icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

potvorka88
17. feb 2010

Ahojte maminy, velmi sem nechodim, potrebujem prezit a pretrpiet tento prvy trimester. Uz len 3 tyzdne a 6 dni ako je v mojom albume a budeme za tou najkritickejsou hranicou. Potom uz zacneme oznamovat rodine, v praci a priatelom.
Same problemy sa na mna lepia tak ich sem nechcem vypisovat, lebo by som sa iba stazovala a to nechcem. Vcera som mala z toho normalne depku ☹ Zle mi je cely den, ale to ma trapi najmenej. Mala by som byt teraz stastna kedze sa nam znovu po viac ako roku podarilo otehu a ja to proste neviem. Snazim sa aj samu seba presvedcit ze su to hormony a ze to bude dobre, ale nie je. Nejak sa neviem tesit. Mam z toho vsetkeho hrozny strach. Dobre, nejdem vas tu zatazovat mojimi problemami. Ked mi bude lepsie na dusi tak pridem.

lulu723
17. feb 2010

potvorka,ale ved ns tym nezatazujes treba sa aj vyzalovat to pomaha.ja som presne toto iste mala pri Erike vobec som sa z tehu netesila a bola som stale smutna a podrazdena.zmenilo sa to vo chvili ked som pocitovala prve pohyby to som uz chodila vysmiata a uz bolo vsetko krajsie,ale do toho 5.mesiaca som bola stale zachmurena a nic ma nebavilo.nebojkaj ked pocitis prve pohyby vsetko sa zmeni drzim palceky nech je to cim skor. 😉

jana1411
17. feb 2010

Ahoj🙂 my sme dnes boli pozriet babatko. Bolo veeeeeeeeeelmi super. Bola som u Dankovcika , na tie skriningove testy. Bola tam doktorka, veeelmi zlata, boli sme aj s manzelom a vsetko nam pomalicky pekne ukazovala aj 3d a tak 🙂 Babetko sa ma fajne. Rastie a dost 🙂 aj nam posunula termin na 28. augusta, lebo uz malo 6,36 cm 🙂, co zodpoveda 12tt+4 dni.Vsetko co pozerala bolo v poriadku, tak uz tyzden pockat na vysledok tych kombinovanych testov. Take to bolo krasne 🙂 tak sa tesime.

lulu723
17. feb 2010

jeeee ako si to pekne opisala aj ja sa tesim na zajtra,ale to moje bude asi dost malinke asi nebude mat ani 5 cm 😅

rhodosbb
17. feb 2010

ahojte 🙂

jani aj ja som dnes bola na sone 🙂 vsetko je ok, pozerali sme 3D, dokonca mi ukazal na chcvilu aj 4D, drobcek sa riadne trepotal, kyval nozickami, rucickami 🙂 dalsiu kontrolu mam o mesiac, TP mi urcil na 1.9., dnes som vraj 12 + 0 tt, a dnes som dostala aj tehu knizku aj kufrik pre buduce maminky s casopismi a roznymi vzorkami 🙂

lulu, ty si vysetrenie uzi zajtra 😉 🙂

potvorka, prajem ti nech ti je cim skor lepsie, ani a este nepocitujem taku tu pravu radost s babatka, ale je to uplne normalne, hormony mi riadne udierau na mozog 😅 aj pri dcere som si tehu riadne uzivala az neskor, prvy trimester je brutus a ta hnusna kovova chut co mam stale v ustach 😝 😒

rhodosbb
17. feb 2010

ozaj, podla mojej vahy som pribrala 4 kg a podla doktorovej vahy iba 2,3 kg, tak sa budem drzat tej doktorovej 😀

zuzanockamt
17. feb 2010

Ahojte 🙂

tak ja si uzivam aj 1.trim., ak sa to da tak povedat, ale ani si nestiham uvedomovat, ze som tehu, lebo nestiham vobec nic ... aj dnes som zase z prace dovliekla dvoje pisomiek, no neviem, ci stiham vsetko opravit ... ja idem na poradnu buduci stvrtok, ale na sono neviem este kedy, uvidim, co mi povie ... dufam, ze je to vsetko OK, lebo fakt nic necitim, len ma posledne dni trosku pich v bruchu 😝

lulu723
17. feb 2010

zuzi hovori sa,ze ked zene nieje zle tak bude mat chlapceka zevraj su gentlemany a nenechaju maminku trapit,ale zase na druhej strane dievcatka su kludnejsie a nekopkaju tak moc jak chalani 😀

