♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
ahojte. to normalne zaberie cas, precitat, co sa tu udialo, odkedy som sa naposledy prihlasila. a to som si stale myslela, ze travim pri compe vela casu - zjavne su aj akutnejsie pripady 🙂
inac nemam nic nove, som doma, ale dnes sa mi podarilo v ramci vychadzky v PN absolvovat kadernicku, potrebovala som surne prestrihat, takze po dvoch tyzdnoch kedy som kadejako stojace vlasy stahovala do chvosta, dnes konecne vyzeram troska k svetu ....
co s clovekom spravi PN a pravidelne grcanie 🙂 - kde je kazdodenny makeup, kostymy a vyfukane vlasy 🙂
a zaludok pomalicky snad dostavam pod kontrolu - stale grciam a je mi ťažko a zle, ale uz nie vkuse cely den .... uf ... este som do konca bud. tyzdna doma, tak som zvedava, ci sa to dovtedy utrasie ... normalne mi už chybaju socialne kontakty 🙂
aj ja by som hned isla na PN, ale nemam s cim 😀 ... potrebujem oddych aspon tyzden ... no musim vydzat este 3 tyzdne a posledny februarovy tyzden mam dovolenku, tak bude oddych
no mne dal PN dr. "automaticky", ked som povedala, ze sa necitim ok, co sa zaludka tyka a ze som velmi unavena a este sa spytal, ci mesiac bude stacit 🙂 ja dufam, ze bude 🙂
tak to mas dobreho dokiho ... ja sa citim dobre co sa tyka zaludka, len obcas mi je nanic, ale hlavne v noci a vecer a to som pekne doma, takze ziadna pracovna prekazka, unavena som tiez, ale snazim sa chodit spavat medzi osmou az deviatou, takze odsuvam vsetky veci, co treba do prace spravit a robim len to nevyhnutne, budem dohanat cez vikendy a cez dovolenku 😀 ... dnes ma zacalo pobolievat podbrusko ako pred MS a aj krize, tak dufam, ze to bude OK
zuzanocka
vies, zeby som radsej chodila do prace ako travila den grcanim a pocitanim ci uz ubehli dve hodiny a musim znova jest aby som zas nenahanala lavor?? 🙂 😉 😀 ... takze bez PN by to bolo dost zle. ale u nma su zas noci ok, to uplne v pohode spinkam, takze aj cez den, ked sa necitim uplne ok, idem si schrupnut 🙂 ...skor ma to chyta vecer resp. rano kym sa stihnem naranajkovat
Jéj, vitaj, johanka, si tu dlho nebola. Ja som sa chválila, že aká hrdinka, že mi nie je zle, no a baby.....už to na mňa ide. Dnes popoludní som už stála nad misou. Fuj. Ani si nepamätám, kedy som naposledy vracala. Neviem, čo sa udialo, ale dnes ako som bola u lekára, som musela byť nalačno, lebo mi bral aj krv. Kým som sa vybavila bolo pomaly 10 hodín a prišiel na mňa vlčí hlad a dostala som nenormálny ale fakt brutálny hlad a chuť na parížsky šalát. Síce som zjedla len 10dkg a biele pečivo k tomu, ale poobede mi prišlo zle. Normálne majonézové šaláty nejedávam, ale teraz som neodolala. Teraz mi je tiež tak všelijako. A to sa ma dnes dr. zase pýta, že či mi nebýva zle, že on žiadne problémy nerobí a šupne ma na PN. A ja reku že zatiaľ pán doktor ešte chcem chodiť do práce. ááá, aká hrdinka, že? Ak sa toto bude opakovať, tak ma asi porazí.
mne je tiez obcas zle, ked som moc hladna, ale nevraciam ... mam totiz uz od detstva doslova fobiu z vracania, tak sa to snazim udrzat vzdy v takom stave, aby to neslo von ... zatial sa darilo ... ja som rada, ze mi nic nie je, lebo na PN by som si sice oddychla, ale nikam by som nemohla chodit, najmä cez vikendy by mi to nevyhovovalo
parížak a rožok 🙂 a na taky uplne prazdny zaludok - si dobrá 🙂
vitaj v klube .....
no a pochval sa, andzi, ako prehliadka?
johanka, super, máme srdiečko aj tehotenskú knižku. Sa teším.
andzi ... to uz mas tehu knizku? ... ja idem 10.2. na krv a zaniest vysledky zo sona, tak som zvedava, ci da aj mne uz, ale pochybujem ... podla mna este pocka, kym nebude mat vysledky z krvi
zuzka, presne moja reč, aj ja by som išla na PN-ku, je príjemné spinkať do 9.00 alebo aj dlhšie, nič nerobiť, čítať knižky, pozerať telku, surfovať po nete. Lenže čo potom tie peniažky, ktoré budú na účte chýbať. Jasné, keď by to malo ohroziť bábo, ide všetko bokom. Ale myslím si, že sedieť za kompom v robote alebo doma je jedno a to isté. Až na to cestovanie, ako sa sťažovala vranka. Ja som bola doma len dnes, čo som bola u lekára a už ma ide poraziť.
zuzka, hej...však knižka nič nie je, keby sa stalo čokoľvek, tak ju zahodí do koša, to nie je nejaké potvrdenie, že tehotenstvo sa skončí úspešne pôrodom. Na to zlé netreba myslieť, ale všetci dobre vieme, čo všetko sa môže stať.
