icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

zuzanockamt
29. mar 2010

ja som si uz zvykla na byt, uvidime casom, kam sa premiestnime, ale zatial nic nehrozi

helka101
29. mar 2010

Ahojte kočky,môžem sa k vam pridať ? 🙂

zuzulik82
29. mar 2010

ahoj helka,
vitaj 🙂

helka101
29. mar 2010

Zuzulik dakujem 😉 vidím že ste tu toho už podstatne dosť popísali 😉

zuzanockamt
29. mar 2010

vitaj helka 🙂 ... no veru popisane je toho uz dost 🙂

lulu723
29. mar 2010

no veru je veselo,ale uz jej mam plne zuby ja nieco upracem a ona to rozhadze a este stihne aj ine rozhadzat uz som na nu dneska nahukala,ze toto sa nerobi,ze ci si mysli,ze som sluzka tak sa zarazila,lebo takto som na nu este nekricala a o chvilku dovliekla svoju cistu obliecku na paplon hodila ju na zem a zacala sa po nej valat ze ha ha no ide ma z nej porazit a ja nemam sancu do sviatkov ani upratat 😒

janica81
29. mar 2010

ahoj Helka... 🙂 si môj termín!!! ako sa cítiš??? 🙂

lulu723
29. mar 2010

ahoj helka veru dost sa tu popisalo 😉

helka101
29. mar 2010

No tak som vas zvykla občas prečítať.. ale stale bol pri mne maly, alebo manžel tak sa nedalo sa ku vam pripojiť 😅 a dakujem za privitanie 😵

Lulu ja to poznam čo píšeš.. aj ked mam väčšieho maleho, ale je to ešte hadam väčší šibal a špekulant ako maš ty ,ale maš to pestre 😀 😎

helka101
29. mar 2010

Janica teraz posledny tyžden hadam aj lepšie 😅 nezvykla som zvracať, ale toto druhe tehu mi dalo na začiatku zabrať 😅 pri malom mi nebyvalo špatne na žaludok, ale unavu som tiež necitila, ale pri tomto druhom, som taka... nijaka 😀 muž sa mi smeje, že pri malom som mala motto : "tehotentsvo nieje choroba" ale pri druhom sa tak niekedy asi aj spravam 😀

a čo ty??? v termíne mame rozdiel len dva dni 😵

janica81
29. mar 2010

n ja tiež asi týžden užs a citim lepsie... nezvraciam...takze vyrazne lepsie..aj unava trosku pominula... ja idem po velkej noci na tripple testy, tak dufam ze vsetko bude ok.... 🙂
a odkial si??

helka101
29. mar 2010

Noo aj ja idem tiež na tripple testy hned v utorok po velkej noci.. 🙂 tak dufajme, že dopadnu tak ako maju 😵
Konkretne som z Lučenca.. banskobystricky kraj 😉

jazmina83
29. mar 2010

O baby, mne je strasne zleeeeee 😢 😢 😢
sme boli na veceri s priatelom a rodinou a som sa napratala az do prasknutia...kazdy mi dal zo svojho okoštovať a asi to nezvladnem v sebe udrzat 😀 pizza, grecky salat, zapecena brokolica, grilovana zelenina, ražniči, zapečene masove tortelini, brrrrrr tehulka sa akosi neovladla 😀 😀 😀
Vitaj Helka 😵 z Lučenca

zuzanockamt
29. mar 2010

jazmina ... ty mas teda chute 😝 ... ja jem normalne, nic specialne ma zatial neovlada ... a ked tak zdrave veci ... pradajky, paprika, hrozno, ale nie nejako brutalne

jazmina83
29. mar 2010

Zuzi, uz lutujem, ze ma tie chute chytili uz sa vidim nad zachodovou misou 😀 inak, ja sa strasne tesim na leto uz len kvoli cerstvej zeleninke ako píšeš a hrozno zo záhradky...a melony, mnam 😀

zuzanockamt
29. mar 2010

tak ja mam vsetku zeleninu a ovocie len z obchodu, ale aj tak dobre 😀 ... zahradka nehrozi

jazmina83
29. mar 2010

Mala by som otázku..baby, ako je to s behaním, bicyklovaním počas tehotenstva? Začína mi chýbať pohyb a nechcem byt pri porode bez kondičky 😢

