icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

dadka22
21. mar 2011

@estterka no veď radšej by som ja mala tú teplotu ako môj chudáčik maličký...to som vôbec nepočula, že sa dá teplota aj takto znížiť...rozmýšľala som nad zábalmi, ale toto sa mi zdá lepšie... ďakujem

estterka
21. mar 2011

@dadka22 ak zrovna nebude v zime,teda v chladnej miestnosti takto vyzleceny,tak mu tym neuskodis a malo by to pomoct.neskusala som,nemali sme teploty,ale ak nieco,toto by bolo prve.ono teplota by sa nemala za kazdu cenu zrazat a napriklad,ak zrazat vodou,len o stupen a pol-dva ma byt chladnejsia.teda ak ma dieta teplotu 38,napustit mu vanu 36 a uz prebieha ochladzovanie a je to menej agresivne.

vejinka
21. mar 2011

@estterka jasne jasne a dieta nesmie mat pocit ze musi byt vo vode kludne hracky my sice vilka sme este neochladzovali ale erika vzdy ked muvyskoci ma rad vodu a desat minut co sa tam moze hrat bere velmi pozitivne.

dadka22
21. mar 2011

@estterka dcére zrážame teplotu studenými vajíčkami 🙂 a pomáha, len takému maličkému nedám vajíčka do ruky 🙂
ževraj do 38 by sa nemalo nič dávať proti teplote... my síce máme len 37,6 ale tak vidím na ňom, že ho tá teplota zmáha, tak ho nenechám len tak...

estterka
21. mar 2011

@vejinka zas zalezi od toho,ci dieta ma vobec zaujem o hracky.ale samozrejme,okrem ineho dieta zabudne,ze mu je zle,zahra sa,pozitivne myslenie-skorse uzdravenie 😅
a ako sa mate?

estterka
21. mar 2011

@dadka22 viburcol je skvely,aj an teplotu,aj ekd idu zubky a je to homeo cipok.

dadka22
21. mar 2011

@estterka už som volala mamke, aby ho kúpila...vďaka

estterka
21. mar 2011

@dadka22 nemas zac,dufam,ze vam to rychlo prejde a zubok vyjde 😉

vejinka
21. mar 2011

@estterka da sa prave sa zobudil ideme von pa

janica81
21. mar 2011

Ahojte 🙂

maminky co prikrmujete....davate aj nejake kasicky??? na vecer??

gumimaci
21. mar 2011

@janica81 este nie, uvidim ako sa popasujeme s ovocim a tak o mesiac mozno skusime

panki
21. mar 2011

@gumimaci dúfam že nie tak ako my.....zakúsila ovocie (ovocnú výživku čo som jej spravila) a začala nad zeleninou s mäskom krútiť nos.....zje mi tak 4 lyžičky a koniec 😒

elixia
21. mar 2011

@zuzanockamt nepoznam,ale gatky odporucam skor na suchac,lepsie sa prisposobia akejkolvek plienke...

zuzanockamt
21. mar 2011

@janica81 ani ja kase este neriesim, zatial ma prikrm 2-krat denne a myslim, ze staci

janica81
21. mar 2011

ozaj práve som odstranovala kalamitu v plienke a podla obsahu je mi jasne, ze mrkvicka isla aj do bruska 😀

elixia
21. mar 2011

Babule,aku zeleninku uz papate????? dochadza mi fantazia.. 🙂

zuzanockamt
21. mar 2011

@elixia ok, tak objednam na suchy zips 🙂

janica81
21. mar 2011

@panki noo toto je presne riziko ovocia.... ☹ a mojej mame nejdem vysvetlit ze najprv brokolica 😀 potom jablcko 🙂

janica81
21. mar 2011

@zuzanockamt jasne....ani ja sa s kasami neponahlam...len v casaku v vyzivou pisali ze je vhodné zavadzat lepok skor..okolo 6m...

zuzanockamt
21. mar 2011

@janica81 no u nekojencov staci lepok medzi 6. az 7. mesiacom, takze nebudem hned davat kase, ale zacnem zeleninovy obed zahustovat ovsenymi vlockami ... teraz zahustujem len zemiakom a ryzou

panki
21. mar 2011

@janica81 ano hovorí sa že bábätko bude odmietať zelenienu keď dáš prvé ovocie...lebo ovocie je lepšie, ale naša hviezda papala zeleninu viac ako mesiac....postupne som pridávala aj mäsko a nemala s tým problém....ovocie som zaviedla až po 6. týždňoch.....a aj tak jej zachutilo viac 😒

panki
21. mar 2011

@janica81 a to som ja pre istotu začínala zemiakom, brokolicou a až potom som zaviedla mrkvu aby si nezvykla hneď na sladučkú mrkvičku.....a aj tak-tie detičky sú strašne prefíkané.....vedia čo je dobré 😅

janica81
21. mar 2011

@panki ved toto....oni este budu mat vselijake maniere 😀

gumimaci
21. mar 2011

@panki praveze nie, ovocie mu nesmakuje, a hlavne surove nechce. Zacne vymyslat, akoze sa drhnut a davit, no strasne divadlo. musim mu varit kompot a pretlacit vidlickou a to spapa, ale nie vela. za zeleninkou sa ide "potrhat"

@elixia zemiak, ryza, karotka, por, fenikel, brokolica spenat, petrzlen, pastrnak, cuketa, tekvica, repa (na tu sa chystam najblizsie), kukurica, karfiol, hrasok (z tych poslednych troch davam po troske a nebol zatial ziadny problem)

elixia
21. mar 2011

@gumimaci dakujem 🙂 ako si davala fenikel a kukuricu,uvarene a rozmixovane? a ryzu tiez rozmixovanu?

Prave spratal jablkovu vyzivku,cely poharik,som nechapala 🙂 tak ideme asi aj my na dva prikrmy uz...

gumimaci
21. mar 2011

@elixia kukuricu mixujem, fenikel nam uz staci potlacit so zemiakom alebo s mrkvickou. ryzu treba rozvarit a rozmixovat, tej staci trochu lebo sa dost lepi, rozriedis to zeleninovym vyvarom 😉

kitchima
21. mar 2011

teraz neviem, nie je na kukuricu priskoro? 😕 😅

panki
21. mar 2011

@gumimaci a akú ryžu mu dávaš? nejakú špeciálnu, alebo obyč.? lebo a ja uvažujem, že skúsim dať ryžu. inak musím uznať že máš fantáziu.....ja dookola obmieňam to isté 😅

katarinajurikova
21. mar 2011

@gumimaci ahoj aj nas malinky ma radsej zeleninku,neviem veru preco 🙂 ,ale som rada...najviac nam chuti desiatka,mliecko Nutrilon a rozmrvene susienky Hami.Na obed davame masko a zeleninku,olovrant sa snazime ovocko,ale viac mu smakuje zeleninka. 😎