icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

elixia
28. nov 2010

@estterka ja ho po kupani natieram olivovym olejom..a ritku nenatierame vobec,od narodenia este ani raz,kedze ju nemal ani len zacervenanu,tak si myslim,ze netreba...

gladiola
28. nov 2010

@lola79 ahoj, Tvoje babo by malo denne vypit okolo 800 ml mliecka, tj asi 100-120 ml na jeden sup, ale rob tak ako Ti povie babo, kazde dve tri hodky nakrmit kolko si pyta

danabel
29. nov 2010

@lola79 Ahoj, my sme mali doma tiež problém s prisatím, lebo z pôrodnice sme prišli s fľašou. Ja som to riešila klobúčikmi, lebo odsávanie do fľaše mi zaberalo veľa času a aj tak som mala pocit, že neodsajem toľko, ako by si samé odsalo bábo. Keď sme náhodou museli večer dokŕmiť, tak sme dokrmovali silikónovou fľašou Lovi s lyžičkou, išlo to pomalšie a museli sme byť opatrní, ale išlo to. Vyskúšaj cez deň klobúčiky, niekedy sa deti po určitom čase dokážu prisať aj bez klobúčika.

dadka22
29. nov 2010

@lola79 ahoj, my papáme tých 165 až 180 ml UM + vlastne keď to rozrobíš tak je z toho ešte o čosi viac. Kľudne mu daj viac, ak nebude chcieť nechá sám. Papáme každé štyri hodiny.

leomami
29. nov 2010

@lola79 ahoj...ja kojím,ale občas musím dokřmiť z flaše,ale aj ho vážim,tak niekedy si vytiahne aj 180-200ml z prsníkov,hlavne ráno,niekedy len60ml,tak a z flaše max.100-120ml,pretože ho vždy najskôr nakojím,potom mu hlavne večer dám aj z flaše buď MM ak mám odsaté,alebo UM...tak ale každé bábo je iné,ak ti pekne priberá,je spokojné...🙂

norikk
29. nov 2010

preto sa zaziadnychokolnosti nemadavat dojcenemu dietatu flasa.....akuz nastanesituacia, ze neni maminka po ruke, tak sa krmi striekackou, lyzickoualebo z poharika 😕

leomami
29. nov 2010

@dadka22 ahoj...ako sa mávate?to ti pekne vydrží,4hod. medzi papaním,to my iba v noci vydržíme😉

zuzanockamt
29. nov 2010

@leomami mne tiez len v noci vydrzi 4 hodiny bez jedla a to je na UM, takze by mohol aj dlhsie 😅

hobit
29. nov 2010

@lola79 my sme tiez prisli z porodnice z flasou, ale naucil sa na cicik a teraz zvlada oboje, flasu ma len vynimocne, ale nema potom problem prisat sa...ja by som na tvojom mieste mu flasu nedavala, nech sa kludne pozlosti, ked bude hladny, urcite sa prisaje...

hobit
29. nov 2010

musim sa pochvalit, konecne vydrzime dhsie ako 10 min. v kresielku a zabavame sa s hrackami takze mamina sa moze aspon v klude napapat a vycikat 🙂

leomami
29. nov 2010

@zuzanockamt no to môj malý je taký "extrémista"včera mi spal asi 45min. vkuse a 2krát po 20min. za celý déň!☹ a vnoci zaspal od 21.30 a ráno som ho musela budiť o 6.20 lebo už mi mlieko straaašne tieklo...a takto mi začal spávať asi týždeň...to keď dnes poviem dr. tá mi dá! že treba budiť...😉

dadka22
29. nov 2010

@leomami ahoj, máme sa dobre. dnes sa mi prvýkrát prevalil z bruška na chrbátik. 🙂 V noci vydrží 7 hodín.
A vy ako? Tiež sa už prevaľujete?

danabel
29. nov 2010

@hobit aj my sme už celí šťastní, že vydrží aspoň chvíľu v hojdačke a že sa zahrá s hračkami na hrazdičke - predtým to bol večný plač a stále len na rukách
... my máme šťastie aspoň na nočný spánok... večer zaspinká okolo pol desiatej a vydrží až do rána do siedmej - pol ôsmej...

