimatizačná doba
Prvé kurzy otvárame v septembri 2010 a preto vás už chcem teraz poprosiť kto by mal záujem keby ste sa hlásili na túto mailovú adresu
plavaniecviceniesbabatkamibb@gmail.com

dadulienka27
27. mar 2010

ladyw,ja som AFP-tripple test pochopila takto-ci bude mat babo nejake postihnutie sa da z krvi zistit medzi 16-18tt.ak je ta percentualita vysoka podstupuju sa dalsie krvne testy,alebo sa potom robi amniocenteza-na vysledy sa caka dost dlho.Ak by babo bolo postihnute na 100%zakony predlzuju termin potratu potom asi do 24tt.
co mam sono potom mam v 22tt a tam sa sa robi anomaly scan (kontroluju sa casti telicka)-zo sona ti urcite doktor neurci chromozonove aberacie (anomalie),moze zistit ten downov syndrom-typicky horny razstep pery....
Vy to v Irsku nemate lebo tam je interupcia zakazana..
tak asi toto je moj nazor,ak som nieco zle napisala,tak ma kludne opravte alebo doplnte 😉

ladywitch26
27. mar 2010

dadu, ja neviem, ale keby bolo babo neviem ako postihnute, tak aj keby mi to neviem aky zakon umoznoval, tak neskoro by som na potrat nesla. vsak to uz citis aj pohyby, kopanie a nemala by som to srdce ho len tak zabit. a tym scanom tu urcuju anomalie, a ked cosi zistia, tak sa planuje operacia. jednej slovenke tu zistili, ze babo nema uzatvorenu brusnu stenu, proste crievka malo mimo bruska vonku, tak nesla rodit do porodnice v jej obvode, ale rovno jej naplanovali cisarsky v dubline v specializovanej nemocnici, kde rovno to malinke aj operovali.

dadulienka27
27. mar 2010

zabulka a tehu moze ist do sauny????

dadulienka27
27. mar 2010

ladyw ja ma skoncenu okrem 1-4ZS aj ped.mentalne postihnutych,ale kebyze s babom nieco je neviem ti povedat ako by som sa rozhodla (a to by som mala byt vyskoleny odbornik na starostlivost o postihnute deti),pretoze niekedy ma take postihnutie,pri ktorom by po narodeni iba trpelo......a to uz stoji za uvazenie ci budem tvrdit,ze si svoje babo nedam zobrat za nic na svete,a potom sa tu bude len trapit....preto tieto testy su na kazdej mamicke ci ich chce absolvovat a ako sa rozhodne po vysledkoch je tiez len na nej..tych postihnuti je neuveritelne mnozstvo
ale uz radsej toto tu nerozoberajme,lebo to moze byt dost neprijemne pre ostatne dievcata a je lepsie ked ma clovek menej informacii,tak sa aj menej stresuje
myslime pozitivne 😀 😀 😀

ladywitch26
27. mar 2010

dadu, tehu by do sauny nemali, ale to myslela asi s babatkami. ale pre nas je to aj tak pase, vsak v septembri sa len narodia, takze urcite nebudeme chodit plavat hned s novorodencami. najskor sa moze od 4 mesiacov myslim, no a to bude este zima. a co boli u nas v majovkach baby a chodili plavat v zime, tak im boli kazdu chvilu chore. takze ja by som s drobcami na plavanie urcite pockala aspon do jari.

dadulienka27
27. mar 2010

lady ja som si to asi zle precitala 😀 😀 😀

zuzanockamt
27. mar 2010

ked uz pisete o tych postihnutiach, tak veru ja neviem, ako by som sa rozhodla a neviem, ci by som postihnute dieta zvladla ... este Downa asi ano, to nie je az take hrozne, pokial ma to lepsie stadium, ale inak neviem-neviem 😔

ladywitch26
27. mar 2010

dadu, ale ziadne testy ti nikdy neukazu, ake to postihnutie presne bude. mam kamosku, ktorej vysli este aj dva kontrolne velmi zle, bola na amnio a aj tam jej tvrdili, ze jej radsej odporucaju prerusenie. no ale ona silna katolicka, takze neprichadzalo do uvahy. akurat bola cele tehu na liekoch, lebo mala kvoli tomu strasne depky. no a nakoniec babo uplne zdrave. dnes ma chlapcek 5 rokov a nic mu nie je. a jedine, co pocula od doktorov, ze no vsak aj testy sa mozu mylit. tak potom na co je to dobre?

dadulienka27
27. mar 2010

lady aj my sme na skole mali pripad,kedy maminke tvrdili downov syndrom a babo sa narodilo uplne zdrave 🙂
ja som tie testy absolvovala hlavne pre pokoj duse a verim,ze v urcitych pripadoch su aj na nieco dobre,neverim,ze by ich schvalili aby sa robili len tak, ked nemaju nejaky pozitivny ucinok,to by poistovne potom nepreplacali 🙂

agentkak
27. mar 2010

baby toto nem dobrá téma..... netreba nad tým premýšlať ste/sme zdravé baby v dobrom veku tak netreba myslieť negatívne... treba papať vitamíny zdravo sa stravovať a hlavne nemyslieť na to... tieto výslekdy vychadzaju zle väčšinou babam s vyšším vekom alebo ak je v rodine nejake postihnutie,,,, takže nestresujme drobcov 😉

zuzanockamt
27. mar 2010

agentka ... no ved jasne, ale poznam rodicov, otec rocnik 1982 a matka rocnik 1979 a dieta Down 😔 ... co sa ma stat, to sa stane, uz je tak, ale aspon mame pravo sa rozhodnut 😔 ... a to je dobre, ci to uz bude niekto odsudzovat alebo nie 😔

dadulienka27
27. mar 2010

jj suhlasim,radsej o nieco inom 😉
kamoska povedala,ze vo vyssom stadiu sa v strede na brusku urobi nejaka ciara.......nazory?preco?naco?

