icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

adrianai
1. nov 2010

asi to teda bude fakt od toho nosenia,ale určite som si ho rozbabrala už v pôrodnici,tam tie otrasné postele + zlá poloha pri dojčení...doma pri dojčení nemám problém,skôr to nosenie, žehlenie atd....asi začnem cvičiť 😀

kitchima
1. nov 2010

tak, dnes uz mame 8 tyzdnov. ale to uteka ☹ inak teraz si nespominam, ci som sem pisala, ako sme dopadli na sone klbikov. ze postolky nosit nemusi, ale mame prist na kontrolu v marci, lebo este vobec nema jadierka. vie niektora z vas, co to znamena? neni to nic vazne? 😕
@stvura krasna fotecka 🙂 az zavidim, lebo ja este foto s mojou malou nemam ☹

vejinka
1. nov 2010

caute baby vypadali vam uz vsetky stehy???lebo mne vobec

kitchima
1. nov 2010

@vejinka ahoj. mne vypadli az po 6-tich tyzdnoch. teraz to je 8 tyzdnov, ale este aj stale spinim 😖 hruuuza

vejinka
1. nov 2010

@kitchima ja uz len slabo ale stehy sa drzia ako kliste asi jeden mi vypadol pred tyzdnom a odvtedy nic tak mam strach ci vobec vypadnu niekedy inak ked pojdem na prehliadku musia byt uz vonku ze??

kitchima
1. nov 2010

@vejinka neboj, vypadnu urcite 😉 a ano, kym pojdes na gyndu by si uz mala byt ok. ja som tam volala, ze teda este spinim, tak ma objednala az na koniec novembra. ze telo potrebuje cas. u kazdej inak 😵

petulka_
1. nov 2010

mna tiez bolieva chrbat a krize a nemala som epi..ale to je z toho nosenia a namahania sa.. ☹

@kitchima my sme boli minuly tyzden na klbikoch a doktor povedal, ze mame vsetko v poriadku, ale ze doporucuje preventivne balenie na siroko 😒 z toho som teda neni moc nadsena..ved ked to ma v poriadku..ani doteraz som nebalila nasiroko..a kontrolu mame o 5 tyzdnov..
a nam nic nehovoril, ci ma jadierka alebo nema, takze neviem..

@vejinka mne vypadli stehy uz asi pred 2 tyzdnami..velmi skoro..ale mne sa to nastastie aj velmi rychlo zahojilo, ale ked som sa pozerala so zrkadlom, ako to vyzera..no otras..mam to tak krivo zasite ☹ strasne to vyzera 😒

a ja este stale krvacam..nie je to sice nejak vela, ale je to asi ako na 3. - 4. den kramov..uz by to aj mohlo skoncit..

gumimaci
1. nov 2010

@kitchima jadierka sa dovyvijaju az v 3 mesiaci, ak je postavenie klbov ok, tak staci ta kontrola v marci. ak my to tak mame 😉

kitchima
1. nov 2010

@petulka_ no neviem. snazila som sa nieco vygooglit, tak ale skoro vsade pisu, ze sa ma balit nasiroko kvoli tomu. tak ja neviem, mne povedala dr. ze nemam balit. ale kontrola az v marci.. neni to neskoro?

kitchima
1. nov 2010

@gumimaci a tiez este nemate vobec jadierka? lebo moja mala ze nema zatial ani naznak.... a my sme boli na tom sone az minuly tyzden. tak uz by tam mala podla mna nieco mat 😕

gumimaci
1. nov 2010

@kitchima myslim, ze balenie na siroko s vyvojom jadierok nema nic spolocne. to balenie sa robi pre postavenie tych klbov... kedy mas ist k pediatricke? spytaj s jej, dokedy sa jadierka maju vytvorit. ja som niekde citala, ze az do 10mesiaca...

kitchima
1. nov 2010

@gumimaci do poradne idem teraz v piatok, ked bude mat 2 mesiace. som sa docitala, ze dolezite je kojit a davat vigyntol a ono sa to napravi. mozno to je aj tym, ze vigantol nemala, ked bol spociatku stiahnuty z trhu

adrianai
1. nov 2010

@vejinka mne vypadali po nejakých 3-4 tt, už je to myslím ok, natierala som si to aj mikulič mastičkou, myslím, že aj tá mi dosť pomohla k hojeniu...
ja som aj zabudla, že musím ísť aj na kontrolu na gyndu..tušim aj nejaké potrvdenie potrebujem k tomu príspevku n a dieťa, nie?

petulka_
1. nov 2010

@kitchima je to cudne, ze az v marci..potom nechapem, preco my mame prist uz za 5 tyzdnov, ked to mame v poriadku...
ja ani tie postolky este nemam kupene..neviete, aku velkost mam kupit, ked ma maly 4800g ?

norikk
1. nov 2010

baby a zmizla vam uz tehotenska ciara??? ta cez stred brucha...lebo mne vobec...

