♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@lola79 ja 4 mesiace po porode ani len o dalsom neuvazujem, som rada, ze stiham domacnost ako tak popri malom ... a este stale hovorim, ze bude jedinacik
Naša sa z chrbátika na bruško otáča už asi mesiac, najnovšie sa jej darí sa otočiť ešte raz a skončí na chrbátiku na opačnom konci gauča 😀
nad druhým sme rozmýšľali a tiež by som chcela tak keď bude mať malá okolo dvoch rokov, aby nebol príliš veľký vekový rozdiel.
@lola79 no ja zatial nad druhym ani len neuvazujem...aj tak som chcela najskor po 3-4 rokoch,chcem si uzit Riska a potom aj to druhe,ked uz on bude samostatnejsi a pojde do skolky..Mna akosi nelaka s vyplazenym jazykom behat od prebalovania jedneho ku krmeniu dalsieho... 🙂
@ladywitch u nas tiez vymyslanie s papanim,hadze sa pri tom,kope,smeje a kadeco..
Vcera na maleho manzel rozpraval a on sa taaaak nahlas smial..boze,to bolo take krasne,clovek nic viac k stastiu nepotrebuje 🙂
@zuzanockamt ja som si do 6 mesiacov po porode nevedela predstavit mat druhe dieta... no a o mesiac neskor som uz zasa chcela byt tehotna 😕 mozno aj ty zmenis nazor 😀
@katrin31 lekarka to trosku prehnala, ber to s rezervou. Novorodenci sa sice dokazu otocit ale je to velmi zriedkave a je to iba vtedy ak maju nejaky problem s chrbticou. Cize.. ak by sa take male mimi vedelo otocit, urcite by som sa neradovala lebo to znaci nejaky problem. 😖
ahoj septembrovi 🙂 my sme 20.9. chcela by som sa opytat kolko vasi drobci spapaju?mam pocit ze ten moj je dost velky papkac ma necele 4 mesiace a uz dokaze "vylogat" 200...(prikrmujem,odsavam tak preto viem presne mnoztvo)nieje to privela?narodil sa s vahou 3200 teraz ma okolo 5900... 😒
Ahojte... náš sa tiež otáča z brucha na chrbátik,už dlhšie..a keď som to povedala dr.tak sa ešte čudovala,že sa už pretočí..😉 tak ale 100ludí,100názorov...;) a to "rehotanie"nahlas,to je také zlaté...😉 dnes sa tak smial na takej trasúcej hračke...;)
@aninka30 nas je o tyzden starsi, vypije tak 120 - 150 ml, je iba na UM a pyta si cca 6 - 7 krat za 24 hodin a ma cez 8 kg
ahojte babule 😉 . ja sem velmi casto nepisem ale obcas citam. chcela by som sa vas spytat co uz vase deticky dokazu. dcerka sa mi zda trochu pozadu hlavne v paseni barankov ... strasne tu polohu neznasa vlastne uz od narodenia sa na brusku len jeduje. kludna vydrzi len chvilku a potom uz spusti hlavicku a je konec v trenovani. vydrzi na brusku tak 5 minut, podopiera sa jednou ruckou a druhou smatra po okoli. a to vzdy musim na nu striehnut pretoze ona sa hned pretoci. to mam pocit ze je zas skoro lebo ona sa pretoci z bruska na chrbatik opd 2,5 mesiaca. ale to je skor take prekoprcnutie to nie je umyselne obracanie sa, aspon zo zaciatku isto nebolo a teraz to dokonca pomaly zabuda, alebo pribrala 😀 . inac ju najviac bavi sedenie, ked ju dam do pololahu tak sa jeduje. ked jej podam ruky tak sa hned drapne a akomzite sa vytiahne do sedu, v tom sa mi zda mozno popredu ... neviem podla knizky pisu ze deti tak od 5 mesiacov si sadaju. ona to robi tak od 3,5 mesiaca. hmmm a inac si chyta hracky, cmula ich, rucicky sa hraju jedna s druhou, nacahuje sa za vecami to je asi v norme. len to pasenie ma stve, lebo bez toho ani liezt nebude, ani si sama nesadne asi.
ako su na tom vase deti???
takže dnes sa k nadche pridal aj kasel, taky hlienovy, drobec si odkasle tak na druhy, treti krat.. Doktorka nam predpisala v pripade kasla Pleumolysin, no v letaciku je napisane, ze nesmu uzivat deti do jedneho roku, a nemali by deti do 6 rokov.. Obsahuju kodein a akohol.. Nechapem ako mi ich mohla predpisat.. neviete o nejakych volnopredajnych liecikoch, pripadne sirupcekoch od kaslu pre deticky??? Mozu take male deticky aj homeopatika???