lulu723
29. mar 2010

ocujte baby mna uz asi 3 den strasne svrbia clenky a nohy a v kuse si ich skrabem az do krvi normalne sa nemozem doskriabat a teraz som umyvala dlazku a pozeram a uz som aj ledva chodila a normalne mi nohy opuchli.nikdy pred tym som sa z tymto nestretla.viem,ze opuchaju nohy v tehu,ale si myslim,ze je este skoro a pri Erike som toto nikdy nemala.a som aj dost chudunka tak teraz neviem co to je,ale priserne to svrbi ☹

michaa
29. mar 2010

ahojte kocky, pridavam sa k vam 🙂
jazmina83 - ja som trosku pokusala a nevyplatilo sa. musela som ostat tyzden v nemocnici (7.tt) a poviem ti, nic prijemne. navyse na hormonoch a magneziu. nerobila som nic neobvikle, len som si bola zajazdit na koni, co robim uz dlhe roky pravidelne. doktor mi potom vysvetloval, ze tie pohyby hore dole nie su dobre. takze z toho usudzujem, ze ani behanie nic moc. no je to individualne, mam kamosky, ktore jazdili do cca 5. mesiaca a vsetko bolo v poriadku

ladywitch26
29. mar 2010

konecne som vas docitala, teda vy ste tu mali za temu... 😀
sa tu plasite dotrhanim a podobnymi horormi. a co sa vobec plasite porodmi, horsie veci pridu az po nom. 😀 takmer nulovy spanok, placuce dieta, ked bude mat koliku, placuce dieta, ked mu pojdu zuby, potom placuce dieta, ked bude nastupovat do skolky, do skoly, atd. 😀 😀 😀

ale k tomu dotrhaniu, zas to neberte tak pesimisticky, moja stanka mala 4,2kg, v irsku nenastrihavaju a aj napriek tomu som ju porodila normalne, bez epi a nemam jediny steh. sice ma vytrapila riadne, ku koncu som uz bola na rajskom plyne, ale mne nevadila ani tak ta bolest, ako to, ze to trvalo tak straaaasne dlho. ja som velmi netrpezlivy clovek, a teda rodit 16 hodin, to bolo pre mna to najhorsie. a zvlast, ked som uz po polnoci zacala tlacit a doktor mi stale vravel, ze uz len chvilocka. no hej, vacsina zien tlaci tak 15minut, ale uz ked mi doktor povedal, ze len chvilocka treti krat, tak som si aj ponadavala. nastastie po slovensky nerozumel. ale asi ani on necakal, ze to bude az kratko pred druhou. 😒

dadu, akurat kolegyna, co je v 14tt bola v piatok u doktora, lebo ze v noci bola 11x na zachode, ze ju aj v podbrusku pichalo a tiez ma riadny zapal mechura. tak je na antibiotikach.

lulu, o tom svrbeni mozem tiez svoje rozpravat, pri stanke som to tiez mala a teraz sa tiez neviem doskriabat. zatial len nohy a obcas trochu brucho, ale ku koncu so stankou to bolo hlavne brucho. to som bola az sialena, do krvi som sa isla rozskriabat a nic som na nom nezniesla, tak som len chodila po dome s vyvalenym bruchom vonku. bola som aj v nemocnici, robili mi pecenove testy, ale vsetko ok. vraj kym ta nesvrbia prsty na rukach a nohach, tak to nie je vazne a musis len vydrzat. 😖

lulu723
30. mar 2010

ahoj lady no treba vydrzat,ale ked ja som sa asi pred 13 rokmi obarila vriacim cajom a zrovna si skriabem to obarene a je to dost vidiet ake to mam hnusne cervene okolo tych clenkov.vcera som myslela,ze ani neprejdem do postele tak som sa vliekla ☹

dadulienka27
30. mar 2010

dobre ranko vsetkym 🙂
lulu a neexistuju na to nejake obklady,napr.kebyze si davas uterak namocny do studenej vody to by nepomohlo?Alebo nejaky krem? 🙂
ladyw ale ja nechodim casto na WCa ani nemam problem s vyprazdnovanim ☹ ,iba mam to pichanie v podbrusku,dr.povedala,ze to moze byt aj cysta...musim cakat do zajtra na vysledky,najradsej by som si kupila letenku a isla hned na sr.......

