icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

danulka3
23. aug 2010

@lucia20 Za epidurálku sa pripláca?

danulka3
23. aug 2010

Čítam nejaké články o tom ,som čiastočne aj ja nalomená.

lenkama
23. aug 2010

@gladiola to teda nemá chybu 😀

michaelabj
23. aug 2010

Kedže som mesiac do termínu, netuším, či pôjdem normálne alebo na sekciu.
Vyzerá to opäť na veľké dieťa (prvý syn mal 4,10 kg a 55cm - a ja mám 50kg aj s topánkami za normálnych okolností), takže uvidíme...
Lekárka mi povedala, že nie je podmienka, že ked som mala prvý cisársky , že musí byť aj druhý...
V každom prípade to bude o držku - ak cisársky - tak to nie je nikdy med lízať... a ked normálny pôrod - tak kvázi ako prvorodička s veľkými dieťaťom... hmmm...

@danulka3 : ja som po sekcii spala jak drevo asi 2 dni, tak neviem presne ako to bolo ked to vyprchávalo - pamätám len, že som potom po prebudení bola veľmi veľmi slabá

Určite sa za epidurál pripláca - za anestézu ked je normálna sekcia tak nie, to prepláca poisťovňa, ale kedže ja som si epidurál vybrala sama dopredu, tak som ho musela už zaplatiť (neviem koľko sa kde platí teraz)

@lucia20 : ja som sa tiež bála napichnutia epidurálu - no ako som písala, bola som už strašne unavená z celonočných bolestí, tak mi to bolo v podstate asi už jedno ☹ ale musím napísať, že som za anesteziologom bola dopredu - tak ako sa objednáva pôrodník - ja som si takto objednávala anesteziologičku... ale nakoniec mala dovolenku, tak ma nerobila ona ale iný lekár, no bol skvelý, veľmi milý a veľmi sa podporoval...

lenkama
23. aug 2010

@lucia20 s tými nohavičkami som myslela,či si mala kúpené tie jednorázovky,také zvláštne priesvitné,aby ti vložka nevypadla,keď sa pohybuješ po chodbe,vraj ich tehulky dosť používajú a chvália si ich,lahšie sa im chodí

danulka3
23. aug 2010

@lenkama Ja som myslela,že tie jednorázovky sa používajú až po pôrode.

lucia20
23. aug 2010

@danulka3 no sak to. ja mam niekde v sebe blok a nejde mi ta ruka ohnut... sa citim ako keby som ju nemala.

@elixia no tak to hej. tie setricky su take showmanky. :D

lenkama
23. aug 2010

@danulka3 ano,ano,som to zle napísala,tak som sa chcela opýtať,či ich má tiež,pardon,či ich po pôrode bude používať,či sú ozaj tak super ako o tom píšu a hovoria tehulky,keď majú po tom a môžu si ich dať

lucia20
23. aug 2010

@lenkama ja som pri babach behala bud s obyc. alebo bez. ale teraz to je jedno. lebo budem krvacat ako pri mnenzes ale nebudem mat ranu.

klaudia85
23. aug 2010

@lenkama a dnes si na tom monitore nebola? Lebo mňa objednali na monitor v utorok a potom mám ísť ku dokine do vedľajších dverí... A čo ty? Doki bol v pohode? Veru sa teším aj ja, že si počkám, ale tak som pripravená, na Kramároch to asi tak chodí, teda aspoň pri ultrazvukoch som zvykla dosť dlho čakať, no nevadí... A ty si pacientkou Gyn-fivu? Alebo si sa tam objednala len na uzv? Tiež som o Gyn-five uvažovala, veď uvidím, či ma na Kramároch objednajú. Ak nie, tak si to poriešim sama. A teba na ultrazvuk chceli objednať len tak, alebo sa im dačo nezdalo?

lenkama
23. aug 2010

@lucia20 joj,moja,tak to budem na teba myslieť a držať palce,nech to všetko dobre dopadne,som musela odbehnúť,večeru spraviť,pizzu som robila domácu na večeru,babule mám celý týždeň u svokrovcov,takže aspoň takúto rýchlovku na večeru,keďže som aj neskoro došla z poradne a už sa mi fakt nič nechcelo špecialne vymýšlať a ešte v takom horku variť

lucia20
23. aug 2010

@lenkama boze co ja by som dala za to byt doma a varit.. :D nase baby su uz vraj ulozene v posteli... buchticky moje.... ☹

danulka3
23. aug 2010

@lucia20 ahoj moja,idem ľahnúť pred telku,zajtra budem na teba myslieť a držať tebe aj malinkej palce.Pa a držkaj sa.

