♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
nas drobcek je taky chorucky, od pondelka sme na ATB, sirupe a kvapkach.. najskor sme mali len sopliky a z hlienikov zacal maly kaslat.. teraz mame nabeh na zapal priedusiek. Mamicky, ked vasi drobci ochoreju, nezanedbajte sopliky, mne kazdy vravel, aby som neodsavala, ze to prejde samo, ale tie hlieniky sa dostali az do dychacich ciest.. vzdy treba pekne vecer a rano vsetky hlieny poodsavat!!! Maly sice pri tom strasne krici, ale je to pre jeho dobro, vzdy sa ho snazime zaujat nejakou hrkalkou a potom je to s mensim krikom 🙂
Tieto dva dni boli najhorsie, maly hnačkoval z antibiotik a nechcel ani papať, jednoducho vyplazil jazyk a začal sa smiať, kedze papal velmi malicko, moja tvorba mliecka sa takmer pozastavila.. vcera som uz takmer plakala, pretoze som mala vzdy dosť mliecka a zrazu nic... ☹ ale vyskusala som vsetky mozne prostriedky na tvorbu a dnes mame mliecka dost a drobec zacal papat 🙂
@panki najlepsi je Libenar, nadcha liecena trva tyzden a neliecena sedem dni.. libenar je fyziologicky roztok, to postaci, aby sa hlieniky rozpustili a bolo ich jednoduchsie poodsavat.. ale pozor, kazdy vecer a rano treba vsetky hlieny odsat, pretoze sa mozu dostat do dychacich ciest a sposobit zapal priedusiek.. my sme uz dokonca na ATB a zacalo to obycajnou nadchou.. teraz vzdy vsetko poodsavam a vyzera to uz lepsie 🙂
@majjjka24 dávam Libenar a odsávam ale ja neviem či sú všezky detičky také ale s tou našou je to ukrutný boj. Dve ju jednoducho nevieme udržať, to je normálne neuveriteľné ako sa už dokáže brániť. Ani kvapky sa mi nedarí jej dať. Boli sme u doktorky a ani ju nemohla popočúvať na chrbte, jak sa krútila. a nepomáha nič....žiadne zabavenie
@estterka probiotika davam uz od ukonceneho druheho mesiaca, malemu veľmi pomohli pri večernych kolikach, odvtedy sme uz nemali ziadne večerné plače, okrem tych pri uspavani 🙂 a uzivame ich aj teraz, ale hnackovanie je popri atb vraj bezne... dnes je uz stvrty den a kakal dnes len raz 🙂
@gumimaci ja zacnem az po polroku, skor aj tak do kurzu neberu a asi az v maji, juni, ked uz bude teplo a plienky kupim jednorazove plavacie, maju ich aj v DM
@panki viem presne o čom hovoríš, ja tiež ked som dala malemu morsku vodu v spreji, tak som mala pocit, že sa zadusi, potom som mu ju davala tak, že som ju nastriekala na vatovu tyčinku alebo odličovací tampon a to som pri nošteku vytlačila, aby mu to stieklo do nošteka a potom som davala ešte nasivin. Inak ked vidi odsavačku tak koniec, ja odsavam tak, že akokeby som si na neho sadla, ruky mi pridržiavam nohami, lebo inak sa to neda ☹ a ešte som mu davala na odpucnutie sliznice fenistil kvapky a na rozpustenie hlienov Sinupret kvapky a ešte nam dali na pohotovosti aj cebion- vitamin C
@estterka škrabance máme aj my, aj ked zatial sa nam až taký velký nepodaril 😉
my sme mali ist na očkovanie v pondelok, ale nakolko som ja nemohla, tak nam lekarka povedala, že mame prist dnes alebo na dalši pondelok, tak ideme až v pondelok. dnes ma malý meniny, tak sme to nechceli takto týrať 😀
Dobre ranko dievcata,
uz mam za sebou UPSVaR, SP. Ani na jednom nepoznaju nove zakony, takze som dostala cislo do call centra, kde mi mila slecna odpovedala na otazky. Takze je mozne pracovat aj pocas poberania materskej (nielen RP), ale musi byt dodrzana 24 hodinova starostivost o dieta. Teda ak si zozeniete brigadu na doma, tak je to ok... Nemusite ani nikam nosit zmluvu o to uz sa ma postarat zamestnavatel.
cislo do toho callcentra: 02/ 59248969
@hobit
Ozaj a ak ste si uz davali potvrdit v SP pre UPSVaR tlacivo pred novym rokom, tak treba si dat potvrdit nove, kedze sa zmenila dlzka a vyska materskej davky.
@gumimaci ake tlacivo?
@zuzanockamt
@hobit Potvrdenie naroku na materske... mne to pani na urade prace dala hned ked som si tam vybavovala aj prispevky... okrem toho pred koncom materskej treba u zamestnavatela potvrdenie, ci si budete cerpat dovolenku, alebo ju preplati.
tu mozte pozriet, sekcia potvrdenia... http://www.employment.gov.sk/DIS/dis/index.php?...
@gumimaci ja zamestnavatela nemam, takze to mi netreba ... ale ked som vybavovala na UPSVR, tak mi nedali ziadne tlacivo, ze potrebuju nejake potvrdenie
@zuzanockamt skus sa neskor spytat, ono by sa to malo dolozit vtedy ked konci MD a prechadza sa na rodicovsky.
ahojte,tak my sa toho ockovania asi nedockame....maly bere odvcera dalsie antibitotika ☹ druhe za tento mesiac...ja som spravila chybu,ze som mu tamtie vysadila po 4 dnoch....kedy moze byt najneskor ockovany??? ved vy ste tu niektori uz druhy krat a my ani prvy ☹ neratam to ockovanie v nemocncici po porode
@gumimaci jaj to ano, to mi nieco spominala, ze si to mam prist zobrat, ked budem prechadzat na RD, ale to je este casu, az 30.3. by mi mala koncit materska
Ahojte 🙂
tak dnes bol MM uplne 1x sám doma s malou...som bola u krcnej...dostala som Bioparox na moj ziadny hlas ☹....a krasne to spolu zvladli 🙂
ako naschval ked doobeda mala zaspala som rychlo vyrazila...a ked sa zobudila taku kalamitu mala v plienke 🙂 takze prebalovaci krst bol ako sa patri.........😀 som zatial obehla aj obchod a ked som prisla cakalo ma vyrehotane dieta...tak som rada ze zahodil strach a ze im to vyslo... 🙂
náš tato tiež nikdy neprebaľoval 😖 raz sa síce pokúšal, ale skončilo to iba pri pokuse 😎
baby, neviete ci sa moze kupat babatko po ockovani? Citam ze ano...raz som nasla aj ze nie....mam chaos.

@gumimaci ja chcem ist tiez s malym plavat,ale o plavkach som veru este nerozmyslala 🙂 Kedze my latkujeme,tak zrejme sa aj v tomto vyberiem tym smerom a popozeram,co maju v ponuke...My mame nastastie bazen asi 200m od domu a kazdy utorok sa tam da ist s detickami akehokolvek veku,tak pojdeme omrknut 🙂
@lola79 dakujeme 🙂 Sa mi paci,ze pivo je liek na vsetko...moj svagor by si s nim mohol ruku podat 🙂