icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

leomami
3. jan 2011

@michaelabj a mne veľmi pomáha oilatum do kúpela a excipial lipo lotio,to myslím môžu aj bábätká...😉

gumimaci
3. jan 2011

@michaelabj
@leomami excipial je super, ale lipo je dost mastny, pre babatka skorej hydro.

hilaris
3. jan 2011

@estterka
@stvura
dakujem za rady.. tiez som tieto veci pocula a cosi vyskusala ale asi zaberie az ked to vsetko urobim naraz. Viburcol som davala ale len raz denne lebo tak sa to pise v navode pre take male deti.

gumimaci
3. jan 2011

@michaelabj nas Ondrej bol v zavinovace len v porodnici, potom ani za svet. este ked bolo teplo tak sme tu zavinovacku pouzivali ako maly paplonik na prikrytie + deku, ked sa zchladilo tak uz sme vytiahli detsky paplonik.

ladywitch26
3. jan 2011

@leomami oilatum krem mam aj ja, stanke to tiez pomaha
ja som zavinovacku ani nekupovala. mali spavaju od narodenia vo vakoch, ked je moc zima, tak na nich hodim este tensiu deku

hilaris
3. jan 2011

@stvura aj ja som chcela kojit obe deti naraz ale pri starsej som musela prestat ked mala 10 mesiacov co som uz bola asi 2 mesiace tehu a ona to s dozadovanim tak zacala prehanat ze inak ako na prsniku ani nespala a ja som zacala mat problemy s bradavkami. Takze som s tym sekla. Odvtedy spi ako sa patri. Len som dufala ze ked zasa nabehne mlieko, ze budem davat aj jej lebo UM je drahe. Zial.. aj ked si pytala "pi" odo mna, len si lizla hned utiekla prec ze "neni"

hilaris
3. jan 2011

Moje deti spia len s rukami tesne zavinutymi pri tele. Nechcem ani uz pomaly verit ze moze dieta inak spat.. len tak volne v spacom vaku ci v perinke s rukami volne... 🙂 pokial uz nie je starsie samozrejme...

ladywitch26
3. jan 2011

@hilaris no a neskusala si odsavat a dat jej? stanke prestalo chutim moje mlieko, ked som zostala tehu. proste zo dna na den uplne odmietala. tak sme presli na umele, aj to sme ju museli zo zaciatku krmit lyzickami. ale teraz jej davam zasa moje do flasky. samotne nechcela, tak som jej ho zacala miesat. najskor 150ml umeleho a do toho 50ml materskeho, potom pol na pol a teraz uz vypije aj take.

stvura
Odpoveď bola odstránená
estterka
3. jan 2011

@hilaris no,mne predpisala viburcol nemecka pediatricka a na nemeckom(vyrobca) aj spanielskom letaciku je,ze male deti max. 2 krat denne,starsie 3krat 😉 a treba davat pravidelne dlhodobo,ja mam pocit,ze mi to beriem stale,lebo ledva skoncila uplne so soplikmi prvykrat a zacala druhykrat a tychto drobcov sa to tak pomaly lieci,lebo to nevedia vyfukat,vykaslat..a teda radsej budem davat viburcol dlhsie ako nieco silnejsie,co ma aj vedlajsie ucinky,nie? 🙂
a naozaj zavlhcuj izbu,kde spinka,s tym len dobre spravis. my mame aj cisticku vzduchu chcicco,ale tak my sme tu vedla pusti a vselico dychame.
@stvura to je perfektne,ze takto dlho kojis.no drobec si zopakoval vitaminovu davku kolostra po dvoch rokoch,na imunitu uzasne.
myslis,ze neplati ked nasa je blazon do mlieka,strasne vela papame,ze bude tak s chutou papat aj prikrmi? lebo ona tak s chutou je,ze sa cela spoti pri tom a uplne od potesenia ocami gula 😀 ale od narodenia,si pamatam,ze ostatne deti v nemocnici nechceli jest,zaspavali pri tom,vrestali,hannah na dva hlty vypila celu flasu a to som ju predtym kojila a este pozerala,komu by s tou flaskou pomohla 😀 😀

stvura
Odpoveď bola odstránená
estterka
3. jan 2011

@stvura ale to sa aj hovori,ze v nejakom veku uz deti nejedia tolko ako predtym,lebo to nepotrebuju a rodicia sa zlaknu.keby bol hladny,tak by si si asi vsimla 😝

hilaris
3. jan 2011

@ladywitch26 ano ano.. davala som jej moje odstriekane vo flaske a to jej najprv velmi chutilo a bolo jej malo. Odsavacka mi robila zle a strasne ma to bolelo tak vzdy len odstriekavam a toho mnozstva potom nikdy nie je tolko.. ale neskor ked som jej davala ked som zrovna mala natecene prsniky tak to odmietla... tak neviem.

