icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

pipika
22. feb 2010

Pridala som fotku zo sona.
Ja mam NT 1,44mm. Dnes som presne 11+5tt a babo ma 4,9cm. 😵

lucialen
22. feb 2010

Baby, co je NT? 😕 Ja som dnes bol tiez, povedal za hlava ma 29?? Neviem coho, ale povedal ze vsetko je ok 🙂

zuzanockamt
22. feb 2010

lucka ... NT je meranie sije ... hodnoty su do 2,5 mm ... niektore zdroje vraj uvadzaju az do 3 mm ... ak je sija hrubsia moze to svedcit o Downovom syndrome a este aj inych poruchach

agentkak
22. feb 2010

ajojte
ja som dnes bola neplanovane na ultrazvuk bola som v TT tak ma mam stiahla do ambulancie chcela vidieť svoje vnuča 🙂 juj to bolo take kraasne aj moj MM bol aj mala mali sme take male divadlo 😎 malinke sa strašne trepalo a už má vyše 5 cm a mam aj dve fotky šupnem zajtra do albumu 😉
pa pa držte sa

macu už som ti pisala na to farbenie je to niekde na stranke 87 alebo 88 kuk tam ak sa ti chce 🙂

lucialen
23. feb 2010

Diky zuzanocka. Tak som si vydychla, do preukazu mi napisal ze nt az 15.3., takze 29 bola velkost babatka 😉

drakvak
23. feb 2010

Zuzanocka, ak bude na RD Tvoj manžel, dostane len ten nižší rodičovský príspevok podľa mňa, lebo ten zvýšený od januára 2010 je viazaný na to, že si poberala materské predtým, ale nie som si istá, traba si to zistiť na Úrade soc.vecí a rodiny. Kamoška keď chcela ten vyšší príspevok 256 eur musela prestať pracovať na dohodu, ináč by jej ho nedali.

silvika
23. feb 2010

agentkak a ty mas mamu gynekologicku? no sa mas, aj ta bude rodit?

andzi
23. feb 2010

Ahojte, tak ako sa máme? Baby, ja už cítim rastúce brucho....pomoooc, aj sa teším aj si uvedomujem, že pred okolím to už neutajím.

Chcela som ísť zajtra na NT, ale jeden známy gynekológ mi povedal, že v 11+2tt ako som ja teraz je ešte veľmi skoro a výsledky budú skreslené, tak idem až niekedy budúci týždeň. 🙂

maculienka123
23. feb 2010

anzdi rastie ze,uz to nieje ako na zaciatku,ked sme stiahli nic nebolo vidiet ale teraz sa uz ani stiahnut neda.no ja sa pysim veru bruskom 🙂

zuzanockamt
23. feb 2010

mne sa zda, ze nemam velmi zmenu na bruchu ... v pondelok som potrebovala jedny biele letne nohavice obliect a som si muslela, ze ich ani nezapnem, lebo su dost uzke a normalne v pohode ... som nechapala 😅

maculienka123
23. feb 2010

zuzi aj ja inak zapnem niektore este gate ale zas nechcem nasilu pritlacat,zevraj to nieje dobre,tak chodim s rozopatym zipsom a gombikom,horsie to bude uz jak sa otepluje,nemozem chodit v dlhych svetroch,treba tehu gate ale ked si predstavim chodit stale len v jednych,viacero si kupovat nebudem.som rozmysala,ze budem chodit v elastakoch 😖

zuzanockamt
23. feb 2010

ja nosim tiez tehu gate, aj ked mi ich este netreba, ale je to pohodlne ... mam zatial na toto chladne obdobie len jedny a na teplejsie dni si musim kupit este nejake ine ... vo volnom case budem mat aj ja elastaky, ale do mojej prace to nie je podla mna moc vhodne 😝

maculienka123
23. feb 2010

no ved nie asi,ale ja to budem kombinovat tak,ze dam si nejake saty a pod to elastaky na jari,aby mi nefucalo aspon.

konecne mi prestali nevolnosti uz asi tak 4 dni nic,neverila som tomu a predsa aj mne sa splnilo,konecne mozem normalne fungovat ako clovek aj ked zas ta choroba ma chytila,uz sa aj to zlepsuje.hovorfi sa ze druhy trimester je ten naj,tak si to musime uzit ako sa len da. 🙂

zuzanockamt
23. feb 2010

tak mne bolo fajn stale v porovnani s väcsinou z vas 😉 ... ale co ma viac trapi, tak to je fakt, ze uz mam trtiu virozu od kedy viem, ze som tehu ... a tieto stavy negativne vplyvaju na srdce krpateho ... moze mat selst alebo aj nieco vaznejsie po narodeni 😖

