♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
lulu,a kedy ti dali tie injekcie?
lulu, a nemôžem mať svoju košeľu? Ja nechcem tú nemocničnú!
ivanulienka, no však sa pýtaj, čo potrebuješ, od toho sme tu aby sme si poradili. 🙂
ahojte maminy..
estter, aj ja mam B- a mm ma AB+, na manzela sa ma tiez nikto nic nepytal, len mi dokina vravela, ze v nemozke po porode mi daju protilatky a to je vsetko...
haluska ale je, ze az do krvnych testov na gynde som mala v zdravotnej karte napisane B+... som bola pekne soknuta ked mi zrazu vyslo B- 😀
andzi mam narok na prispevok pri narodeni dietata a priplatok k prispevku pri nar. dietata aj pri druhom dietati??
ivanulienka, jasné, že áno. V takej výške ako pri prvom.
dobre, dalsie otazky:
Ked sa Misko narodil tak som posielala papiere na SP:
Oznamenie sporitela o úcasti na starobnom dochodu cast A
Registracny list FO
Vyhlasenie FO, ze sa riadne stara o dieta
Oznamenie sporitela o ucasti na starobnom doch. sporeni cast B
a teraz co s tym, to je vsetko vypisovane na miskove meno... teraz ked sa narodi druhe babo, tak znova to treba poposielat, alebo ako?
na ZP treba nahlasit zmeny?
baby, neviem, či vám to pomôže, ale skúste mrknúť sem:
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/kto-mi-vysvetli-tieto-vysledky/
andelik,no mne povedali,ze v 28tt mi nieco pichnu 😒 ..a tyzden potom proti tetanovu..tiez vam take pichaju?
ja som mala prvych 18 rokov zivota uplne inu krvnu skupinu v karte ,az kym som raz nebola darovat krv,tiez som bolo soknuta..
a inak zatial mi zamietli ziadost cestovat buduci tyzden,tak to este skusam inou legalnou cestou,ale neviem..asi sa moj sen po obycajnom,staromodnom,hlobokom kociku nesplni 😢 ale este mala nadej je,tak myslim pozitivne🙂
a neviete nahodou,dokedy by sa malo pockat,kym sa s babatkom prvykrat leti?lebo to nechcem velmi unahlit,ale rodina sa uz pyta,ze kedy potom priletime..som myslela,ze snad tak po vianociach by sa uz dalo..
mne o protitetanovke zatial nikto nic nehovoril 😕
andzi dakujem, precitam si 🙂
ivanulienka, pozerám, že tvoje dieťa má už 1 rok. Teraz teda predpokladám že čerpáš rodičovskú dovolenku, či? Píšeš málo údajov a neviem, či budeš splňať nárok na materské. Ak áno, tak samozrejme, žiadosť o materské musíš predložiť Sociálnej poisťovni. Lebo keď sa narodí druhé dieťa, budeš zase 6 mesiacov poberať materskú, o rodičovský príspevok však prídeš. No a zmeny na zdravotnú, to som si nie istá, určite sa to oznamuje, ale ak si bola zamestnaná, toto by mal oznámiť tvoj zamestnávateľ. Lebo neviem aký si mala status, či si bola zamestnaná alebo SZČO.
andzi pisem info do IP
mozem sa vam nieco tak v dobrom pochvalit o rod.prispevkoch atak? taku dobru spravu sme sa vcera dozvedeli..ale aj sa bojim napisat,ze mi niekto vynada.. 😝
dik andzi,takze MM bude mat za ulohu,po porode to odsledovat,keby ja som nahodou v tom navale emocii a vsetkeho ostatneho zabudla,aby mi pichli protilatky..len dufam,ze on nebude mat problem si zapamatat po takom zazitku 😀
estter daj! ja som zvedava 😀
esterka, tipujem, že v španielsku máte 5x vyšší príspevok ako u nás!
