icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

ladywitch26
30. dec 2010

@elixia no lenze fabien ani stanka v tej postielke nie su uplne sami. uz som spominala,ze tu postielku mam pri posteli, takze on ma vidi, ze som 30 cm od neho. a odidem,az ked zaspi. to iste pri stanke. ta ma postielku z druhej strany nasej postele, takze je zasa hned pri muzovi. cez den fabi spi v cestovnej postielke, ktoru mam hned pri sebe, takze ma tiez vidi cely cas, ked otvori oci. a do vlastnej izbicky ich dame spolu naraz, aby stanka nemala pocit, ze sme ju odstrcili. pockame aspon pol roka este.

lunana
30. dec 2010

@ladywitch26
@elixia ja viem, že ešte nie, ale aby som ju mala pre prípad núdze, nejak to vydržíme dovtedy 🙂

elixia
30. dec 2010

@ladywitch26 ved hej,ale ja ho vacsinou do tej postielky ani nepolozim,lebo sa okamzite zobudi a zacne jacat...on ani cez den nebude spat sam,teraz,ked je chory a nemozeme chodit von,sa konecne naucil zaspat aj doma,ale musim si lahnut s nim,ak nie som cely cas pri nom, hned sa zobudi a je po spani...nase jedine spanie v postielke je prva faza odvtedy co zaspi o tej 11,kym sa zobudi po 2-3 hodinach...vacsinou sa nam uz ani druhykrat nepodari ho dat spat do postielky, takze spi bud s nami alebo jeden z nas s nim ide do obyvacky na gauc...veeeelmi pohodlne 😀

lunana
30. dec 2010

@elixia no u nás malá spí v postieľke aspoň v noci, cez deň nie

leomami
30. dec 2010

@danabel nemyslím,že sa mi tým znižuje tvorba mlieka...u nás je ten problém,že chce byť celý deň na prse,málo spí a keď tak často papá,nestihne sa mlieko dotvoriť,preto mu dám UM,alebo odsaté moje...a aj tak niekedy vypije UM a potom ešte potrebuje prso a hlavne večer...😉 nechce dudlík,potrebuje sa niečim ukludniť...ale som rada,že kojím a verím,že keď bude papať aj príkrmy,tak nebude potrebovať UM vóbec a bude mu stačiť moje...;)

leomami
30. dec 2010

@dadka22 ahoj...boli ste dnes na poradni?

dadka22
30. dec 2010

@ladywitch26 ale veď tu vôbec nejde o ušetrenie preboha!!!!!!.... a už raz som to písala, že moja prvá dcéra nie je žiadny alergik a vôbec nie je chorľavá!!!!.... alergik môže byť aj dieťa vychované podľa " knižiek "
@zuzanockamt a k tomu spinkaniu... ja som sa snažila učiť malého spinkať v postieľke od narodenia a teraz ho položím do postieľky, odídem a krásne sám zaspinká... nepotrebujeme žiadnu knižku...nemala si ho naučiť spinkať na rukách... to odnaúčanie bude pre Vás oboch asi ťažké 😒

dadka22
30. dec 2010

@leomami ahoj, ahoj.. boli sme a plakali sme ☹ ... musela som najskôr reagovať na tie dotazy okolo šťavičiek 🙂 ...takže to očkovanie máme už chvalabohu za sebou... reakcia bola, dali sme panadol sirup a bolo lepšie, tak uvidíme ako bude v noci... máme 7160 g 🙂 ... doktorka sa smiala, keď som ho vyzliekla, že mu vidno len brucho a pipoša 😀 😀 😀 ...inak si zlatá, že si si na nás spomenula, že máme dnes poradňu 🙂... a som rada, že vy už negrckáte...

ladywitch26
30. dec 2010

@dadka22 tak potom neviem, aky dalsi racionalny dovod je na zacatie s prikrmami tak zavcasu.

a musim sa zastat @zuzanockamt, toto nie je o "nauceni si" dietata na rukach. su deti, ktore proste vyzaduju kontakt. a mozes sa aj na hlavu postavit, to dieta ti bude ziapat, kym ho nezoberies na ruky a to prosim pekne od narodenia. mam kolegynu, bola som ju pozriet nedavno. od prveho dna jej maly cez den inak nezaspi, jedine ked lezi na nej. a myslis,ze by ho to ucila? no bola by sprosta. a k tomuto nepotrebuje knizku, proste jej dieta vyzaduje mamu a hotovo.

