icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

klaudia85
20. júl 2011

@happy3 určite to bude tým, že viac teraz sa hýbe. Veď aj naša, ani v noci, keď má spať, tak neobleží, ale len sa prehadzuje a robí otočky 🙂

happy3
20. júl 2011

@klaudia85tak si ma trosku ukludnila,lebo dost ludi nam povedalo,ze sa im zda taky lahucky 😠 ,ale ked hovoris ze je skoro idel 😉 dik

majjjka24
20. júl 2011

@klaudia85 tak tych 800g za 2 mesiace je super 😉 posledny štvrťrok má dieťa priberať cca 75-100g týždenne... to my povedali na gastre.. a na to, že je malá živá, je to super.. a minimalna vaha pre dievcatka v 10 mesiaci je 7kg, takze, urcite nie ste pod normou 😉

jajus101
20. júl 2011

@klaudia85 ani nezhorsuje, este do vcera to mala stale rovnake, ale dnes to uz skoro nema. Neviem ci to je pocasim, alebo je to fakt z ovocia...netusim. Som s nou bola aj u doktorky a dala nam fenistil kvapky a v pondelok mame prist na krv. Tak uvidime... 😨

klaudia85
20. júl 2011

@majjjka24 no som prekvapená, že až toľko, myslela som, že len 300g, no kebyže ju nenapchávam jedlom z fľaše, tak nehrozí toľko.. Ale musíme s tým skončiť, veď je už veľká na to. Tak aspoň, že sme v norme.

@jajus101 tak som zvedavá, či jej dačo z krvi zistia, daj vedieť potom.

jajus101
20. júl 2011

@klaudia85 ok dam, aj ja som zvedava 😒

jajus101
21. júl 2011

Maminy mate niektora skusenosti s plienkami huggies? Este som ich nemala a chcela by som vyskusat. Ake su? 🙂

hobit
21. júl 2011

@jajus101 my sme ich dostali ked bol Tobi malinky a precikaval ich 😖

gumimaci
21. júl 2011

@jajus101 my sme ich mali a tiez ich precikal, na noc sa nedali pouzit vobec. su take papierove...

jajus101
21. júl 2011

@hobit diky za nazor, ja so ich este nemala, tak som chcela vediet.
@gumimaci diky aj tebe. A sleep&play 4? Ja som ich kedysi davala, ale len 2 a tie boli fajn, ale ked sme presli na 3, tak tie sa mi uz nelubili, nedali sa natahovat , tak som ich prestala kupovat. Neviete ake su 4?

ellisabet
21. júl 2011

@jajus101 ahoj! 4 sa tiež nedaju natahovat a ani tak dobre nedržia sucho ako modre

tothova5a
21. júl 2011

@jajus101 podla mna boli huggies prilis tvrde, take papierove ako pise @gumimaci, ale mala ich neprecikala 🙂 modre pampersky su oproti nim makke ako pericko 🙂

happy3
21. júl 2011

ahojte,mamule mozte mi poradit cim mam natierat malemu ritulu,zacali nam zas rostnut zubky a kakame aj 3krat za den a uz ju mame trosku cervenu-s pupacikami.Uz som vyskusala kalciovu masticku,rybilku,aviril a aj sudocrem a stale to je rovnake ☹

ladywitch26
21. júl 2011

@happy3 no neviem, ale mojej starsej dcere ked sli zuby,tak som ju mohla prebalovat sekundu neskor, ako nalozila plienku, kontakt so stolicou ozaj minimalny, natierala som vsetkym moznym, a efekt skoro nulovy. akonahle sa zuby prerezali, zmizlo to same doslova do par hodin.

tothova5a
21. júl 2011

@happy3 nam zabralo kakanie do nocnicka a zakazdym som jej umyla ritulu a pytiol.

janica81
21. júl 2011

@happy3 viacej vetrajte..... Bepharen nam najlepsie robi...ale ja po cikani, kakani necham niekedy aj 10 min na vzduchu

veve10
21. júl 2011

@happy3 ahoj. Ja som tu vlastne po prvykrat, lebo som chodievala skor na augustovky (ale ani tam uz nechodim...pisu strasne vela, desiatky stran denno denne..uff 😉.
Nam sa kakanie vobec nemenilo ked isli zubky, ale na zaparenu ritku nam volakedy najlepsie zabral Pytio. Uz po prvom dni viditelne zlepsenie.

klaudia85
22. júl 2011

Aj nám pomáha Pytiol, zúbky síce nemáme, ale na zaparenú riťku nám to pomohlo + vetranie.

happy3
22. júl 2011

dakujem za pomoc .OK,tak zacneme viac ritulku vetrat a vyskusame aj pytiol ☹ ,snad to pomôze.

