icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

gumimaci
14. mar 2011

@hobit min. tyzden som skusila dat trochu kuracinky. ostanem teraz nejaku dobu tak ze 1x do tyzdna zltok av 1x masko

hobit
14. mar 2011

@gumimaci aj ja som sa tak rozhodla...potom ked pridate viac dni, daj vediet 😉

gumimaci
14. mar 2011

@hobit 🙂 ok

janica81
14. mar 2011

Ahojte 🙂
vidim ze ste rozoberali plienky, tak my uz 2 tt mame 4...3 nas tlacili....v sobotu amme polroka, ideme na tu mrkvicku 😀 a v utorok do poradne.... doma ked ju vazim ma 8,4 kg...tak som zvedava u dokiny... inak dnes u nas zamracene ale vonku sme pobehali...bolo teplucko ...

jamka78
14. mar 2011

ahojte babulky,mozem sa vas opytat ako casto vase deticky kakaju ked ich uz aj prikrmujete?

ellisabet
14. mar 2011

@janica81 Ahoj! Ja davam na obed zeleninku a po mesiaci som začala davat aj ovocie. Od začiatku len všetko pučím vidličkou a primiešam mu tam aj moje mliečko. Už na obed davam aj masko, malo by sa tak že 4x do týždna mäso, 1xžltok. Kaše na večer zatial nedávam, lebo maly chodi dost skor spať. Normálne zaspí o pol 5, niekedy trochu neskor, po obede s nim idem von, pridem domov nakojim a potom po okupani zaspi pri kojeni.
@gumimaci ako mu robíš tu cuketovu kašu a spenat? Po kolko maju teraz v Lidli pampersky?
Ja som teraz kupila 4+, len som ešte neskušala,lebo 4 su mu už tesne

gumimaci
14. mar 2011

@ellisabet asi polovicu cuketky ocistim a podusim, pomixujem zmiesam s kuskom zemiaka a hotovo 😀 citala som ze niekto pridava fenikel, ci zdibec mletej rasce, ale ja som este neskusala, mozno niekedy ten fenikel.
Maju tam krabicu plienok po 22€

zuzanockamt
14. mar 2011

@gumimaci jurko mal dnes cuketu so zemiakom a este aj petrzlen kusok v tom, ale uz som nemixovala, lebo ked som to popucila vidlickou, zdalo sa mi to dost vhodne na jedenie ... a rascu obcas davam - nejake 3 - 4 zrnka

norikk
14. mar 2011

@elixia no tak to si ma teraz zarazila ☹ ako rozozonam kvalitne od cinskych?? a odkial zo svk si??

ladywitch26
14. mar 2011

caute baby, tak nas fabi sa pred chvilou zdvihol na vsetky styri. tak ocakavam, ze o par tyzdnov uz zacneme lozit 😅

elixia
14. mar 2011

@norikk tam pod obrazkom je vzdy napisane from Hong Kong..a su podozrivo lacne 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
hobit
14. mar 2011

@zuzanockamt no vidis, ako papal popucene?
@ladywitch26 gratulujeme, aj my sa uz kniseme na 4roch 🙂

ladywitch26
14. mar 2011

ja som ani nedufala, ze sa tak rychlo postavi na styri, po tych problemoch s krkom, co sme mali. ale nakoniec ma prekvapil. 😵 a este aj kvoli tomu, ze na brusko som ho zacala davat neskoro a ani teraz netravi vela casu na nom, kvoli tomu blbemu refluxu. ale uz sa to lepsi, uz grcka len 1-2x denne, co je super.

elixia
14. mar 2011

@stvura take veci sa este daju..ale plienky davas babatku na ritku, bohvie z akej latky je to usite,ja by som to urcite neriskovala..my inak tiez take ze baterky do mobilu a fotaku odtial..ale raz pride,raz nie 😀

