icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

janica81
19. feb 2011

@estterka vsak vravim tvoje rozhodnutie.... ale clovek nemoze stale mysliet na najhorsie... ked sadas do lietadla, tiez myslis nato ze moze spadnut??? ja Ti Tvoj nazor na ockovanie neberiem, ja len vravim, ze ja sa snazim nemysliet na to najhorsie...a takisto som presvedcena ze 90% mozno viac % ludi by neockovalo keby to bolo az take nebezpecne...

estterka
19. feb 2011

@janica81 ak mi ukazes jedinu jednu studiu,ktora tvrdi,ze ockovanie funguje a je bezpecne,mozme sa bavit o tom. nemyslim na najhorsie,len preto ze nepichnem do svojho dietata virusy vykultivovane na embryach z potratov alebo zvierat,tazke kovy a plno ineho humusu. ja myslim velmi pozitivne,ze ludsky organizmus sa dokaze,v pripade,ze nema rozhadzany imunit.sys. ockovanim,popasovat s chorobou. chcela by som byt naivna a mysliet si,ze farma firmy to s nami myslia dobre-im je ukradnute,co je pre nas dobre.myslim,ze bill gates povedal,ze je nas na svete privela a ockovanie ma znizit pocet obyvatelstva.lenze keby zaockuju a na druhy den zomieraju ludia,bolo by to priliz jasne a preto tento proces trva roky.

estterka
19. feb 2011

pred par mesiacmi ste tu pisali,ze sa vam po ockovani zmenili deti,zle spali,boli viac nervozne placlive.a kazdemu to pride normalne,ze nejaka vakcina nici nervovu sustavu nasich babatiek 😔 ☹ 😔

stvura
Odpoveď bola odstránená
janica81
19. feb 2011

@estterka nooo koncim...nejdem sa s Tebou bavit...ja neutocim, nehadam sa...len Ti vravim, ze riziko je pri vsetkom!!!! a keby to bolo 50-50 tak ok, ale skoro vsetci ockuju...tak ja nebudem robit revoluciu....
my sme ockovania zvladli ok...

to dcere nedas ani tabletky zjest??? ked bude chora..nechas to na organizmus?? tiez to vyrabaju farma firmy...

ja som takisto len vyjadrila svoj nazor ako Ty...ze proste povinne ockovania akceptujem ako 90% rodičov..

zuzanockamt
19. feb 2011

dievcata, nie ze sa tu budete hadat kvoli ockovaniu ... my sme sa uz parkrat v sukromnej teme povadili 😀
estterka ma tematiku ockovania podla mna excelentne nastudovanu, neustale zistuje a hlada informacie ... je v takej situacii, ked ju zakon neobmedzuje, moze si dovolit odmietnut s mensim, respektive so ziadnym rizikom, my to mame trosku tazsie u nas doma, kedze nas zväzuje zakon ... ja po istej nedavnej skusenosti (estterka vie asi o co sa jedna, lebo sme to preberali) velmi zvazim podanie MMR vakciny ... aj ked tu skusenost nemam nikym potvrdenu, ze to bolo alebo je nasledok vakciny, len je to moj vnutorny pocit a nejake veci, co mam precitane, som si dala do suvislosti ... uvidim ako sa to bude vyvijat dalej

janica81
19. feb 2011

@stvura jaj parada...u nas momentalne strasne husto snezi...a strieda sa to s dazdom..von sa neda vobec ist ☹(( hadam neskor sa to zlepsi... a hviezda prave vstala...

janica81
19. feb 2011

@zuzanockamt ja sa nehadam...len sa snazim povedat ze proste tu je to povinne to teda akceptujem a ze riziko je pri vsetko, pocas celeho naseho zivota 🙂

gumimaci
19. feb 2011

Po pravde v tej prednaske nebolo nic co by tu uz nebolo popisane. Mne sa najviac pacila ta reklama na zaciatku... to sme to dobracovali, strcte si neco umelo vytvorene do pohara a budete mat zivu vodu 😀

@estterka nebudes proti nicomu ockovat?

elixia
19. feb 2011

@estterka tak budem dufat ze nie... 😉 Raz mozno bude cestovat a co ak sa dostane niekam,kde sa zomiera na choroby,proti ktorym sa u nas bezne ockuje?Asi sa mi nepodakuje...6 rokov studia mi dalo dost vedomosti o fyziologii,patologii aj imunologii v tele,aby som sa rozhodla tak akosom sa...
Ja som sa ta nechcela nijako dotknut,ani spochybnovat tvoje presvedcenie..nasledky svojho rozhodnutia si kazda z nas ponesie..respektive nase deti..a az v buducnosti budeme moct zhodnotit,ci to bolo dobre alebo zle rozhodnutie..
🙂

zuzanockamt
19. feb 2011

treba to brat tak, ze kazda mame nejake presvedcenie ... tak ako mna nikto nepresvedci, ze dat dieta do kocika je uzasne, kedze som velky privrzenec nosenia, tak estterku zase nikto nepresvedci, ze ockovanie dietatu pomoze ... jasne, ze sa tieto dve veci porovnavat nedaju

janica81
19. feb 2011

@zuzanockamt vsk jasne od zaciatku vravim ze je to vec presvedcenia...ja som ju nepresviedcala ze ockovanie nejako velebím...len ze ho akceptujem ako 90% rodicov na SK... 🙂

gumimaci
19. feb 2011

@zuzanockamt nie nie, nebudeme sa presviedcat 🙂

elixia
19. feb 2011

@zuzanockamt ved ja som ju nepresviedcala.. 🙂 len som napisala ze mam iny nazor..ale nechajme to uz 🙂

estterka
19. feb 2011

@janica81 su aj ine sposoby,ako zvladnut choroby,bez tabletiek. budem sa snazit,aby ich pojedla co najmenej.
@gumimaci nie,nebudem 😉
@elixia ja sa nejdem hadat,vsak nech si kazdy urobi po svojom.