dadka22
30. dec 2010

@ladywitch26 my sme tiež tak zaspávali zo začiatku ... aj na rukách aj na mne, aj vo vajíčku, ale som si povedala, že sa to nesmieme takto naučiť a stále som sa snažila ho učiť na postieľku.... a podarilo sa....no a keď robíte všetko podľa knižiek, tak je knižka myslím že má názov Každé dieťa vie spať a tam píšu, že to rodičia učia deti na zlé návyky pri zaspávaní 😉...a myslím, že je to pravda...a čo sa týka toho kontaktu, tak tiež nemôže dieťa vyžadovať kontakt 24 hod....
1-2 lyžičky šťavy z jablka nie je žiadny príkrm...a musí v tom byť nejaký racionálny dôvod?...a

hobit
30. dec 2010

@zuzanockamt aj vy zaspavate len na rukach? my jedine tak a teraz este aj zacal rozlisovat kto ho ma, takze ked chce spinkat, jedine ja...tusim si tiez precitam tu knizku ;)

janica81
30. dec 2010

No baby....musim sa pridat...ja tiez trosku nechapem, preco sa ponahlate s tymi prikrmy, alebo teda štavami z ovocia...vsak ja si uzivam este ze nic nemusim pripravovat a ze zatial nic nemoze pokazit...nerozumiem tomu co tym sledujete....
a co sa tyka spanku, musim povedat ze naozaj koname podla pocitu, my sa niekedy nosime na rukach ked sa chceme pomojkat a ked to mne chyba, niekedy ju polozim do postielky a zapnem kolotoc... proste ako to citime a potrebujeme dany vecer...napr.dnes pri mne na gauci lezkala a ked jej klipkali ocka som ju na 5 minut zobrala na ruky a spinka ako drevo...tiez nie som zastancom celodenneho nosenia...ale ani to neodsudzujem, lebo naozaj su deticky co to proste potrebuju a vyzaduju....

elixia
30. dec 2010

@dadka22 aj nas vyzaduje pritomnost jedneho z nas, nielen pri zaspavani,ale aj ked spinka...a nie je to tym,ze by sme ho to ucili,praveze som sa snazila ho naucit na postielku,ale jednoducho tam byt nechce uz od prichodu z porodnice..a ja nemam srdce ho nechat plakat do zblaznenia,radsej ho budem na rukach uspavat. Pamatam si,ze moj brat bol presne taky isty (je odo mna o 14 rokov mladsi), vzdy s nim musel niekto spat, aj cez den...urcite to nie je vymysel,ze babatko potrebuje kontakt 🙂

ladywitch26
30. dec 2010

@dadka22 knizku som citala, a neosvedcila sa. jasne, dieta si zvykne, ze aj ked hodinu bude vrestat, ze mama si ho nepride pritulit, ale takato vychova sa mi zda dost drasticka. niekde tu na koniku je aj tema, ze nie kazdemu tato kniha pomohla, niektorym naopak uskodila. dieta sa este viac naviazalo na mamu. radsej si na par minut lahnem k malej a do 15minut zaspi, ako keby som ju tam mala nechat samu a bude mi ziapat aj hodinu.
a moje deti nie su pokusne kraliky, takze pokial nieco nema racionalny dovod, dakujem, neprosim si...
a este k tym maminam, co sa riadia knizkami...ja k nim rozhodne nepatrim.

benkovamartina
30. dec 2010

@ladywitch26 baby, niektoré nebudete veriť ale už v porodnici, ked mi ho doniesli po 2 dnoch lebo cisásrky bol, tak chcel byť stále pri mne, aby neplakal nosila som ho po chodbe a bol spokojný, doma detto. Ak so už nemohla zobral ho manžel ale len ked malý mal náladu na manžela. Určite ma cítil, alebo cítil mliečko neviem ale presne vedel aj kedy som odišla z miestnosti. Od narodenia chce byť pri mne. Tak teraz aj ked leží sa hladkáme, držím mu nožičky aby ma cítil alebo ked nevie v noci sa uložil, samozrejme spáva medzi nami, dám mu ústa na čelo a ukludní sa ako mu dýcham na hlavičku.
@ladywitch26 Moj dovod na začatie bol ten, že moja mamina mu dala šťavičku, ked ho strážila, tak už pokračujeme.