@leomami ahoj...bolo lepšie, ale už je zasa horšie...v noci spíme celkom dobre, ale cez deň málo oproti tomu čo sme spali...to ani nevadí, len keby bol dobrý, ale to chvílku vydrží ležať, potom vo vajíčku a potom už len mrnčí a musím ho nosiť na rukách 😒 ...a už teraz je čo nosiť...večer som fakt hotová...neviem čo sa stalo, že nespinkáme...viem, ževraj okolo 4. mesiaca sú detičky už dlhšie hore, ale tak mali by byť aj dobré 😉
@aninka30 no moja ma 5 mesiacov sa narodila predcasne o mesiac skor s vahou 2480 gr a teraz ma isto cez 7 kg mozno aj 8 a vypije tych 166-200 ml na jeden krat. Dokopy tak 800-900 ml denne. Ale ked sa pozries na nutrilonovu skatulu tak je tam napisane ze deti od 3-4 mesiace maju vypit 200 ml 5x za den hmm tak to je celkovo 1 liter mlieka - to moja teda este nevypije, ale asi by mala 😉 . Takze vy pijete krasne podla tabulky 😵
@dadka22 podobne som na tom bola aj ja s dcerkou. tiez si vyzadovala byt stale na rukach, ale tu pomoze iba vychova 😉 . Si mylis ze deticky v tomto ceku sa nedaju vychovavat ??? Daju a aj si strasne rychlo zvyknu na nosenie a mojkanie sa s maminkou. My sa mojkame vela ale to nosenie na rukach a 100% venovanie sa po cely den uz nie. Lebo ja som si nemohla ani do sprchy skocit co mi mala uz kricala od jedu. Ja som to tak postupne odnaucala, aby nebolo vela placu ... najprv ked plakala alebo mrnkala som sa snazila nevziat ju akamzite na ruky ale som si k nej len sadla a trosku jej nieco rozpravala. Zvykla si ale slo to pomaly a postupne som sa vzdialovala az sa nakoniec prehra sama vemi dlho 😉. Trvalo to asi mesiac mozno 6 tyzdnov. Treba byt konsekventni. V rovnaky cas som zacala trenovat aj zaspavanie v postielke bez dlheho uspavania. Odporucam knizku Detsky spanek v otazkach a odpovedich 😉 . Fakt super rady a vsetko funguje. Dcerka zaspava sama v postielke a prespi celu noc. Aj cez den krasne spinka fakt je v tomto ukazkova a len vdaka tej knizke 🙂 a bez nosenia na rukach alebo hodinoveho zaspavacieho ritualu.
Jaj,baby,my sme vcera boli na druhe ockovanie,po prvom bol ok...ale vcera nam tu reval snad 5 hodin..uz sme boli totalne zufali 😖 Plakal takk zalostne,nieco ho bolelo,len sme nevedeli prist na to co,tak sme obklady na nozicky dali,masirovali brusko a kadeco skusali,no nic nepomahalo...Nakoniec zaspal asi aj od vycerpania. Ked si predstavim,ze o mesiac to mam absolvovat znova... ☹
@elixia ja sa tym netrapim lebo si vravim ze je malej dost 😀 taky maly pampusik ale v porovnani so sestrinymi detmi je teda chuda to je fakt. ale neter bola prezyvana mojim svagrom ruzickova lebo to bol tuco tuco a len z materskeho mlieka 😵 . vsetky deticky su ine tak to beriem, ale netreba sa trapit ani ked velmi piju alebo su tucne. to v tomto veku este nic neznamena, ked zacnu behat budu zase tenki 😉
@brulka so spinkaním v postieľke nemáme problém... spíme v nej zhruba od 4 týždňov...u nás je teraz ten problém že nijako nechce spať... doteraz stále po hodinke a pol odkedy bol hore som ho dala do postieľky a pekne zaspal... teraz sme hore aj 3 hodiny, ale stále spíme v postieľke, len niekedy keď už je mrzutý veľmi, tak ho musím najprv ukľudniť na rukách a tak ho dám do postieľky, lebo takého nervozneho a umrnčaného ho tam dať nemá význam...rozmýšľala som aj nad tým, že chce byť už dlhšie hore než tú hodinu a pol a ja asi neviem odhadnúť, že koľko, tak možno prešvihneme ten čas na spanie a je to v keli 🙂
tiež ho neberiem hneď na ruky, keď začne mrnčať, aby sa na to nenaučil, ale už keď nič nepomáha, tak ho zas nenechám tak...

@norikk nas sa vacsinou po kupkani pretoci z bruska na chrbatik, ale nesmie byt hladny, inac skonci ruka v puse a je po otacani a na pretacanie z chrbatika na brusko maju drobci čas, to vraj pravdepodobne az okolo 4-5 mesiaca...