♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@ladywitch26 No ja som si to aj myslela, že to nebude pravda 😒
@dadka22 tie chrasticky mavaju skoro vsetky deti a ako prisli, tak aj odidu
@ladywitch26 a ako na to prisla, ze to je virusove, na zaklade vysetrenia saa to neda ... a ked ma hlieny zelenej farby, tak tam nieco bude 😕 ... pri nadche je hlien len riedky a vodnaty, kazda zmena farby znamena infekciu
nas Jurko dostal ATB uz ako dvojdnovy ... ale bral ich len 2 dni - 4 davky
@zuzanockamt nema ani horucku, ani cervene hrdlo, dycha cisto...a on nema taku tecucu nadchu, len mu vatovou tycinkou stale vytahujem take zelene susne. vraj to ma preto zelene, lebo ked ma ten hlien v nosteku par hodin, zmiesa sa to s prachom ako dycha a preto to zmeni farbu.
a pravdepovediac, nerada by som mu dala atb, kym ozaj netreba. my sme hltali antibiotika ako lentilky a teraz uz pokial nemam fakt nejaku 1000mg davku, tak mi to ani nezabera. irski lekari vacsinou predpisu 200mg penicilin a staci. len my,co sme z vychodnej europy, tak sme tam za par dni zasa,ze nezabera. doktor pokruti hlavou, ze vsetkym zabera, len nam nie... stanka mala atb len raz, aj to ich dostala na sr, ked sme boli v maji. ale to jej sli naraz 3 stolicky, imunita oslabena, este aj cestou, co sme sli lodou, tak dostala anginu.
@sjusiquatro olivovy olej je slaby..nam to nepomohlo a este sa mu to rozsirilo..davala som poctivo aj ten salycilovy, doktorka mi kazala dat mu to na pol hodinu a prikryt ciapkou a potom zmyt..a davat mu to dole nechtom, nie kefou,ze tou to nejde..ale zhorsilo sa to..jeden den to nemal a na dalsi to mal zase..a ma to uz aj pod ockom v tom zahybe..aj za usami..ale teraz mi svokra kupila taky sprej Aloe vera first a veris ci nie, zmizlo mu to hned..za jeden den..ma to uz len na jednej strane v hlavicke..
Ahojte, teraz trošku odveci, ale chcem sa spýtať, či aj vaše bábetká vyplazujú stále jazyk? Najprv som sa na tom smiala, ale už mi to pripadá aj priveľa. Predtým to nerobila, teraz ju bez jazyka nevieme ani len odfotiť.
@ladywitch26 nasla som niedke tu na modrom koniku dobru radu, ze ked pouzijem sprej do nosa Vincentku, tak pojdu sopliky lepsie von a je to tak, je to jemnucke, dvakraj to streknem do nosteka a potom odsajem odsavackou. Drobec ani neprotestuje, lebo ta Vincentka mu tie sopliky uvolni a potom to je odsate raz dva. 🙂
@stanka02 ja ale uz dva tyzdne pouzivam sterimar, to je vlastne morska voda, skoro to iste a aj tak nezabera. cakam este balikom na cebion, aspon trosku mu podporim imunitu, tak hadam sa z toho dostane.
@stvura moj nevyplazoval jazyk vobec, lebo ho mal prirasteny tou blankou, ale uz 3 tyzdne to ma prestrihnute, tak ho ma vonku skoro v kuse. sa smejeme s muzom, ze si chce zameskane vynahradit 😀
a neskutocne vela vykecava. ani stanka nebola taka zhovorciva. 😀
@stvura ale cebion je len cisty vitamin C v kvapkach
@stvura a ako si im ho davala? ... ja kvapnem na lyzicku do mlieka, strcim do ust a prehltne v pohode ... tvari sa sice vselijako, ale nie je to nic tragicke, ja som to skusala a ma to len trosku kyslejsiu chut ... ja mu davam 1 kvapku za den
@stvura klasicky cebion je len vitamin C, lebo potom mas este aj cebion multi, tam uz mas vsetko mozne
ja nastastie nemam problem s liekmi u deti. malemu vitamin D kvapkam priamo do pusy a to tiez nie je bohvieako chutne. a stanka spapa vsetko. dokonca aj calciovy sirup, a ten by som ja dobrovolne do huby nedala, co je taky hnusny, a ona ho ani zapit nechce.
My sme mali ten cebion multi a až keď som kupovala druhú fľaštičku ma upozornili v lekárni, že to mám dať do chladničky. To sa mi stalo aj s bio gaia kvapkami, že som to v príbalovom letáku prehliadla a po týždni skladovania na stolíku som sa na to spýtala v lekárni, že čo s tým, tak mi povedali, že to môžem vyhodiť, lebo vraj tie živé kultúry to isto neprežili.
@danabel ja som dnes kupila bio gaia musia byt v chladnicke???a mozem davat 5 kvapiek ked este mame len 10 tyzdnov??
@katrin31 a moj drobec to ma trochu aj v mihalniciach a s tade to tazko ide dat prec aj za uskami ma trochu take zlte...
@sjusiquatro presne aj moj..aj okolo nosteka to uz mal..a v hlavicke tam kde ma najviac vlasov..este vraj pomaha umyvat mu hlavicku obycajnym detskym mydlom, to zase pomohlo sestrinej malej.ja teraz davam to aloe vera a zatial to pomaha dobre
@sjusiquatro ano bio gaia musia byť v chladničke a kľudne môžeš dávať aj keď máte 10 týždňov. Mne doktorka povedala, že nemám čítať letáky 😉 neviem síce nač potom sú, ale aj ja som ich dávala malej asi od 8 týždňa

@dadka22 moj sa narodil predcasne a aj tak to ma. ale neriesim to, po kupani,ked je to makke, tak trochu vycesem, ale stanke to zmizlo same postupne, tak nejdem natierat ani fabiena.
no inak som akurat dosla od doktorky. fabien ma uz skoro dva tyzdne take huste zelene sople. tak nas len popocuvala,pozrela do hrdla, zmerala teplotu, a ze je zdravy. vraj to nie je bakterioveho povodu, ma len nadchu, tak treba len pockat. na slovensku by sme uz asi davno boli na antibiotikach.