icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

norikk
28. feb 2011

@zuzanockamt asi hej

elixia
28. feb 2011

@zuzanockamt @norikk ja mam este take navleky, baby legs, tiez fajn vecicka ked je tak chladnejsie...natiahnem mu to od topanociek az po stehna a ma to ako dalsiu vrstvu vlastne..

norikk
28. feb 2011

ked ja furt newem poriadne viaza t satku ☹

zuzanockamt
28. feb 2011

@elixia aj ja mam baby legs 🙂
@norikk a kukala si navody aj na nete? ... ja som teraz na orave, chces skolenie? 😀

norikk
28. feb 2011

no take skolenie by bodlo

mona777
28. feb 2011

@elixia pozerala som fotku z plávania - dúfam že sa neponárajú babatka hlavičkou - v novom časopise Mama a ja je članok o tom ako sa detičky stresujú plávaním vo vode - tu to dala aj nejaká že "pipa" - ten text z toho článku https://www.modrykonik.sk/forum/kam-s-detmi/poradte-kam-ist-s-detmi-plavat-v-bratislave/

elixia
28. feb 2011

@zuzanockamt super vec nie? 🙂

@mona777 my nemame kurz,iba s nim chodim ked je vyhradene pre rodicov s detmi...a samozrejme ho neponaram,sama by som si to nikdy netrufla...precitam si ten clanok,no ja teda vobec nemam pocit,ze by bol stresovany..on ma vodu velmi rad,aj doma sa rad kupe a aj v bazene je absolutne spokojny a vysmiaty jak leco 🙂 Keby sa bal alebo mi tam plakaval,tak ho urcite nebudem trapit,no on je spokojny...

gumimaci
1. mar 2011

dobre ranko,

@mona777 ale to uz fakt by sa s tymi detickami nedalo nic robit... 🙄 inak vies co je zaujimave? ze tie najmensie deticky sa naucia plavat iba s hlavou pod vodou, no akurat vcera som sa o tom bavila so znamou, ze ked mal jej syn 2 roky uz plaval ako delfin.. doteraz vodu miluje... 🙂

katarina87
1. mar 2011

Dobre ranko....tak dnes nas caka rehabilitacia (Vojtova ) uvidime aky cvik nam pribudne... budeme opat z toho cely den podrazdene ...ale ked to ma pomoct ... ☹ ☹

janica81
1. mar 2011

@kitchima nooo to je normalne standartne vysetrenie mocu.... nic speci.... vcera sme dali, dnes budu vysledky, podla mna len zakladny rozbor, ako filtruju oblicky 🙂

gawin
1. mar 2011

ahojteeee🙂 aj ja som rodila v sept a som tu nova🙂) resp v skupinke som nova🙂) ako sa maju deticky??septembrovky??

mona777
1. mar 2011

@gumimaci ked sam chce plavat tak je to iné ako ked ho rodič alebo inštruktor ponára - pozri si ten článok - resp. nové vydanie časopisu Mama a ja - marcové - na 80 strane je písané o tom a na konci toho članku je toto video - ako same babo plava a ako sa babo stresuje ked to zanho robia iný - to druhé video to je inštruktor čo s ním tam cviči http://www.alvacentrum.sk/download/reklameVideo...

mona777
1. mar 2011

@elixia ja len to video ked som videla tak som sa zhrozila - vid viššie - som ho napisala guminaci"

norikk
1. mar 2011

@gawin ahoj, vitaj, obcas kuknem tvoje albumy .....

gawin
1. mar 2011

@norikk ahojjj teraz som konecne nasla uz tuto skupinu.... 😉 tak pozeram aj ja ako rastu deticky 😎

norikk
1. mar 2011

@mona777 ja som ten cla nok vecer citala

mona777
1. mar 2011

@norikk viem že vela matiek chodí s babatkami plávať - normalne sa bojím za všetky babatka ktoré toto podstúpia ☹ To je ako to cvičenie - čo bolo v spravach že sa to nesmie - chytiť babatko za nohy dolu hlavou a točiť s ním - no horor 😠

norikk
1. mar 2011

@mona777 len mna teraz chytil strach zze co ak ma maly taky stres aj vo vani ked sa s nim kuopem, ale nebojt sa nepotapam ho ani nic :D

mona777
1. mar 2011

@norikk kebyže je len to problém - poznam vela mamičiek čo tento članok nikdy nečítali a ani nebudú - vidíš aj to videho je niekde z anglicka alebo usa - a to by som povedala že vyspelý štát - prd