leomami
29. nov 2010

@hobit tak to je super,my vydržíme ležkať len v autosedačke(to by sa nemalo)ale tak aspoň kávu a záchod stíham...xixi😉

zuzanockamt
29. nov 2010

@leomami v noci netreba na krmenie budit ... treba ho nechat, nech spi kolko chce ... u nas cez den dlhy spanok nehrozi ... v noci, ked spi, tak sa prvykrat zobudi po 4 a pol - 5 hodinach a potom zase asi po 3 a pol az 4 hodinach a potom uz je hore

dadka22
29. nov 2010

@leomami A to keď je tak dlho hore čo robí? Pýtam sa, lebo môj vydrží najdlhšie 2 hodiny byť hore, ale to už potom len plače.

leomami
29. nov 2010

@dadka22 tak super,mne tak teraz začal spať v noci,ale cez deň to je hrôza...tak my sa prevalíme len z boku na bruško..vy ste akí šikovný,mne ale na brušku nechce byť,iba keď leží na mne... A kolko váži malý?

dadka22
29. nov 2010

@leomami Presne neviem, ale niečo cez 6 kíl. A vy?

leomami
29. nov 2010

@dadka22 no ani sa nepýtaj včera som nevedela,čo s ním...chvílu vydrží pozerať v sedačke,potom ho nosím na rukách,včera bol muž doma tak nosil aj on a papá a on aj zaspinká,ale akonáhle ho položím,otvori oči...a tiež plače,ale včera bolo vonku tak zima,tak sme nešli ani von,ale keď ho vozím v aute,tak by vydržal!niekedy som už z neho zúfalá,hlavne keď chcem variť a tak...

dadka22
29. nov 2010

@leomami no to ti nezávidím, prvé týždne som ani ja nestíhala variť... a keby len to, ale ani jesť ani sa umyť ani nič.
My sme mali ale problémy s kojením. Bola som z toho na nervy. Ale už je to u nás super. Ani my sme neboli včera vonku
a dnes tu u nás prší, takže ani dnes sa nepôjde.
A Leo ti pomáha s malým?

leomami
29. nov 2010

@dadka22 super váha,malý má 5520g🙂 a kolko vážil pri narodení?môj mal 3780g...

dadka22
29. nov 2010

@leomami Veď aj vy ste na tom s váhou super. Pri narodení mal 3850 g...

dadka22
29. nov 2010

@zuzanockamt A koľko ti vypije na jedno papanie?

leomami
29. nov 2010

@dadka22 nooo tak Leo,ten mi tak maximálne podá plienku...😉 ale malého niekedy aspoň zabavia...ale dnes vyzerá,že bude lepší deň,už druhý krát zaspáva...musí dohnať ten včerajšok..a ti poviem poznám jednu babu,má rovnako 2mesačného malého a je na UM a nespáva jej tiež tak cez deň ako ten môj...ja som už aj myslela,že je hladný,dala som mu fašu z UM vypil a potom to aj vygrcal,takže hladný nie je...

leomami
29. nov 2010

@dadka22 my sme tiež mali tie začiatky všeliaké,malý nepriberal,mu brali krv z hlavičky 2krát,a nemal dobré výsledky...teraz už dúfam,bude dobre...

dadka22
29. nov 2010

@leomami no keby to človek vedel, že prečo jedno spí a druhé nie... ale je to tak ako si písala, každé dieťa je iné.
Veď on si pekne vytiahne aj z prsníka, čo si písala.

dadka22
29. nov 2010

@leomami chudiatko malé a prečo z hlavičky?

leomami
29. nov 2010

@dadka22 z hlavičky sa to vraj berie,lebo tam im vidieť žily a inak sa to vraj nedá...no ale malému sa ešte aj zrazila krv tak ho chúďatko moje pichala 4krát,jaj neprajem nikomu...

dadka22
29. nov 2010

@leomami aha, to som nevedela

leomami
29. nov 2010

@dadka22 a vytiahne si tolko hlavne ráno... dnes idem k dr.na poradňu,nechce sa mi pršííí...tak ahoj,pekný deň..🙂