♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@stvura no prepac,len som ti napisala,ako je to u nas..ani morsky vzduch jej nepomaha,co tu mame-co by si clovek myslel,ze na dychacie cesty je to super...tazko s takymi malymi detmi,lieky im nechceme velmi davat,tak fakt treba len cakat..radsej sa snazim na to nemysliet uz ani..
@zuzanockamt ja viem,samozrejme,len som chcela povedat,ze neprestanem kojit a davat UM,ze mozno vyzdravie rychlejsie...viem ako to u vas bolo s kojenim a UM 😉
aj ja teda prispejem, porodna vaha 3080g a za 6tyzdnov 5350g plne kojeny bez prikrmovania 😀, papa celkom kratko + - 5min len z jedneho prsa 🙂
este som docitala,
aj mi mame problem s prdikmi, hlta vela vzduchu, grga skoro ako po pive 😀, vela tlaci stonka chudacik az scervenia a potom prt 😀 davam espumisan.
taketo problemi mavaju vsetky babetka, niektore to znasaju lepsie niektore horsie.
@amunet ja som mala to iste, maly tiez papal len 5minut maximalne, ale strasne vela grckal, grgal ako stary chlap, koliky, prdy, potom uz aj zelena stolica atd. vela mlieka to sposobuje, mne maly prakticky ani nemusel sat, jemu to same natieklo do zaludka, resp. niekedy az striekalo. laktacna mi poradila pred kazdym kojenim trosku odstriekat,nech nema taky silny prud a odvtedy papa kludne, uz aj 10,15 minut, negrcka tolko a prdy su tiez v pohode. a tiez mi pribral tak rychlo ako tvoj. narodil sa 3200gramovy a po 6 tyzdnoch sme mali 5700g. podla mna to bolo asi tym, ze sa rychlo prepchal,ked mu to tak tieklo. teraz uz pribera trosku menej, ale papa fakt bez nervov.
@ladywitch26 ano mas pravdu tecie mu to nejako vela az niekedy strieka, bude to asi tym, skusim si trochu odstriekat,ako si poradila 😵
@amunet ja som kvoli tomuto od tretieho tyzdna nekojila dceru. proste mi uz nechcela pit, neprisala sa, vrestala ako diva. tak som 7mesiacov odsavala a krmila ju odstriekanym z flasky. dvojnasobok roboty, ale ked mi tu nemal kto poradit, tak som mala smolu. a teraz to iste so synom. prve tyzdne v pohode papal a potom zrazu vresky, kazdu chvilu sa pustal, nervacil, tak som kontaktovala laktacnu a nakoniec jednoduche riesenie...
inak viacere baby mali to iste akurat nejako po mesiaci. podla mna sa vtedy konecne rozbehne tvorba mlieka, ale drobci to nestihaju pit, tak su z toho problemy.
@ladywitch26 ano, tiez som si teraz par dni vsimla nervozitu, co predtym nerobil a uz sa mi aj stalo, ze potom nechcel vobec pit, az po nejakich 45min sa znova chitil, ale povedala by som z donutenia
@amunet im to silno tecie ,dusia sa, tak ked sa aj chytia, hned sa pustia
@lunana mne praveze povedali, ze v porodnici uz neprepichuju. to ale asi zavisi od nemocnice. a u nas neprepichuje ani detska sestricka, tak musime ku zlatnikovi. ten tusim tiez az od 3 mesiacov. ale tak moja uz bude mat o tyzden 2 mesiace. tak snad koncom novembra by jej to uz mohli urobit, nie?
ahoj baby chcem sa spytať ako obliekate drobcov do fusakov zatial sme ešte v perinke ale už čo chvila sa nevmestime tak neviem ako obliecť do fusakuý aby som ho zbytočne nenaobliekala vela 🙂
no to by aj mna zaujimalo s tym fusakom, ja maleho furt strase naobliekam, a od minuleho pondelka ma este furt potnicky natvari a nie a nie zminzut ☹
a baby, zehlite detske veci a plienky?? my smezehlili vsetko, ale ako nestiham, tak som upstila odzehlenia plienok, sak malemu davame jednorazove, a kedze mam pokazenu zehlicku,tak uz ani veci, ale maly sa drzi,natelickuneni obsipany,alebo nieco. ani nepouzivam specialne detske prasky na pranie alebo co. staci jedna rovnaka znacka.
ked zas doma ma furt rucky studene , o noci ani nehovorim,len tu tvaricku ma taku,vcera mu tonejako popraskalo vovlasoch a na usku,tak muostal taky zlty zaschnuty maz. a newem, ci medzitymi potnickami nema aj novorodenecke akne ☹
a este mam otazku,zmenila sa vasim drobcom farba oci uz??? nas ma take ako po porode furt,navyse nema ani pomne ani po muzovi 😀
@norikk my sme sa trapili s novorodeneckym akne......a mali sme komplet celu tvar vysypanu celych 5 tyzdnov...sme to susili s emulziou Tanno-Hermal Lotio,riadne jej to susilo,teraz natierame sebamed detsky ochranny krem....a uz mame od vcera skoro bezchybnu tvaricku...chce to cas...detsky organizmus sa cisti....
co sa tyka obliakania...my si na dupacky a kosielku dame taku teplu supravicku, rovno do kocika, na nu deku a ideme...fusak este nie...nie je taka zimaa...sme aj 4 hod.von...rucky ma studene...ale chrbatik teply....a nic nam nie je...doma len kosielka alebo body a dupacky 🙂
@stvura no este si nerob nadeje, moja segra mala do dvoch rokov modre a potom sa jej zmenili na zelene.
fabien bude mat asi tiez nakoniec hnede. taku neurcitu tmavu farbu ma teraz
@janica81 ked ste vonku aj 4 hodinky, mala nepotrebuje medzi tym papat? a vydrzi tak dlho spinkat?
my obliekame na von body, dupacky (v tom je doma), na to nohavicky a pleteny podsity svetrik, ciapka, do perinky a do fusaka. maly mava studene rucky aj tvaricku ale na telicku nie je spoteny.
aj moj maly ma sopliky, aso to chytil od dcerky 😝 dnes v noci bol hore milionkrat, nemohol preto spat a cez den dvakrat vrackal, asi teda hlieny, lebo mu riadne stekali 😔 aj som odsavala sopliky, ale aj tak mu stekali 😝 a mam pocit, ze dnes jedol omnoho menej, asi mal fakt ten zaludocek naplneny hlienmi, tak sni nebol velmi hladny. dufam, ze mu to coskoro prejde 😔

@estterka no keby si nemala mlieko, tak by ti ina moznost ako UM neostavala, ja som ho prikladala a stale reval od hladu, tak nic ine ako UM to nevyriesilo ... s mojimi minimalnymi zasobami mlieka by mi dlho nevydrzal ... a teraz tam uz nemam fakt skoro nic