♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
mimka ja mam tiez gumené a defekt som nemala este a stacilo dofukat raz za rok takze si myslim ze si dobre vybrala. 🙂
nywiel a to je jak mozne to ja ked si lahnem tak moj uz vidi ako sa mi brusko nadvihuje a aj ho citi ked da ruku na brusko.
drakvak no praveze mi to pride teraz take blbe,lebo sa na toto druhe tesim viac ako na nasu Eriku to som nevedela co ma caka,ale strasne ju lubim a davam jej vsetku lasku.no idem ju prebalit sak sa nevypytala na wcko tak je dokadena. 😠
mywiel ... ja necitim ziadne motyliky, bublinky a podobne veci 😅 ... ked si sadnem a zohnem sa, cize mam pritlacene brucho, tak obcas pocitim take mrvenie, ako ked sa hybu creva, ale v inej polohe nie ... asi som nejaka divna alebo lepsie povedane moje dieta je divne 😀
a zase mi je zle od zaludka ... presne ako vtedy zo zaciatku ... uz som pred chvilou myslela, ze ranajky idu von, ale zvladli sme to 😝 ... takze mna asi nevolnosti teraz chytia v druhej vlne 😝
Mywiel, my sme boli na 3D ultrazvuk aj s malou, manžel ju mal na rukách, najprv trochu pozerala na monitor na bábätko, potom si poplakala, keď ma tam videla ležať a nemohla sa po mne váľať ako bežne doma na gauči 😀 Lulu, tak to každého niekedy zamrzí, ale ja si stále poviem, že hlavne že sme všetci zdraví a máme sa radi, som vďačná aj za hypotéku, lebo máme kde bývať a koľko ľudí by dalo neviem čo za zdravé dieťa, ktoré nemá, tak sa teším, že nám bolo dopriate a neberiem to ako samozrejmosť, najmä keď čítam a vidím v telke kadejaké smutné rodinné príbehy...
No to ti neprajem uz mas tie nevolnosti hadam za sebou, to mrvenie to moze byt ja som to tiez mala na zaciatku ako mrvenie len. 🙂
ahojte baby, ako sa máme?
Ja som včera na cvičení pre tehotné, bola to paráda, super som sa zrelaxovala. No ale dnes moja radosť skončila. Podľa výsledkov krvi som dostala injekcie Clexane a od dnes poctivo musím pichať a idem na rizikové. Lekára som ešte uprosíkala, aby ma nechal ešte aspoň týždeň chodiť do práce musím dokončiť veci a potom už budem asi oddychovať až do pôrodu. Aj sa teším, aj mi bude za prácou smutno. ☹ ☹ ☹
lulu aj chcéém aby uz brusko skakalo, to si nafilmuj. 😵 😀
lulu,u mna to bolo take komplikovane,ze sme nevedeli kedy som otehotnela,lebo podla PM by som mala byt uz teraz v 28t ale babtko je vacsie ako ked mi potvrdili TP v 12t,asi som aj preto tak pribrala.
u nas je krasne,slniecko svieti ale pocitm,ze poobede pridu burky.
my kopance citime obaja,ked priatel prilozi ruku,tak citi vsetko,citil uz v 20t asi.
baby,ked tu pisete ake je to krasne sa zobudit a pozriet sa na svoje babatko,ja sa neviem toho dockat a popravde si to neviem ani predstavit,ze to bude moje dieta.je to pre mna zazrak 🙂
Sa tu 😀 😀 ja som hotovy detektiv orieskok 😉 darmo si niekto zalozi novy nick 😝
idem upratovat,nech ma pred svadbou pekne doma,tak za dva dni a bude to tam.este nemam stresy ale to pride asi v sobotu rano.
len dufam,ze nepriberiem to soboty,lebo saty su mi akurat jak rit na serbel.
Andzi, ja si pichám Clexane od 8.týždňa, najprv ma to riadne zaskočilo, nevedela som si predstaviť, že si tú ihlu fakt vrazím do brucha, ale zvykla som si a teraz už je to rutina... Teraz mám ešte 0,6 objem, ale keď pár kíl priberiem, tak mi dajú 0,8 zase o trochu viac. Vraj si to budem pichať do konca šestonedelia, tak to sa dá vydržať, dúfam, že dlhšie nebude treba...
Macu ale krasne je aj spat 4-5 hodin vkuse v noci bez zobudenia to je uz ina kapitola.... 😀 😅
andzi ... a na co su tie injekcie?
