icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

estterka
29. okt 2010

@miskazv nema ziadne sopliky..hlieny ma medzi nosom a hrdlom,teda nejdu odsat vobec 😖
@janica81 tak ja mam nastastie mlieko a nemame problem s kojenim,hoci na zaziatku bola na flaske,kvoly nemocnici a bala som sa,ze sa neprisaje,ale je to ok 😉 ty musis bojovat!!!!dala si nakoniec ten nutrilon ci nie?

stanka02
29. okt 2010

Ahojte, pridavam sa k Vam. Termin som mala v 10 mesiaci, no drobec sa narodil zaciatkom 9 mesiaca.
@luciaj ja davam obliekam drobca von takto a nie je spoteny: puncosky, ponozky, papucky, hore body, tensiu mikinu, vetrovku s kapucou, rukavicky a ciapku, takto ho dam do fusaku a ked skusam, ci je ok, tak je prijemne teplucky a nepoti sa. Tie papucky, preto, lebo ked som mu ich nedala mal studene nozicky.

janica81
29. okt 2010

@estterka nooocelu noc a den sa kojime...ale aj dnes vecer...chuda tahala asi pol hodinu, uz trhala bradavku a nic neslo...ked som ju polozila, plakala, tak som jej spravila 100 ml nutrilonu, stiahla to len tak zahucalo.... a teraz ked sa zobudi, sa mi mlieko hadam spravi a zase sa budeme len kojit.proste naozaj nemala co....my sme sa snazili aj teraz, ale chuda nic netieklo... a ked vypila flasku, grgla a za 5 min.spala....

estterka
29. okt 2010

@janica81 tak hlavne,ze je mala spokojna,to je pravda,asi by som sa tiez nevedela pozerat,ako place od hladu..citala si si stranku od annag?

janica81
29. okt 2010

@estterka ano ano...aj som snou komunikovala....mozno mam laktacnu krizu...a pride mliecko...mala nema problem sa prisat.... aj ked flasu zaradujem...uz 3 tt jej davam aj moje odsate....takze je zvyknuta
🙂

veve10
29. okt 2010

baby a mate uz pravidelny rezim? Nam sa stale nedari. Maly mi vsak zacal nejak viac spavat cez - vydrzi aj 4 hodky a potom papa tak 15 minut a posledne 4 dni mi skoro nic nepribral - neviem co sa stalo. ☹ Doteraz priberal krasne (mame 7 tyzdnov a narodil sa iba 3 kilovy - teraz mame 4,640kg - tolko mal vsak aj pred 2 dnami a pred 4 dnami 4,60☹ Pred tym mni pribral aj 100g za tri dni. Nechapem ☹ Inac vyzera byt vesely. Zacal sa vela smiat, vydava zvuky, uz si aj zuzle rucicky. Len pribrat zabudol.

luciaj
29. okt 2010

@stanka02 aj ja som mala povodny termin v oktobri a narodili sme sa v septembri 😉 odkial v BA si?

luciaj
29. okt 2010

@veve10 podla mna je na nejaky pravidelny rezim este skoro ... tak po 3 mesiaci mozno zacat o tom uvazovat.

inac moj maly este stale nespi 😝 uz 3x spal po 10 min a vzdy sa zobudi a plac ... teraz je pri nom manzel 😝

stanka02
29. okt 2010

@veve10 ja sa nechistam velmi robit rezim. Chcela by som iba kojit bez cajika, takze mu dam ked chce, vsak to je najjednoduchsie nakojit ho hocikde. Vydrzi mi tak 2-3 hodky a inokedy si da aj kazdu hodku a pol. Moj drobec priberal posledne 2 tt po 500 g, no aj mne sa zda, ze je to menej, ako sa zacal "cervikovat" v postielke. Ked sa narodil mal 2920g a po prichode domov 2700 g a vcera mal 4640 g. Doktorka mi hovorila, ze to priberanie zacne klesat postupne. Podla tabuliek by babo malo do 1 roka mat 3-nasobok porodnej vahy.

stanka02
29. okt 2010

@luciaj byvam v DNV

gumimaci
29. okt 2010

@stanka02 Ahoj, co mu budes obliekat az udru mrazy? 😕 to sa mi zda teraz dost... ponozky, pancuchy a papucky .. 😨

zuzanockamt
29. okt 2010

@veve10 a ty si ho doma vazis, ci ako? ... ked mas taky prehlad ... ved ked papa, tak to neries

janica81
29. okt 2010

@veve10 ale to nie je povedane, ze babo pribera rovnakym tempom stale...raz lepsie raz menej....

