icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

zuzanockamt
21. feb 2010

dakujem 🙂 ... idem uz do postele, zajtra skoro vstavam ... mam sice tyzden dovolenku, ale budem cely ten tyzden chodit do detskeho domova

anarida
autor
21. feb 2010

Tak dobrú nocku a zajtra pekný dník 😉

rhodosbb
22. feb 2010

ahojte tehulky, krasne rano vam prajem 🙂
konecne sme mali vcera slniecko a uz aj teraz mi svieti do kancelarie, tak sa tesim, hned ma clovek lepsiu naladu 🙂
anari, uzivaj si teplucko a more, mna to caka az o mesiac 😉
koncecne mam prvu fotku zo sona, co som bola minulu stredu u dokiho, teraz som ju pridala do albumu 🙂

hovorili ste o farbeni vlasov, ja som sa bola dat zafarbit v sobotu, mam taku svetlo hnedu farbu, tak je to teraz taky nezvyk lebo doteraz som nosila vzdy taku orieskovu az cokoladovu zlatu...
pekny dnik vam prajem vsetkym 🙂

vranka6
22. feb 2010

ahojte. pekné ránko všetkým!
ja mám dnes volno - mala som víkend pracovný a tak sa chystám do Sociálnej poisťovne pozisťovať, čo a ako pretože som živnostník. Idem si zistiť, či treba ešte niečo priplatiť, keď si už roky platím dobrovolné poistenie kvôli vyššej materskej a koľlko by som dostávala ak by som musela ísť na PN.

Baby chcem sa vás spýtať, ak ste tu niektorá živnostníčka, asi treba prerušiť živnosť, že?
a ak ste tu niektorá nevydatá - ako som už dávno písala, plánovali sme svadbu, ale keĎ som zistila, že som tehu, zrušili sme to, lebo tehotná sa určite vydávať nechcem. Ja mám taký názor - že ak svadbu, tak takú, aby som si ju mohla poriadne užiť. Počula som, že ak je žena slobodná matka, má národk na materskú nie 6 mesiacov, ale 8.
Neviete o tom nič? aké sú tam podmienky? či stačí, že som slobodná?

Ďakujem za info a odpovede a pekný dník 🤐

drakvak
22. feb 2010

Ahoj Vranka, materskú môže poberať matka 37 týždňov namiesto bežných 28, ak je osamelá, čiže to treba asi dokázať, že nežiješ v jednej domácnosti s partnerom ani s rodičmi. To Ti tiež povedia v Sociálnej poisťovni. S tou živnosťou Ti neviem poradiť. Aj ja prajem všetkám tehuľkám pekný deň, u nás svieti slniečko, tak len čo sa dievka zobudí, frčíme vonku na prechádzku...

momoyka
22. feb 2010

ahojte, pekny slnieckovy dnicek 🙂

vranka6
22. feb 2010

drakvak...dakujem za info, no dnes sa nato popýtam,som zvedava ako sa to da dokazat, ze nezijeme v spolocnej domacnosti s priatelom.

agentkak
22. feb 2010

vranka asi podla trvaleho pobytu..mali by ste ich mať rozdielne... 😉

andzi
22. feb 2010

vranka, keď poberáš materskú, musíš živnosť prerušiť, pretože ak by si ju neprerušila, to je to isté, ako keby si nenastúpila na MD zo zamestnania a musela by si platiť odvody.

Pokiaľ si platíš nemocenské poistenie, tak je všetko OK, tvoja materská bude 55% z vymeriavacieho základu, z ktorého platíš odvody na nemocenské poistenie. A PN-ka je v takej istej výške.

Baby, robil vám niektorej lekár NT (meranie šijového prejasnenia) ? Lebo mne lekár robil sono, ale do knižky mi nenapísal hodnotu NT, tak asi on na to nemá dosť kvalitné sono, ale nič viac mi nepovedal, že na to mám ísť a kam.

momoyka
22. feb 2010

ja som este nebola na sono, teda bola ale len na potvrdenie tehu, na odbery a vysetrenie idem buduci tyzden, teda dufam, ze aj na sono...
lebo uz zacinam byt zvedava a aj trosku nervna

anarida
autor
22. feb 2010

Ahojteee 😵

rhodosbb kráásna fotečka zo sona náádherne to jeeee 😵 😵 😵

vranka6
22. feb 2010

ďakujem za rady baby,
agentka - máme každý inde trv. pobyt, aj ked máme už náš vlastný byt, len horšie je, že ja mám trv. pobyt stále u našich, to by som si mala asi prehlásiť.

andzi, vďaka, len ako sa dopátrať k vymeriav. základu 😀 😀 😀 ja som totálny jelen z toho ☹ no ale nevadí, veď pozisťujem, čo sa týka matematiky a účtovníctva, to je fakt pre mńa španielska dedina.
Daňové mi robí jedna známa, tak snáď bude vedieť aj ona poradiť.

a čo sa týka toho sona, ja idem teraz v stredu na meranie tej šije, dr. mi vravel, že sa to robí medzi 12. a 14. týždňom...tak som zvedava, dúfam, že mi dajú ďalšiu foto drobca 😉

pipika
22. feb 2010

Ahojte! 🙂
Ja som mala dnes poradnu. Babo sa ma fajn, ma uz skoro 5cm. Sija a nosova kosticka su v poriatku, dufam, ze aj krv to potvrdi. Fotku som dostala, neskorsie pridam.

andzi
22. feb 2010

vranka, VZ si ľahko vypočítaš, ak vieš, koľko euráčov mesačne platíš na nemocenské poistenie. Je to jednoduché. Záleží ako ti účtovníčka vedie účtovníctvo, skús sa jej opýtať.