Fuu tak tie injekcie nezavidim niezeby som sa ich bala ale casto ich nemusim. 😖
Holky neignorujte andzi, ahoj andzi to je super ze cvicis. 😉
Aj mňa by zaujímalo, či to vaši muži cítia, tie kopančeky... Idem dnes na morfo, držte palce.
Macu, len to nepreháňaj s upratovaním, nech si zrelaxovaná nevesta... ja som sa vydávala v 8.týždni, ziastili sme, že čakáme Naďu necelé 3 týždne pred svadbou, tak to bolo krásne prekvapko. Tiež som čakala predsvadobné stresy, ale nakoniec sme si to s manželom v pohode vychutnali a radi spomíname na tento deň... my sme mali malú svadbu, také piánko v tichej reštaurácii v príjemnom prostredí a bola to dobrá voľba. Tak si to pekne uži a dobré fotky urobte, nech máte čo obzerať po rokoch 😀
zuzanocka, tie injekcie sa pichajú v prípade, ak máš vysoký fibrinogén a pozitívny D-dimér ako prevencia vzniku trombózy. V tehotenstve sa prirodzene zvyšuje hladina fibrinogénu, aby žena nevykrvácala pri pôrode. Lenže ak táto stúpne nad 7, tak už je indikovaná liečba.
drakvak, ja sa pichania nebojím, prvú injekciu som zvládla dnes ráno so setričkou v ambulancii a bolo to v pohode. Trošku ma miesto vpichu bolí, ale inak to zvládam a zvládnem. Len aby bolo mimi v poriadku.
myw,to ja ked nespim 7 az 8 hodin,strasne vyzeram,kruhy pod ocami,prepadnuta.ja viem co ma caka,kazdy ma strasi.
dravak,to ste mali nadherny darcek.my budeme mat troska taku zivsiu ale snad to prezijem.predsa uz v mojom tyzdni je to horsie.uz chcem mat po tom.
No moja mala mala tri mesiace koliky plakala od rana do noci...ale hovori sa ze to mava len jedno dieta tak dufam, s tymto bude pokoj. 😝
maculienka, ty máš svadbu teraz v sobotu? My sme mali svadbu presne pred rokom 16.5. bol to nádherný deň a v nedeľu si plánujeme s manželom urobiť malú súkromnú oslavu prvého výročia. 🙂
Injekcie sú heparínové na riedenie krvi, keď hrozí tromboza-upchatie cievy, niektorým ženám túto poruchu zistia až po viacerých potratoch, u mňa to zistili našťastie včas, tak poctivo pichám, aj keď tie modriny na bruchu nie sú bohviečo, je to nutné, tak nič iné mi nezostáva... Klaudia, môj muž pohyby zvonku ešte necítil, hádam neskôr, naše druhé bábo bude asi také pokojné v brušku ako to prvé, len sa tam tak vegeťácky prevaľuje, žiadne prudké pohyby...
a to je z coho ked si musite pichat injekcie? 😕
a my mame dnes vymesacie 😀 a takto o mesiac budeme mat 2 rocky co sme zobraty 😉
Macu uz chces ma po tom? Moja teraz nas caka ta dlhsia polovica tehu prave... 😅
anzdi ano mame teraz v sobotu.ma prsat ale mne nic nevadi nejako 🙂 🙂
tak si spravte krasny vecer 🙂
panki,nic si z toho nerob,asi to mas v bokoch,kamoska to iste na nej ani nezbadas,ze je tehu,bud len rada,valit sa s takym kotlom neni bohvie co.niekto to ma v predu,niekto v zadu.to nieje o velkosti babatka vobec.
Dravak, ale možno sa ešte rozbehne bábo a vynahradí ti to 🙂)
Andzi, my máme 2.výročie 23.mája - pôjdeme s MM na obed do reštaurácie, kde sme mali hostinu - zistiť, či si držia štandard 😉 A deň predtým 22.mája máme stretko z gympla po 15 rokoch, teším sa na bývalú partiu spolužiakov, už viem o ďalších dvoch tehuľkách v triede, tak pokecáme...
Macu a aké saty si vybrala? 🙂

Macu - veď hej - hovejú si babätká v brušku ..... ale ja ani to bruško stále nemám. Včera sa ma opýtal obvodný lekár - že "ty si nebola náhodou tehotná" a ja že ja som tehotná - dokonca som už začala šiesty mesiac. pozeral na mňa jak keby som s marhule spadla. 😀 a pri tom malá je nadpriemerne veľké dieťa - tak ja fakt neviem kde ju nosím 😀 😀 😀
inak baby všetky sa tu učíte - fuj to Vám vôbec nezávidím - ja som toto isté podstúpila takto pre rokom 😖