♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@zuzanockamt @norikk ja mam este take navleky, baby legs, tiez fajn vecicka ked je tak chladnejsie...natiahnem mu to od topanociek az po stehna a ma to ako dalsiu vrstvu vlastne..
ked ja furt newem poriadne viaza t satku ☹
no take skolenie by bodlo
@elixia pozerala som fotku z plávania - dúfam že sa neponárajú babatka hlavičkou - v novom časopise Mama a ja je članok o tom ako sa detičky stresujú plávaním vo vode - tu to dala aj nejaká že "pipa" - ten text z toho článku https://www.modrykonik.sk/forum/kam-s-detmi/poradte-kam-ist-s-detmi-plavat-v-bratislave/
@zuzanockamt super vec nie? 🙂
@mona777 my nemame kurz,iba s nim chodim ked je vyhradene pre rodicov s detmi...a samozrejme ho neponaram,sama by som si to nikdy netrufla...precitam si ten clanok,no ja teda vobec nemam pocit,ze by bol stresovany..on ma vodu velmi rad,aj doma sa rad kupe a aj v bazene je absolutne spokojny a vysmiaty jak leco 🙂 Keby sa bal alebo mi tam plakaval,tak ho urcite nebudem trapit,no on je spokojny...
dobre ranko,
@mona777 ale to uz fakt by sa s tymi detickami nedalo nic robit... 🙄 inak vies co je zaujimave? ze tie najmensie deticky sa naucia plavat iba s hlavou pod vodou, no akurat vcera som sa o tom bavila so znamou, ze ked mal jej syn 2 roky uz plaval ako delfin.. doteraz vodu miluje... 🙂
Dobre ranko....tak dnes nas caka rehabilitacia (Vojtova ) uvidime aky cvik nam pribudne... budeme opat z toho cely den podrazdene ...ale ked to ma pomoct ... ☹ ☹
ahojteeee🙂 aj ja som rodila v sept a som tu nova🙂) resp v skupinke som nova🙂) ako sa maju deticky??septembrovky??
@gumimaci ked sam chce plavat tak je to iné ako ked ho rodič alebo inštruktor ponára - pozri si ten článok - resp. nové vydanie časopisu Mama a ja - marcové - na 80 strane je písané o tom a na konci toho članku je toto video - ako same babo plava a ako sa babo stresuje ked to zanho robia iný - to druhé video to je inštruktor čo s ním tam cviči http://www.alvacentrum.sk/download/reklameVideo...
@mona777 ja sa chystam s malym na plavanie a nemyslim si, ze bude mat stres, kupe sa velmi rad ... dnes budem mat nove cislo mama a ja, tak si precitam ... netreba tolko veci studovat a skumat, uz som sa aj ja poucila a uz tolko neriesim ako predtym ... riadim sa najmä svojim pocitom ... ved to uz by som ho potom mohla zavriet do nejakej sterilnej miestnosti nechat lezat na posteli a nech sa diva okolo seba a nic nerobi ... mne sa zda, ze v dnesnej dobe sa vela veci okolo deti hrozne, ale hrozne prehana a vela matiek je uz z toho potom zmagorenych a len studuju a studuju
@zuzanockamt ale plavanie batolat je novy trend - dakedy nic take nepoznali - a ponarat hlavicku pod vodu je podla mna zvratené, na to som nemusela ani nic citat 😢
@mona777 jasne, preto pisem, ze sa riadim svojim pocitom uz vo vsetkom, co sa maleho tyka
@mona777 no to video si nepozriem, lebo ten link po mne chce aby som si ho stiahla do notebooku a to nem spravim 🙂 ale asi tusim co tam bude... som takeho nazoru ako @zuzanockamt , bubak sa dokaze spravit uplne so vsetkeho, a co sa pred mesiacom pisalo ako uzasna vec sa teraz pise ako nieco otrase...
no a babatka plavali potopene 9 mesiacov v bruskua nevadilo im to 🙂
@gumimaci asi tak ako pises 😉 🙂
ja plavanie urcite vyskusam, uvidim, aka bude reakcia, ak zistim, ze tadial cesta nevedie, ok, nic sa nedeje, plavanie sa nekona ... ak sa mu bude pacit, budem rada a budem s nim chodit
@gumimaci to nemusíš uložiť u seba len to hlada video prehravač - a to môžeš spustiť - nič sa PC nestane - ver mi - som IT support v práci takže troška to ovladam 🙂
@zuzanockamt minulý týžden som bola na kramaroch na gastroenterologii a každé babo čo slo na vysetrenie muselo byť najskôr nakrrmené - takže mamičky kojili v takých malých miestnostiach pred tým ako vstúpili do ambulancii - len jedna mamčika dusila do svojho babatka mrkvu!!!!!! to malé babo malo 3 mesiace!!!!! ked jej sestrička povedala čo to robí - tak ta mamička povedala že sa nema starať - ona sa riadi svojou intuíciou - a vie najlepšie čo jej dieta potrebuje - a tak natlačila polku pohára do toho malinkého babatka, ktoré sa mimochodom vspieralo - a zrejme aj preto malo problémy so žalúdkom
- takže niekedy intuícii mamičky treba aj pomocť a mala by si dať poradiť od odborníkov!
@mona777 tak to bola dobre divna osoba, ja ked vidim, ze moje dieta nieco nechce, tak to nerobim, nie som predsa magor
@zuzanockamt pojdes na kurz ci skusis individualne? My tu sice plavaren mame, ale kurzy nie ☹ tak skusim neskor, mozno v maji, ist tam s nim na par minut a uvidim ako bude reagovat. ale mysim, ze dobre, lebo doma ma vodu rad. ja som chodila plavat aj ako tehotna, 8 mesiaci v auguste, som s bruchom chodila do bazena 🙂
@zuzanockamt @gumimaci uply suhlas baby...hlavne nic netreba prehanat 🙂 Naozaj na plavani nevidim nic zle, ak by sa mu to nepacilo,myslim,ze by to dostatocne dal najavo 😀 To je ako s tym ockovanim,prikrmami a podobnymi vecami..kazda mama sa nakoniec rozhodne podla seba aj tak...kebyze sme sa mali riadit podla kazdeho clanku v casopise,tak len panikarime a stresujeme a deti mozme naozaj drzat niekde v sterilizatore ako Zuzka pisala...

@zuzanockamt asi hej