zuzanockamt
27. mar 2010

no ciara sa zvykne robit v II. trim, ale naco netusim, ja som zatial nespozorovala nic
uz sme spolu s MM umyli okna, dufam, ze to nebude mat ziadne nasledky, lebo som sa kvalitne vynatahovala 😝

ladywitch26
27. mar 2010

dadu, ta ciara sa vola linea negra, a neboj, ona sa objavi. ale tiez zavisi, aku tmavu mas pokozku. cim tmavsia koza, tym tmavsia ciara. cernosky ju maju uplne ciernu. a po porode rychlo zmizne. vacsinou sa zacne robit, ked zacnu aj bradavky tmavnut.
inak ked som bola na pohotovosti po porode,tak tam bol doktor vtedy, co mal pacientku nejaku africanku a ta sa mu prisla stazovat, ze ma na bruchu taku ciaru a ze jej to vobec nicim nejde dolu. ze to drhla aj handrou namocenou do sava a nepustilo 😀 😀

dadulienka27
27. mar 2010

lady to je dobre s tou cernoskou 😀 😀 😀
a aky ma zmysel,vyznam,naco sa tam objavi?

zuzanockamt
27. mar 2010

podla mna nejaky specialny vyznam nema 😕

ladywitch26
27. mar 2010

dadu, netusim, pozeram aj do knihy, ale nic tam o tom nie je. len ze sa vytvori a potom zmizne....
o bradavkach viem, ze stmavnu kvoli tomu, aby boli vyraznejsie voci okolitej kozi a novorodenec, ktory nema este dobry zrak ich tak lepsie nasiel, ale ta ciara fakt neviem, na co sluzi

dadulienka27
27. mar 2010

som nasla,ze ta ciara po porode zmizne,ale niekedy nie uplne a opalovanie ju moze obnovit....tak toto som napriklad dovcera nevedela...
este co ma take moze prekvapit?prosim len nepiste o porodoch 😀 myslela som v II.trimestri

dadulienka27
27. mar 2010

este jedna otazocka,vcera sme trosku filozofovali ci pustanie hudby babatku pocas tehotenstva moze ovplyvnit spravanie babatka po narodeni...kludnejsie,malo place,.......robili ste to?a ake je vase babo?

poki10
27. mar 2010

ahojte. chcela by som sa k vam pridat. termin mam 14.09.2010 🙂 no a kedze uz je tu rec o vsetkych moznych testoch atd...tak by som sa vas chcela spytat....ked vam brali krv v prvom trimestri - krvna skupina, HIV,....atd jeden odber bol tusim genetika. mne v labaku na vysledky napisali, ze riziko downa budu hodnotit na zaklade vysledkov z druheho a tretieho trimestra tusim...ako to mate na vysledkoch napisane vy? lebo sa bojim, aby bolo vsetko ok. no, keby nebolo, tak dufam, by mi to doktorka povedala.

dadulienka27
27. mar 2010

Ahoj poki
krvna skupina,HIV,tusim rubella hepatitida.....to vsetko hned pri prvo odbere okolo 10-12tt

poki10
27. mar 2010

no dadulienka, ale ta genetika a ten DS, na vysledky ti co napisali? lebo mne vlastne tento vysledok ani nevyhodnotili.napisali, ze budu hodnotit neskor, tak mi to nejde teraz do hlavy

silvika
27. mar 2010

teda zeny, vy ste ake akcne. ja mam jedno za sebou, takze ja som nemala ziadnu ciaru, bradavky krutenim isto nevyvovolaju porod....myslim, ze ti radil skorej kvoli vchipenym bradvakam, ale ked ta to boli tak to nerob silno. opalovanie vseobecne moze take cudne veci narobit na kozi az sa jeden bude divit. a na plavani sa chodi do sauny, ktora neublizi ani 6 mes. babetkam a ste tam max. 10 minut deti tam dlhsie nevydrzia nei je to taka typicka sauna ako pre dospelych. ta hudba a pokoj tehotnej podla mna ziadny vplyv na spravanie dietatka, nema, bohuzial, bud zdedi geny po tom ci po tom a podla toho sa aj sprava aky ma temperament. ja som byvala uuplny kludas, mala som pokoj aj v praci aj doma, nerozculovala som sa a maly chytil gena ze dovidenia. 😉 ale dobre sa citaju take tie rady, hacat, pustat hudbu, ticho, klud... 😎 😎

dadulienka27
27. mar 2010

poki to mi robili ked mi brali krv 2x v 16tt

poki10
27. mar 2010

dadu, tak som zvedava, ako to dopadne. no v kazdom pripade mna dobre s hentym v desiatom tyzdni naplasili. a uz ti aj povedali, ze co to bude? lebo ja uz som strasne nedockava