♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
ja tiez neplanujem epidural...teda zalezi, ake budu tie bolesti, ale ja verim, ze budem mat lahky a rychly porod 😀 ale keby nahodou to tak nebolo, tak si ju dam...ale to jedine, keby sa to fakt uz nedalo vydrzat..u nas v trnave je to vraj tak, ze sa to plati az na prijme..aj sa to tam vypisuje a rychlo zoberu krv na vystrenie, takze uvidim, ked to na mna pride 🙂
ja mam zajtra poradnu, tak pevne verim, ze mi doktor povie, ze uz to dlho nepotrva 😀
@petulka_ No na Kramároch sa vraj Epi nedá vybaviť na poslednú chvíľu, iba zaplatiť a spraviť odbery sa dajú hocikedy, ale poučenie o Epi treba mať vybavené dopredu, inak je už neskoro priamo na mieste si to rozmyslieť. Tak v Trnave to máte lepšie podľa mňa, ak je to tak.
Inak na Kramároch nemôžem mať ani partnera pri pôrode bez toho, aby išiel predtým na prednášku a pritom inde sa to dá bez problémov. Je to škoda ☹
@klaudia85 u nas nerobia ani tie prednasky pre partnera pri porode..proste prideme na prijem, ked to na mna pride a poviem, ze ho tam chcem a zaplatime..neviem, ci sa aj nieco podpisuje alebo nie...ale ziadne prednasky 😒
aj ja budem mat manzela pri porode..preto sa aj menej bojim 🙂
ja uz som pribrala 12kg ☹ a to do 22tt som pribrala len 1kg..uz nech to skonci..
*21
baby, vam uz prisla materska?lebo mne este nic neprislo..nastupila som na matersku 19.8. a este nic..ani ziadny papier, tak neviem, ci mam ist zajtra na socialku.. 😕
mne zacinaaz dnom porodu, doktorka mi dala papier, a newem co s nim, ci s nim ist na socialne, alebo hov porodnici vypiu abo co?? 😨
Ahojte tak už to máme za sebou v pondelok ráno začala odtekať plodova voda tak som bola od 4h ráno na sále dali mi všetko no nič bolesti keď aj začali tak slabšie a nič neotvárala som sa o 14h ma vyšetrila doktorka a zistila že mám zelenú vodu tak zhodnotila ukončenie cisárskym rezom..14.21h bol drobec na svete 3670g a 51cm..som veľmi vďačná pani doktorke a pánovi primárovi že to ukončili lebo to bolo hrozné čakanie..v piatok by sme mali ísť domov som šťastná že je všetko v poriadku, rana bolí ale to už vydržíme držím všetkým kočkam palce a prajem rýchly pôrod a nebojte sa všetko mi ženy vydržíme stojí to za to čo vám v tej perinke prinesú..držte sa..
@dadka1581 gratulujem!!! Veď my sa tu už tiež nevieme dočkať 🙂
@gumimaci takže polovičku pustili, aby bol pri tebe aj bez poučenia? Myslíš, že mám skúsiť sa potom ešte spýtať sestričiek, či by sa nedalo? To ja len zvažujem prípad, že si to v tej chvíli rozmyslím a predsa ho tam budem chcieť mať.
@petulka_ no ja som nastúpila 16/08 a materská mi už pred pár dňami nabehla a včera aj rozhodnutie došlo.
A na tom, že pri pôrode nebudem mať toho svojho, ma odradilo aj to, že ho mám ťahať na prednášku, proste sa mi to viacmenej nechcelo vybavovať, lebo nie som typ, ktorý ho bude kade tade ťahať kvôli tomu. Ale keby sa dalo aj bez toho, tak asi by som to brala.
A ja som pribrala 14kg, ak sa to počíta z váhy pred pôrodom a 18kg, ak sa to počíta z váhy najnižšej počas tehotenstva 😒
@klaudia85 ano , bez problemov , ked nahlasis , ze ho tam chces mat , tak asistentka v nudzovych pripadoch vie dat instruktaz asi v zmysle , toto mozete a toto nemozete .Keby daco ma volajte , ostatne vam budeme hovorit pocas porodu , to je vsetko . ale hlavne nech si ide zaplatit do pokladne poplatok za ucast pri porode dopredu , ked by nahodou pri tom nebol , ze si to na poslenu chvilku rozmyslis ze ne , tak vam peniaze vratia . Oi potvrdia ratenie penazi a hasla fajka ,... ale myslim , ze ti tam dost pomoze , hlavne pri tom , aby ti nebolo dlho a mala si sa aspon s kym porozpravat , bo sestricky sa ti tam o zabavu nepostaraju ...
Ahojte, no ja manzela beriem so sebou, ani si neviem predstavit,ze by to bolo inak...tu sa aj dost kladie doraz na to,mat pri sebe niekoho - moze byt mama, kamoska... Mne osobne uz len predstava,ze v tom nebudem sama, dost pomaha.
Inak, baby, vobec vam nezavidim tie patalie s vybavovanim a poplatkami..asi by ma porazilo 🙂
@gumimaci neviem, ci som ti uz napisala, ale velmi pekne meno ste vybrali, bola to tvoja volba nakoniec? My uz nejakych Ondrejov v rodine mame, takze u nas nepreslo..ale paci sa mi 🙂
@gumimaci Takže na pokladni nebudú od neho žiadať žiadne potvrdenie od dr. Jandovej? Len príde na pokladňu, zaplatí a dostane doklad o zaplatení? To je celé? To vyskúšame, snáď nám to prejde 🙂 Teraz si ma dosť potešila 🙂 Lebo fakt neviem, ako sa budem cítiť, až sa to bude diať a ja si uvedomím, že nechcem byť sama.
a kolko sa u vas plati za mm pri porode??
pritomnost mm je 16,60
vsade rovnako??
bratislavske nemocnice, aspon tak nam hovorila jandova
no aj u nas sa tak plati.....a za co je ten poplatok vlastne??? to len nemocnice zarabaju,vedia ze mamicky su chulostive a ak si mozu vybrat aby bol manzel pri porode,tak väčšina zvoli ano....
tak nejako, 🙂 , hlavne ze ti mm pustia dnu ked nie je vela rodiciek aj v prvej dobe, ktora je najdlhsia ale ak maju vela cakateliek tak je na chodbe a caka kym nie sme v poslednej faze ked sa tlaci a vtedy ho pustia do porodneho boxu... zial viac nedovoluju priestorove moznosti nemocnice... 😠
ja som ani nevedela,ze to sa plati dopredu abo co, som myslela,ze staci prist a zaplatit, a uz to ide,tak dufamze toaj tak pojde u nas....ja uz sa newewm dockat,kedy sa mi mm vrati domov a potom skusat vsetky mozne metody vyvolavania..som citala,ze pomaha aj vesaniezaclon 😀,alevideli ste zenu pred terminom vesat zaclonu?😀.inak bola som dnes v poradni busom a celkom prekvapivo somtozvladla, nie som az v takej zlej kondicke ako som si myslela 😀

ak by ste mala niektorá nastávajúca mamička záujem, predávam:
http://deti.bazos.sk/inzerat/4958962/Koliska-BR...
http://deti.bazos.sk/inzerat/4959240/JANE-SLALO...