♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
Ahojte, pridavam sa k Vam. Termin som mala v 10 mesiaci, no drobec sa narodil zaciatkom 9 mesiaca.
@luciaj ja davam obliekam drobca von takto a nie je spoteny: puncosky, ponozky, papucky, hore body, tensiu mikinu, vetrovku s kapucou, rukavicky a ciapku, takto ho dam do fusaku a ked skusam, ci je ok, tak je prijemne teplucky a nepoti sa. Tie papucky, preto, lebo ked som mu ich nedala mal studene nozicky.
@estterka nooocelu noc a den sa kojime...ale aj dnes vecer...chuda tahala asi pol hodinu, uz trhala bradavku a nic neslo...ked som ju polozila, plakala, tak som jej spravila 100 ml nutrilonu, stiahla to len tak zahucalo.... a teraz ked sa zobudi, sa mi mlieko hadam spravi a zase sa budeme len kojit.proste naozaj nemala co....my sme sa snazili aj teraz, ale chuda nic netieklo... a ked vypila flasku, grgla a za 5 min.spala....
baby a mate uz pravidelny rezim? Nam sa stale nedari. Maly mi vsak zacal nejak viac spavat cez - vydrzi aj 4 hodky a potom papa tak 15 minut a posledne 4 dni mi skoro nic nepribral - neviem co sa stalo. ☹ Doteraz priberal krasne (mame 7 tyzdnov a narodil sa iba 3 kilovy - teraz mame 4,640kg - tolko mal vsak aj pred 2 dnami a pred 4 dnami 4,60☹ Pred tym mni pribral aj 100g za tri dni. Nechapem ☹ Inac vyzera byt vesely. Zacal sa vela smiat, vydava zvuky, uz si aj zuzle rucicky. Len pribrat zabudol.
@veve10 ja sa nechistam velmi robit rezim. Chcela by som iba kojit bez cajika, takze mu dam ked chce, vsak to je najjednoduchsie nakojit ho hocikde. Vydrzi mi tak 2-3 hodky a inokedy si da aj kazdu hodku a pol. Moj drobec priberal posledne 2 tt po 500 g, no aj mne sa zda, ze je to menej, ako sa zacal "cervikovat" v postielke. Ked sa narodil mal 2920g a po prichode domov 2700 g a vcera mal 4640 g. Doktorka mi hovorila, ze to priberanie zacne klesat postupne. Podla tabuliek by babo malo do 1 roka mat 3-nasobok porodnej vahy.
@veve10 a ty si ho doma vazis, ci ako? ... ked mas taky prehlad ... ved ked papa, tak to neries
@zuzanockamt ano, kupili sme si vahu, lebo na zaciatku som mala pomenej mlieka, tak pre istotu, lebo som chcela vediet, ci ma dokrmovat, alebo nie. Vidim, ze nas maly ma presne tolko kil, kolko Stankin. Nas mal vsak o 100g viac ked prisiel z porodnice. Tiez viem, ze nemusi priberat stale rovnakym tempom. Zatial to neriesim, pokial nepojde s vahou dole. Vy obliekate na von aj papucky??? Moj maly ma spodne dupacky, navrchu trisko c kratkym rukavom, tricko s dlhym, je v takom tensom overaliku a vo fusaku. To snad staci aj bez papuciek...vlastne asi ziadne ani nemam, pre takeho krpca 🙂
@janica81 presne toto mame aj my..maly taha a taha,ale stale reve od hladu pri tom...jednoducho nema co. Vyzera to,ze mam mlieko iba na 20 hodin denne 🙂 Presne na jedno kojenie uz nevyjde a musime dokrmit...neskor v noci aj cely den kojime v pohode,ale ked pride vecer..koniec,prsia prazdne. Ako dlho to uz trva u teba? Ja stale dufam,ze sa to zlepsi. 😒
No my tiez ani len naznak rezimu...ale co by som chcela tak skoro.. 😀
@elixia nooo ja som zatial primrmila 3x,vecer, doteraz som dormovala svojim MM,ale to dam na obed uz a na vecer nemam, takze 3xsme dokrnili..teraz prave sme sa zobudili...vecer ani kvapka nebola,a teraz prsia naliate, ani chytit nesla...proste nc a pol dna ok, ale vecer uz cisterna prazdna ☹ nuz co, pomozeme si UM.
@gumimaci @gumimaci .....tie papucky preto, lebo vacsinou chodime autom a ked je v aute, tak mu fusak rozzipsujem, ked som mu nedavala papucky, maval studene chodidielka. S papuckami nemame problem, lebo ma dlhe chodidielka, takze aj ponozky nosi 21-tky. Aj ortoped pri kontrole klbikov nam povedal, ze ma riadne dlhe chodidielka 🙂
@stvura tyzdne to uz trva,ani nechcem vediet presne kolko radsej--ale taky tri minimalne 😒 nic,len tu morsku vodu jej davam..a homeopaticke cipky sme teraz dostali,druhe balenie berieme,trochu sa to zlepsuje...najprv sme dostali dvojo kvapiek,ale to nam lekar zle predpisal(jednu davku som je dala)..potom povedal,ze mame davat mucosan sirup'(2-3 dni som davala)-co vobec nie je vhodne pre deti do pol roka,sposobuje este viac hlienov a vygrcalka mi ho cely zakazdym.tak sme zmenili lekara,mame teraz nemku a ta nam dala len homeopatika a stale hovori,ze je to normalne u malych deticiek a mam byt kludna a trpezlivost.ze je este mala na to,aby sme do nej lieky pchali za kazdu cenu,radsej pockat-no lahko sa hovori a tazko sa na nu pozera,ked sa trapi..ona prespala aj dnes v noci 7 hodin a je pravda,ze sa nedusila tolko,len vecer bola velmi mrzuta..nechala som zapnutu cisticku vzduchu celu noc,mozno aj preto sa jej lepsie dychalo..
baby, trochu mimo, ale - tie čo ste rodili s epidurálkou, tiež vás bolieva chrbáť? mňa strašne, vraj to môže súvisieť...síce aj dosť vláčim malú na rukách, no neviem..
@adrianai tiez si myslim,ze skor od toho nosenia to bude,plus mozno poloha, v akej dojcis...ja som mala epi, aj spinalnu a nakoniec aj celkovu anestezu,no absolutne nic mi nebolo,ani len som chrbat necitila a to som sa dost bala,ze ked to vsetko prestane ucinkovat, tak sa aj zblaznim od bolesti...Teraz ma obcas boli chrbat, ked som zohnuta pri dojceni,prebalovani atd.

@miskazv nema ziadne sopliky..hlieny ma medzi nosom a hrdlom,teda nejdu odsat vobec 😖
@janica81 tak ja mam nastastie mlieko a nemame problem s kojenim,hoci na zaziatku bola na flaske,kvoly nemocnici a bala som sa,ze sa neprisaje,ale je to ok 😉 ty musis bojovat!!!!dala si nakoniec ten nutrilon ci nie?