janica81
1. nov 2010

nooo tiez vobec nie....mne ju riadne vidno...tmava stredom brucha ☹

gladiola
1. nov 2010

aj ja mam este tu ciaru

gladiola
1. nov 2010

@kitchima ziadne 2 mesacne babo nema jadierka, treba ale prist o 6 mesiacov, ci sa dobre vyvinuli

janica81
2. nov 2010

Ahojte maminky

ako ste vikendovali??? My sme mali krasny vikend...sme boli vela vela vonku, malicka bola super...akurat vcera ju bolelo brusko...a myslim si ze mojou vinou...v nedelu som na obed zjedla u sestry kuracie masko ako cinu ale s kari..a podla mna jej to uskodilo....ju prehanalo...kakala vcera asi 7x....a to uz tyzden vzdy raz dennne.... ale dnes uz bude hadam lepsie...

idem tento tyzden na kontrolu k dokimu, tak hadam dostanem zelenu, lebo manzel uz je ako mucha dotieravy

kitchima
2. nov 2010

@petulka_ kup uz velkost 3. no ja teda neviem, uvidime. snad to budu mat nasi drobci v poriadku 😉
@norikk ee, este nic nezmizlo 😒
@gladiola no moj prvy syncek mal uz jadierka v 6-tich tyzdnoch. na kontrolu sme ale este isli kvoli klbikom v 3 mesiacoch a vsetko mal v poriadku vyvinute. tak to je asi individualne u deti...

ja som vcera pozvala synceka na pizzu. konecne som isla medzi ludi. a bolo fajn, len mala tam cely cas plakala a ludia si presadali radsej k druhym stolom, az sme v restauracnej casti ostali sami. 😖 no co uz

katrin31
2. nov 2010

baby ma niektora z vas problem s ockami? nam jedno hnisa uz od narodenia a ze to su upchate slzne kanaliky, ze to maju deti casto..musime ist asi na ocne a budu mu to preplachovat..tak sa toho bojim, je to vraj hrozne ale jedine pomoze..a ja musim cakat na chodbe.neviem ako to zvladnem

gladiola
2. nov 2010

@janica81 aj ja idem vo stvrtok ku gyno a dufam, ze aj ja dostanem zelenu, my sme prosim pekne baby tento kalendarny rok ne... som sa bala, lebo som minuly rok potratila, ze radsej nebudem provokovat, kokso, uz sa neviem dockat!

janica81
2. nov 2010

@gladiola no podobne, aj ja sa tesim..hadam to bude ok... 🙂 my sme tiez tento rok len par krat aj to som so strachom, aby sa nic nestalo....takze to bol len taky aby sa nepovedalo 🙂 ides si dat predpisat aj HA??

luciaj
2. nov 2010

@katrin31 aj my sme mali trosku hnisave ocko, ale preslo nam to do 3 dni, davala som len kvapku MM do ocka a vytierala borovou vodou. drzim palce, aby vam to preslo. inac u lekara v ziadnom pripade sa nenechaj vysackova tz ordinacie, mas pravo byt pri dietati.

luciaj
2. nov 2010

@gladiola aj my podobne ... uz sme s muzom teraz skusali, ale nebolo to ono este 😒 a HAK si nedam kvoli kojeniu, radsej tie cipky/gel, co tu uz boli spominane 😉

katrin31
2. nov 2010

@luciaj aj nam to raz preslo, ale teraz sa to vratilo..zajtra ideme k doktorke, tak som zvedava..a aj my sme uz skusali s muzom ale tiez to nebolo ono, ja mam tabletky ale dako som ich nezacala este jest a uz ich mam tyzden doma 🙂

hobit
2. nov 2010

@norikk ja mam tiez riadnu...
@katrin31 mne to robili ked som bola babatko, neboj, nebude si to pamatat 🙂

petulka_
2. nov 2010

@katrin31 aj nasmu malemu jedno ocko hnisalo a doktorka mu na to dala oftalmo-septonex..mala som mu to tam kvapkat prvy den kazdu hodinu a dalsie dni uz menej casto a pekne sa mu to vycistilo 🙂
@norikk aj ja tam mam tu ciaru..ale mne sa objavila az po porode..dovtedy som tam nic nemala 😒

sjusiquatro
2. nov 2010

baby mate niekto aj hraciu deku...rozmyslam ze by som daku kupila...

petulka_
2. nov 2010

mna stale bolievaju bradavky..vzdy ked idem maleho kojit, tak asi prvych 30 sekund ma to tak picha a stipe..a myslim si, ze nas maly ma na jazyku soor, teda zabu..uz od porodnice som si vsimla, ze ma stale biely povlak na jazyku, ale vsetci mi len hovorili, ze to ma z mlieka, ale uz som mu to skusala po papani vytriet s gazou a nejde to dole, tak to asi bude ta zaba 😒 a aj na bradavkach som si posledne dni vsimla, ze ich mam take dost cervene, tak sa bojim, aby som nemala kvasinky ☹ sice nemam nejake strasne bolesti, len na zaciatku, ale mozno, ze mi to len zacina..tak mi mamina poradila, taku fialovu vodicku, ze si s tym mam natriet bradavky, ked ho idem kojit a ze to by mohlo pomoct..tak to teraz skusam..a obidvaja sme fialovy..hlavne Alex..vyzera ako klaun 🙂
nemate s tym niekto skusenost?vase babatka to nemali?