♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@sjusiquatro hej, strekla som trosku, z jednej dierky soplik vysiel , v druhej bol prilepeny, ci co, nechcel ist ani za svet... 😠 Nakoniec sme zatali zuby a vytiahli ho vat. tycinkou, bol to riadny kus 😝 . Ale uz aspon nebudem mat strach, ked na nas pride nejaka nadcha. Ty si kupila tu odsavacku?
ahojte babulky...
chcem vas poprosit... tie z vas, ktore mate ucet na Facebooku, poslite nam prosim hlas do sutaze 😅
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=16061871...
@adrianai ahoj,aj náš si odgrckáva,síce mu to nejde noštekom,ale ja hovorím,že vypúšťa po každom papaní(niekedy vydím,že mu to vybehne len do pusinky a zas to prehltne a keď zaspáva ho to aj budí),musíme často prezliekať,myslím,že je to reflux.Nám tiež doktorka kázala upraviť režim,ale vygrckával aj tak,lebo bol taký hladný,že strašne hltavo papal,takže teraz moc ten čas medzi kojením neriešim.Dnes som sa bola poradiť s doktorkou ohľadom toho grckania,kúpila som Gastrotuss baby,ale je problém ho do neho dostať,vypľúval to ,tak neviem ako mu to dávať.
@petulka_ Tak mi si už to bez lehátka neviem ani predstaviť,cez deň sme tam dosť často.Máme len také,čo sa hojdá,bez vybrácie,ale stačí,pohojdám ho rukou a rád tam spinkáva.Je to výborná vec,hlavne ak často plačká a ty už máš svalovicu na rukách.Prikladám fotku nášho Jakubka,ako si tam vegetí.
Baby, teraz mimo temy o babatkach.. neviete kde by som mohla kupit konkretne prazdny nasteny kalendar 2011? taky kde su natlacene len datumy, na stranky sa lepia fotky, dekoracie, kresli sa atd.. ja som kukala u nas v meste, ale nemaju... 😔
@danulka3 no a sa cudujes,ze vypluva..vsak to je nova chut pre nho..treba zmiesat s mlieckom,u nas sa na tom bavime celkom s MM,lebo to nie je take lahke trafit lyzicku vzdy 😀 a hned potom kojim dalej,nech to zapije rychlo..neviem ako chuti to co mu davas,ale my mame take zlto-zlte kvapky,vonaju bananovo a chutia strasne a tak hrdnisky ich vzdy poprevraca v tych ustach a nakoniec zapije mala 😀 😝
mozem pizzu ked kojim? zlozenie:cesto, oregano, kecup, sunka, salama, syr, kukurica
Koľko už vážia vaše detičky? 🙂
@gumimaci o takom kalendare neviem, ale skus toto:
http://www.fotolab.sk/fotoprodukty/kalendare
mozes si ho vytvorit sama 😉
@danulka3 no, tak silno mi grckala 2x, väčšinou tiež tak ako vy, vybehne jej to do pusinky, niekedy prehltne, niekedy vytečie...ale skúšam trochu obmedziť produkciu mliečka, bo ho mám dosť a začala som jej dávať iba z 1prska, tušim to pomáha, nehlce tak..noc sme mali dobrú, ale v noci nikdy negrcká, to kojím po ležiačky a nedávam odgrcnúť, len tak leží na boku celý čas...uvidíme dnes...
ja tiež dávam kvapky na lyžičku s troškou mlieka a potom hneď kojím, nemáme problém 😉
@medyna ahoj dnes som kupila odsavacku ale nemali tu baby vac ..mali tu Nostek tak tu som kupila aj ten Libenar tak zajtra to skusime....
@danulka3 ahoj aj moj drobec tiez presne tak isto....niekedy ked ho dam odgrknut tak si aj na pleci odgrcne tiez akoro po kazdom papani... ☹
@panki Kubko si aj pekne odgrgne,aj tak grcká,tiež len po troške,ale medzi papaním aj viac krát,a tiež vidím,že mu to ide do krku,tak všelijak sa tvári,vraj sa to časom stratí,treba len vydržal,skúsim dávať ešte ten sirup a uvidím,či sa to zlepší,lebo v posledných dňoch je z toho stále nervózny,málo čo spí cez deň,ak tak sú to len také 20 minútové spánky.Ja doma nič nestíham,ani variť ani žehliť,ešte,že je zajtra manžel doma,tak aspoň požehlím.A také to bolo kľudnučké bábätko,teraz buď je na cicku,alebo na rukách.och joj.
@sjusiquatro ahoj, ja som povodne chcela tu Nostek, lebo mi na nu prisla nejaka reklama a celkom sa mi pozdavala, ale nakoniec v lekarni, kde som bola ju nemali a lekarnicka mi odporucila baby vac. Ale podla mna to je jedno, princip by mal byt rovnaky. Daj vediet, ako to prebiehalo 😉 A kolko stala ta Nostek? Baby vac stala okolo 11,- €.
@danulka3 ahoj, u nás to vyzerá veľmi podobne...vlastne skoro tak isto, ale dnes sa musím pochváliť, podarilo sa nám negrckať, aspoň to....ale dávala som jej papať iba z 1 prsa, myslím, že sa mi už aj začalo trochu menej mlieka tvoriť, asi to pomohlo, lebo jej to chúďatku až striekalo 😅 ešte by sa mohlo upraviť to spinkanie cez deň, lebo ako aj vy, buď papá alebo sa nosí...spinkanie nehrozí viac ako pol hodku...
dievcata, potrebujem radu, kedze som sa pred styrmi dnami velmi rozkrvacala, dala mi gynekologicka dvoje antibiotika; mam pocit, ze mam menej mliecka a musim davat malej na noc Nutrilon, asi 200 ml. potom ale spi 7 a pol hodiny. myslite, ze to tymi ATB mam menej mliecka a po odstaveni ATB uz budem ok?
@gladiola fuuha, tvoja mala ypije uz 200 ml? to je riadny jedak 🙂 ... inac si myslim, ze menej mliecka nie je ani tak tymi ATB ako tym, ze malej davas UM a v podstate viac ako 7 hodin nekojis, takze nizsi dopyt po MM vyvolal jeho nizsiu tvorbu.
@danulka3 skus dat maleho do nosica (babyvaku, satky), to by malo dost pomoct proti grckaniu, resp. aspon proti tomu, asi mu mliecko vracalo do hrdla a palila ho zaha a samozrejme, ze by sa mal upravit aj spanok a s babom v nosici mozes robit aj domace prace 😉 mrkni na http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastro...

My sme dávali pred odsávaním Libenar na rozpustenie hlienov,tiež sme používali odsávačku na vysávač.Mala poriadne nachladnutá,ale už nám to prešlo