@ladywitch26 blahozelam,sikovnik maly 🙂

lola79
14. mar 2011

@ladywitch26
@elixia ahojte, neviete mi poradit, ake UM je v UK 'najlepsie'? Teraz mu popri kojeni davam Bebu, ale tam to asi neexistuje.. Nie som nadsena, ze mu to budem menit, ale je to asi jednoduchsie, ako nechavat si to posielat.
@jamka78 my prikrmujeme uz mesiac a kakame vzdy inak. Raz kazdy treti den... potom hnacka zo zubkov... potom par dni kazdy den... asi podla toho, co spapa. 😉

Davate uz niekto lepok? Dnes sme boli na kontrole a povedala mi, ze uz mu mam nieco dat. Tak som mu dala korku chleba len tak pozuzlat a az si tak hmkal..a ked som mu to vzala, tak spustil taky rev... 🙄 Viem, ze v Mama a ja pisali, ze uz sa ma zavadzat skor..ale ako vas citam, nevidim, ze by uz niekto daval.
A dostala som, ze ho davam sadat. Vraj mu brzdim motoricky vyvoj... ach jaaj...vsetko naopak 😖 (..nedavam ho sadat az tak vela)

ladywitch26
14. mar 2011

@lola79 no neviem ako v uk, ale v irsku sa predavaju len 3 typy mlieka. aptamil, to je vlastne slovensky nutrilon, potom je tu cow&gate, to by mala byt tusim znacka hami, ale nie som si celkom ista a potom SMA a tie uz vobec nepoznam. ale podla mna je to cert ako diabol. stanke davam to cow&gate od 1 roka, 900g balenie stoji 9e, aptamil je o euro drahsi. tvoj maly ma uz ale pol roka, tak je podla mna jedno, ktore mu das. uz nie je malinke miminko, ze by mu robilo nejake problemy.
@jamka78 mne fabi kaka 2x denne. vzdy najneskor do hodiny po prikrme. davam mu teraz doobeda kasu a poobede zeleninku. kym bol len na mlieku, tak nekakal aj par dni.

elixia
14. mar 2011

@lola79 presne take iste ako pisala @ladywitch26 je aj tu..my davame SMA,pretoze to sme mali uz v nemocnici a nemenila som,kedze neboli ziadne problemy z neho...tiez si myslim,ze je to jedno,ktore si vyberies, podla mna su viac-menej rovnake...

@jamka78 rozne, niekedy iba raz denne a inokedy aj trikrat..ako sa podari 😀

stvura
Odpoveď bola odstránená
janica81
15. mar 2011

@lola79 nooo s tým sedením ja to nechápem....čo myslia dávať sedieť? aj nasa Nela ked sme pri nej nechce lezat.....musí len sediet na kolenach inak rev.... tak ja už neviem...

janica81
15. mar 2011

ozaj zabudla som... Dobré ránko....

my stanok stale narusený....ale neva...viac ma vsak hneva ze sme vyhadzany...podla mna ekzem....a netusim z coho...sme len na mliecku...nic som nezmenila a chrbatik a lakte má teda riadne vyhadzane....davam zatial len A-dermu asle nezabera..ide ma slak trafit!!! 😠

majjjka24
15. mar 2011

@janica81 ale vsak nas davali mamy sediet uz v troch mesiacoch, poobkladali vankusmi a ja osobne som nemala ziadny spomaleny motoricky vyvoj 😀 😀 chodila som v 11 mesiacoch sama... a ani s chrbticou nemam problemy, nas krpec chce tiez len na kolenach sediet a hadam ho nenecham lezat, ked on chce objavovat svet naokolo, myslim, ze tym by som mu skor spomalila jeho dusevny vyvin 😀 😀 ved on rucicky natahuje, aby som ho vzala a potom ked je nervozny, dam ho lazkat a zasa je spokojny... myslim, ze sa netreba az tak pridrziavat rad lekarov, pretoze kazde dieta je individum a niektore sedi v 6 mesiacoch a ine v 8.. kazde babo je vynimocne v niecom inom 😉

majjjka24
15. mar 2011

po novom som zistila, ze nas drobec nechce byt vobec na brusku... ked ho vlozim za 2 sekundy je na chrbatiku, a urcite to nie je akoze spadnutie, lebo ja ho drzim, aby sa neprevratil a on celou silou sa taha a ked ho pustim, sup a prevrati sa, takze mi sa pravdepodobne z chrbatika nebudeme otacat, kedze na brusku sa mu nepaci.. ☹

gumimaci
15. mar 2011

Dobre ranko,
to bola zas noc... 🙄 uz sme mali 3 celkom pokojne noci a dnes zas piskot od pol piatej 😖

