icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

stvura
Odpoveď bola odstránená
hobit
18. jan 2011

@zuzanockamt aj my mame aj rotavirusy a dali nam to spolu s tym ockovanim...vy uz mate zuby? 🙂

vejinka
18. jan 2011

@zuzanockamt to je divne nam dala aj rota aj povinne spolu.

stvura
Odpoveď bola odstránená
hobit
18. jan 2011

@stvura ahaaa, tak uz som mudrejsia,dakujem za vysvetlenie 😉

zuzanockamt
18. jan 2011

@hobit
@vejinka niektori lekari to davaju spolu, ale Jurkova dokina je v tomto smere co sa tyka ockovania velmi opatrna a nechcela sposobovat zbytocne velku zataz na organizmus aj ked jurko nemal ziadne problem, ale som rada, ze to berie tak zodpovedne a nenapcha do neho hned vsetko
@hobit zuby este nema vylezene, ale ma uz dasna riadne napuchnute, aj dokina, ked mu to pozerala, vravela, ze to ma dost naliate, aj vrchne a aj spodne

hobit
18. jan 2011

@zuzanockamt ja som sa tiez bala, ako to take male telicko zvladne, tolko naraz, ale nastastie v pohode....my este zuby nikde, dasienka normalne, len furt zuzle nieco a slinta riadne 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
janica81
18. jan 2011

Ahojte baby 🙂

idem sa pochváliť, boli sme v poradni, už máme 7150 gr...do polroka nemam prikrmovat nicim kedze sa kojime..tak dobre zatial nemusim nic varit 🙂 aj nas zaockovali....bol plac riadny, ale ked som ju na ruky zobrala hned ticho...uvidime ci budeme mat aj reakciu...momentalne sa tu rehoce..tak hadam budeme ok..

@zuzanockamt nam to naraz...vzdy do noziciek ockovanie, a aj rotarix do ust...ten spapala len tak sa zalizovala...takze mame uz pokoj a najblizsie az v roku 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
18. jan 2011

@janica81 Jurkova lekarka je v tom to pripade opatrna, co je fajn 🙂

lunana
18. jan 2011

@stvura naša ešte nemá ani 6 kg, teda presne má 5950 g, takže tiež nepriberáme veľa, od 9. decembra nepribrala ani celé kilo. Ale doktorka tiež povedala, že je to v pohode, že na kojené dieťa priberá v norme 😉

janica81
18. jan 2011

@stvura jej slečna... 🙂 rastie ako z vody...ja len dufam ze očkovanie bude bez reakcie a večerneho placu...lebo mala je naozaj super... a tiez sa nechystam skor prikrmovat ako od pol roka... a zacneme zeleninkou 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
majjjka24
18. jan 2011

@janica81 my sme mali ist zajtra na druhe ockovanie, ale sme chory, tak sa nam to odklada.. a nam sa uz tiez stalo asi 3 krat, ze maly spinkal celu noc, az nad ranom sa prebudil na papanie... ale cez den toho moc nenaspi, stale len po tej polhodinke, ale niekedy sa mu podari aj hodinku, hodinku aj pol, ale to len vynimocne 🙂

hobit
18. jan 2011

@stvura my este nemame 6 kg ak ta to potesi 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
elixia
18. jan 2011

@stvura na tej fotke vobec nevyzera,ze by bola taka drobnucka 🙂 Risko sa smeje uz aj nahlas, ma rad,ked mu nieco rozpravame,je jedno co,hlavne ze priamo na neho..a este sa rad smeje sam na seba v zrkadle 🙂

@hobit my tiez po zuboch ani stopy,ale vseeeetko pchame do pusy,sme sa smiali s muzom,ze ten najdolezitejsi pohyb - rukou do pusy, sa uz naucil 😀

@janica81 krasna vaha,my ideme vo stvrtok,tiez take nieco cakam...

My uz mame za sebou dve ockovania a este nas jedno caka,moooje nervy..
Inak, zajtra ideme na kontrolu po 6 tyzdnoch..hlavne,ze maly uz ma 3 mesiace..a este aj do listu nam napisali,ze nas pozyvaju na 6 weeks exam..skoda reci 😖

stvura
Odpoveď bola odstránená
norikk
18. jan 2011

@majjjka24 my este nemame za sebou prve ockovanie ☹ mame ist prveho februara,no kedze mam skolu,tak newem newem ☹
nevieete,ci sa ta vakcina da kuit,aby nam to pichla doktorka tu na, kde sme?? ze nemusime letiet cez polrepubliky kvoli jednej vakcine

zuzanockamt
18. jan 2011

@norikk vakcina sa kupit neda, lekar ju ma u seba ... a pochybujem, ze by si to dovolil pichnut iny ako osetrujuci lekar dietata, lebo s kazdym ockovanim su spojene ruzika a treba dosledne zvazit zdravotny stav a kod vakciny sa zaznamena do ockovacieho preukazu

gumimaci
18. jan 2011

@norikk
@zuzanockamt nam nasa lekarka na vakciny vypisuje recept. nema ich ona na ambulancii

gumimaci
18. jan 2011

@norikk skus sa aspon spytat, teoreticky by to islo, ale prakticky to pediater nemusi urobit bo s nim nemas zmluvu a defacto by robil zadarmo.

norikk
18. jan 2011

@gumimaci no ved to,ani mm s tym nesuhlasi, ja len tak sa pytam ☹

zuzanockamt
18. jan 2011

@gumimaci Jurkova dokina si to zaobstara sama, ma to u seba, ja sa o to starat uz nemusim, aj rotarix si ona vybrala v lekarni, ale Prevenar ma u seba

@norikk ja by som dieta inde nedala zaockovat, lebo keby cosi, tak by som mala riadne vycitky ... tie neziaduce ucinky sa casto nevyskytuju (myslim take tie ozaj zavazne), ale nikdy nevies, kedy motyka vystreli ... radsej k svojej pediatricke

norikk
18. jan 2011

@zuzanockamt sla by som s nim k doktorke,ku ktorej som chodila ja od narodenia (terza chodi k manzelovej ) a mam u seba i jeho kartu......a moja sestra je sestricka na detskom , tak take strachy nemam

zuzanockamt
18. jan 2011

@norikk no ved je to na tebe, ale ja osobne by som to nespravila ... ved ak ta lekarka bude s tym suhlasit, ze ti to zadarmo pichne, len neviem ako si tu vakcinu vykaze, lebo to sa robi presna evidencia, kto pichol, ktoremu dietatu a presne cislo vakciny a ona ked ho nema v evidencii, tak neviem ako by jej to poistovna preplatila

gumimaci
18. jan 2011

@zuzanockamt tak ta nasa je asi pohodlna 😀 esteze ma lekaren hned vedla dveri ambulancie 😀

hobit
19. jan 2011

@gumimaci aj ja som dostala recept a sama som si to vybrala v lekarni...

panki
19. jan 2011

Ahojte maminky, ktoré máte skúsenosti so soplíkmi Vašich drobcov poradte mi aké kvapky, roztoky, spreje dávate? a akým spôsobom? Naša malá je úplne zahlienená a kvapnúť jej do nošteka napr. Libenar je ukrutný boj. okrem Physiomeru....tým som ju skoro utopila, čo sa nevedela nadýchnuť, takže ten už radšej nebudem skúšať.