gladiola
23. aug 2010

@lucia20: drzime totalka palce, s tou kanylou to neni sranda

lenkama
23. aug 2010

@klaudia85 ja som dnes bola na prvej poradni na Kramároch,na ctg-monitor ma objednala sestrička tento piatok na 9.00hod a potom mám ešte prísť k sestričke,že mi to tam popíšu či také niečo,a na uzv chodím do Gyn-Fiv len ako objednaná,poslala ma tam moja gynekologička,lebo ja som na uzv pri prvých tehotenstvách chodila do Kocha,a keďže Koch prerábajú,či zrušili ho,neviem,tak chodím do Gyn-Fiv ale len na uzv nič viac,čiže doktor ma objedná na deň a hodinu,a ešte pred tým dňom mi zavolajú z recepcie,či nie je nejaká zmena,a zaplatím len ten deň ,keď tam idem na uzv čo je necelých 10eur,túto stredu už tam idem na posledný uzv 36tt,len predtým som si musela zaplatiť aj 3D-to na cd napáli doktor obrázky bábatka-to sa zaplatí raz a už potom to nemusíš,keď nechceš,inak mňa to stálo aj s vyšetrením,objednaním na deň a hodinu,ak sa nemýlim, 74eur,tak mám aspoň pamiatku,to mi stačí,a ak tak si ešte popýtam obrázok bábatka,to som myslím platila 3eura,no doktor na Kramároch si myslel,že nemám žiadny uzv,tak preto ma chcel objednať tam,ale som povedala,že chodím do Gyn-Fiv,som tam objednaná,tak mi povedal,že mu stačí potom doniesť výsledky,čo doktor popíše,ja chodím na dvere č.217 a tam idem aj budúci pondelok na poradňu,inak doktor celkom fajn,akurát pri vyšetrení,ma to trošku bolelo,asi som nebola dobre uvolnená,a ty kam chodíš,na aké číslo dverí,tiež na Kramáre?

ellisabet
23. aug 2010

@lucia20 Ahoj!
Ja by som tiež mala isť sekciou. pri celkovej anestéze musia dieťa vybrať do určitého času, aby neprišlo dieta do kontaktu s narkotikom, pri spinalke maju viac času. aspon tak to bolo v&svetlene mne. Ja ked mi daju na výber, beriem spinalku. A aj to, že hned uvidiš svoje dieta a takto nevie kedy by som ho videla. Držím palce, aby všetko dobre dopadlo

klaudia85
23. aug 2010

@lenkama Na 3d som bola tiež v Gyn-five, ale moc nám nevyšlo, tak som platila polovicu iba, ale stačí na pamiatku aj to. Ja by som si to v Gyn-five musela asi zacvakať, keďže mňa tam môj gyn neposlal, asi preto platíš iba tých 10eur a to je v pohode suma... Keď to je také iné, keď nám tam kuká kadekto... Ja som tiež zvyknutá na môjho gyn, tak som zvedavá, aké to bude , keď ma bude kuk tá gyn na Kramároch. Hlavne dúfam, že nebude nervózna, lebo potom som skončila. Ja idem na číslo dverí 222, monitor je vraj 221, tak najprv tam.

andullinka
23. aug 2010

@lucia20 Lucka, zajtra sa drz, nech vsetko dobre dopadne! Ja by som sa tiez na tvojom mieste rozhodla skor pre spinal, ak mas na vyber. Sice bola som uz aj v celkovej anestezii a ziadne vedlajsie ucinky som z toho nemala, ale predsa ten pocit ze hned uvidis svoje babatko myslim ze stoji zato! Drzim palce 😉

ellisabet
23. aug 2010

@danulka3 http://primar.sme.sk/c/4117088/cisarsky-rez-sec...
tu je članok o sekcii a aj rozdiel medzi celkovou a spinalnou narkozou.

Musíš sa na všetko pýtať, lebo u nas su taky zhovorčiví lekári že až, pokial sa nepýtaš, nič ti nepovedia. Ja som sa tiež musela tu na gynde na všetkko pýtať, aby som sa vobec niečo dozvedela, na vizite sa ma opýtali ako sa mám, pozreli papiere a odišli preč, ked som sa na niečo opýtala, tak som sa niečo aj dozvedela. to naše zdravotníctvo je stašne a informovat pacienta im nič nehovorí, aspon take su moje skusenosti z pobytov v nemocnice.

andelik8
23. aug 2010

@danulka3 ja som si zaplatila epi, je to cca 110eur

baby, vas objednavaju v iny den na poradnu a v iny na monitor? ja chodim na monitor vzdy pred poradnou, neviem si predstavit ze by som sa tam mala 2x tyzdenne teperit 😨

andelik8
23. aug 2010

@lucia20 drzime ti vsetky prsty aby to dobre dopadlo 🙂

hobit
23. aug 2010

baby, prosim vas, dnes mi prislo rozhodnutie o materskej zo socialnej poistovne...je tam suma priznana na den...to mam kolkými vynasobit, aby som zistila kolko je to mesacne?

zuzanockamt
23. aug 2010

@hobit vynasob to vzdy poctom dni v danom mesiaci 😉

ellisabet
23. aug 2010

epiduralka je len len bolesti a používa sa pri klasickom porode a plati sa, spinalka je už ako narkoza a ta sa používa pri roznych operacia a aj pri sekcii a neplati sa za nu. Pri spinalke si necitaš od pasu dole nič, myslým že asi najhoršie pri spinalke by pre mna bolo to pichnutie a potom ten čas, kym vyberu dieta a počuvať tie reči lekárov a pocit, že čo tam robia.

lucia20
23. aug 2010

@ellisabet mne bolo povedane, ze dieta je vonku do piatich minut..... 😒

dakujem za ten link, precitam....

hobit
23. aug 2010

@zuzanockamt vsetkych? nie len pracovnych? asi sa pytam ako debil, ale vobec sa v tom nevyznam 🙂

ellisabet
23. aug 2010

@lucia20 tak rýchlo? tak to som teda zvedava

zuzanockamt
23. aug 2010

@hobit jasne, vsetky dni sa pocitaju, to je ako PN a tu tiez dostavas za vsetky kalendarne dni

lucia20
23. aug 2010

@ellisabet no to som zvedava aj ja.... uvidime... sa mi to zda nejako rychlo ale sa tu bila do prs, ze do piatich minut, nez sa k nej dostanu tie omamne latky... tak uvidime.

ellisabet
23. aug 2010

@lucia20 zda sa mi to velmi malo. potom daj vediet, aby som vedela čo ma čaka a načo sa mám pripraviť