a ja som pribrala kilecko 😀 dostanem sa na 55kg a dufam,ze potom uz viac nepriberem 😀

vejinka
17. feb 2010

ahojte kocky ja idem na sono zajtra..aj sa bojim cele dni mi je zle ako psovi a ked bdue vsetko ok dostanem asi uz aj knizku..som zvedava kolko deti tam najde 😀

inak to co sa hovori je dobra blbost..ja mam prveho chlapca a zle mi byvalo do 22tt takze poveram neverim 😖

iron
17. feb 2010

ahojte....ja budem mat tiez babatko v septembri. Uz sa vsetci strasne tesime.. Uz mam knizku, videla som babo a zobrali mi liter krvi na rozne testy.

Lulu no ja neviem s tym ze nebyva zle pri chlapcekoch, rovno vyvratim. Mne nebolo pri dcerke ani raz zle a teraz mi tiez nebyva... 😀

pipika
17. feb 2010

Ahojte!

Ja mam podadnu v pondelok, uz sa velmi tesim.
mne pri dcerke ani nahodou nebolo zle. Ak by mi brusko nerastlo ani by som nevedela ze som tehotna. A teraz mi je strasne zle este aj dnes, a pritom citim, ze to bude znova dievcatko. 🙂 Takze, netreba verit poveram.

zuzanockamt
17. feb 2010

ani ja neverim poveram ... svokre bolo fest zle a mala chalana a tiez sa uz tesila na babu ... mne to podla troch roznych predpovedi vychadza na dievcatko a aj MM tvrdi skalopevne, ze urcite bude dievca 😀 , tak uvidime

pipika
17. feb 2010

zuzi, kde ti vychadzalo dievcatko?

zuzanockamt
17. feb 2010

v cinskom kalendari a este na dvoch nejakych strankach, ale tie uz neviem, ako sa volali

pipika
17. feb 2010

teraz som skusala cinsky kalendar a vyslo dievcatko. 🙂

zuzanockamt
17. feb 2010

ja som zvedava, ci to vyjde aj mne, ale ked sa to potvrdilo vo viacerych zdrojoch, tak snad 😀 ... potesilo by ma to, ale hlavne nech je zdrave 🙂

vranka6
17. feb 2010

ahojte!
dlhšie som tu nebola, akosi nestíham ...ale obaja sme v poriadku, min. týždeň sme boli u dr, vraj krpce meria 3 cm a podľa jeho veľkosti sme v 11.tt...budúci týždeň ideme opäť na sono, vraj sa robí nejaké meranie medzi 12. a 14. tt, tak sa teším na ďalšiu fotku malej chrumky 🙂

inač sa stále cítim výborne, žiadne nevoľnosti, nič, tak super ako teraz som sa už dávno necítila 🙂

agentka - ako idú skúšky, možno ich máš už aj za sebou, ako píšem, dlhšie som tu nebola a nestíham to tu všetko ani čítať ☹

tak pekný večer a užívajte si mamičkovanie :.)

agentkak
17. feb 2010

jej ajoj vranka 🙂 no konečne si sa objavila už som na teba myslela že ako sa mate...
my sa mame unaveno v tej robote je to chaoz ale chvalabohu dnes som uzavrela rok tak už budem mať pokoj ale teda riadne stresy toboli....vranka prvu štátnicu mam uspešne za sebou dakujem za opytanie ešte doklepať bakalarku a v maji mam po tom....
baby aj vy sa citite cez den ospale ?? ja brutálne už dva dni by som bola po stojačky zaspala....normálne m oči padali.... ale ostavam zajtra aj piatok aj pondelok doma lebo ked je toho vela tak mam problem s tým bruškom už som teda polovičný invalid čo už.. 😒

andzi
17. feb 2010

Ahojte. Tak my sme dnes boli na poradni, išla som o týždeň skôr, lebo už som nemohla zo strachu v noci ani spávať. Tak poradňa dopadla dobre, máme 34mm...ale zistili mi zvýšený pulz aj tlak tak som musela ísť k internistovi. U internistu som mala už tlak normálny, ale pulz srdca hrozne vysoký, srdce mi bije ako o život, aj niekedy v noci sa budím na búšenie srdca. 🙂

Čo máme nové? Idem váš prečítať.... 🙂

iron
17. feb 2010

zuzanockamt
hod tie stranky kde si to zistovala....Mne cinsky pri prvom nevysiel..mal to byt chlapcek a bolo dievcatko. Ale ja som nejako od zaciatku vedela ze to bude dievca, taka ta intuicia. Teraz mam pocit ze to bude chlapcek. Som zvedava. No hlavne nech je zdrave....

