icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

hobit
2. nov 2010

@sjusiquatro my mame zdedenu, ale zatial tam maleho nedavam, jeden pokus bol, ale nezaujem....totalne sa vsak namotal na kolotoc nad postielkou uz, furt mu to musim pustat, usmieva sa nan a snazi sa rozpravat s hrackami co tam visia 🙂...tak mozno uz skusim aj deku, lebo aj v kresielku hracky uz sleduje riadne...

gladiola
2. nov 2010

my mamy hraciu deku a lehatko, vrele odporucam, dietatko sa zabavi, maminka ma cas na ine veci

gladiola
2. nov 2010

@janica81 HA si nedam predpisat, zatial, budeme len "vytahovvat" my tak jednoducho neotehotnieme, musela som brat hormony, aby som otehu, ale ak sa stane "nehoda" nebude to "tragedia"

ladywitch26
2. nov 2010

@gladiola no len aby, po porode sa zvykne hladina hormonov menit, nam sa tak fabi zadaril. o stanku sme sa poctivo snazili vyse 8 mesiacov a potom fabien na prvy sup. 😀

gladiola
2. nov 2010

@ladywitch26 fuha, nuz uvidime

katrin31
2. nov 2010

@sjusiquatro ahoj..ja jednu predavam..dostali sme vcera ku krstinam a este jednu mi dala kamoska..tak ak chces, mozem ti poslat foto.

katrin31
2. nov 2010

@petulka_ my sme uz mali pamykon a raz to pomohlo, a teraz to ma zase a nepomaha to..a nechcem to natahovat kym je este malicky a neuvedomuje si to az tak..ale stale vaham.uvidim co zajtra povie doktorka

sjusiquatro
2. nov 2010

@katrin31 ahoj tak posli foto 🙂

katrin31
2. nov 2010

@sjusiquatro hned to bude..sem mam vlozit fotku? ci do ip?

sjusiquatro
2. nov 2010

to je jedno...

katrin31
2. nov 2010

@sjusiquatro poslala som ti ip

lunana
2. nov 2010

@petulka_ ja mám tiež problémy s bradavkami, keď sa malá prisaje, tak niekedy vidím až hviezdičky od bolesti. Ale po chvíľke je dobre, natieram si to MM aj mastičkou od aventu, ale zatiaľ žiadny výsledok ☹ normálne sa bojím, že budem musieť kvôli tomu prestať kojiť, ak to neprejde a to by som nerada....tak dúfam, že to nejak preliečim

lu
2. nov 2010

@petulka_ ahoj moj maly ma tiez biely jazyk, tiez som to skusala dat dole a neslo. boli sme na poradni a doktorka povedala ze je to normalne. zaba je to az keby aj inde v pusinke, inak je to z mlieka.pri zabe by ho vraj aj bolela pusinka a nevedel by papat.
bolestive bradavky som mala tiez, hlavne ked som mala plnsie prsia, kym sa mu pustilo mliecko. ale odkedy castejsie odsavam uz nebolia. v nemocnici som mala cervene akoby zapalene a vtedy mi na to dali avent krem a na striedacku vytlacit materske mlieko a nechat zaschnut. za par dni bolo dobre.

petulka_
2. nov 2010

@lu tak to si ma potesila 😉 on to ma len na jazyku..a nevyzera, ze by ho to bolelo 🙂 a tie bradavky mam aj trochu dopraskane, tak mozno z toho ma to boli..citala som, ze ked je na bradavkach mykoza, tak by to malo silno pichat..a aj po kojeni by som mala citit bolest, ale to nastastie necitim..vzdy len na zaciatku..ale dnes uz je to lepsie..uz to az tak neboli..ten krem Avent som si uz objednala, tak vyskusam to..diky za radu 😉

lu
2. nov 2010

@petulka_ v porodnici mi tiez hovorili ze aj zlym prisatim bradavky bolia a praskaju a tak. skus si pozriet tuto stranku. http://dojcenie.wordpress.com/category/bolave-p... mne to pomohlo a ukludnilo ma. mozno najdes odpovede a su tam aj videa ako prilozit spravne na bradavku babo pri kojeni 😉 drz sa

estterka
2. nov 2010

@petulka_ @lunana mne to z takejto bolesti na zaciatku preslo na bolest silnu celych prsnik..mala by si natierat canestenom v tenkej vrstve bradavky(len aby sa leskli) po kazdom dojceni,na vzduchu nechat uschnut,pred dalsim dojcenim nezmyvat a prsia co najviac "vetrat"..lepsia prevencia ako taka bolest,co som ja mala..porad sa v teme s babami dakujeme annag

sjusiquatro
2. nov 2010

@katrin31 uz som tu dako mi blbol net a potom sme boli na prechadzke....no ta je pekna som ju pozerala na nete uz predtým ale rozmyslam este nad 2 tak neviem musim sa poradit s mangelom....

katrin31
2. nov 2010

@sjusiquatro jasne, ved si kludne premysli..

hobit
3. nov 2010

dnes sme boli v poradni, mame 4400 g a brali nam krv, lebo mame este stale zlty nadych...

janica81
3. nov 2010

@hobit a kolko ste mali pri narodeni? myslim vahu? my ideme do poradne o tyzden v utorok 🙂

hobit
3. nov 2010

@janica81 3150

andullinka
3. nov 2010

Aj my sme dnes mali poradnu. Vazime 5390 g a meriame 60 cm 😉
@hobit odkial brali malemu krv?
Baby davate niekto ockovat na rotavirus?

hobit
3. nov 2010

@andullinka no tak vy ste trosicku vacsi 🙂
normalne z ruky ako dospelemu a brutalne hrubou ihlou, skoro som skolabovala, dopichala mu obidve rucicky a nechcelo to tiect tak mu tou ihlo este aj krutila...no hroza...
na tie rotavirusy sa aj mna pytala, nemam to vobec nastudovane tak som predbezne povedala, ze chcem...ockujeme 9.12 tak si to dovtedy este musim premysliet...

andullinka
3. nov 2010

@hobit A kojis, alebo ste na UM? Uff, z ruky? Chudatko , no mna by tam asi vystrelo, kebyze to vidim 😅
Nam dnes dala prvu davku na rotavirus a ockujeme 8.12., takze daju aj 2. davku potom.

hobit
3. nov 2010

@andullinka kojim, a ty?
ved ma aj skoro vystrelo...mne dala dnes recept na tu vakcinu akurat...

stvura
Odpoveď bola odstránená
andullinka
3. nov 2010

@hobit aj ja kojim. No dost je ta vakcina draha inak , ja som doplacala 38 eur za tu 1. davku 😒 Ale tak snad to stoji zato. Ty si tiez rodila na Antolskej, vsak? Nahodou tam nemate ist na kontrolu s oblickami?

norikk
3. nov 2010

mozte mipovedat,ake su nevyhody toho ockovania?? a za to sa aj plati,ci??

hobit
3. nov 2010

@stvura pockam na vysledky do zajtra a uvidime co s tym...kojim kazde 2-3 hodiny cez den, v noci spi 6 hodin
@andullinka fuha, to mi nejako oniklo ta cena 🙂...hej, rodila som na Antolskej, na kontrolu nemame ist, vy hej? preco? my tam ale chodime pre zmenu na rehabilitacie, boli sme a este raz pojdeme na kardio a do rizikovej poradne...

panki
3. nov 2010

aj my sme dnes boli na poradni. pôrodná váha 3180g, pred mesiacom 3800g a dnes 5000g 😕 😕 som skoro odpadla a to máme reflux 😖 síce tichý ale aj tak 😲