janica81
19. feb 2011

@estterka jasne vsak som Ti pisala..ze ani ja nie som zastancom tabletiek....skoro nikdy nic neuzivam....ani nepamatam kedy som nieco jedla..... ani v porodnici nic... takze ja som tiez za alternativnu liecbu 🙂
tak musime teda verit ze deticku budu len a len zdrave a nebudeme musiet riesit tuto otazku 😀

katrin31
19. feb 2011

@janica81 lekari ockovanie odporucaju pretoze maju zmluvy s farmeceutickymi firmami,preto..skus sa spytat svojej pediatricky ci vie z coho sa to sklada, nebude ti vediet povedat..kazdy doktor, ktory sa co len trochu viac zaujima o ockovanie ti povie ze neockovat..spytaj sa doktorky,ktorejkolvek,ci je zaockovana proti chripke..ani jedna..a preco je to v inych statoch dobrovolne? to je tiez na zamyslenie..niektore ockovania su dobre, ale velka vacsina nie..ale samozrejme kazdy moze mat iny nazor.a takisto je to aj s ockovanim proti rakovine krcka maternice..o tom tiez viem svoje..
@estterka ja suhlasim s tebou a kebyze to nie je povinne urcite neockujeme.Ale hlavne keby nebol problea m s nastupom do skolky..

katrin31
19. feb 2011

@janica81 vsetci ockuju lebo je to povinne...uplne inak by to bolo keby to bolo dobrovolne..

katrin31
19. feb 2011

@elixia nikdy nebolo vedecky dokazane ze ockovanie zabrani tomu ze tu chorobu nedostanes aj tak

katrin31
19. feb 2011

no je to rozhodne rozpoluplna tema..a urcite sa o tom netreba hadat..kazda mame svoj rozum a svoj nazor na vec.a samozrejme pravo sa rozhodnut .no nie? 🙂

zuzanockamt
19. feb 2011

@norikk zase som nasla nieco zaujimave ... http://www.nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=94

gumimaci
19. feb 2011

baby poradte nejaky hotel v chorvatsku 🙂 kazdy tip vitany 😎

janica81
19. feb 2011

@katrin31 ako ja neviem co sa tu do mna pustate...ja nic nezastavam, nikoho nepresviecam, nemusite mi tu 10x pisat to iste...ja som len napisala, ze JA dam malu zaockovat lebo je to povinne...nic viac...ja som len takisto vyjadfrila nazor ako Vy, ze ockujem lebo na SK je to povinne........nic ineeeeeeee....kazdy ma pravo sa rozhodnut a ja som esterke nic nevyvracala!!!! a keby si citala vsetko...povedala som ze nikdy ziadne nepovinne nedam...a ze lieky neuzivam nikdy, kym existuje ina moznost!!!! a asi si si pomylila osobu...lebo ja som ockovanie proti rakovine ani len nespomenula! a keby som az tak bola presvedcena ze je to skodlive tak neockujem ani kewd je to povinne...podpisem papier a je....

gumimaci
19. feb 2011

@janica81 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 😀

janica81
19. feb 2011

@gumimaci 🙂 🙂 doslova si ma odhadla 🙂 a ja sa nezvyknem rozculovat... ani som to zle nemyslela... len som napisala ze proti povinnemu nebudem vymyslat a mam to spat 🙂

katrin31
19. feb 2011

@janica81 ale ja som na teba neutocila.ani sa do teba nepustam,dala si tam otazky tak som si dovolila na ne odpovedat...tiez som iba napisala nazor..viem ze ty si nespominala nepovinne, len som to napisala do jedneho textu..nechcela som to odlisovat..ani ta neobvinujem, len diskutujem..

katrin31
19. feb 2011

@gumimaci kde v chorvatsku?

gumimaci
19. feb 2011

@katrin31 to je jedno, ale ked tak sev. dalmacia- zadar, vodice, ostrov pag...

dadka22
19. feb 2011

ahojte...@janica81 vykašli sa na to, zjavne to niekto nepochopil, čo si tu celý čas písala k tomu očkovaniu... 😉

estterka
19. feb 2011

@katrin31 ja co viem a poznam ludi zo slovenska,tak maju neockovane dti v skolke🙂 zvycajne,ked sa chodia pytat riaditelky tak ta odpovie,ze toto ju nezaujima 😉 ale tu mi malu nezoberu do skolky,hoci je ockovanie nepovinne,sranda,co? mohla by som podat staznost,ale radsej s nou zostanem doma,lebo mam viacej vyhrad voci skolke tuto 😝