lulu723
18. feb 2010

Ahojte baby tak uz som doma z poradne brali mi krv a vydela som babatko strasne narastlo zretelne som videla rucicky,nozicky aj kusok nosteka a tusim sa podoba na moju Ericku 😀 aj pupocnu snuru som videla a len som potom trpla,lebo som nevidela srdiecko,ale potom som ho zazrela tak mi odlahlo a inac nejake je akcne to moje babo sak sa stale trepalo a tocilo no krasny pocit to bol 😵 podla PM som 11+5tt,ale podla UTZ som 10+5tt a ma len 4,1cm aj sa pytal ci predtym bolo mensie a ja,ze hej tak budeme mat dalsieho prcka na svete 😀

iron ja viem,ze sa to len hovori ja tomu tiez neverim a dokonca uz pochybujem aj o tom cinskom,lebo svagrinej vychadazal zretelne chlapcek a caka dievcatko.ja budem rada ked to bude aj chlapcek ved je to predsa moje mainke babatko bez ohladu na to co to je 😵 😉 a este ja tiez nejako citim,ze to bude teraz zase dievcatko aj pri Erike som to tak citila a vyslo to,ale teraz mam pocit,ze som si to len nahovorila,alebo to robia tie hormony? 😅

na kontrolu idem 22.3. aj na geneticke a skriningove vysetrenie takze zase rano o 5 vstavat.teraz tam bolo malo ludi a bola somnou aj ta kamoska co je tiez tehu,ale teraz nas objednali inac tak nebudem moct z kym kecat 😒

andzi
18. feb 2010

kočky, dáte si robiť skríningové vyšetrenie, to je meranie šijového prejasnenia? Robí sa to v 13 týždni, ja nad tým rozmýšľam, ale zároveň sa aj bojím. 🙂

rhodosbb
18. feb 2010

andzi a ako prebieha to vysetrenie? Lebo mne vcera na sone doktor pozeral aj temeno babatka a vravel, ze tak sa da zistit podozrenie na downov sysndrom, vraj hodnota (neviem coho) nesmie prekrocit 2 mm, my sme mali necely 1 mm, poculi ste o tom? neviem ci som to nedoplietla...

rhodosbb
18. feb 2010

tak som to nasla na nete, jednalo sa vcera o vysetrenie toho sijove prejasnenie, vraj sa to da robit iba na kvalitnom sone, tu je link: http://www.downovsyndrom.sk/sds/?q=node/121
a videli sme vcera aj peknu nosovu kosticku, aj tu babatku kontroloval; a to cakam druhe dieta a taketo veci moja byvala doktorka pri sone neriesila...

lulu723
18. feb 2010

rhodos to skriningove vysetrenie sa robi v 13tt?lebo teraz som z toho dopletena a neviem kedy mam ist na kontrolu.povedali mi,ze 22,ale nepovedali mesiac tak som si napisala,ze tam mam ist az o mesiac a fon na nich nemam ☹ mne povedali,ze mi budu robit aj genetiku tak si myslim,ze mam prist az o ten mesiac 😒

rhodosbb
18. feb 2010

lulu, pisu, ze sijove prejasnenie sa robi medzi 10-14 tt, ale neviem, ci je to to iste ako skriningove vysetrenie???

maculienka123
18. feb 2010

jaj baby ja som zas chora,v pondelok som bola na kontrole a v utorok to prislo.aspon viem,ze sme ok,len co pozeram ti doktori nedavaju presny termin kazdemu,ja som napr.12+5 a termin mam 30 augusta.ale to je jedne den hore dole,aj tak si nemyslim,ze porodim presne na den.jedine cisarakom 🙂
takze bereim ATB,potim sa jak blazniva aby mi to preslo,jaj dufam,ze babo bude ok.

denisocka
18. feb 2010

macu,kolko ste mali milimetrov v 9+2tt? ináč,odpísala som ti v našom fore o tom streptokokovi

maculienka123
18. feb 2010

Deni 28 mm sme mali,viem,citala som,dik,tak snad to bude ok.musim hodit nove fotky zo sona do albumu,len som leniva,ked len lezim teraz.

denisocka
18. feb 2010

tak to si mala pekne . my sme mali v 9+3 26mm a zdalo sa mi to "viac" ako ma byť