agentkak
30. mar 2010

zuzi
no podla priezviska ma asi nebudeš poznať ale možno ja teba hej..chodila si tam aj na zakladku? kolký si ročník? ja 82
ja na to 3D pojdem do tt mama mi spomínala že už to tam v nemocnici robí MUDr. Havlíková, ale teraz si vraj robí ešte nejaku atestaciu tak ju tam nezohnala...ale zistim ti čo by to stalo...

dadu no tak zapal močaku neni teda nič moc viem že nechceš asi do seba pchať tablety ale inak to nepreliečiš to sa bude vracať...a zas ohrozovať babetko...ake ti dali antibiotika???

baby vy tu takto porodoch? podla mna sa zybtočne len stašíte...ked to na vas pride nebudete mať ani čas premyšlať o tom či kričať alebo nie... 😀 je to neprijemne ale staojí to za to...

dadulienka27
30. mar 2010

kati este ziadne,lebo papierik nic neukazal a vysledky budu zajtra,tak som povedala,ze pockam radsej na tie vysledky,a potom si dam predpisat antibiotika ☹ co ma vobec netesi...

agentkak
30. mar 2010

dadu inak na to existuju aj jednorazove antibiotiká (asi lepšie ako sa džgať 5-6 dni tabletami) ale asi to bude záležať od diagniozy,,,, volajú sa MONURAL je to granulát a zarobiš si ho tesne pred spaním po vycikaní....ma funkciu že by mal v noci posťahovať z močáku bakterie a ty ich ráno vycikáš...možno aj toto by bola možnosť mohla by si sa na to opýtať...

dadulienka27
30. mar 2010

dakujem,urcite sa na to opytam 🙂

agentkak
30. mar 2010

neni zač a ešte je dobre brať preventivne aj nejaký brusinkový extrakt taky čo možu tehotne ten beriem aj ja lebo ja som tiež mala pocit že som nachladena...skus si kupiť aj to možno zaberie len to...a nebudeš potrebovat nič. 😉

helka101
30. mar 2010

Dobry rano tehulky 😉 ako ste sa vyspali?

Dadulienka, ja som mala zapal močoveho počas prveho tehu asi 3x... a hlavne posledne mesiace 🙄 zakaždym som prešla samoliečbou no nakoneic mi nasadili atb, ale to som bola už v takom stave, že som plakala na zachode a zo zachodu som sa vlastne nevedela nikam pohnuť.. 😒 ak ti môžem poradiť tiež je dobry preparat, ktory obsahuje brusnice... 😉 tie maju antibakterialny a očistujuci učinok, ak to nemaš velmi rozbehnute, možno by ti to zabralo z tou liečbou čo ti radila agentkak 😵 ja som to davala aj malemu,elbo ako 9mesačny tiež skončil zo zapalom močovej trubice v nemocnici 😢 a pijeme preventivne dodnes 🙂

Mne ta nadcha vôbec neustupuje, asi sa vyberiem ku dokyne.. 😔 aj ked ma to vôbec nelaka, lebo oni radi nasadzuju silne lieky a ja bysom teraz nerada dačo do seba vôbec pchala.. 😒

čo mate dnes na plane???? 😕

agentkak
30. mar 2010

helka aj ja som to davala malej ked mala chytený močak myslím že jej to aj zabralo lebo sa už potom nesťažovala...ešteže že je to vhodne pre detičky a tehu žienky lebo my teda toho moc nemožeme....
aku máš nadchu si prechladnuta ? či alergia?

helka101
30. mar 2010

No nam to poradili v nemocnici ako prevenciu, lebo doteraz nechapem, ako mohlo 9mesačne babo dostať zapal močovej trubice 😔 ale hlavne, že sa nam to už viacej nevratilo.. no vraj nam zišiel bacil, čo sa uklada v hrdielku uplne dole a tam narobil neplechu 😠

Noo som prechladnuta.. začal maly, potom to preskočilo namna, na manžela.. ale oni su už zdravy ale mne sa to ťaha 🙄 Mala som to aj pri malom, cele tehotentsvo, som bola striedava chora a kus zdrava.. 😖 ale dufam, že ako sa ustali to počasie tak mi bude lepšie... 😉
a ty sa ako citiš? Kukam že už maš NInku, tak druhe tehu isto lepšie znašaš 🙂
Ozaj už citiš kopkanie v brušku???? 😕