icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

maculienka123
13. máj 2010

myw,chcem mat po svadbe veru.ale ved 3 mesiace aj 2 tyzden nieco do porodu,to uz nieje moc ale asi to bude skor narocnejsie celkovo aj ked ja sa citim prave teraz najlepsie od xaciatku tehu.

lulu723
13. máj 2010

no veru macka aj ja som spavala 7-8 hodin a na plac dietat som nebola zvyknuta tak niekedy som si aj porevala,ze to uz nezvladam ked stale place a ze som neschopna matka utesit babatko a ani cecku sa mi nechytila aj som snu cvicila,ale manzel mi strasne pomahal a niekedy bol aj snami hore.tak teraz uz som zabehnuta uz nebudem tak stresovat 😉

a malu som obliekla a hra sa na dvore z autickom tak mam pokoj 😝

ivanulienka81
13. máj 2010

dobre rano dievcata....
isla som si to sem precitat, ze co sa vcera este dialo, nedalo mi to
baby, od vcera mam taky problemik, ale nemozem to sem napisat, lebo by to nesplnalo kriteria tohoto fora, tyka sa to totiz biologickych tekutin, a niektore povahy by to mohli zle znasat tento moj prispevok, tak si to necham pre doktora, ale fakt som z toho znepokojena 😢
toto nie je vyryvacny prispevok, len ja teraz neviem co sa moze sem napisat a co nie 😕

maculienka123
13. máj 2010

myw take pohodace.pridam foto.

http://www.casamiente.sk/saty_6.htm

drakvak
13. máj 2010

Lulu, to sa jednoducho zistí vyšetrením krvi, ja chodím na kontroly na hematológiu už od prvého tehotenstva, keď mi gynekologička zistila nižší obsah trombocytov, tak ma tam poslala, doktorka ma sledovala a neskôr zistila diagnózu antifosfolipidový syndróm, tvoria sa mi nejaké protilátky, ktoré môžu spôsobovať trombózu, preto si musím riediť krv tými injekciami, bohužiaľ, ten liek nie je v inej forme, musí sa to pichať raz za 24 hodín dávka určená podľa hmotnosti...

andzi
13. máj 2010

drakvak, a tebe na to ako prišli? Ja našťastie tiež nemám žiadny potrat za sebou, ale dúfam, že po pôrode sa mi to upraví. Mne zistili zvýšený fibrinogén až v 19tt.

maculienka123
13. máj 2010

ivu pis,co ta zavru?kasli na to.

mywiel
13. máj 2010

Macu krasne 😵

lulu723
13. máj 2010

ivka podla mna sa sem pise,aby si baby poradili a vykecali a tak.ja kebyze ma nieco trapi tak sa tu spytam a je mi jedno ci sa to niektore nebude pacit.ved ma nepozna tak co 😝

a o tej svadbe mi sme sa brali v piatok 13 a to bol u nas jarmok tak to tradicne oslavime na jarmoku 😀

mywiel
13. máj 2010

iva hod do IP ak viem poradim 😉

maculienka123
13. máj 2010

lulu,tak to si neviem predstavit,ja som taka hakliva dost.priatel mi moc nepomoze,lebo ho budem nechavat vyspat,on pracuje od rana do vecera,takze vsetko na mne ostava.-

andzi
13. máj 2010

drakvak, a ty si teda teraz na MD však? Ja som smutná z toho, že lekár ma chce nechať na PN, ja sa doma zbláznim. Mne vyhovuje taký systém, že kedy chcem neprídem a beriem si postupne dovolenku. A keď mám chuť ísť medzi ľudí, tak idem do práce. Ale niekedy ma po dovolenke čaká tak veľa práce, že by som išla najradšej na PN. No a teraz keď mám ísť tak sa mi nechce. Som ale divná, že?

Maculienka, užite si svadobný deň, nevadí, že má pršať, každý rok zvykne v tento víkend pršať, nám spadlo pred obradom pár kvapiek, ale to nič nebolo a potom sa rozpršalo masívne okolo 21.00 večer ale to už bolo všetkým jedno, keď sa bavili.

