icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

janica81
18. feb 2011

@stvura nooo a je spokojna po kojeni??? staci jej???

lucinka83
18. feb 2011

@stvura ja som mala v polroku 4,5 kila a v roku 8 a teraz mam 69:DDD ona to dobehne, porad sa s laktacnou, ale pokial dost cika, kaka, je spokojna, ja by som neprikrmovala, ked uz tak zeleninku a nie UM 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
lunana
18. feb 2011

Aj my sa chystáme tento rok do Turecka aj s maličkou, ale chceli by sme až niekedy v júli, alebo v auguste, keďže v máji štátnicujem ja a v júni švagrina a keďže chceme ísť spolu, tak počkáme 🙂 som tiež zvedavá, ako sa pobalíme, my dvaja budeme mať tašku a pre malú kufor 😀

zuzanockamt
18. feb 2011
katrin31
18. feb 2011

@gumimaci vobec sa toho nebojim..ani som nad tym nerozmyslala..ak budu nepokoje jednoducho nepojdeme..ideme do hotela kde bola moja mama, takze presne viem co mozem cakat..hocikde sa moze nieco stat..snazim sa na taketo veci nemysliet,lebo by som nikam nesla.

katrin31
18. feb 2011

@lunana len v juli a v auguste je tam straaaaasne teplo..aj v cestovke nas upozornili ze s takymto malym babom nam v juli a v auguste neodporucaju..

katrin31
18. feb 2011

@stvura ja by som tiez neprikrmovala..niektore deti su proste take..moj maly ma teraz len 6kg..aj ja som uz rozmyslala cim to bude, ale ma to asi po mne..ja som bola tiez strasne ddrobna a chuducka..ale je to vraj podla tabuliek..v siestich by mali zdvojnasobit porodnu vahu a to nam vychadza urcite 🙂 ale trochu nad tym aj ja premyslam,ked tu citam ze vase su mladsie a maju ovela viac kil..aj kamoskin maly je mladsi o mesiac a ma o kilo viac..no ale pribera, prospieva, tak to zatial nejdem riesit..juj dako som sa rozpisala 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
norikk
18. feb 2011

@zuzanockamt dakujem 🙂

lunana
18. feb 2011

@katrin31 no to nás nenapadlo, však uvidíme, či budú ostatní ochotní sa prispôsobiť....však ešte nič nie je na 100% vybavené

janica81
18. feb 2011

@stvura viem ze Ti velmi zalezi na kojeni...ale myslim ze nejakym lahkym prikrmom nic nemozes pokazit.... 🙂

norikk
18. feb 2011

ahojte,chcem sa spytat,ako budeme ratat drobcom mesiac, ak sa vam narodili 29. 30. 31., ked februar ma len 28 dni

janica81
18. feb 2011

@norikk tak rataj ze 28. ma mesiac 😀

norikk
18. feb 2011

@janica81 nas je 25. len ja rozmyslam aj nad tym,nad cim nemusim 😀

stvura
Odpoveď bola odstránená
estterka
19. feb 2011

http://www.auria.sk/blog/historia-ockovania/com...

vynikajuca prednaska,urcite odporucam pozriet,je v nej vsetko vysvetlene. ked po tomto este stale niekto povie,ze ockovanie je dobro pre nase deti..

janica81
19. feb 2011

@estterka nejdem sa tu avit o ockovani...ani presviedcat..... ja robim co je povinne.... ale keby to bolo take zle, preco 90% lekárov to odporuca??? preco je to povinne??? a nie len v SR? preco 90% rodičov necháva očkovať svoje deti??

Keby toto bolo aspon 50-50 urcite o tom rozmyslam....nie som zastancom ockovania, ale tie povinne neodmietnem...

janica81
19. feb 2011

@estterka este raz.....pozrela som, zaujimave...ale mna proste cisla co su za ockovanie a tapovinnost proste nedotlacila odmietnut to....

kitchima
19. feb 2011

@janica81 ja tiez ockujem, malu som dala aj proti rotavirusom, syna proti zltacke... ked dcerka vyrastie, daj ju urcite ockovat proti rakovine krcka maternice... ako nic na tom nevidim, clovek moze mat reakciu aj na sirup od kaslu... 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
janica81
19. feb 2011