tak peniaze by chybali, to je jasne, kedze MM nerobi uz rok a moj plat zase nie je bohvieaky, ale ked by bolo treba, tak jasne, ze idem ... mna v praci obtazuje hlavne to, ze po kazdej vyucovacej hodine musim ist na WC a neviem ako to vo stvrtok prezijem, lebo mame ucelove cvicenie a ideme normalne do terenu vonku ... asi od 8:00 do 12:00, tak neviem, ako vydrzim, ale budem musiet 😝 ... a este ma vraj snezit vo stvrtok, no aspon uz taky mraz nebude
zuzka, inak neviem čo máš ty za lekára alebo lekárku, ale ak si už teraz podľa PM 7tt tak ísť až 10.2. na krv a sono je podľa mňa hrozne neskoro. Však prvý trimester je kritický až veľmi kritický a lekár podľa sona vie posúdiť, ako tehotenstvo napreduje. A ak by hrozilo riziko potratu, môže predpísať Duphaston, aby sa maličké udržalo. Vieš, lekárom platí zdravotná poisťovňa sono len 10, 20 a 30tt, všetko mimo je platené. Aj ja som dnes platila za sono, ale prečo by som mala riskovať? Ja som napríklad ešte pred otehotnením chodila k takej lekárke, ktorá nemala ani sono v ambulancii a jediné čo vedela, je (do slova a do písmena) predpisovať antikoncepciu. Moja kamoška k nej chodila 3 roky, čo sa snažili o dieťa a jediné, čo jej povedala, keď prišla s tým, že nemôžu otehotnieť: "To chce čas, to chce trpezlivosť, pohodu". A potom jej núkala antikoncepciu na predpis, že jej pomôže upraviť cyklus!!!! Potom od nej odišla a keď to povedala druhému lekárovi, okamžite ju poslal na laparoskopiu, kde sa dokázalo, že má nepriechodné oba vajcovody a prirodzene neotehotnie. Teraz chodia do Heliosu v Martine a v januári idú na IVF-ko. No a presne k tejto lekárke som chodila aj ja, keď mi toto o nej povedala, hneď som brala kartu. Kým som nemala žiadne problémy a chodila len každé 2 roky na cytológiu tak to stačilo. No a potom mi došlo, že prečo u nej v čakárni nikto nečakal (alebo občas len nejaká mladá pipka, čo si dávala predpisovať HAK). To bola asi jediná výhoda u nej - prídeš a hneď ideš na vyšetrenie.
Dievčatá, ešte som zabudla na pikošku. Podľa ultrazvuku by som mala porodiť 17.9.2010 a 18.10.2010 sa vydáva moja sestra! A chce, aby sme aj s manželom išli za svedkov. Paráda. 🙂 🙂 🙂
pardón, tú svadbu majú 18.9.2010 (nie 18.10.)
no moja lekarka ma dost pacientiek, myslim si, ze je celkom odbornicka ... dnes som presne 6tt+6 dni, bola som u nej pred tyzdnom v pondelok a povedala mi, ze na sono je este skoro, co je aj pravda, lebo by som tam videla len bodku ... ona nema sono v ambulancii, u nas v MT ma sono u seba malo lekarov, takze si nenavyberam a chodime do specialneho centra ... zatial nemam ziadny problem, ani nevolnosti, ani bolesti, ani krvacanie ... povedala, ze ak by sa nieco dialo, mam hned prist ... na sono sa chystam na buduci tyzden v utorok a dufam, ze je to vsetko OK
andzi, to budes super svedok na tej svadbe 🙂 sestra o tehu vie? alebo to bol plan ete rpeedtym, ako ste to zistili?
ahojte tak ja idem zajtra k lekarovi a hned mi zobere aj krv
veji ... tak to je super, aspon to budes mat hned aj potvrdene 😉
ahoj vejinka!
čakala som, kedy sa sem pridáš, ja som "kamilky12" sestra, spomínala mi, že sa sem pravdepodobne pridáš 😉
srdečne ti gratulujem a veľmi sa teším, že si medzi nami!
ahoj holky, zdravím všechny, vítám nové těhulky.....
BOlí vás také pořád bříško?? Mně jo, jak kdybych měla dosta MS, ale je
to nepříjemné, je to normální, jo??? asi jo, když to píšete.
Jinak holky, prsa mám jak balóny, už musím koupit novou podprdu,
protože mi přepadávají přes okraje....šílený.....ještě jsem se nevážila,
ve čtvrtek jdu na srdíčko, moc se těším. Mějte se krásně, papa H.
halina ... mna po dlhom case len dnes podbrusko zabolelo, ale uz je dobre ... prsia sa mi tiez trosku zväcsili, aspon mam taky pocit, ale novu podprdu mi este zatial netreba ... ja som od vianoc pribrala asi 2-3 kila, ale nepripisujem to tehu, skor tym sviatkom a nedostatku pohybu
vranka ahooj jeeej super 😉
ja mam ako balon brucho..a neviem co s tym zjavne bduem musiet kupit hetu gate 😅
veji ... v 5 tt a tehu gate? ... neblazni ... na mne este nic nevidiet, ale ja nie som chuda, takze to potrva, kym to okolie postrehne ... ale nie som ani nejaky balon 😀
zuzi ved si pozri album..mam ho ako keby som cakala dvojky 😀
veji ... no kukla som, tak to hej ... teeeda pekne brusko, ja take nemam ani ked sa fest najem 😀

Ja som dnes podľa PM 7+2tt a dnes podľa UTZ 6+4, takže to sa podľa mňa nedá tak presne vypočítať. A každé dieťa má individuálny vývin.
Vejinka, vitaj. Už si bola u lekára?