Aj ja idem na to meranie šije teraz v stredu, môj lekár mi o tom vôbec nepovedal a ani ma neodporučil na to, tak neviem, či sa to robí každej tehotnej alebo nie. Ideme do GPN v Ružinove, sestrička na recepcii ma zvozila, že prečo sa objednávam tak neskoro ale našťastie ma objednala. Bojím sa, bojím. 🙂

zuzanockamt
22. feb 2010

vranka ... moja sestra nie je so svagrom zobrata, maju aj rozne trvale pobyty, ale aj tak ma MD len tych klasickych 28 t., lebo on sa o dieta normalne stara, maly ho ma zapisaneho v RL, takze tych 37 podla mna plati, ak by si bola osamela, bez pertnera, ale ak ho raz mas, tak je to len klasika ako u vydatych

andzi
22. feb 2010

vranka, na sociálnej poisťovni dostaneš také tlačivo, kde musíš čestne vyhlásiť, že si osamelá a nežiješ s partnerom v spoločnej domácnosti. Tuším toto vyhlásenie musí byť potvrdené aj mestkým úradom. Skús sa na to opýtať. Ale v prípade, ak by prišli úradníci na to, že s partnerom skutočne žiješ a poberala si materskú o 9 týždňov dlhšie, tak si neviem predstaviť ten cirkus. Nič v zlom, ale toto by som neriskovala.

zuzanockamt
22. feb 2010

andzi ... presne ako pises ... preto to radsej ani sestra nechcela riskovat, pretoze ziju spolu normalne, ale nemaju spolocnu adresu ... a naco si robit zbytocne problemy 😉

maculienka123
22. feb 2010

agentka ako si dopadla s farbou?chytilo?

andzi
22. feb 2010

zuzka, jasnačka, pre 9 týždňov materskej navyše nepotrebujem problémy s úradníkmi a tú hanbu! 🙂

zuzanockamt
22. feb 2010

andzi ... 😉 🙂

ozaj neviete, ako je to s pracou pocas MD? ... vtedy nesmiem vobec pracovat? ... ale po tom pol roku pocas RD uz mozem, vsak?

maculienka123
22. feb 2010

zuzi uz si zdrava?ja teda nie,stale to nepreslo ☹

zuzanockamt
22. feb 2010

macu ... nie som zdrava ... od stvrtka ma drzala ta nadcha, ale uz je to lepsie ... mam nastastie tyzden dovolenky, kedze deti maju jarne prazdniny ... dnes sa mi ale zacali zase ozyvat krize, lebo som sa doobeda ponatahovala s deturencami v DeD ... no nejako to hadam prezijeme 😅

andzi
22. feb 2010

zuzanocka, pracovať môžeš, ale oficiálne nie! Ani počas rodičovskej, lebo by si stratila nárok na rodičovský príspevok. Ale ak ho poberať nebudeš, tak samozrejme môžeš.

zuzanockamt
22. feb 2010

no tak mna zaujima len ta oficialna verzia ... ale ak bude MM na RD, tak bude dostavat prispevok on, nie?

mariann2
22. feb 2010

Ahojte kočky, dnes som bola v poradni, sono v poriadku plod zodpovedá 12+5, merania mi robili, ale zdalo sa mi to veľmi rýchle len pár minút, v knižke mám NT 24mm, norma je nejak do 25 tak je to fajn. Brala mi aj krv na vyš. PAPPA, výsledky o týždeň.

Vám ako dlho robili sono pri skríningu?

rhodosbb
22. feb 2010

mariann, aj ja som dnes presne 12+5tt 🙂 , ja mam v knizke uvedenu hodnotu NT 1,0/NB ok, a aky ste velky? my sme mali v 12+0tt 5,3 cm...a termin porodu mi zmenil na 1.9.
prave som sa dozvedela, ze jedna moja znama porodila dnes na obed, ale ze ju dve hodiny museli zasivat, take to bolo zle...chudatko
anari, dakujem 🙂

maculienka123
22. feb 2010

rhodos,tak to je zvlastne,ja mam termin porodu 30 augusta a som dnes presne 13+1tt.my sme mali 12+2 5,7 ale babo zevraj moc rastie kazdy den

mariann2
22. feb 2010

Prepáčte, asi to malo byť 2,4mm.
Ja neviem aké je bábo veľké. Sono trvalo tak krátko, že dĺžku asi ani nemerala. Som z toho smutná, vy všetky tu viete o bábatkách tak veľa a ja som ako taká trúba, dr. má starý ultrazvuk, tak to tak vyzerá.

rhodosbb
22. feb 2010

marian, ale vsetky udaje zo sona by si mala mat zaznacene v tehu knizke, skus pozriet...

maculienka, tak medzi nami je rozdiel 3 dni a rozdiel v TP mame len dva dni, ale uz som si vsimla, ze kazdy doktor ma ine metody vypoctu TP 😀 nikdy to nesedi presne, mne najskor povedal, ze TP je 3.9., teraz uz 1.9., tak som zvedava, aky datum mi povie pri dalsom sone 🙂

andzi
22. feb 2010

rhodos, jej, aké je už veľké a pekné to tvoje mimino. Ja som mala 3.4cm keď som bola 10+2tt, takže teraz je už určite väčšie. Ale v stredu idem na meranie šije a zase mi budú robiť ultrazvuk tak sa dozviem viac, sa teším aj bojím. 🙂