Do 6 mesiacov určite NESUHLASIM s tým, nechat dieťa vyplakať!!!! Nemala som dieťa na to, aby som ho hodila do postielky a nechala revať. Iné je to už s vačšími deťmi.

zuzanockamt
30. dec 2010

@dadka22 ja som ho to neucila ... ked prisiel z porodnice tak mal zltacku, cize bol viac spavy a zaspal aj v postielke, ale ako bilirubin klesal, tak uz nebol taky spavy a jednoducho si ten kontakt vyzadoval ... v postielke ma strach, je uplne vydeseny ... pocas dna ho satkujem, ked chce spinkat alebo ho mam na rukach a vecer ho tiez tak uspim, polozim do postielky a bud sa zobudi po minute, po piatich alebo potiahne polhodinku a tak skusam a ked zaspi, tak ho necham a ked vidim, ze to nejde, tak ho netrapim a ide ku mne do postele ... mna to neobtazuje ... cakala som na neho dost dlho, je to vytuzene dieta, tak mi ide hlavne o jeho pohodlie a ked zacne veci chapat, potom ho budem niecomu ucit, ale hovorit o uceni u dojcata je pomerne smiesne

@hobit zvycajne zaspava len na rukach, ale boli uz aj chvilky, ze zaspal uplne sam

zuzanockamt
30. dec 2010

@dadka22 ja ani nemam potrebu ho to "oducat" ... rada si tu knizku precitam, zaujimaju ma tieto veci, kedze vychova a spravanie deti je moj pracovny odbor, tak sa aspon nieco nove dozviem a ci tie poznatky aj vyuzijem, tak to je otazne ... ale nove info nikdy nie su na skodu, vzdelavat sa treba a je dolezite mat vo veciach prehlad

ladywitch26
30. dec 2010

@benkovamartina tak potom treba strazit maminu, aby mu nedavala somariny. ja mam moju nastastie daleko, ale tiez mali reci, ze jej daju piskotky, cokoladku a podobne somariny, ked prideme na navstevu. boli sme tam, ked mala stanka presne rok a velmi dorazne som im vysvetlila, ze ziadna cokoladka nebude. ak jej silou mocou chcu kupit nejaku maskrtu, tak mozu nesolene kukuricne chrumky, tie zboznuje. a tiez som si vypocula, ze aka som hnusna matka, ked jej tu cokoladku nedoprajem, ale vedia, ze bud mi do tohto nebudu kecat, alebo ich s malou samych nenecham, ked sa im nebude dat verit. oni mali moznost vychovat svoje deti podla seba, tak nech sa mi teraz nepletu do mojej vychovy. 😉
a co sa tyka zaspavania, tak sme mali po pol roku trochu problemy, aj som skusala podla tej knihy nechat ju vyrevat, ale po dvoch pokusoch bol koniec. nemalo vyznam, aby mi ziapala pol hodinu, zaspala od vycerpania a potom sa zobudila po pol hodine mrzuta. co velmi pomohlo, tak to su ritualy. proste chystat sa na spanok zhruba v rovnaku dobu. stanka je teraz tak zvyknuta, ze ani nemusim pozerat na hodiny a viem,ze je pol osmej. pride si vtedy vypytat mlieko, vypije ho, obleciem ju do pyzamka, umyje si zubky, chvilu si este zatancuje na oblubenu pesnicku a potom ju ulozim do postielky, lahnem si vedla, ona sa otoci chrbtom, chyti mi ruku a za 5 minut mozem odist. uz ju nezobudia ani delobuchy, keby okolo nej strielali.

leomami
30. dec 2010

@dadka22 ahoj...no poriadny chlapisko je teda...😉 a neboj,zajtra už bude dobre...a dobre som sa pobavila,že mu vidno len pipoša😉😉

dadka22
30. dec 2010

@leomami no to aj ja...

