icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

aneta4
9. jún 2010

@lucia....vieš čo ja som mala skusenost ked doktor tvrdil mojej kamoške že babo je postihnuté...treba si ho dat preč..a ona povedala nie....aké bude -take bude je moje.a narodila sa jej krasna zdravá dcerka.tak potom o čom to je.

lucia20
9. jún 2010

@aneta4 my vieme, ze malinka nebude uplne zdravucka, ale keby nam v tom case povedal, ze je to teratom a nie spina bidifa a hlavne mi to polopate vysvetlil, tka by mi usetril velmi vela slz a stresov.

klaudia85
10. jún 2010

@lucia20 veď to... ešteže nie si z tých, čo dajú na názor len jedného lekára.

klaudia85
10. jún 2010

Babi, kedy vás bábätká začali kopkať tak, že ste to zbadali aj na bruchu, ako sa hýbe? Ja tento týždeň a teda dnes ma až prekvapilo, že čo tam vystrája...fúúúha...

gumimaci
10. jún 2010

@klaudia ja som maleho zacala citit okolo 20tt, ale vidiet na bruchu je to asi 2tyzdne... od 25tt 🙂

hobit
10. jún 2010

mne to este stale skoro nevidno na bruchu :(

zuzanockamt
10. jún 2010

@hobit ja som to na bruchu videla len dvakrat, aj to bola len chvilocka, malinky hrbolcek ... ale je pravda, ze ja sa zase na to brucho nejako casto nedivam ... a mne sa maly hybe len minimalne a aj to len neskoro vecer alebo rano, ked som v posteli alebo v noci ... cez den len obcas a malinko

hobit
10. jún 2010

@zuzanockamt my toho mame naozaj vela podobneho 🙂
nas ma kludne dni ked sa hybe len vecer a rano a aktivne dni ked sa vrti furt bez prestavky

zuzanockamt
10. jún 2010

@hobit tak ja som take tie stale a dlhsietrvajuce pohyby este stale nezazila 😅 ... ale maly rastie tak ako ma, takze sa uz nad tym neznepokojujem ... mozno je tak otoceny, ze nohami naraza dovnutra a nie von ... lebo nohy by mal mat hore a tie vobec necitim, ked nieco citim, tak len v okoli mechura a na lavej strane od pupka ... tak neviem, ci su to ruky, alebo ako sa tam pretaca

ericka310
10. jún 2010

no moj sa hybe o 106 🙂 a vidno to aj na bruchu, take vlny riadne ... aj teraz prave ..... a ked sa riadne natiahne, tak mi az zdeformuje brusko a mam ho take krivolake...na jednej strane hrca na druhej hrcka 🙂 ... vzdy sa velmi tesim, ked je aktivny, aj ked ma niekedy dni, ked sa mu velmi nechce
vcera som bola v poradni a znova som ho videla na UTZ, jeden kopanec dal aj rovno do toho senzora, ktorym doki beha po bruchu...dokonca som videla ako zival...asi napodobnoval mamicku, lebo cely cas co som cakala v cakarni tak sa mi hrozne zivalo 🙂

zuzanockamt
10. jún 2010

nas sa na sone tiez hybal pekne, aj zival, aj sa usmieval 😵 ... len ho jednoducho menej citim ... ale podstatne je, ze rastie 😵

panki
10. jún 2010

ja tiež malú stále slabo cítim 😒 ale už to tiež neriešim. Pred dvomi týždňami mala obdobie keď sa nehýbala skoro vôbec - už som chcela ísť k doktorovi, ale sem-tam sa pohla tak som vedela že bude asi o.k. V pondelok na poradni som to povedala doktorke, ale ona sa nad tým vôbec nepozastavila, takže asi to bude normálne. Jedno dieťa je asi aktívne veľmi - iné menej 😉 jediné čo povedala bolo - že to závisí od hrubky brušnej steny. Takže o nejakých silných kopancoch môžem snívať ďalej

zuzanockamt
10. jún 2010

@panki mne tiez doki na sone povedal, ze to je velmi individualne ... a staci mi, ze sa pohne vecer, tak viem, ze to je ok ... uz keby som dlhsie nic necitila, tak sa tiez zlaknem