zuzanockamt
23. feb 2010

tam malo byt tretiu virozu 😀 ... uz ani pisat neviem 😀

maculienka123
23. feb 2010

vazne moze mat selest?no ja som tiez bola pekne chora a este mam dozvuky.este aj teraz ma nejak pali pri mocenie,ide ma porazit,jedno prejde,druhe zacne 😒

zuzanockamt
23. feb 2010

no vazne ... stava sa to dost casto ... ja som bola chora dost na zaciatku po vianociach, to uz som bola tehu, potom uprostred januara a teraz este stale mi to trva 😝 ... takze az na male pauzy v podstate stale cely prvy trim. 😝

zuzanockamt
23. feb 2010

inak ak mas zapal mocoveho mechura, tak v tehu je to bezne 😝

andzi
23. feb 2010

Ja si idem tiež dnes pozrieť nejaké tehu gate, ale neviem, či si kúpim, maximálne jedny, nebudem vyhadzovať toľko peňazí za niečo, čo už po pôrode nevyužijem. 🙂

Aj ja som nejaká chorľavá, kýcham a pobolieva ma hrdlo, ale nič vážne to našťastie nie je. Chcem chodiť do práce ešte kým sa dá, lebo viem, že keď začnú v máji tie veľké teploty, tak sa nebudem gúľať do práce ako súdok v takom teple. 😀

mywiel
23. feb 2010

Ahojko, tak som nadcena 😖 mala mi musi sediet na kolenach, lebo este nema 2 roky a na to aby mala vlastné miesto v lietadla by som musela trepat tazku autosedacku aby ju mohli do nej zapnut. Sakra dufam, ze to zvladne byt priputana dve hodiny na mne a na mojom bruchu ked sa budeme vracat to bude za dva mesiace to uz urcite budem mat brucho, no nejako to dufam zvladnem to cestovanie. Co ma stve, ze dieta nema narok na batozinu ked sedi dospelému na kolenach cize mame spolu narok len na 15kg batoziny a to len prazdny kufor uz vela vazi a este v nom nic nie je. 😠

zuzanocka ja by som sa bala tolko viroz nemozes ostat doma na pn? To nie je bohvieco uz 3 viroza. Ja beriem preventivne homeopatika aj proti chripke H1N1 istota je istota nech som chranena. 😉

denisocka
23. feb 2010

myw,idete na SK??? mna už dnes ináč krpec ozajsky kopal 😵 , sice už sa mrví 2týždne ,ale je to len taký roll on a ligh kopance,ale terazdal do toho už silu až mi ruka skakala .... baby, zachvílku budu kopkať aj vaše ratolesti

mywiel
23. feb 2010

Ja idem s malou do Kosic za bratom 😉 asi pojdeme aj do Tatralandie. 🙂

denisocka
23. feb 2010

a tam budeš 2mesiace,v KE? ved to mám 50km ... ja sa tam chystám na 3D koncom marca

mywiel
23. feb 2010

Nie iba tri tyzdne, odchadzam za mesiac. Vsak sa mozme stretnut ak sa ti bude chciet. 😉

denisocka
23. feb 2010

a kedy presne ideš

zuzanockamt
23. feb 2010

mywiel ... no neviem, ci by ma lekarka nechala na PN s obyc. nadchou a skriabanim v hrdle ... lebo teplotu nemam, takze dost pochybujem

andzi
23. feb 2010

zuzi, mňa lekár chcel nechať na PN len tak, keď som tehotná, ale odmietla som zatiaľ lebo mi nebývalo ani veľmi zle a chcem si ešte zarobiť peniažky. A ja mám v pohode prácu, sem tam stres, ale inak pohoda, sedím si v kancelárii, surfujem po nete a tak. Veď doma by ma porazilo od nudy.

zuzanockamt
23. feb 2010

tak u nas v praci az taka pohodicka nie je, ale lekarka mi len tak PN nenavrhla

vranka6
23. feb 2010

ahojte.
aj mne pred 2 týždňami lekár povedal, že má dá na PN, kvôli tomu, že dochádzam do práce cca 3x do týždna 100 km...ale nechcela som...cítim sa výborne a keďže som živnostník, čo nezarobím , to nemám....

no a ešte sa vrátim k tej dlhšej materskej...zato som sa pýtala, aké sú tam podmienky, ale keĎ píšete, že to musia potvrdiť na úrade a sú okolo toho behačky, tak kašlem na nich..aj keď spravodlivosť je to zas jak sviňa ☹
už cca 4 roky si platím dobrovnolné poistenie a aj nemalé povinné a oni mi daju almužnu na par mesiacov....jaj nejdem sa ani rozčulovať.

zuzanockamt
23. feb 2010

vranka ... ved ale ked si platis DNP, tak dostanes tu maximalnu matersku a ta je si myslim celkom slusna ... ci?