veve10
29. okt 2010

@zuzanockamt ano, kupili sme si vahu, lebo na zaciatku som mala pomenej mlieka, tak pre istotu, lebo som chcela vediet, ci ma dokrmovat, alebo nie. Vidim, ze nas maly ma presne tolko kil, kolko Stankin. Nas mal vsak o 100g viac ked prisiel z porodnice. Tiez viem, ze nemusi priberat stale rovnakym tempom. Zatial to neriesim, pokial nepojde s vahou dole. Vy obliekate na von aj papucky??? Moj maly ma spodne dupacky, navrchu trisko c kratkym rukavom, tricko s dlhym, je v takom tensom overaliku a vo fusaku. To snad staci aj bez papuciek...vlastne asi ziadne ani nemam, pre takeho krpca 🙂

estterka
29. okt 2010

@janica81 tak to je dobre,ze si snou komunikovala🙂 urcite pride mliecko,hlavne treba pozitivne mysliet

elixia
29. okt 2010

@janica81 presne toto mame aj my..maly taha a taha,ale stale reve od hladu pri tom...jednoducho nema co. Vyzera to,ze mam mlieko iba na 20 hodin denne 🙂 Presne na jedno kojenie uz nevyjde a musime dokrmit...neskor v noci aj cely den kojime v pohode,ale ked pride vecer..koniec,prsia prazdne. Ako dlho to uz trva u teba? Ja stale dufam,ze sa to zlepsi. 😒

No my tiez ani len naznak rezimu...ale co by som chcela tak skoro.. 😀

janica81
29. okt 2010

@elixia nooo ja som zatial primrmila 3x,vecer, doteraz som dormovala svojim MM,ale to dam na obed uz a na vecer nemam, takze 3xsme dokrnili..teraz prave sme sa zobudili...vecer ani kvapka nebola,a teraz prsia naliate, ani chytit nesla...proste nc a pol dna ok, ale vecer uz cisterna prazdna ☹ nuz co, pomozeme si UM.

stvura
Odpoveď bola odstránená
estterka
30. okt 2010

@stvura ja neodsajem nikdy nic...ta moja to prehlta chudatko,jej to steka do krku..ked ona nema v nosteku sopliku,ma to nizsie..

stvura
Odpoveď bola odstránená
stanka02
30. okt 2010

@gumimaci @gumimaci .....tie papucky preto, lebo vacsinou chodime autom a ked je v aute, tak mu fusak rozzipsujem, ked som mu nedavala papucky, maval studene chodidielka. S papuckami nemame problem, lebo ma dlhe chodidielka, takze aj ponozky nosi 21-tky. Aj ortoped pri kontrole klbikov nam povedal, ze ma riadne dlhe chodidielka 🙂

estterka
30. okt 2010

@stvura tyzdne to uz trva,ani nechcem vediet presne kolko radsej--ale taky tri minimalne 😒 nic,len tu morsku vodu jej davam..a homeopaticke cipky sme teraz dostali,druhe balenie berieme,trochu sa to zlepsuje...najprv sme dostali dvojo kvapiek,ale to nam lekar zle predpisal(jednu davku som je dala)..potom povedal,ze mame davat mucosan sirup'(2-3 dni som davala)-co vobec nie je vhodne pre deti do pol roka,sposobuje este viac hlienov a vygrcalka mi ho cely zakazdym.tak sme zmenili lekara,mame teraz nemku a ta nam dala len homeopatika a stale hovori,ze je to normalne u malych deticiek a mam byt kludna a trpezlivost.ze je este mala na to,aby sme do nej lieky pchali za kazdu cenu,radsej pockat-no lahko sa hovori a tazko sa na nu pozera,ked sa trapi..ona prespala aj dnes v noci 7 hodin a je pravda,ze sa nedusila tolko,len vecer bola velmi mrzuta..nechala som zapnutu cisticku vzduchu celu noc,mozno aj preto sa jej lepsie dychalo..

stvura
Odpoveď bola odstránená
luciaj
30. okt 2010

@stvura velmi pekna profilova fotka 😉

adrianai
31. okt 2010

baby, trochu mimo, ale - tie čo ste rodili s epidurálkou, tiež vás bolieva chrbáť? mňa strašne, vraj to môže súvisieť...síce aj dosť vláčim malú na rukách, no neviem..

hobit
31. okt 2010

@adrianai to moze byt aj z toho nosenia...ja som nemala epiduralku a tiez ma boli riadne, maleho musim nosit skoro cely den...

luciaj
31. okt 2010

@adrianai na izbe v nemocke som mala maminku, co mala epi (nasledne spinal kvoli akutnej sekcii) a uz v nmocnici ju bolel chrbat, hovorila akoby mala svalovku na chrbte, tak mozno to moze suvisiet ... ale urcite je to aj od nosenia.

gumimaci
31. okt 2010

@adrianai ahoj, ja som mala Epi, potom mi museli spravit sekciu v spinalke, a som dostala strasny krc na pravu stranu chrbata, potom ma dost bolel asi 2 tyzdne, a uz to preslo. teraz mam skor problem so zlym drzanim tela ( nosenie dietatka, vacsie prsia...)

estterka
31. okt 2010

@adrianai mna neboli..a tiez som najprv mala 10 hodin epi a potom spinal a sekciu..bolel ma chrbat este v nemocnici,ale preslo to,ja som si myslela,ze to bolo od tolkeho lezania,ani mi nenapadlo,ze to moze byt po anestezii inak 😅

elixia
31. okt 2010

@adrianai tiez si myslim,ze skor od toho nosenia to bude,plus mozno poloha, v akej dojcis...ja som mala epi, aj spinalnu a nakoniec aj celkovu anestezu,no absolutne nic mi nebolo,ani len som chrbat necitila a to som sa dost bala,ze ked to vsetko prestane ucinkovat, tak sa aj zblaznim od bolesti...Teraz ma obcas boli chrbat, ked som zohnuta pri dojceni,prebalovani atd.