icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

andullinka
31. aug 2010

@mamicka2009 @hobit @andullinka Dakujeme pekne! Zatial mame dokonale poslusne babatko, papka kazde 3-4 hodinky a inak krasne spinka. Snad nam to takto aj ostane. Rodili sme nakoniec cisarskym, ale vsetko dopadlo super a 6. den po porode sa citim uplne fajn. Fotecky pridam hned ako sa mi ich podari stiahnut 😅 Uz sa to aj Vam baby blizi, zelam aby ste to mali tiez cim skor za sebou a Vase vytuzene pokladiky konecne doma! 😵

zuzuz1
31. aug 2010

@andullinka pripajam sa ku gratulacii,... prajem novej rodinke vsetko najlepsie a nech mala poslucha prinajmensom tak ako doteraz 🙂

gladiola
31. aug 2010

@dadka1581: dakujem!!!

andullinka
31. aug 2010

@zuzuz1 Dakujem pekne. Dufam ze aj u Vas to bude take bezproblemove, uz sa ti termin tiez blizi. 😉 Tak drzim palce!

janica81
31. aug 2010

Ahojte maminky 🙂

prosím o Vaše rady... zajtra idem poprat všetky vecičky.... chcem sa opýtať, či ste prali aj zavinovačky, postelne prádlo, plienky atď.pre použitím...

a vecičky v čom ste prali??? dali ste aj aviváž???

Ďakujem velmi pekne za Vaše odpovede 🙂

tinkerbell
31. aug 2010

@janica81 ja som oprala uplne vsetko - deky a zavinovacky na 30 stupnov, oblecko 40 stupnov a nove latkove plienky 60 stupnov. Pouzila som praci prasok Batole a namiesto avivaze 2 PL octu - to som raz videla v relacii Mama to vie najlepsie.

janica81
31. aug 2010

@tinkerbell ok ďakujem za rady....zajtra sa do toho pustím...hádam prestane už pršať nech to dobre schne... 🙂 Ty si termín ako ja... a už to máš...tak sa musím poponáhľať... 🙂 ozaj máš veľa vecičiek pokúpených pre bábo???

a aj Teba pobolieva spodok brucha??? mna doteraz nikdy nic a teraz posledne dni citim boky, bedry, kríže... ☹ a spodok brucha

klaudia85
31. aug 2010

Babi, ktoré idete rodiť na Kramároch a vybavovali ste si epidurálku... Môžte mi prosím vysvetliť, ako to vybavovanie prebieha??? Viem, že mám ísť na číslo dverí 150, ale neviem, čo tam a čo potom... ĎAKUJEM!!! Dnes som si to predsa len rozmyslela a chcem sa poistiť epidurálkou, len sa bojím, koľko trvá vybavovanie, aby som to stihla.

gumimaci
31. aug 2010

@klaudia85 u anesteziloga vyplnis dotaznik, dostanes poucenie a s tym potom pojdes na poladnu zaplatit poplatok. cele to trva mozno pol hodiny. Tam ti aj povedia, co vsetko budes potrebovat, aby ti dali EPI ( Krvny obraz...)

klaudia85
31. aug 2010

@lenkama Dnes som bola prvýkrát na tej poradni a mala si pravdu... Nebolo to nič hrozné, skôr naopak. Doktorka je fakt zlatá, ku ktorej ma priradili, len som nečakala, že bude až taká mladá 🙂

tinkerbell
31. aug 2010

@janica81 presne tak, aj mna vsetko boli, aj som to dnes lekarovi hovorila, ale nic na to nepovedal - asi je to v tomto stadiu uz normalne - a byvam aj ovela viac unavena. Ja som zacala panikarit uz nejako v 7. mesiaci, lebo som sa zacala otvarat, teraz uz mam vsetko nachystane. Nejake vecicky som pokupovala a dost vela som dostala od mamininej kolegyne, tak som zasobena na 1 rok. este chcem dokupit body s dlhym rukavom - mam len s kratkym. Inak obycajne kosielky nemam ziadne. Treba aj take kupit???

klaudia85
31. aug 2010

@gumimaci a aké vyšetrenia mi ešte budú robiť, aby mi dali EPI, to musím ísť ešte k obvodnej? Mám to zaplatiť už dopredu? Chcem tam ísť vo štvrtok, takže hneď to tam budem musieť aj zacvakať?

