♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@hobit Tie cestoviny obsahuju aj kurkumu? Lebo zatial vsetky co som mala to obsahovali.. Vadi alebo davate nejake specialne?
@janica81 ja tiež už dlhšie dávam bezvaječné písmenká, niekedy mixnem, niekedy nie 😉 celkovo obedíky občas mixnem - hlavne keď bola chorá, ale väčšinou si to musí pekne sama požváchať 😀
baby, u nás sme boli všetci chorí, najprv manžel , potom Nely, posledná som to schytala ja...moje zlatíčka sú už skoro v poho, mne sa to ale každým dňom stupňuje - najprv iba nádcha, potom hrdlo, hlavu mi ide roztreštiť a aby nestačilo,vyrojil sa mi v nose herpes ☹ môže to nejak dostať aj malá? viem, že to môžem preniesť rukami a pod., myslím skôr kojením...či to je blbosť?
Ahojte mate niekto daku pracu na doma...neviete nieco poradit....nechcem niekde zaplatit a bude to daky blud...
@gumimaci jej 🙂
@gabika17042010 kurkumu? preco by cestoviny mali obsahovat kurkumu? ved to je korenie, nie?
@gabika17042010
@hobit aj ja som si to všimla a v obchode som prehrebala a bolo to v kazdych... oni to asi pouzivaju ako farbivo, nie??? Viete o nejakych, kde to nie je???
@gabika17042010
@majjjka24 tak ja mam Panzani a ziadnu kurkumu tam nevidim, ale mozno len zle pozeram
ahojte, prisla som aj sem konecne....inak som vzdy pozerala len fotoblogy....uz mam konecne po maturach,....klud na dusi...inak, co vsetko uz viete?? na porovnanie 😀 my po styroch, neni to dokonale , ale je to uz "ruka-noha", krutime hlavou nie nie nie, obcas, ak mame kolo seba paplon, tak si aj sadneme samy, a mame energie na rozdavanie....vieme zakyvat cau, a co nove nas bavi 😀 je vypinac na svetlo, ....maly pochopil, ze ked stukne, tak sa zasvieti svetlo 😀 a tak sa bavi, stikne, hlada svetlo a zasa stikne a zas pozera na svetlo 😀
inak, dzavotanie nulove, ziadna slabika, obcas nieco z nas vyjde, ale inak nic....
a prikrmy jedna bieda......este furt sme plne dojceni, a ak mame daco v puse, tak ho napina a chce to dostat von.....a lyzicku ani vidiet, zatne pery a kruti hlavou nie nie nie.....tak takto je to u nas v poslednej dobe....
a este by som vas chcela poprosit o radu :( maly ma uz mesiac zapareninu na zadocku......najprv sme skusali rybaciu mast, potom pytiol, imazol, cervenu indulonu, materske mlieko, latkove plienky, jednorazove plienky, modru indulonu, puder aviril, raz to ma lepsie, raz to ma horsie....z imazolu sa mu zacala lupat pokozka....po 2 dnovom pouzivani pudra sa mu spravili biele pupenceky....ja uz ozaj neviem, ako mu pomoct...nema to na celej dupke, len kolo konecnika, ale uz to ma fkt mesiac....nikdy sme nemali taky problem....ku doktorke mozme ist najskor buduci tyzden, lebo nie sme doma
@norikk s tymi prikrmami musis len skusat a skusat, poctivo kazdy den, inak sa to nenauci a cim bude starsi, tak to bude horsie ... a teraz pouzivas latkovky?
@mikusik ako ked mu dame do ruky, tak to obzuva, ale rozkkom sa dusi, bo stale odhryzne taky kusisko, ze hrôza...tak sa bojime...on ma rad ine chute, len nema rad, ked mu to davame my do ust...
@zuzanockamt pouzivali sme par dni len jednorazove, na skusku ci to nema z prasku...nepomohlo.....tak ja uz fakt, len na tu doktorku cakam,
@norikk ja nechavam jurka tiez dost casto rozbaleneho, hlavne ked prebalujem a prebalujem fakt casto, asi aj kazdu hodinu ... a vzdy mam po ruke klasicky stvorec, ze ak by zacal cikat ... musim zase kupit tie jednorazove podlozky nepremokave ... on ale zapareniny nemava zatial ... dnes som dala po dlhom case aj na noc latkovku, tak som zvedava ako bude rano vyzerat, ci zase precika
@zuzanockamt mne uz precikal aj baby lucy dnes :( nechapem.....to bola u nas jedna z dobrych plienok
@norikk mne cez den nezvykne precikat nic, iba ked je dlhsie v kapsovke, ked sme vonku, max. bol 3 a pol hodiny v BG kapsovke a precikal ju, ale ked som doma, tak menim casto, za den ma spotrebu aj 12 plienok
ahojte 🙂Norikk moj malý mal tiež celý zadok zaparený a aj na vajíčkach to mal až vyčochrané.Ja som ani nevedela, že čo akú mastičku,len dovtedy som používala sudocrem. Taktiež to už mal necelý mesiac. Tak sme začali vetrať 🙂 už ma aj okakal aj ocikal 🙂aj celý kočík, kúpila som mu imazol a teraz sa má to už lepšie.
