icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

norikk
17. feb 2011

@aninka30 dat do satky ist na prechadzku
ale nam sa este nepodarilo ☹ v tomto pocasi by som von ani psa nevyhnala

katarina87
17. feb 2011

O 15:00 sme prisli z prechádzky a este stale spinkame zababušené vo fusaku ale pri otvorenom okne 🙂 to bude zima dnes u nas doma 🙂

zuzanockamt
17. feb 2011

@norikk ja som bola aj dnes vonku, ved su 4 stupne nad nulou ... Jurko je zvyknuty, chodil aj ked mrzlo v satke 🙂 ... dnes som uz chcela ist bez kapsy, ale nakoniec som mu ju dala, lebo sa mi ho nechcela prilis obliekat

norikk
17. feb 2011

@zuzanockamt nemam este kapsu,bol by to pre nas sok

zuzanockamt
17. feb 2011

@norikk tak si daj manzelovu mikinu, kapsu by som uz na tvojom mieste nekupovala ... ja som nie vzdy nosila kapsu ... ked bol aj mraz, tak som dala do mikiny

elixia
17. feb 2011

@hobit super 🙂 Mne tu nikto nic mudre o prikrmoch neporadi,musim si dat rady sama 😀

Boli sme sa vazit..8780g 🙂

@norikk suhlasim si Zuzkou,ze kapsu by som nekupovala..mozno este usit ak vies,mas sikovnu kamosku,ale ja by tolko za nu nedala 🙂 Inak,na nas tu cumakuju ako na nejaku atrakciu 😀 😀

stvura
Odpoveď bola odstránená
norikk
17. feb 2011

@lucinka83 citala som, aj ja tak chceeeem ☹

norikk
17. feb 2011

@stvura tak sa prosim ta porozpravaj s mojou vyse 60 rocnou mamkou....chce maleho zacat od 5. mesiaca prikrmovat...a bojim sa,ze ked mi ho bude v marci bavit,ked ja abudem na mature, ze mu daco da.....matury su 15 16 a maly ma polroka az 25

norikk
17. feb 2011

a chcem sa este opytat tych mamiciek co uz davate prikrmy, ze ci kupujete zeleninu a ovocie v hypermarketoch?? alebo kde?

gumimaci
17. feb 2011

@norikk nemas sestru, sesternicu, ktara by ti ho cez maturitu povarovala??? Ja by som nasho tiez u babky nenechala, ani nenecham aspon do 2 rokov.. jednoducho nemaju vo mne doveru, a viem, ze cokolvek by som chcela/ nechcela by nerespektovali 🙄 ale mam sesternicu, a ta sa nevie dockat, az si krpca bude moct zobrat na varovku a viem, ze mu da co jej nachystam 😉
Ja zeleninku kupujem aj v supermarketoch aj v klasickych zelovococh...

stvura
Odpoveď bola odstránená
aninka30
17. feb 2011

@norikk mam sice babyvak ale nejak som si na neho nezvykla..ani ja ani krpec 😒

hobit
17. feb 2011

@elixia tiez dobra vaha...ak ti mozem poradit, casopis Mama a ja vydal taky special "Vyziva deti", celkom sa to da citat, ak ti to ma kto kupit a poslat...
@lucinka83 fuha, neverim 😉
@norikk ja som toto dnes riesila s doktorkou, povedala, ze si mam najst dobreho masiara a zeleninku najlepsie z bio obchodu alebo z trznice...

gumimaci
17. feb 2011

@hobit podla mna, ak to nema vyslovene bio oznacenie, tak je jedno ci to je z obchdu alebo trznice. ved aj ti malopestovatelia pouzivaju pesticídy a hnojiva.

gumimaci
17. feb 2011

@hobit a u druzstva by aka taka kontrola zeleniny mala byt, ale kto skontroluje kolko postrekov pouzila babka na karfiol aby ho zbavila vosiek? 😝

elixia
17. feb 2011

@stvura ved ja sa s vami radim tak priebezne 😀

@lucinka83 takto to funguje tu..mamicka si napise porodny plan a oni sa ho aj snazia dodrzat..ja som rodila cisarskym v celkovej anesteze,ale maly sa ku mne dostal asi 1,5 hod po porode uz,co myslim,ze na SK nehrozi..a bol so mnou cely cas, rooming in je uplna samozrejmost 🙂

@hobit a kedy to prosim ta vyslo? Len ze ci sa da este kupit..

gumimaci
17. feb 2011

@elixia ja si tiez nestazujem na starostlivost. ja som mala sekciu v spinale a krpca mi priniesli hned ako ma previezli na pooperacne. sice iba na chvilku ale inak sa nedalo, bola som ko ☹ a baba co so mnou lezala rodila normalne a dcerku dali hned na jej telo a ona sa automaticky prisala. ked su neni komplikacie a mamina sa na to citi tak to nebol problem. 🙂

janica81
17. feb 2011

@elixia aj ja sa nesťažujem....maličku mi hned priložili...som ju vybozkavala, kym ma zošil bola prec, a na izbe uz sme boli spolu....🙂 inak ja by som teda nechcela aby pri porode bolo moje druhe babo... :-/

hobit
17. feb 2011

@gumimaci ved tiez si myslim....budem kupovat aspon podla vzhladu...cim skaredsie tym lepsie 🙂
@elixia ja som to kupovala asi pred mesiacom normalne v stanku

stvura
Odpoveď bola odstránená
elixia
17. feb 2011

@gumimaci @janica81 ja netvrdim,ze na SK je to zle..len som opisala ako to funguje tu 🙂 Ja svoje druhe planujem rodit uz na SK..

@janica81 ani ja nie,nemyslim si,ze by to bol pre neho nejaky cool zazitok

elixia
17. feb 2011

@stvura @hobit vdaka,skusim niekoho poslat kupit

janica81
17. feb 2011

@elixia mne sa to uz zda prehnane....ako ja tiez uznavam co najviac prirodzeny porod..pokial to situacia dovoluje.... ja som sla bez EPI ...ale som bola max.spokojna s pristupom a aj s postupom personalu.... a neviem si predstavit,ze by tam bola napr.moja 3 rocna dcera...v buducnosti 😀

janica81
17. feb 2011

@stvura neviem..mne sa to zda trosku moc...ja som mala tiez porod v poho...ale napr...aj moj MM bol mimo..on by odpadol zarucene...a mne to teda nechybalo...som sa sustredila len na malicku 🙂

janica81
17. feb 2011

@elixia aj ja mam ten Special je fajn 🙂

elixia
17. feb 2011

@janica81 niekomu to mozno vyhovuje,ale ja by som svojho maleho syna tak isto radsej usetrila navstevy porodnej saly...nic netreba prehanat,ani s tou prirodzenistou pri porode nie 🙂

janica81
17. feb 2011

No dnes vecer som sa zase doberala s mojou mamou, ktora mi dookola rozprava o tom aby som dala malej uz vyzivicku....a ked som jej povedala ze este pockam a potom zacnem ale zeleninkou, tak zase ze ona by radsej jablcko...ze chudatko ona by si uz dala... nooo hotova komedia... a ked som jej povedala moju postupnost...mrkvicka,zemiak, proste zeleninka, masko, a potom ovocie.... .......

jajajaj tieto stare maminy 😀 😉 😎

zuzanockamt
17. feb 2011

no pekny clanok, ale mne sa to uz zda trochu cez ... urcite by som to takto nechcela ... ja som mala maleho len chvilu vecer a potom az od rana uz bol pri mne ... doniesli mi ho skoro hned po porode, ale pocas sitia som nebola schopna ho ani len na ruky zobrat