ester dali mi ich tusim na druhy den po porode.a jasne,ze mozes mat aj svoju,ale radsej by som zaspinila tu ich ako tu svoju.potom po porode sa prezlecies do svojej 😉
lulu, a to je aká tá ich nemocničná? Dúfam, že nie taká hnusná modrá po kolená?
ale coby sme vynadali sak kazda si tu moze napisat co chce a hotovo.zato,ze niekto zavidi,alebo ma inu situaciu ty nemozes 😉
nie je biela a maju dlhe,ale ja som vyfasovala taku kratsiu ledva mi to zadok zakrylo a zober si pre istotu aj nejake zicherky,lebo na niektrych mas gombiky az po brucho a chybaju tak,aby si tam nebehala viac odhalena ako by si mala 😀
andzi,netusim,neporovnavala som,naozaj.
ale ten prispevok jednorazovy,ked sa narodi dieta,funguje kratko tuto.a vcera prezident spanielskeho parlamentu ho zrusil..od januara 2011..muselo to byt v spravach alebo v radiu alebo neviem,lebo mi niekolko ludi volalo a smialo sa,ze dobre sme naplanovali..
tak to mam chapat ester tak,ze nic nedostanes? 😕
dostanem,moje sa narodi v septembri 2010🙂plati do konca roka🙂
esterka, asi sa predseda parlamentu obáva "gréckeho modelu". Napríklad náš premiér sa ho nebojí, však načo a rómska populácia sa veselo množí...
esterka, a ty nemáš trvalý pobyt na SR? Lebo ak hej, tak dostaneš príspevok pri narodení podľa slovenského zákona. nemôže ti však byť vyplatený aj tu aj tam, treba zistiť kde je výhodnejší.
jaaaj tak to potom ste veru dobre naplanovali.a pocitam,ze v Spanielsku bude ovela vyssi ako u nas 😉
andzi,prispevok sa oplati viac tu,to je iste,aj materska,ale to je jedno. nebudeme so slovenskom riesit zatial nic,kedze tam som odhlasena zo socialky atd a nikdy som na slovensku nepracovala a neodvadzala dane(hoci,uprimne,ani neviem,ci to s tym suvisi). a este stale neviem,ake bude mat ta na nasa slovenka-nemka narodena v spanielsku obcanstvo..lebo ja som si myslela,ze automaticky po mne slovenske,ale nie je take iste..
a kolko je na slovensku?uz to tu niekto myslim pisal,ale nepamatam si..a nechcela som sa bavit o vyske,len sa pochvalit,ze sa tesime,ze ho stihneme vyuzit 🙂
Andelik, brali Ti krv na protilátky? Lebo ak si Ty mínus a manžel plus, tak by mali v poradni 2-3 krát počas celého tehotenstva. My to máme tiež takto a v prvom tehu sa mi netvorili, potom po pôrode zistili malej, že má Rh mínus po mne, takže mi nemuseli pichať tú injekciu, to pichajú len v prípade, že je dieťa Rh pozitívne a matka negatívna. Teraz zatiaľ neviem, lebo keď mi brali krv na protilátky prvýkrát, tak sa to nedalo zistiť, bola totiž hemolýza krvi (asi preto, že si pichám heparín na riedenie), tak mi zobrali na druhý pokus, ale ešte nemám výsledky, až v pondelok.
Ivi, ak si stále zamestnaná, tak sa druhá materská vypočítava z predpokladaného príjmu, aký by si mala, keby si predchádzajúci rok pracovala, ja robím v školstve, mne to bude všetko robiť zamestnávateľ, ja už len potom skočím do So.poisťovne skontrolovať, či je všetko v poriadku. A tie všetky formuláre nás čakajú odznova, odhlasovanie, prihlasovanie a tak, no čo už... 😒

maculienka, je to tak ako píše lulu, ak by si nemala v sobotu svadbu, tak by si si mohla ísť pozrieť pôrodné sály. V sobotu okolo 15.00 ak nebude práve pôrod nám bude setsrička robiť prehliadku pôrodných sál a aj pokec k tomu, čo a ako. Ja chodím aj na cvičenie pre tehotné a je to super.