♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@janica81 ono to kazda porodnica vyzaduje nieco ine. Najlepsie je opytat sa niekoho kto bude rodit tam kde ty...ale vo vseobecnosti...este nie je pobalene len nakupene..ostatne nahadzem rychlo do tasky
Vybavicku by som tiez este nemala nakupenu ale mam vsetko po Ninke...takze ja len vytiahnem a operem... 😀
Idem napisat zoznam co do porodnice
@janica81 myslim, ze vobec nemusis chytat paniku. ja keby som nevedela ze malej sa moze kedykolvek nieco stat a ze mame nabeh na to, ze pojde akutne von predcasne, tak to vobec este neriesim. pri babach som sa balila az v 37.tt, ale teraz keby som si predstavila, ze vsertko mi ma pobalit muz a doniest do nemocnice..... no strasna predstava ako tu lieta, panikari a este aj baby by mu boli v patach. joj to by nedopadlo dobre. 😀
Caute baby, mozem sa pripojit? Ja uz sa neviem dockat, uz aby to rychlo ubehlo.
Pre teba:
- vlozky porodnicke (kupis v lekarni) aspon 4 pakle....staci dva, ked vas pridu pozriet tak donesu
- podlozky nepremokave na postel....cca 8 ks, pouzivala som aj doma v sestonedeli
- vincentka v spreji...na ovlazenie ust pri fucani pri porode
- nocne kosele - dve mi stacili, najlepsie rozopiinatelne vhodne na kojenie
- kojenecke podprsenky, velmi som nevyuzila ale uz ked striekalo mlieko tak aj s tym tamponmi do nej aby nepresakovalo
- zupan, papuce
- odsavacku...niekedy nie je potrebna, niektore porodnice poziciavaju
zubnu kefku a pastu, kozmetiku ziadnu, rany sa hoja najlepsie po vode
Potom na izbu, vodu...Lucku pre dojcata..nesmie byt bublinkova a Vineu vyborna na rozbehnutie laktacie
Pre babo:
- vlhcene utierky, plienky, sudocrem...to je vsetko
- pred odchodom doniesol manzel veci pre drobca, ortopedicke gate atd...co som mu nachystala predtym
@zuzanockamt zial,tu v UK je sono len dvakrat a obidva uz mam za sebou. Este som bola na SK v 26.tyzdni, to mal 890g.. Zas,az tak velmi ma to netrapi,kym je vsetko ok 🙂
Do porodnice tu toho vela netreba na tych par hodin (6-7 ked je vsetko ok) 🙂 tak to ma nestresuje.
Baby, kupovali ste dopredu aj take ze elektricka odsavacka? Ja to planujem az ked bude naozaj treba,kedze to nie je najlacnejsia 'hracka' 🙂 A co detska kozmetika? Vsade citam,ze babatkam netreba nic do kupela, takze ja len olejcek mam a viac tiez az podla potreby....
@elixia no ja uz som po skusenostiach s babami kupila mlieko nie olej, lebo obe baby sa mi po oleji vzdy velmi vyhadzali. mydielko mame s lanolynom. /neviem ci som to napisla spravne 😖 / odsavacku kupujem uz teraz, lebo viem, ze ju budem potrebovat, ale elektricku nie, mne moc nevonia.... skusala som ju v porodnici akoze na par pouziti super, ale zeby som ju stale pouzivala tak to nie....
@elixia ak ti mozem z osobnej skusenosti poradit, kup si tie porodnicke. ja som pouzivala pri prvej alwaysky a skoro som zosalela, lebo sa mi akurat vsetko zaparilo a hrozne to okrem bolesti po porode aj svrbelo a bolelo. tie porodnicke su take hrube, bez kridielok. znie to hrozne ale su ozaj lepsie.
http://www.mojalekaren.sk/samu-porodnicke-vlozk...
To bude asi ono,nie? Som vyguuuglila 😀 No len netusim,kde tu take kupim...Asi vytlacim obrazok a pojdem do lekarne ze chcem toto 😀 😀
@lucia20 dakujem si zlata 🙂 ale prave mi mudry google nasiel aj tu nieco take..sice o dost drahsie ako na SK,ale maju. DOkonca aj tie podlozky,co pisala iron.
Tiez som kupila olivovy olej, tak ked sa pipikovi nebude pacit, ponatieram sa s nim ja a jemu kupim mliecko.
