icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

samasa
29. mar 2010

Zuzanockamt- inak vieš o tom že ženy s bolestivou menštruáciou znášajú bolesti pri porode až o 35% lepšie? 😲 Zuzi aj ja som mala takú menštruáciu, že som až odpadávala... že vraj takýmto ženám ide porod rýchlejšie a lahšie, tak sa už nebojkaj 😀

kveta
29. mar 2010

Zistilo sa, že citlivosť na bolesť je geneticky daná, takže tie "upišťané herečky na pôrodnej sále" v skutočnosti môžu prežívať bolesť akú napr. Ty, Samasa, zrejme vďaka Tvojej genetickej predispozícii našťastie nikdy nezažiješ.

Každopádne, asi ma tu ukrižujete, ale ja som sa rozhodla pre cisársky rez práve pre x komplikácií, čo môžu nastať pri klasickom pôrode... Mám svoj vek, o bábo som sa snažila osem rokov, takže nerada by som ho riskovala pri nejakom zdĺhavom pôrode, ktorý je v mojom veku pravdepodobný.. Takže ak mi nevyjde v ústrety niektorá pôrodnica na Slovensku, pôjdem rodiť do zahraničia, konkrétne do Rakúska, kde je cisársky rez na žiadosť pacientky povolený... Je to síce drahé, ale stojí mi za to...

samasa
29. mar 2010

Kvetka všetko je to samozrejme len a len na tebe... Ja sa nikoho nesnažím presvedčit o takom či takom pôrode... Chcem len upokojit maminy ktoré sa pôrodu boja... Inak Kvetka snád mi nechceš povedat, že ked pozeráš nejaký film,... telenovelu kde je porod hraný, že je to ozajstné a že maminy takto kričia na porodnej sále. Ja som sestrička a zažila som x porodov a ani jedna z nich tak nejačala.... 😀 😀 😀

zuzanockamt
29. mar 2010

kveti ... pochybujem, ze ti u nas urobia len tak sekciu ... ale ak mas nejake zdravotne komplikacie, ktore vylucuju normalny porod, tak hej
inak moja mama rodila trikrat - vsetko po 30-ke ... ten tretikrat mala 37 rokov a bez komplikacii ... porod od veku nezalezi

zuzanockamt
29. mar 2010

samasa ... moja sestra rodila vlani v septembri a vravela, ze jedna zenska, ze to bol des, co tam robila 😅 ... ja nekritizujem radsej, lebo neviem, co tam ja postvaram 😅

dadulienka27
29. mar 2010

ahojte,tak sme spat od doktorky.ma podozrenie na zapal mocoveho mechura,povedala,ze ak chcem,ze mi predpise antibiotika,ale ja som povedala,ze si radsej pockam na vysledky.krv mi nebrala,iba moc... ☹ v stredu sa teda dozviem co dalej...

kveta
29. mar 2010

Samasa, ja mám teóriu, že ak dokáže 19-ka porodiť tajne dieťa v byte, kde je vo vedľajšej miestnosti jej rodina, tak že to asi až také peklo zvyčajne nie je... ale povedzme si pravdu, x žien v stredoveku pôrod neprežilo a pochybujem, že by umreli bez kriku... takže neodsudzujem kričiace ženy... moja kamarátka pri pôrode tak kričala od bolesti, že jej zavolali psychológa, aby tú hysterku ukľudnil... na druhý deň sa ukázalo, že kričala preto, lebo bola počas pôrodu vo vnútri tak potrhaná, že ju dávali ešte dlho dokopy... takže preto nemám rada, ak sa z kričiacich rodičiek robia hysterky... je to voči nim nefér a myslím si, že to poškodzuje aj psychiku a sebavedomie rodičky a úplne zbytočne...

samasa
29. mar 2010

Kvetka ale my sme sa rozprávali o jačiacich maminách z FILMOV!!! Nie o skutočnosti... ja teda neviem ale myslím si že vela robí psychika maminy a maminy ktoré sa celé tehotenstvo stresujú tažkým pôrodom, tak ho aj tažký mat budú... nič viac nič menej.... možno mala tvoja kamarátka zlé skúsenosti ale každý porod je iný a každá mamina si ho potom aj prikrášluje... Ja som mala na hrádzi 5 stehov a vo vnútri 27.... tiež som riadne krvácala až mi pichali injekcie na zástavu krvácania... Tkže krik pri pôrode nieje až tak o bolesti, pretože zo somatologického hladiska ti tlak pri pôrode spôsobí dočasné znecitlivenie kože, pokožky,... niektorých svalov a šliach. Ja nechem banalizovat pôrody ale už nie sme v stredoveku a mylsím si že by sa to zas nemalo hnat do extrémov.... A ešte k tomu stredoveku- žemy umierali na vykrvácanie a nie na porodné bolesti... dneska rodičke na sále pichajú lieky na otváranie krčka, na stahovanie maternice, na urýchlenie porodu, a toto v stredoveku neexistovalo...