zuzanockamt
1. mar 2011

@mona777 ja sa chystam s malym na plavanie a nemyslim si, ze bude mat stres, kupe sa velmi rad ... dnes budem mat nove cislo mama a ja, tak si precitam ... netreba tolko veci studovat a skumat, uz som sa aj ja poucila a uz tolko neriesim ako predtym ... riadim sa najmä svojim pocitom ... ved to uz by som ho potom mohla zavriet do nejakej sterilnej miestnosti nechat lezat na posteli a nech sa diva okolo seba a nic nerobi ... mne sa zda, ze v dnesnej dobe sa vela veci okolo deti hrozne, ale hrozne prehana a vela matiek je uz z toho potom zmagorenych a len studuju a studuju

mona777
1. mar 2011

@zuzanockamt ale plavanie batolat je novy trend - dakedy nic take nepoznali - a ponarat hlavicku pod vodu je podla mna zvratené, na to som nemusela ani nic citat 😢

zuzanockamt
1. mar 2011

@mona777 jasne, preto pisem, ze sa riadim svojim pocitom uz vo vsetkom, co sa maleho tyka

gumimaci
1. mar 2011

@mona777 no to video si nepozriem, lebo ten link po mne chce aby som si ho stiahla do notebooku a to nem spravim 🙂 ale asi tusim co tam bude... som takeho nazoru ako @zuzanockamt , bubak sa dokaze spravit uplne so vsetkeho, a co sa pred mesiacom pisalo ako uzasna vec sa teraz pise ako nieco otrase...
no a babatka plavali potopene 9 mesiacov v bruskua nevadilo im to 🙂

zuzanockamt
1. mar 2011

@gumimaci asi tak ako pises 😉 🙂

zuzanockamt
1. mar 2011

ja plavanie urcite vyskusam, uvidim, aka bude reakcia, ak zistim, ze tadial cesta nevedie, ok, nic sa nedeje, plavanie sa nekona ... ak sa mu bude pacit, budem rada a budem s nim chodit

mona777
1. mar 2011

@gumimaci to nemusíš uložiť u seba len to hlada video prehravač - a to môžeš spustiť - nič sa PC nestane - ver mi - som IT support v práci takže troška to ovladam 🙂
@zuzanockamt minulý týžden som bola na kramaroch na gastroenterologii a každé babo čo slo na vysetrenie muselo byť najskôr nakrrmené - takže mamičky kojili v takých malých miestnostiach pred tým ako vstúpili do ambulancii - len jedna mamčika dusila do svojho babatka mrkvu!!!!!! to malé babo malo 3 mesiace!!!!! ked jej sestrička povedala čo to robí - tak ta mamička povedala že sa nema starať - ona sa riadi svojou intuíciou - a vie najlepšie čo jej dieta potrebuje - a tak natlačila polku pohára do toho malinkého babatka, ktoré sa mimochodom vspieralo - a zrejme aj preto malo problémy so žalúdkom
- takže niekedy intuícii mamičky treba aj pomocť a mala by si dať poradiť od odborníkov!

zuzanockamt
1. mar 2011

@mona777 tak to bola dobre divna osoba, ja ked vidim, ze moje dieta nieco nechce, tak to nerobim, nie som predsa magor

gumimaci
1. mar 2011

@zuzanockamt pojdes na kurz ci skusis individualne? My tu sice plavaren mame, ale kurzy nie ☹ tak skusim neskor, mozno v maji, ist tam s nim na par minut a uvidim ako bude reagovat. ale mysim, ze dobre, lebo doma ma vodu rad. ja som chodila plavat aj ako tehotna, 8 mesiaci v auguste, som s bruchom chodila do bazena 🙂

elixia
1. mar 2011

@zuzanockamt @gumimaci uply suhlas baby...hlavne nic netreba prehanat 🙂 Naozaj na plavani nevidim nic zle, ak by sa mu to nepacilo,myslim,ze by to dostatocne dal najavo 😀 To je ako s tym ockovanim,prikrmami a podobnymi vecami..kazda mama sa nakoniec rozhodne podla seba aj tak...kebyze sme sa mali riadit podla kazdeho clanku v casopise,tak len panikarime a stresujeme a deti mozme naozaj drzat niekde v sterilizatore ako Zuzka pisala...

elixia
1. mar 2011

@gumimaci my chodime len na plavaren,kurzy by sa sice nasli,ale mne sa ta cena zdala trochu prehnana...takze sme sa aj s muzom rozpravali,ze teraz budeme aspon takto chodit a neskor o par rokov ho dame na plavanie ked sa mu to bude pacit 🙂