icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

petulka_
25. okt 2010

@hobit ja som minuly tyzden zacala pouzivat 🙂 sice to nie je typicka satka, je to babyvak, ale malemu sa tam celkom pacilo 🙂 http://www.babatkosk.sk/617,the-baba-sling-baby... je tam pisane, ze to je od 2 do 15 kg, takze myslim, ze nie je skoro..ale neviem si predstavit, ze by som ho este 15 kiloveho v tom nosila 😀

zuzanockamt
25. okt 2010

@hobit ja pouzivam satku asi od tretieho tyzdna 😉

sjusiquatro
25. okt 2010

baby trochu taka ina otazka.....skusali ste sa uz mojkat s mangelmi????my este nie este sa dako necitim tak musi este vydrzat 🙂

hobit
25. okt 2010

dakujem 🙂...vydrzal tam spat asi pol hodku, potom zase spustil vreskot...tak ja uz neviem, co bude u nas zaberat

hobit
25. okt 2010

@sjusiquatro ani ja sa este necitim

lunana
25. okt 2010

@sjusiquatro my sme už skúšali, ale potom sme aj prestali, lebo mi to ešte nebolo veľmi príjemné 😒

lu
25. okt 2010

@zuzanockamt my chceme tiez satkovat, len neviem aky uvaz sa mam naucit, maly ma skoro 4tyzdne. skusala som ho dat do baby vaku a tam sa mu moc nepacilo a ani to nebolo velmi pohodlne pre mna. vies mi poradit? dakujem

julcek
25. okt 2010

@sjusiquatro my uz ano, ale este to neni ono

norikk
25. okt 2010

myslite, ze zvladne nase babo dva a pol hodinovu ccestu vo vajicku??

zuzanockamt
25. okt 2010

@lu http://www.isatky.cz/foto-navody.html ... kukni aj tu, ja davam teraz uz do vertikalnej polohy do kriza s kapsou, ale ak mas mensie babätko, tak kludne aj do kolisky, ale nas sa mi zda do kolisky uz velky

michaelabj
26. okt 2010

Dievky v čom máte doma oblečené - zabalené deti?
Dávate ešte do zavinovačiek? Alebo ste už len v dupačkoch, pyžamkách a pod? Aj ked spia?

danulka3
26. okt 2010

@michaelabj ja len v bodyčku+dupačky,prikrytý dekou,leží na gauči,do perinky ho dávam len večer,aj to mu z nej trčia nohy 🙂

lunana
26. okt 2010

@michaelabj naša býva v bodynkách a dupačkách alebo tepláčikoch a body, leží na gauči alebo v lehátku zakrytá dekou 🙂 do zavinovačky už nedávam, v noci ju prikryjem dekou

gladiola
26. okt 2010

@michaelabj ja tiez len body a dupacky, cez den prikryta dekou, niekedy v zavinovacke a v noci zavinovacka, inak ja ziadne pyzamko nedavam, v noci je v tom, co cez den, kedze sa este nezafula

hobit
26. okt 2010

@norikk nas zvladol uz 2x 3hodinovu takze urcite ano
@michaelabj bodynko, dupacky alebo teplacky cez den, v noci bodynko, pancusky + zavinovacka, ale tu idem dnes skusit vymenit za spaci vak, lebo v zavinovacke sa nam uz nejako nepaci, asi sa tam nemoze dobre hybat ked chce prdkat
mate niektora aj babyvak?

sjusiquatro
26. okt 2010

my sme boli vcera v poradni zajtra mame 6 týzdnov a mame 5660g za 3 týzdne sme pribrali 1020g...asi nam budu prestrihavat uzdicku pod jazykom lebo mame prirastenu...ma to niekto okrem nas??

estterka
26. okt 2010

ahojte..no dnes si naozaj neviem vynachvalit lehatko..hannah je prechladnuta a kedze chudatko nevie kaslat,tak jej to vsetko steka do hrdla a ked lezi,tak sa dusi-dala som ju do lehatka a kludne este dospava 😅

janica81
26. okt 2010

@hobit jej myslis na spanie?
my sme dostali od kamaratky...tiez chcem vyskusat........ 🙂
@sjusiquatro no pekna vaha...kolko ste mali pri narodeni preboha?

janica81
26. okt 2010

@gladiola nooo my sa tiez tak obliekame....po kupani dame ciste oblecko a potom v tom spinka a cely den je.az do kupkania 🙂

sjusiquatro
26. okt 2010

@janica81 pri narodeni sme mali 4090g..dost 🙂

sjusiquatro
26. okt 2010

aj my davame po kupkani cistucke vecicky...my sa radi kupkame...v nedelu sme mali krst vobec neplakal ani ked mu hlavicku oblieval zlaty bol 🙂

hobit
26. okt 2010

@sjusiquatro chlapisko 🙂
@janica81 no spaci vak na spanie a babyvak na nosenie 🙂
aj my to tak robime s obliekanim, ze po kupani ciste..a kupeme sa kazdy den, maleho to naramne ukludnuje aj ked ho boli brusko, uplne sa v tom vyziva 🙂

janica81
26. okt 2010

@sjusiquatro no pekna vaha 🙂 len kojis ci aj dokrmujes?

sjusiquatro
26. okt 2010

kojim kojim..predtým som mu par krat aj tak dala ze som si odsala a tak som dala lebo bola vtedy daka kriza ci co tak lepsie odsavacka odsala ale uz sa len kojime...

michaelabj
26. okt 2010

@sjusiquatro s tou uzdičkou - nam pristrihavali už v pôrodnici, aby mohol lepšie sať a sranda, že tvoj ťaha o dušu aj bez pristrihnutia :DDD

a tiež sme krstili v nedeľu a tiež ani nemukol 😀 ked ho oblievali - vodička bola teplúúčka fajna, jak pri kupkani.
Aj ja ho kupem každý deň - je to taký večerný rituál, potom už oblečiem, prihasim, a tak papame a potom už zaspí 🙂 Učím ho, že je už večer ;)

sjusiquatro
26. okt 2010

@michaelabj vcera na poradni nam povedala ze mame ist ku krcnej s tou pusou...som jej volala ze kedy mozme prist a ona ze nemusime lebo to sa robi mezdi 3 a 6 mesiacom...ze staci potom v 3 mesiaci
presne aj my mame taky ritual...aby mal daky ten rezim tak to treba

michaelabj
26. okt 2010

@sjusiquatro no ja neviem teraz, že či je to to isté - ale "pristrihovali mu jazyček" v pôrodnici. Bola to minutova zaležitosť, maly ani nejako neplakal a ani žiadna krv dokopy - neviem, ale ak je to to iste, načo to odkladaju do 3m 😕

sjusiquatro
26. okt 2010

pod jazyckom ta uzdicka...lebo sa mu robi aj to srdiecko na jazycku.....no len nech je vsetko ok

ladywitch26
26. okt 2010

@michaelabj
@sjusiquatro moj maly ma tiez uplne prirastenu tu uzdicku, zle sa mu saje aj mna to dost boli, lebo taketo babatka si potom pomahaju dasnami, ako keby hryzli, ked si nemozu jazyckom dobre vytiahnut. a je fakt preto najlepsie,ked sa to da co najskor spravit. tu to robia jedine na plastike a bohvie, na kedy nas objednaju. ja uz som z toho hotova, co im to tak dlho trva. ☹

sjusiquatro
26. okt 2010

je o tom pisane aj v mama a ja casopise....