happy3
22. júl 2011

tak sme dnes ritulku vetrali,po kazdej kakauly umyvali a natierali pityolom,ritulka sa trosku ukludnila 🙂 🙂 🙂 jupiiii

zuzanockamt
22. júl 2011

@happy3 ja nechavam pocas dna spat bez plienky, len na prebalovacej podlozke a zabaleneho v klasickom stvorci, kremujem sudokremom, ked treba a prebalujem velmi casto (aj kazdu hodinu a aj castejsie, ked treba) a v noci prebalim 2-krat, vzdy, ked sa zobudi na krmenie ... ale ja pouzivam latkove, nie jednorazovky ... a so zadockom problem uz nema ... akurat teraz bol 5 dni v pamperskach a zadocek mal cerveny 😝

happy3
22. júl 2011

tak som to tu trosku preluskala,ale vsetko nie leebo je tu toho uz fuuura 😝 ,myslim,ze hobit zhanala piesok do pieskoviska,my sme ho minuly rok kupovali v Obi.Este ste tu rozoberali spinkanie vasich anielikov,tak to sme vyriesili tak ze sme kupili kolieska na postielku trosku povozime postielocku a uz spime,tak sa tam maly naucil spinkat pekasne,rano spi niekedy aj do 9. 😀

gali
22. júl 2011

@klaudia85 ahoj, prisla som sem kuk 1x, kedze teoreticky aj ja patrim do tejto temy, len prakticky som ju nejak neobjavila... Mate teda otras Dr. Nasa mala nechcela jest dlho. Zacali sme klasika mrkvicka, mesiac sme jedli zeleninu a ked prislo ovocie a kasicky, tak som do nej nic nedostala. Bola som zufala a v 8m sme skoncili asi tak, ze plne dojcene dieta. Sice pribrala, ale velmi malo. Jedna baba mi poradila, ze teda nech sa netrapim a davam Zoji papat len to, co jej chuti (chcela som ju "vytrestat", ze nedostane ovocie - sladke, kym nezje riadne jedlo - toto uspech nemalo). Povedala som si, fajn, skusim. Mesiac som jej davala ovocie, kasicky + dojcenie. Po 3t som skusila jej dat malu flasticku (boli sme mimo domu, inak varime) zeleninky - asi spenat to bol. Zjedla pol flasticky, pre mna uspech, vytesovala som sa cely den. Na druhy dojedla druhu polovicu. Pomaly zacala papat a teraz zje vsetko. Tiez, ked uz nechce, nedavam jej. Co je hus, zeby som ju mala napchat nasilu? Vcera sme boli v poradni a mame 8650g a 71cm. Verim, ze aj Tvoja malinka sa rozpapa. Hlavne byt v pohode, lebo ja som uz potom to moje zufalstvo prenasala na nu a to nebolo dobre. Drzim palce 🙂

hobit
22. júl 2011

@happy3 dakujem, uz sme kupili v baumaxe 😉

happy3
22. júl 2011

@zuzanockamt to je ako v klasickom stvorci?myslis v obyc.plienke.aj ja prebalujem maleho casto aj ked pouzivame jednorazovky 😒 ,ale ta stolica sa mi pri tych zubkoch zda nejaka agresivna 😠

zuzanockamt
22. júl 2011

@happy3 ano, klasicka stvorcova bavlnena plienka, to mu dam pre istotu, ak by cikol pocas spanku, aj ked nezvykne pocas dennych spankov cikat

angelblue
22. júl 2011

Awojte kočeny....prepáčte,že Vám vstupujem do miestnosti..mám dcérku narodenú v septembri 2010 a chcela som sa Vás spýtať či aj Vaše bábatká necú papapať...my máme teraz také obdobie....,že celý deň chce len mamkine mliečko..tak neviem...poradte niečo....ďakujem 🙂

happy3
22. júl 2011

hmmm,tak my sme si tymto tiez presli,ze sa malemu nechcelo papat ale ked som mu dala moje mliecko /odstriekane/tak cucal o stosest 😠 ,tak som to riesila tak ze som ho postupne previedla na UM a potom zacal papkat,ale to uz bolo ked papkame mliecko len vnoci a rano.Ale maly prestava papkat vzdy ked sa mu ozvu zubky 😀,tak to je moja skusenost.Mozno poradia mamule lepsie,ja som len napisala nas priklad

happy3
22. júl 2011

@zuzanockamt,tak uvidime ako ta nasa ritulka bude vypadat zajtra rano a mozno vyskusame bavlnenu plinku

klaudia85
23. júl 2011

@gali No včera celkom fajn papala, akurát neviem, keď spapá menej, tak či jej mám dať za tým mlieko alebo nechať do ďalšieho papania vyhladovať. Prvýkrát mi začala konečne na jedlo otvárať ústa, len keby to vydržalo, ale určite jej už jedlo nevnucujem. Keď začne zatínať ústa a kývať hlavou, že nie, tak odkladám jedlo preč. Uf. Malá miodzačiatku vymýšľa s jedlom, ani výživky detské nechce, i keď máš pravdu, možno som fakt niekde spravila chybu s tou mojou nervozitou, lebo ja som z toho bola vždy nešťastná, že sa snažím a malá to nechce. Teraz už sa snažím byť v kľude a netlačiť na ňu a mám pocit, že už sa to lepší. Uvidíme.