zuzanockamt
13. máj 2010

baby, ak ste tu daktora co sa v tom vyznate, tak mi prosim vas skuste poradit
da sa odist aj z MD do prace s tym, ze MD sa presunie na manzela? ... lebo s RD to tak funguje, ale neviem, co v pripade materskej, ci ked na nu raz nastupim, tak na nej musim ostat toho pol roka, alebo ked pojdem do prace skor, tak ju zrusim a nebude v nej moct pokracovat ani MM 😕

mywiel
13. máj 2010

Macu ako sa hovori bude to stastna svadba prsi vam stastie z neba, aj nam poprsalo 30 min. 😀 😵

drakvak
13. máj 2010

Macu, krásne šaty, budeš v nich kočka, uvidíš jak drahý bude kukať, keď Ťa uvidí 😉
Andzi, injekcie sú asi na viac diagnóz, Ty máš ten zvýšený fibrinogén, ja antifosfolipidový syndróm, tie injekcie pichajú vraj bežne po operáciách ako prevenciu trombózy, tuším aj po cisárskom, ale len pár dní, nie takto dlhodobe. Mne na to prišla doktorka náhodou, pri bežnom vyšetrení v labáku u nás sa jej nezdali nejaké hodnoty (predĺžené APTT - ani presne neviem, čo to je), tak mi poslala krv do Košíc na podrobnejšie vyšetrenie dvakrát po sebe a potvrdil sa mi ten syndróm. Nijako sa to neprejavuje, ale v tehotenstve to bez liečby zostať nemôže, lebo hrozí upchatie pupočníkovej cievy. Ale dúfam, že s liečbou to bude ok, aj tu na koníkovi som našla pár tehuliek s rovnakou diagnózou. Ja beriem aj Anopyrin od 13.týždňa, ten riedi krv iným spôsobom ako injekcie...

lulu723
13. máj 2010

a viem,ze to sem absolutne nepatri,ale mne sa to strasne paci tak sa pozrite na nase cicky male 😀

klaudia85
13. máj 2010

Neviem, ale podľa mňa je to tu na to, aby jedna druhej poradila... ohľadne všetkého,čo sa týka tehu... aj biologických tekutín 🙂 a možno to potom pomôže aj ďaľším tehulkám, keď budú mať podobný problém. 🙂

andzi
13. máj 2010

zuzanocka, materské ako dávku nemocenského poistenia môže čerpať len matka! Samozrejme, že z MD sa môžeš vrátiť do práce, ale v takom prípade tvoj manžel začne čerpať rodičovskú dovolenku a bude poberať tzv. rodičovský príspevok.

mywiel
13. máj 2010

Jééj krasne a co budete s nimi robit predate ich potom?

maculienka123
13. máj 2010

🙂 dik baby,tak dufam,ze bude padat stastie,uz jedno stastie mame v brusku 🙂 potom pridam nejake foto,inak tie saty,mam v nich riadne brucho,to este viac zvyrazni ale ja sa tym bruskom pysim a kila sa zakryju

zuzi,neviem ale myslim,ze sa to da.staci sa spytat na socialnom urade.

ivanulienka81
13. máj 2010

ma niekto nejake vedomosti o uniku mocu pocas tehotenstva?

maculienka123
13. máj 2010

myw,to su poziacane 🙂

zuzanockamt
13. máj 2010

andzi ... vdaka 🙂 ... takze to asi takto poriesim, pripadne sa este spytam na SP

klaudia85
13. máj 2010

šatočky sú krasne Macu 🙂

lulu723
13. máj 2010

no neviem,ale jeden biely je kocurik toho si nechame a este jedno asi to sede a dve pojdu k svokre asi,ale najradsej by som si ich nechala vsetky oni su take krasne.zajtra budu mat tyzden 😵

mywiel
13. máj 2010

Macu dik myslela som tie macicky 😀 😀

maculienka123
13. máj 2010

jaaaaj,no neva sme sa neporozumeli 🙂 🙂

drakvak
13. máj 2010

Zuzanocka, to sa asi nedá, asi tých 28 týždňov materskej musíš vyčerpať Ty, materské ako dávka je viazané na Tvoj predchádzajúci príjem, teda odvody do Soc.poisťovne, asi by Ti nemohli vyplácať materské aj plat zároveň, keby si pracovala a manžel oficiálne na materskej nemôže byť, až potom na rodičovskej.. ale nie som si istá, skús si to pobehať na úradoch a zistiť, teraz sa kadečo mení, radšej to mať overené priamo od úradníčok.

mywiel
13. máj 2010

Ja sa mackam teraz vyhybam lebo nie som imunna na toxo, tiez tu mame tri perské macky v mastali.

mywiel
13. máj 2010

Vsak neva ale saty su krasne, sa tesis ze? Ja som bola ako malé decko v to rano 😵 😀 🙂