Pouzivali ste niekto Weleda ochranny krem? Nas maly sa narodi koncom septembra (snad 🙂 ) takze som rozmyslala,ze do skaredeho jesenneho a potom aj zimneho pocasia by sa mozno hodil...ale tiez si radsej necham poradit,ako nakupovat bez rozmyslu 🙂
ahojte.. som tu zase po dlhsej dobe nakukla trosku... aj ja uz mam zoznam z porodnice, ze co si treba priniest, a celkom mi odlahlo ze ziadnu kozmetiku netreba kupovat, ze to nam tam vsetko daju v nejakom balicku propagacnom... tak aspon to mam z krku. Inac, uz som viackrat citala ze lepsi ako olivovy je mandlovy olej, lebo ze nie je alergenny... ale to asi kazde babo inak zareaguje...
ale mam na zozname z Kramarov ak polozky ako: pohar, miska, pribor... neuveritelne s tym nasim zdravotnictvom... Alebo to cigane pokradli? 😉
@elixia ja som weledu nikdy nepouzivala. mala som vzorku ale mne sa moc nepozdava aj ked je taka ospevovana. lucka mala na nozickach velmi suchu kozu a na to mi perfektne zaberalo mliecko seba med a od nich sme mali aj mydlo. na ochranu tvaricky vonku sme pouzivali od nivei. teraz mam nakupene vsetko od nivei.
@andelik8 by si sa cudovala kolko mamiciek na kramaroch jednoducho nevrati taniere a pribor. ta miska je preto lebo polievku nosia vo velkych varniciach, ale na kazdom oddeleni maju erarne taniere aj pribory, takze v pripade potreby ti pozicaju, ale mne to celkom vyhovovalo, ze som mala vlastne veci. ja som trosku puntickarka a tak mi nevadilo, ze papam z vlastneho cisteho. 😀
mali sme aj mandlovy a reakcia bola rovnaka.
a na kramaroch davaju ten propagacny balicek az ked odchadzas. ja som si vzala pri babach aj mydielko, utierky, kremik na ritku a mlieko vzdy vlastne. ony ti tam daju taky mini balicek kde mas olej, lieh a vatu na osetrovanie pupku.
@elixia no alwaysky neviem na co by si si zalepila, kedze v porodnici nemas na sebe gatky....aby sa ti potom rana zahojila je najdolezitejsie vetrat, vetrat, vetrat....a nasla si to spravne....idem vas docitat.
Ja som si este kupila porodnicke gatky, ked prisla navsteva je to take brutal sietovane cudo na ktorom drzi ta vlozka....ale po oddeleni to drzalo medzi nohami...celkom srandovne sa s tym chodi 😀
ja budem porodnicke nohavicky pouzivat cely cas pocas pobytu v porodnici, nielen, ked pride navsteva ... bez oho ani krok, to nech nikto odo mna nechce, ked uz nemozem mat klasicke nohavicky 😝
jaj riesite kozmetiku pre babatka...ja som pri prvej nakupila tolko hovadin...minuly tyzden som to vsetko vyhadzovala.
Ja ju nenatieram doteraz nicim......
Staci vam podla mna bohate Bupi mydlo ale to s lanolinom...lepsie obnovuje vyschnutu pokozku. A lekarka nam predpisala mast Infadolan, a to sa jej krasne zregenerovala pokozka. Na ritku pouzivame Sudocrem....klop klop....dosial sme ziadne problemy nemali.
Teraz som jej to mydlo vymenila za sprchovy gelik...ale ma ho asi mesiac....inak na tom mydle frcala.
Ale ten infadolan je pecka....je to este v takej starej hlinikovej tube...ale teraz ked mi to lekarka nepredpise, kupim to iste.
@zuzanockamt ja som si to hovorila tiez...ale fakt na tu ranu je to najlepsie....potom si ich hlavne rychlo vyzlec pred vizitou...
@lenkama mange b6 si kludne daj...babatku neuskodis...hoci mne ani to nepomaha proti krcom. Dnes som dostala do bedroveho klbu pocas umyvania podlahy...to uz su ake stavy.
no ak mozem poradit, tak si rozhodne nekupujete allwaysky do porodnice. to je riadna umelina a s tou ranou sa vam to bude fakt zle hojit. ja som si kupila klasicke materske vlozky v tescu, take hrubsie sice, ale bola to ako cista vata, cize vobec ma nic nesvrbelo. doma som si potom kupila allwaysky, ze to bude lepsie, ked take tensie, ale po par hodinach som ich vysmarila.to by som sa akurat tak k nejakej mykoze dopracovala pri nich.
inak to ako zena na sr nemoze mat na sebe nohavicky? tak to by som chcela vidiet toho doktora, ktory by ma k tomu prinutil...este sa taky nenarodil. tu som mala na sebe svoje z domu, ziadne porodnicke sietky, takze ta vlozka na tom aj drzala.
@iron ved jasne pred vizitou nic 😉 ... ja som na taketo veci velmi citliva ... musim sa citit pohodlne pokial sa to len trosku da a to bez tych nohaviciek mozne nebude

Ahojte mamičky 🙂
tak ako čítam, už ste riadne šikovné...mala by som sa zamysliet nad sebou...ja este nemam nic kupene...naozaj nic...iba jednu krasnu supravicku...ked nam povedali, ze budeme mat babulku tak som si urobila radost a tu uz mate aj zbalene do nemocky....nestiham sa cudovat
🙂
takze asi zajtra vyrazim smer nakupy.... lebo uz ma chytil stres...
a co vsetko si si IRON brala pre seba do porodnice??? ci vlastne co vsetko si zbalila???