A takisto nám nechcel zo začiatku jesť lyžičkou a polievky čo som mu varila, tak to von koncom nie 🙂 začala som mu dávať tie kupované a zvykol si na to , teraz som kúpila novú mrkvu a varím mu tak polievku , aby tam mal čo najviac tej mrkvy,lebo je to také sladké.Aj maso davam,semtam žltok, zemiak a zje konečne aj to.Pridávam mu vegetu bez glutasolu , neviem či to može byť ale ja to dávam, aby to mal ochutené. Akurát včera som mu vôbec polievku nevymixovala, len normálne slížiky a masovú polievku mi zjedol za misku.Každé ráno na raňajky zje postrúhané jablko s banánom a s piškotou, ja mu dávam už aj pribináčika, ale je to dosť kyslé, tak striedam s obyčajným bielym jogurtom. A ešte zje aj bebe brumíka skoro celého 🙂 Dnes som mu dala kornútok to sa mu rozpustilo na jazyku tak žužlal , veď už má štyri zuby :D
Po štvornožky nevie vôbec, ale sedí od piateho mesiaca.Do behúla ho dávam občas, tam behá ako strela🙂 už si cvie aj sám sadnúť , vie sa chytiť postielky a stáva si na nohy,skoro som minule odpadla, ked som ho tam našla stáť :Da dnes celý deň opakuje mama a ba ba ba a kaka to si asi nacvyčuje moje meno 🙂. A najhlavnejšie je , že kojím, tak sa teším🙂 minule sme boli v poradni a má len 7950 g. a 66cm ešte je aj chudokrvný :(
a zabudla som že jeho oblúbené je aj chleba s maslom obyčajným a rohlík 🙂
@norikk ahoj, moj Adamko mal taku skaredu zapareninu a nam pomohol Imazol, len ako pises Vam zrovna nepomohol. Vtedy som skusala tiez vselico, len mam dojem, ze to mozno bolo este horsie - myslim kombinacie. Je teplo, tak by som to riesila nepremokavou podlozkou a vela vetrat a prilis nezatazovat kremami. Inak ja rada pouzivam aj homeopaticku CiCadermu - je pri roznych problemoch vhodna a prirodna.
S papanim sme mali problem aj my. Lucke nechuti ovocie, tak som po tyzdni skusania vymenila za polievku, samozrejme doma pripravenu - kuracie m. a striedavo zelenina s olejom. Nadalej skusame ovocie, ale vyrazne jej to nechuti. Co sa tyka rozkov, to by s om nedavala. Mala rozzuzlala väcsi kus a potom sa tym dusila, radsej uz korku z chleba. Moja ma velmi rada kukuricne chrumky bez SOLI, tych by schrumala a dobre sa ddrzia - len su lepkave a rychlo sa nimi zaspini...ale to uz neva...
@1katka1 jajaj ta vegeta, brrr, preco to musi mat ochutene? Deti netusia co je slane/sladke, pokial ich na to nenaucime. to je len nasa predstava, ze to nechuti, ale deticky si niektore dlhsie zvykaju na nove jedla, zvlast ked prechadzaju z vyhradne mliecneho obdobia. Moja tiez nechce ovocie, ale trpezlivo skusame po troskach...ale urcite nesladime, na to casom pri mojich vymyselnikoch pride.
tak dnes sme boli v poradni, Lucka ma 8020g a 73 cm a super rychlo sme sa u dr. Chudeho vybavili. Nemal nikoho v cakarni 🙂
@lukra Nezjedol inak polievku , napínalo ho, ale použila som to možno dvakrát, teraz dávam baby mrkvu , tak je to také sladké tak už neochucujem.Úplne inak aj tá polievka chutí.
Aj ja som zvedavá , kolko bude mať moj malý ,keď pôjdeme do poradni. Všetky deti ho predbehli s váhou aj výškou 🙂

@majjjka24
@sjusiquatro raz som trochu natrela chlebik, obycajnym maslom a nejak ho to neuchvatilo. radsej ma suchy chlebik. 🙂