@stvura nooo ja tiez pekne pockam, my priberamr sice pekne uz mame 8kg, ale my sme boli obaja velke deti, takze ma byt po kom, a priznam sa ze som rada ze este nemusim vyvarat 🙂 aj ked si myslim ze mamicky co uz zacali a robia to pekne pomalicky, systematicky tiez nic nepokazia.... 🙂 sto ludi, sto chuti....... robim s detmi a obidva priklady tu mam mnohonasobne.... cistokojene zdrave ako rybicka, ale aj s celiakiou, inymi poruchami...a takisto deticky na UM zdrave ako rybicky a chorlavejsie.... takze ja to preto tak striktne neriesim...my sa kojime som spokojna a ked je mliecka menej dam v pohode UM a obe sme spokojne...podstatne je ze to kazda mamina robi z presvedcenia ze svojmu dietatku chce len to najlepsie 🙂

a my dnes máme krásnych 5m 🙂))

stvura
Odpoveď bola odstránená
janica81
19. feb 2011

@stvura noooo toto ja som mala prvy mesiac....som stresovala ci dost potiahne, aj vahu som si kupila...pomohla..som zapisovala a zistila som ze potiahne za den kolko ma... 🙂 teraz Nela naozaj vytiahne cicku za 5 min, komplet a je najedena... neboj nic 🙂 zvladnete.....len sa riad svojimi pocitmi...ono tie doktorky do istej miery musia tlacit na tu vahu, vies v pripade nejakeho ochorenia napr.chripka, ked jej prestane chutit aby mali z cooho cerpat, mne to takto vysvetlila lekarka, a ked je prirastok malicky, chcu vylucit nieco vaznejsie.... ja mam kamosku ta ma chlapca valibuka 6m ma 10 kg...a len sa koja...a vies co jej povedala doktorka??? ze mu ma menej davat...tak to uz ako sa da??? a manzel jej ma 208 cm, ona 184 proste dieta velke.... a normalne jej povedala menej krmit...proste lekari sa dost drzia tabuliek...chce to pevne nervy ich nepocuvat, a ak je spokojna a hlavne Ty tak budte v klude...ine je keby malicka bola mrncava a tak...

zuzanockamt
19. feb 2011

co sa tyka vahy deti, tak moja lekarka vobec neriesi, ze je Jurko velky ... od zaciatku sa drzi na hornej hranici, pripadne aj nad nou ... a ani raz mi nepovedala, ze mu mam davat menej ... ved aj teraz fyzicky vyzera ako 8 - 9 mesacne dieta, no co narobim ... MM mal 4 kg, ked sa narodil, ja 3,8 kg, nie sme ziadne sparatka, ani v rodine nemame tuto preddispoziciu byt chudi a utli 😀 ... aj synovec ma 17 mesiacov a 91 cm a 13 kg, cize nieco podobne ocakavam aj ja, ze budem mat doma ... a zase ako aj janica pisala, keby prisla nejaka choroba, nebude to pre neho az take strasne, lebo je velky a mal by z coho cerpat, kym by zisiel na nejaku kriticku hranicu s vahou

janica81
19. feb 2011

Baby u nás je hrozne...dážď so snehom...zima, vietor...dnes asi kočíkovanie nebude....dúfam, že aspoň na chvílku prestane..lebo zatial sme boli každý každučký deň... ☹((

a práve som robila malej v skrini poriadok a som za 2 tašky vecí vytriedila čo sú nám už maličke... 😀

elixia
19. feb 2011

@janica81 paci sa mi tvoj rozumny pristup.myslim,ze tak by to mali brat vsetky maminy..ziaden extrem nie je dobry 🙂 A blahozelam k 5m 🙂

@estterka pravdu povediac,nenasla som tam nic,co by ma presvedcilo,ze nemam dat ockovat..ale je to kazdeho osobna vec,ja to respektujem...

Raz bola v telke taka diskusia o ockovani a pacilo sa mi,jeden lekar tam vravel,ze existuje iste % rodicov,ktori kdesi na internete vycitaju,ze 1 z mozno 1000 pripadov mal nejaku zlu reakciu a hned siria paniku..iste,ze sa najde dost toho o negativnych vplvoch ockovania,ked clovek hlada...ale preco uz dnes deti nezomieraju na tyfus ci cierny kasel..zeby preto.ze ockovanie je zle??? Len tolko moj nazor...

estterka
19. feb 2011

@elixia tak ti len neprajem,aby tvoje dieta bolo jednym z mnohych,ktore na to doplatia 😔 ten lekar to tam vysvetlil,preco sa neumiera na cierny kasel atd..

janica81
19. feb 2011

@estterka nemožeš všetko takto si pripúšťať ..stať sa môže všetko a kedykoľvek..treba mysiet pozitivne a len na tie pekne veci.... pozri moj otec sporotval profesionalne, a jedneho dna dostal cukrovku..nikto nevie preco a kvoli comu... a dnes uz ma aj transplantovanu oblicku...a boll zdravy chlap.... ja som sa naucila pri nom a jeho pozitivnom pristupe k zivotu, napriek tazkemu ochoreniu, ze treba mysliet pozitivne..vela veci si clovek dokonca moze vsugerovat!!! to je moj nazor....!!!

a pri kazdodenných činnostiach, pri vsetkom je vzdy nejake riziko....

estterka
19. feb 2011

@janica81 ide o moje dieta a neobetujem ju,ze vsak len jedno z tisic deti zomrie po ockovani 😔