icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

zuzanockamt
9. dec 2010

@norikk najskor som prevarala v hrnci, ale teraz vzdy raz za den si prevarim liter vody v kanvici, nalejem do termosky a mam na cely den

norikk
9. dec 2010

a mas kanvicu z umelej hmoty ci inu?? ja mam novu ,ale je z umelej hmoty, tak sme mali zo zaciaktu dojem,ze i caj bolo citit umelinou,a svokra ta ma namietky,ze ked budeme uz davat UM, tak ze ho budeme varit v hrnci

dadka22
9. dec 2010

@zuzanockamt ja som tiež plánovala, že na tri mesiace začnem dávať vodu z vodovodu, ale začala som s tým dnes... tak uvidíme...
@norikk ja mám zvlášť pre malého hrnček a v tom preváram

zuzanockamt
9. dec 2010

@norikk hej, z umelej hmoty, ale nie so spiralou, ale my ju mame uz asi 5 rokov, takze umelina citit nie je

estterka
9. dec 2010

@hobit neviem,najprv nas musia zavolat,ze kedy mame termin a potom si musime vyzdvyhnut letenky,pre jednu osobu preplatia a MM si dokupi,ja si sama netrufnem ist 😒 a mne an ten prsnik expresne zabral tvaroh zohriaty v mikrovlnke,natriet na prsniky(dobre drzi teplo alebo aj lekvarom)-bradavky sa nenatieraju,obalit sackom a najlepsie,ked je podprda vpredu otvorena a bradavka sa pritom vetra,non-stop v teple a skus teplu sprchu aj na chrbat,medzi lopatky

@leomami no baculka je teda,uz vobec nevyzera na predcasniatko 😀 ta dobehla a aj predbehla rovestnikov 😝

@klaudia85 ak si raz ohriala MM,mala nevypala-vyliat. a skusala si napisat anng alebo do tej temy dakujeme annag?

panki
9. dec 2010

@klaudia85 nám ešte zatiaľ nekázala dokrmovať, lebo počas druhého mesiaca pribrala 1200g a počas tretieho 280g takže sa to vykompenzovalo a teraz má ideálnu váhu 5,4kg, tak to zatiaľ neriešila. Hej odsávačku som vyskúšala - je fakt super akurát že nie je čo odsávať.....po hodine som odsala z obidvoch ledva 40ml. Akurát, že malej to nevadí....teda neplače od hladu, dokonca ani tých 40 odsatých nechcela už vypiť. A ja nechápem prečo nechce jesť. ☹

leomami
9. dec 2010

@estterka tak to nielen dobehla,ale aj predbehla🙂🙂

leomami
9. dec 2010

@panki keby je hladná tak by určite plakala..a ja myslím, hlavné je že pribrala...😉 no nie?

janica81
9. dec 2010

@klaudia85 ja prevaram obyc.vodu 🙂

janica81
9. dec 2010

@panki mozno jej staci co potiahne...mne Nela taha 5-7min a je spokojna...a ja neodsajem potom uz nic :-/ a neplace...mas asi hustejsie mliecko 🙂

estterka
9. dec 2010

@panki odsavacka nikdy neodsaje tak ako babatko..urcite papa tolko,kolko potrebuje 😉

hobit
9. dec 2010

@estterka aha, tak potom daj vediet...ja si idem dat tu sprchu

janica81
9. dec 2010

moja sikulka 🙂

sjusiquatro
10. dec 2010

@janica81 jeeeeeeeej aka kočka 🙂 sikovnica...

klaudia85
10. dec 2010

Ďakujem všetkým..

Odkedy sa vaše bábätká udržia takto na predlaktí, keď sú na brušku? Naša to tiež už robí, ale tiež už dlhšie a niekde som čítala, že až staršie bábätká to dokážu..Ale to je asi blbosť.

klaudia85
10. dec 2010

@janica81 Strašne je zlatučká 🙂

janica81
10. dec 2010

@klaudia85 nooo nasa to robi len od vcera...dovtedy ani bohovy....ani naznak....a vcera som ju dala na brucho a cuduj sa svete co dokazala... 🙂

elixia
10. dec 2010

Baby,papate uz mandarinky,pomarance,ananas? Taku mam na ne chut,ale bojim sa este trochu...

hobit
10. dec 2010

@janica81 zlatucka 🙂
@klaudia85 nas to robi uz davno, mozno je to tym, ze chodime cvicit, neviem
@elixia ja som si vcera dala 1 mesiacik z mandarinky 😉

panki
10. dec 2010

ja jem normálne mandarinky....pomaranče a ananas nelúbim 😉 vlastne ja jem úplne všetko

stanka02
10. dec 2010

@elixia ja uz jem tak isto vsetko az na majonezu, to sa este bojim.
Chodite niektora plavat s babetkami, alebo od akeho veku sa to chodi? Na nete je popisane vselico.

stanka02
10. dec 2010

@panki men nechcel drobec jest, ked som ho nechala viac ako jeden den nekakat, potom mi grckal a nechcel papat. Ja viem, ze lekari tvrdia, ze kojene deticky nemusia kakat aj 10 dni, no mojmu sa to nepaci. Kakate?

lucinka83
10. dec 2010

@hobit nemas tam taku hrcu? ja som mala zapaleny mliekovod a tiez to bolelo len na jednom mieste

katrin31
10. dec 2010

@stanka02 aj moj je strasne nervozny ked len jeden den nekaka..a posledne dni s tym mame coraz viac problem..potom iba tlaci a place..poradte nieco..

hobit
10. dec 2010

@stanka02 v BA sa da aj od 3 mesiacov, my sme chceli ist od 4och, ale pojdeme neskor, detska lekarka nam skor neodporuca kvoli infektom a tomu, ze je zima...proste preto, aby maly neochorel
@stanka02
@katrin31 aj my musime kakat kazdy den...skusala si tie kvapky Baby calm, ktore mi tu niekto poradil?
@lucinka83 mam, to bude asi ono...ako si sa toho zbavila?

panki
10. dec 2010

@stanka02 raz sa stalo že nekakala tri dni, ale vôbec jej to nevadilo.....to sa stalo len raz a teraz už kaká skoro každý deň

katrin31
10. dec 2010

@hobit mam espumisan..tie baby calm su lepsie? lebo ja stale iba cvicim, natieram Pupik na brusko a davam espumisan..a nekaka..predtym nebol problem.toto robi asi druhy tyzden,ze sa nevie vykakat..

hobit
10. dec 2010

@katrin31 to je skor na prdiky, Baby calm obsahuje feniklovy, anizovy, matovy olej a glycerin...neviem ci su lepsie , ale nas maly sa z toho pokakal 🙂 nedavam to ale preventivne, len ked vidim, ze ma problem

estterka
10. dec 2010

@elixia no musis vyskusat,napr. daj si jeden mesiacik mandarinky a pockaj 24 hodin na reakciu,ak nic daj si trosku viac a uvidis 😉

elixia
10. dec 2010

vdaka,tak skusim aj ja pomaly, ved Vianoce bez mandarinok nie su Vianoce 😀
S tym kakanim je to aj u nas tak,ze ked jeden den nekaka,tak potom len tlaci,puci sa a aj v noci zle spi,lebo sa budi na to tlacenie...
@stanka02 aj ja som tu vcera riesila plavanie, tu je to individualne,ze kedy pojdem,tak neviem..ale asi pockame do 4.mesiaca...