samasa
29. mar 2010

Image 1 of 3.

maculienka123
29. mar 2010

kveta,to ako bola potrhana?co bolo vnutri potrhane?

andelik8
29. mar 2010

tiez som sa zhrozila... 😨

zuzulik82
29. mar 2010

ahojte dievcata, vy mate ale temicku 😉

zuzulik82
29. mar 2010

hned sa mi zvysil tep 😀

zuzanockamt
29. mar 2010

zuzi ... nuz ved je to realita, ktora nas co nevidiet caka 😝

zuzulik82
29. mar 2010

veru veru...ale my to vsetky urcite krasne zvladneme 😎

samasa
29. mar 2010

macu len vnutorná sliznica sa tak naruší že je potrebné ju zašit... Ale nebojte sa!!!! Stáva sa to zriedka a len maminám ktoré prekonali zápal v tehoternstve alebo infekciu 😀 Babenky či už s EPI alebo bez nebojte sa.... My ženy nie sme egoistické a myslíme na naše poklady.....

lulu723
29. mar 2010

juuj baby hlavne pri porode myslite na babetko a spolupracujte zo sestrickami a doktormi.treba mysliet na to,ze babetko budete mat o chvilku pri sebe a to mopoze aj pri porode.ja netusim ako budem rodit brala by som cisarsky,ale ked budem moct rodit normalne tak preco nie?moja mama bola taka,ze ked som sa ja hrabala na svet tak ani nepipla co sa bala,ze jej vynadaju.ja neviem kde mam prach bolesti,ale znesie bolest aj velku ved pri cisarskom som si mala pytat tabletky od bolesti co som na to mala pravo a niekedy som si ju ani nevypytala az ked islo do tuheho a uz som sa od bolesti nemohla ani posadit.tiez sa bojim,ze sa riadne potrham,ale uz teraz treba posilnovat panvove dno,aby bolo elastickejsie da sa to aj v sede bez toho,aby na vas niekto nieco zbadal

samasa
29. mar 2010

lulu moja reč.... mimi je prvoradé a za pár minút bude po všetkom...

zuzanockamt
29. mar 2010

samasa ... ze par minut 😅

zuzulik82
29. mar 2010

ahoj lulu,
kolacik sa podaril?

lulu723
29. mar 2010

zuzino nebude to za par minut,ale ked povie doktor zatlacte tak o chvilku uz ani nebudes vediet,ze ta nieco bolelo 😉

lulu723
29. mar 2010

zuzulik no neviem ci sa podaril,lebo este ho nikto neochutnal,ale vyzera celkom dobre tak uvidime povedal slepy 😀

zuzulik82
29. mar 2010

ja sa tu snazim zahovarat, trepem o kolaciku 🙂 aaaaaaaaaa....bojim bojim ☹

zuzulik82
29. mar 2010

moj sa podaril...aspon mne chuti 😀 mangel drime pri telke (K.O. z prace)

lulu723
29. mar 2010

no ten moj este trtosi po vonku co furt cosi reze a vrta uz mame hotovy akoze altanok co kdesi zobral nejake obrovske koleso to je ako stol a teraz robil nejake lavicky a namiesto striesky mame obrovsky slnecnik kofola.mala mu tam teraz kecala nic jej nerozumel,ale ona mele furt cosi.z takymto deckom je sranda to sa kazdu chvilku na nej smejem co zase vyparatila 😀

maculienka123
29. mar 2010

lulu,tak zrovna som sa bavila s kamoskou,co bola v HC,tiez chcela ist do TN bolo to blizsie a tak ale zevraj v TN ti nedaju lekarsku spravu a v HC ti daju cely popis pre doktora,takze tvoj gynekolog bude mat lekarsku spravu.skus sa spytat,ked sa budes objednavat,ci robia celkovu lekarksu spravu.

zuzulik82
29. mar 2010

takze akcny kutil 🙂 to je mile! my sa moc v nasom dvojizbaku nenarobime, hihi. s erickou musite mat veselo, teraz asi vela dzavoce ze? kamaratka ma rovnako staru ivku a ta sa nezastavi 🙂

zuzulik82
29. mar 2010

to znie dobre macka 🙂

zuzanockamt
29. mar 2010

tak MM kvasi uz pred telkou ... dnes zacal zase naberat kondicku ... uz bol vonku terencit na biku, ale este je dost blata ... povedal, ze si musi davat kazdy den 60 km, nech je zase v kondicii, lebo v zime chodil len na bezky, ale nie moc casto ... my nemame co po byte robit ... mame k dispozicii len 25 m2, takze nie je o com a zariadovat pre male zacneme az v maji alebo v juni

zuzulik82
29. mar 2010

zuzik, my sme sa prestahovali len nedavno do bytu z rodicovskeho domu a straaaasne mi chyba vybeh ☹