andelik8
31. aug 2010

@klaudia85 iba ti sestricka na poradni v porodke tyzden pred terminom vezme krv, tu si zanesies do labaku, do hodiny ti daju vysledky ktore si odlozis a na sale potom das priamo anesteziologovi.
EPI si zaplat vopred. potvrdenie o zaplateni tiez musis mat uz pri porode a ak by to prislo na teba v noci, neviem ci to budes moct rychlo niekde uhradit 😖
@tinkerbell kosielky nemam skoro ziadne. podla mna je body najpraktickejsie a mam ich preto veeeeela 😉

tinkerbell
31. aug 2010

kosielky sa davali kedysi, ked este nevymysleli body - si myslim 😀

gumimaci
31. aug 2010

@klaudia85 nemusis to platit hned. oni ti daju papier a s tym treba na pokladnu. Uz chodsi na poradne na kramare? ak ano, spytaj sa tam oni vedia co vsetko mas mat co sebou. ja mam v tehu knizke zalozeny papier s vysledkami, ktore sa potom daju anesteziologovi.

klaudia85
31. aug 2010

@andelik8 super, už chápem a ďakujem vám za objasnenie 🙂

klaudia85
31. aug 2010

@gumimaci dnes som bola prvýkrát a doktorka ma presvedčila, že radšej si to mám dať.. Ale iba mi povedali, že číslo dverí 150, preto sa pýtam aj tu, keď ste to tu daktoré vybavovali... Ja keď som u doktorky, tak polovicu, čo som sa chcela popýtať, zabudnem.. 🙂

gumimaci
31. aug 2010

@klaudia85 u koho si bola?

klaudia85
31. aug 2010

Dr. Tokolyová
@gumimaci

janica81
31. aug 2010

🙂 no dnes som sa konečne prinútila na žiadosť môjho MM pobaliť do pôrodnice, síce sa ešte nechystám, ale aby nebol v strese, že niečo musí niekde hľadať 🙂

zajtra sa pustím asi do prania...

baby??? Vy chodite posledný mesiac k dokimu kazdy tyzden??? moj ma objednal raz za dva 😖

zuzanockamt
31. aug 2010

@janica81 az teraz si sa balila? 😅 ... ja som uz pobalena vyse mesiaca 😀 ... v poslednom mesiaci sa ma chodit na kontrolu kazdy tyzden a aj na CTG

gladiola
31. aug 2010

@janica81: kazdy tyzden, mozno potom zacnes kazdy tyzden

gladiola
31. aug 2010

@zuzanockamt: detto, ja som tiez davno zbalena, vsetko prichystane pre babo aj pre mna, lebo by som nespala a bola nervoozna, teraz babo uz moze prist

janica81
31. aug 2010

no baby ...som bola v poradni minulý stvrtok ako v 36.tt a povedal pridet o dva tt... malicka je velmi vysoko...krcok drzi... proste bol absolutne kludny doktor...som zvedava co bude dalej...
@zuzanockamt neviem ja som v tomto nejaka kludna...stale si myslim ze malicka sa nebude nikde ponahlat...ale kedze MM stresoval, že to nebude potom vsetko vediet najst som mu odlahsila myslienky 🙂

aj tak pre mna su to veci co mam bezne doma...okrem vloziek do podprdy a poporodne vlozky...
inak klasika nemocnicna... a pre babo aj tak nic okrem plienok nemozem brat svoje ☹

ozaj cumlik beriete vlastný vsak???

janica81
31. aug 2010

my sme dnes este boli dokupit vanicku, matrac do postielky... a drobnosti zopar... 🙂

liliana82
31. aug 2010

Ahojte, dnešná poradňa dopadla ok, krčok skrátený na 1,5 cm, doki mi povedala, že ak sa budem otvárať , tak toho 6.9, môžeme ísť na to 😵 , to by bolo supeeeer, posledné dni sa cítim dosť blbo, stále mám bolesti, tak dúfam, že sa dovtedy otvorím poriadne 😀

@janica81 ja chodím teraz už každý týždeň a myslím, že aj ty by si už mala, pokiaľ ja viem, tak od 36tt sa má chodiť každý týždeň 😉

zuzanockamt
31. aug 2010

@janica81 ja cumlik neberiem ziadny a pre maleho musim brat vlhcene utierky, vatove tycinky, modru indulonu, 2 ks latkovych plienok a jedno balenie jednorazovych

gladiola
31. aug 2010

@janica81: zisti si presne co potrebujes do nemocnice, lebo kazde ine odlisnosti

gladiola
31. aug 2010

kazda ma ine odl.

gladiola
31. aug 2010

@panki: halooo, ako bolo na poradni??