@lola79 ja som sa pri poslednej kontroel v 5 mesiaci pytala ortopeda, ci si ho mozem nechavat sediet ked sa pyta, hlave na nohach a pod... a povedal, ze to uz nie je ziadny problem, len nie dlho a nenutit.
osobne nedavam sediet tak, ze je zo vsetkych stran podoprety vankusmi, nepaci sa mi to. minule som videla, ako nejaka babka kocikovala vnuka, dala ho v tom hlbokom sediet, vobec sa mu to nepacilo a ona tvrdohlavo mu tam pchala podusky... byt nevestou tej bosorky tak uz jej babo do ruk nedam 😖

danabel
15. mar 2011

@lola79 ahoj, ja som už dala bio sušienky z DM bez sacharózy, to sme od piatka minulého týždňa už minuli.Ale dosť sa rozpadávali, väčší kus som jej nechala v rúčke (lebo keď som jej zobrala tak strašný rev) odlomené kúsky som jej dávala do pusky - trošku som ich v prstoch rozpučila, ale inak sa dosť rýchlo rozpúšťali. Aj do jabĺčka som jej dala, dá sa s tým dobre zahustiť. A včera sme kúpili od Nestlé baby sušienky -tam píšu,že sú bez vajíčka 🙂 ale včera papala žĺtok so zeleninkou,tak už je to jedno. Tieto sú podlhovasté,dobré do ručičky,ale sú tvrdšie, skôr na masírovanie a stimuláciu zúbkov 🙂 pomalšie sa rozpúšťajú. Ešte sme dostali Sunarka sušienky - tie máme zatiaľ odložené. Poskúšame a uvidíme,ktoré budú naj...
Ja už ovocie vôbec nevarím, ani neohrievam, dávam nastrúhané a izbovej teploty - však ani my nejeme teplé ovocie...

katarina87
15. mar 2011

Ahojte dievcata..tak dnesna noc bola pokojna ( celkom ) 😀 zobudila sa len 2 krat xi xi..takze som sa vyspala...manzel uz menej kedze musel spat v obyvacke na gauci...nechcel spat pri nas na mnazelskej posteli...boji sa ze ju v spanku buchne....ale zato rano bolo pestre..o 7:00 sme vstavali a uz o 08:00 sme chceli spat...ale nic nezaberalo ...tak som ju nechala vyrevat v postielke....Dnes mame presne 6 mesiacov ....

zuzanockamt
15. mar 2011

@katarina87 a potom ti zaspala, ked si ju nechala vyplakat? ☹

katarina87
15. mar 2011

@zuzanockamt Nie ...lahla som si z nou na postel,ale bola unavena z plakania ,takze som ju dala na bok a hned zaspala....neviem ..ale ja nemam skusenost aby mi zaspala od placu..ona dokaze plakat aj hod. a nic...

zuzanockamt
15. mar 2011

@hobit no jedol celkom normalne ako vzdy, ale cuketa ma dobru konzistenciu, dnes ma uz navarenu brokolicu+mrkvu+pastrnak+zemiak, a to asi rozmixujem

zuzanockamt
15. mar 2011

@katarina87 ja uspavam len na rukach a pocas dna mi na rukach zvycajne aj spava - aj teraz je to tak 😀 , takze neviem ako je to s vyplakanim ... ja to nerobievam, hned ako zacne plakat, tak beriem na ruky ... on sam, ked lezi nevie zaspat, ani ked si ja k nemu lahnem