icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

norikk
9. dec 2010

ahojte, tak dnes sme boli na poradni.... newem kolko vazime, asi 6700 ...kolko meriame newem vobec,lebo nemeraju ☹ ,....ne som spokojna s doktorkou.....ale co narobim,ked tam chodili vsetky svokrine deti 😖 my na ockovanie ideme,ked bude amt tri mesiace,nepovedali kedy presne....tri mesiace mame 25teho a to pochybujem,ze bude doktorka robit,snad sa tam niekedy dostaneme no.....aspon si mohla kuknut jeho datum narodenia aupresnit nas,ci nema dovolenku 😖

estterka
9. dec 2010

@hobit no nic,musime ist na kontrolu na gran canariu,lebo u nas nie je detskyy nefrolog 🙄

a vazime 7,6 kila 😀

zuzanockamt
9. dec 2010

@norikk ved tak si ho ty zmeraj doma, ani nasa dokina nemeria, iba obvod hlavy ... nasmu malemu sa ockovanie posunie az po 4-tom mesiaci si myslim, lebo najskor chce dokina dokoncit rotavirusy

benkovamartina
9. dec 2010

Baby, to m ani nenapadlo, že cumlík bude treba vymeniť podla mesiacov, no vidíte.

janica81
9. dec 2010

@zuzanockamt my sme rotavirusy mali teraz, ale nespominala ze este, tak sme asi mali jednorazovu vakcinu :-/

janica81
9. dec 2010

@zuzanockamt my sme rotavirusy mali teraz, ale nespominala ze este, tak sme asi mali jednorazovu vakcinu :-/

estterka
9. dec 2010

@janica81 rotarovirus je dvoj-alebo troj vakcina 😉

janica81
9. dec 2010

@lunana nooo nasa ako som spominala tesne po ockovani bola celkom ok...ale ked sa mi zobudila tak intenzivne rucala celu hodinu, ani neprestala..ani na chvilku... a potom ked sa zobudila tak znovu ako med 🙂

ozaj baby, nasa mala si asi chuda zapamatala to ockovanie, zatial nezabudla, dnes ked som ju obliekala ze ideme von, tak ekd som jej dala zimnu bundu zacala plakat akoby ju drali, museli sme sa vyzliect a az ked zaspala som ju obliekla....

asi si myslela ze ideme zase... ☹

janica81
9. dec 2010

@estterka nooo zatial som kupila len jednu a nic mi nespominala...nooo ale asi este povie 🙂

zuzanockamt
9. dec 2010

@janica81 aku vakcinu si mala? ... rotarix sa dava dvakrat a rotateq sa dava trikrat ... ja som to platila naraz a hned mi kupila obidve ... ma sa to zopakovat po 4 tyzdnoch, je zvlastne, ze ta s tym lekarka neoboznamila

zuzanockamt
9. dec 2010

@janica81 nas vrieska vzdy, ked ideme von, jemu je jedno, ci k lekarke alebo na prechadzku 😀

leomami
9. dec 2010

@estterka pekná váha...malá musí byť baculka🙂

leomami
9. dec 2010

@hobit ale hlavne,že je malý v poriadku...ozaj,dnes mi to došlo,ďakujem ti moc.

elixia
9. dec 2010

@janica81 moja zlata,asi to bola pre nu poriadna trauma 😒 My nastastie ok, vecer mal trosku zvysenu teplotu,ale preslo a v noci bolo vsetko ok..ale vobec ma netesi predstava,ze o 4 tyzdne nas to caka znova..

hobit
9. dec 2010

@stvura ja viem, len som myslela, ze by mu to pomohlo na ten zvyseny tonus
@estterka tak vy riadne rastiete 🙂 a kedy idete?
@zuzanockamt aj nas, az ked sa vonku pohneme, zaspi 🙂
@leomami aj ja dakujem, nech sluzi 😉

hobit
9. dec 2010

baby, asi sa mi zapaluje prsnik, ako to prebieha? zatial ma len boli na 1 mieste...alebo co to moze byt?

janica81
9. dec 2010

@hobit aj mna zvykne boliet ked dlho malicka spi...zvycajne na boku, ale povoli to ked sa mala napapa... ☹

janica81
9. dec 2010

@hobit aj mna zvykne boliet ked dlho malicka spi...zvycajne na boku, ale povoli to ked sa mala napapa... ☹

ladywitch26
9. dec 2010

@hobit tak treba z neho dostat vsetko vonku. zapaluje sa,ked nie je uplne vyprazdneny. bud odsavackou poodsavaj az do poslednej kvapky, alebo rucne, najlepsie v sprche pod teplou vodou. a kupit kapustu a taky studeneny z chladnicky kapustny list vlozit do podprdy. vyrazi ti to sice na par sekund dych, ale pomaha. zajtra by uz malo byt lepsie.