hobit
10. jún 2010

@zuzanockamt aj ja to vacsinou citim dolu nalavo a na sone tam mal hlavu, tak tiez tomu celkom nerozumiem 🙂

panki
10. jún 2010

Ja tiež cítim malú v pravo hore a podľa UTZ tam tiež mala hlavu, ale potom som sa opýtala kde má nohy a ukázal na miesto kúsok pod hlavou 😉 tak má celkom zaujímavú polohu 😀

zuzanockamt
10. jún 2010

nas maly ma hlavu vpravo dole a nohy mal zase uplne hore pod mojou hrudnou kostou ... ale ta poloha sa teraz aj tak este asi meni, lebo stale tam maju relativne dost miesta

hobit
10. jún 2010

hej, oni sa tam este vrtia celi hocijako

matka24
10. jún 2010

lucia20 a ktorom doktorovi si sa to konkretne bavila ze je vraj najlepsi na slovensku ked ti nieco take oznamil tak beucitne....???a neboj vsetko bude isto fajn

aneta4
10. jún 2010

no pri prvom dietati som tiež nejak extra kopanie necitila-a začala mala velmi neskoro kopat.ale teraz dievčence.pravý opak.cez den pomenej-hlavne ked som v pohybe.....tak pravda drobca uspavam.ale ako si sadnem,alebo lahnem...téééda brucho mi robí riadne pohyby.takže naozaj je to individualne.........

lucia20
10. jún 2010

@klaudia85 no ja by som sa len na zaklade jedneho chlapa nerozhodovala. ja tak citim pohyby cca od 18.tt. teraz su to normalne uz prevraty, lebo my nadskakuje vsetko :D

@matka24 ferianec

klaudia85
11. jún 2010

Sú zlatučké tie naše bábatká 🙂

hobit
11. jún 2010

baby, máte niekedy teraz v týchto teplách problém s dýchaním?

lucinka83
11. jún 2010

ja s dychanim nemam problemy, ale kazde rano a niekedy az doobeda mi trpnu prsty na rukach :( Mate to niektora? Viem, ze je to normalne, len som zvedava :D

estterka
11. jún 2010

@hobit mam,ledva dycham obcas,asi ked tlaci mala na branicu,je to dost neprijemne
@lucinka83 netrpnu

kalypso
11. jún 2010

aj mne sa zle dycha, ze v poslednom mesiaci, ked zacne babatko klesat sa to zlepsi 😉 no uvidime..

panki
11. jún 2010

hmmm, mne sa zle dýcha už asi tri mesiace a to mi brucho narástlo trochu až teraz, doteraz ani nebolo vidieť že som tehu. Ja mám zase asi 2 týždne problémy s vysokým pulzom - niekedy mám 120 - 130 úderov a je mi dosť blbo, ale vyzerá to tak že musím vydržať. 😒

aneta4
11. jún 2010

dievčence....poradťe mi 🙂 mám jemne zvýšený cukor...myslite že môžem jest ovocie?teraz toho je a je mi to luto nejest.napriklad aj taky melon..alebo čerešne.

gumimaci
11. jún 2010

aneta4 mam taky pocit ze na melon mozes zabudut, ceresne by mali byt ok.

gumimaci
11. jún 2010

toto som nasla: Zakazuje sa ovocie, ktoré má veľa glukózy, ako napr. banány. Najlepším ovocím pre diabetikov je kyslé ovocie, ako napr. černice, pomaranče, jahody, citróny. Veľmi je vhodná zelenina, treba sa však vyhnúť červenej repe a opatrnosť sa doporučuje pri mrkve. Niektorá zelenina znižuje hladinu glykémie, ako napr. petržlen, zeler, zelená fazuľa, uhorky, zelená paprika, paradajky. Je tiež vhodná striedma konzumácia olejnatých semien - lieskové orechy, vlašské orechy, sezam, ľanové semená. Spomedzi obilnín sú najlepšie ovsené vločky.

hobit
11. jún 2010

takze nie som sama, mne sa to vcera stalo 1x a dost ma to vylakalo, tak snad si za chvilu zvyknem 🙂
@lucinka83 prsty mi netrpnu
@estterka ako sa mas? ty si tu davno nebola...
@aneta4 asi radsej take menje sladke, melon asi nie...