gumimaci
30. dec 2010

Ahojte,
u nas je to so zaspavanim individualne. Raz mi zaspi pri dojceni, inokedy staci ked ho vecer unaveneho polozim do postielky a niekedy nechce spat ani za nic, tak vtedy nastupy tato. Ten ma pestovane (pestovatelske ) brucho 😀 Ondrej si mu da hlavu cez rameno, nohy obkrocmo brucha, rukami objíma hrud. tak sa ukludni aj zaspi. To nam fungovalo pri kolikach.

dadka22
30. dec 2010

@zuzanockamt ja ti verím, že ťa to neobťažuje.. veď koho by aj.... len či už potom, keď bude veci chápať nebude neskoro..aby si potom neľutovala, že vytúžené dieťa a bude ti do neviem koľkých rokov " zavesený na krku"..... to tiež nie je dobré... divím sa, keď je to tvoj pracovný odbor, že si to neuvedomuješ...myslíš že potom keď dieťa rozmýšľa je to jednoduchšie?... môj pracovný odbor to nie je, ale určite nie...

ladywitch26
30. dec 2010

@gumimaci 😀 😀

gumimaci
30. dec 2010

@ladywitch26 Co smejes, niekedy ich vyfotim nech si mozete brat inspiraciu. len potom treba vypestovat aj pupcek 😀 😀 😀 😀

ladywitch26
30. dec 2010

@dadka22 do pol roka som stanku za ziadnych okolnosti nenechala plakat, hned som ju brala na ruky. potom, ked som zistila, ze uz su tam nejake naznaky, ze chce s nami "kyvat" a zneuzivat to, proste som ju nechala jacat. a to teda nebolo jednoduche, lebo ona sa vedela az zachadzat od placu. ale akonahle som videla, ze spustila ucelovo, otocila som sa a odisla vedla. velmi rychlo zistila, ze toto na mna neplati a po par tyzdnoch to prestala robit. takze je len na rodicovi, ako zareaguje. ale u takychto malinkych deti sa sotva da hovorit o niecom naucenom. a ak si niekto necha skakat po hlave aj potom, ked uz to dieta robi vedome, tak je to jeho chyba.

zuzanockamt
30. dec 2010

@dadka22 mam vela nacitane o noseni a satkovani a urcite je to pre neho prinosom ... je to lepsie ako ho nechat v postielke odlozeneho ... ja mam take dieta, co potrebuje socialny kontakt a moju pritomnost ... dieta potrebuje dozriet, aby urcite veci chapalo - niektore dozrie skor a ine neskor ... a ked dozrie, tak bude chciet mat svoj priestor a nebude mi "zavesene na krku" ... do 12 az 18 mesiacov potrebuje dieta prezit v tzv. "socialnej maternici" - to je princip satkovania, potom uz ten kontakt tak nevyzaduje a pomaly sa od neho odputava ... urcite nie som zastancom toho, aby som "cvicila" malinke trojmesacne drobciatko, aby spalo niekde same, ked ono sa este potrebuje prisposobit novym podmienkam a preto sa mu to snazim co najviac ulahcit

ladywitch26
30. dec 2010

@gumimaci vsak moj ma tiez vypestovany, ale pouziva iny styl nosenia,odfot,nech sa inspirujeme

zuzanockamt
30. dec 2010

@ladywitch26 suhlasim s tebou ... teraz o nejakom "kyvani s rodicmi" nemoze byt ani reci ... presne ako pises od toho polroka uz treba zvazovat co a ako ... ja uz vidim aj teraz po tretom mesiaci, ze sa to u Jurka zlepsilo ... tak verim tomu, ze sa to zaspavanie da do poriadku aj same

zuzanockamt
30. dec 2010

@gumimaci aj ja obcas vyuzivam MM na uspavanie maleho 😀

elixia
30. dec 2010

@gumimaci odfot,pupcek uz mame 😀

Ja si tiez myslim,ze take malicke babatko sa este nemoze nieco 'naucit' a pochopit,preco ma spat same,ked chce mamu (tatka),lebo sa tak citi bezpecne 🙂