hobit
9. dec 2010

@janica81 ved prave, toto nepovolilo, zacalo to v noci
@ladywitch26 dakujem, vyskusam

klaudia85
9. dec 2010

@panki to aj vy ste tak máličko pribrali? Vaša lekárka vám niečo poradila? Naša pediatrička chce už riešiť umelé mlieko v stredu, ak nepriberie aspoň 150g. A odsávačku si už vyskúšala? Mne má prísť až zajtra, tak dnes som len odstriekavala, no fakt bieda, som sa natrápila, kým to bolo aspoň 60ml.. Tak som ju najprv priložila a potom jej dala z fľaše a vypila 60ml a ešte by pila, len už nebolo čo :( Do včera ma ani len nenapadlo, že mám málo mlieka a teraz, keď to je asi pravda, v kuse myslím iba na to.
@hobit dúfam aj my to prekonáme. A tie homeopatiká nepoznám, máš s nimi skúsenosť? Názory na nete sú všelijaké.

zuzanockamt
9. dec 2010

@klaudia85 a nemas doma v zasobe UM, aby nebola hladna? ... a ked uz nic nema a je este hladna, tak neplace? ... nas vrieska, kym fakt uz nema dost

klaudia85
9. dec 2010

Tú vakcínu na rotavírusy si treba vyžiadať? To sa musím informovať sama? Dr mi nič nespomenula, že je taká možnosť.

A ešte sa chcem spýtať, či už ohriate MM z chladničky môžem dať späť do chladničky a znova ohriať, keď ho malá nedopapá?

hobit
9. dec 2010

@klaudia85 ja som ich mala uz v nemocnici, nemala som maleho pri sebe, musela som len odsavat a laktacna mi to poradila na rozbehnutie mlieka, teraz ich mam doma a ked sa mi zda, ze msm menej tak si ich davam, neviem ci zaberaju, alebo je to len placebo efekt - psychika, ale to mi je jedno 😉 ...vyskusaj, uvidis, skus aj mliecne vyrobke viac konzumovat...drzim palce

klaudia85
9. dec 2010

@zuzanockamt neviem práveže, či si len tak môžem kúpiť to mlieko bez toho, aby to naša pediatrička vedela. Nesfúkne ma za to?
Ona hneď, keď prestane sať, neplače.. Ale po pár minútach začne a vtedy ju utíši nosenie na rukách a cumel, tak neviem.. A plače hneď, iba keď ju ja oddelím a ona chce ešte sať. Toto som dobre skomolila.. Dúfam, že chápeš, ako to myslím 🙂

zuzanockamt
9. dec 2010

@klaudia85 ak si uz raz MM ohriala, tak sa druhykrat ohrievat nema ... a preco by si si sama nemohla kupit UM? ... ja som to s pediatrickou vopred neriesila, sama som videla, ze inak to nepojde a decko si hladom trapit nenecham ... len som jej oznamila, ze prikrmujem ... na rotavirusy sa spytaj dokiny, je to dobrovolne ockovanie, plati sa cca 110€/2 vakciny ... treba to stihnut do pol roka

klaudia85
9. dec 2010

@hobit no mliečne sa dosť bojím kvôli ekzému, ešte som presne nedošla na to, z ktorých potravín sa vyhadzuje. A ako si užívala tie homeopatiká? Za pokus to stojí.

hobit
9. dec 2010

@klaudia85 aha, vyhadzuje sa ti? to je skoda, lebo to dost pomaha podla mna, teda aspon kamoska tak prekonala 2 laktacne krizy ked nemala ani kvapku....3x denne 5 guliciek vycmulat, za pokus nic nedas...

klaudia85
9. dec 2010

@zuzanockamt Aj tak mám zajtra pediatričke volať, tak jej to teda poviem.. Len neviem, ktoré vybrať.. Môžem potom zmeniť značku, ak kúpim už teraz? Ani neviem, ako sa to pripravuje.. Do tej Lucky 0% sodíka bez prevárania? Aj na tie rotavírusy sa informujem, moc sa v týchto veciach nevyznám.

klaudia85
9. dec 2010

@hobit no viem, že bola vyhádzaná v čase, keď som ho dosť pila a bojím sa riskovať, že sa jej to vráti. A ďakujem. Zajtra kúpim 🙂

zuzanockamt
9. dec 2010

@klaudia85 ja pouzivam Bebu od 2-heho tyzdna, tu obycajnu, maly je spokojny, ja som tiez spokojna, dojcensku vodu prevaram, ale nie lucku, lebo ta je hrozna, strasne vela usadenin ma, ja kupujem drobceka, ale po tretom mesiaci zacnem davat obycajnu prevarenu vodu z vodovodu

norikk
9. dec 2010

@zuzanockamt ak sa smiem spytat,uz som sa to chcela i davnejsie spytat,kde prevarate vodu?? v konvici varnej alebo v hrnci??