hilaris
3. jan 2011

@stvura si nemysli ze sa ho tak lahko vzdala 😀 jakot riadny zakazdym asi dva tyzdne vo dne v noci 😒 ale nepovolila som.

hilaris
3. jan 2011

@estterka a preco si hannah davala flasu?

estterka
3. jan 2011

@hilaris lebo ju hospitalizovali,ako 5 dnovu opat a mohla som si ju prikladat kazde tri hodiny,ale musela vypit svoje mnozstvo aj z flase,inak nedovolili.bola som jak mliekaren,kojila som a takmer liter odsavala kazdy den,aby mala len moje mlieko.10 dni sme takto boli.lebo na ruky som si ju mohla zobrat len kazde tri hodiny,tak asi si museli byt sestricky iste,ze ten zvysok casu prespi alebo neviem.nastastie,prisli sme domov a na flasu si uz ani nespomenula 😵

zlatat
3. jan 2011

@rhodosbb jéj to sme na tom presne rovnako - aj mne vychádza podľa PM na 1.9. ale ja mávam trošilinku kratšie cykly, navyše ak všetko dobre dopadne, tak maličké sa narodí o dva týždne skôr, takže tak-či tak to bude augustovčiatko

zlatat
3. jan 2011

@anarida blahoželám a prajem pohodové tehuľkovanie s s úspešným koncom 🙂

zlatat
3. jan 2011

do kelu, prepáčte, nejako sm si zmýlila rok - vy už máte veľkých drobcov

rhodosbb
3. jan 2011

@zlatat, si podarena 😀 pozeram, ze kto ma tu spomina, lebo chodim do inej temy 😀 ja som mala tp 1.9. a porodila som 24.8., tiez som vedela, ze porodim v auguste, ale v augustovkach ma uz nechceli, vraj mam ist do septembroviek, ale tu sa to potom nejako rozdelilo na dve temy, tak som ostala v mojej teme snaziliek, kde sme uz skoro vsetky porodili 🙂 nechce sa mi verit, ze to bolo presne pred rokom, co som sa dozvedela, ze som tehu a malinka uz ma 4 mesiace 🙂 tebe prajem tiez bezproblemove tehotenstvo a na konci krasny zdravy batoztek 😵

norikk
3. jan 2011

su tu uz este nejake baby,ktore nemaju ockovanych drobcov?? nam sa ockovanie zrejme posunie az na februar,kedze teraz berie maly antibiotika a na tyzden cestujeme na vychod kvoli mojej skole, a nebolo by dobre,keby sme sa trapili este aj ockovanim,daleko od pediatricky

hilaris
3. jan 2011

@norikk ja mam jedneho neockovaneho drobca 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
stvura
Odpoveď bola odstránená
hilaris
3. jan 2011

@stvura ano mala... s jednym prsnikom od narodenia. strasne ma to vzdy bolelo az som si hryzla do pery ci do prstu a dusila v sebe krik.. akoby ma rezali. ale nebola to ziadna kandida ci nic takeho. Az pri druhom babatku som prisla na to ze som mala zuzeny jeden mliekovod. No a cim castejsie sa kojila, o to horsie to bolo. Na zaciatku som si hovorila ze musim vydrzat aspon pol roka... potom som to po mesiaci vzdy tiahla dalej a potom ked zacala vyvazdat a chcela sa stale kojit ked mala tych 10 mesiacov sa to uz nedalo vydzat.

hobit
3. jan 2011

@norikk
@stvura aj my ideme zajtra ockovat, dnes me boli na kontrole s rucickou, uz to ma zahojene...dufam, ze to zvladneme v pohode...

zuzanockamt
3. jan 2011

@norikk ja idem dat zaockovat tento tyzden v stredu, maly sa narodil 13.9., posunulo sa mu to kvoli ockovaniu proti rotavirusom

dadka22
3. jan 2011

no tak ja neviem, ale po tom očkovaní sme fakt nejaký iný...horší.....každý deň niečo, čo sa nám doteraz nestalo...teraz napríklad nedopil mliečko..nechal skoro polovicu...doteraz sa nám to ešte nestalo...stalo sa že nedopil ráno, alebo poobede, ale nikdy nie večer...doobeda som ho zas musela nosiť na rukách...nikde a nič sa mu nepáčilo...

hilaris
3. jan 2011

@dadka22 ockovanie robi s nasimi detmi divy. a povedala by som ze urcite nie pozitivne a to v ziadnom smere.

ladywitch26
3. jan 2011

baby, kolko asi meraju vasi drobci? mne sa ten nas zda nejako vyrasteny.... 😅