icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

majjjka24
27. júl 2011

@happy3 my máme 3-ky pampers...

majjjka24
27. júl 2011

ja mám otázočku, akú veľkosť oblečenia nosíte??? Ja mám pocit, že každá značka má inú veľkosť... Napríklad v tescu som malému kúpila tričko 3-6mesiacov a je mu akurát 😀 a že skoro 10mesačný 😲 Body 74-ky sú v pohode, ale zvyšok oblečenia v pohode oblečieme 68-ku... Mirko má 71cm...

zuzanockamt
27. júl 2011

@majjjka24 nas jurko nosi bodycka, tricka atd vel. 86 a spodok - teplaky a nohavice v pohode aj 80-ku este oblecie, dnes som ho merala, tak mi to vyslo 84 cm (pred 2 mesiacmi mal 82 cm), koncom augusta idem na poradnu, tak ho este vtedy zmeriam

hameeda
27. júl 2011

gabika7706 : nemame ziadnu poistku, vodu stale pustam predtym nez su v kupelni, a do kuchyni u mna deti do 5 rokov zakaz vstupu pokial nieco robim, tak asi preto to nemaju kde odpozorovat, a ked ich kupem tak sedim na vani pri pakovej baterii takze sa nemaju moznost k nej dostat 🙂,,v nas svagrov syn ked mal 4 roky spadol do vracieho hrnca s articokmi, zo soku prestal dychat doniesli sme ho do nemocnice uz modreho, nastastie sa z toho dostal, ale od vtedy proste deti v kuchyni nemam rada, teda pokial nieco robim, ale u nas je to asi aj tym ze ja nas doma vela takze v podstate nie som nutena mat deti u seba ak varim

happy3
27. júl 2011

@majjjka24 jurko nosi bodenka vel.80 a spodok 74 a 80ku,ale ako pises kazdy vyrobca ma ine cislovanie 😉

zuzanockamt
27. júl 2011

@happy3 ja pouzivam latkove, ale mam v zasobe aj pampers vel. 4+, ale uz mal aj obdobie, myslim, ze to bolo okolo 5 - 6 mesiaca, ked nosil vel. 5, no potom sa vytiahol a schudol, takze 5 su mu uz velke

happy3
27. júl 2011

asi kupim na skusku nejake vacsie a uvidime,

janica81
27. júl 2011

Ahojte 🙂

dlho som tu nebola....mame vela akcii, letná sezóna to je u nás 2 x viac roboty....

náš malý čertík Nela už má skoro 11 kg...teraz nam idu naraz 4 zubky....

Idem sa Vás opýtať, aj Vaše deti sú také besné??? náš čertík ani na chvilku ked je hore nezastane...stale sa myka, kotula...nechce stvorkovat, vsetko nici, taha, trha... ked ju mam na rukach tak skriabe ako kocur...vlasy uz mam asi len 4 😀 a to nehovorím o hryzeniii z nicoho nic mi zahryzne do krku, pleca 😀 proste malý tigrík..

Vcera ma brutalne prvykrat pri kojeni uhryzla...mam normalne aj krvavú bradavku...skoro mi oci vyleteli...a to pocas kojenia...led uz papala...nevedela som normalne sa nadychnut....teraz ked som ju prikladala tak som mala normalne strach v ociach....

chudatko moje...tak 4 zubky naraz daju zabrat, ale nastastie nemame iné priznaky, okrem nervozity...
momentalne mame nejake vyhadzane licka...netusim co to je...lebo v strave sme nezavadzali nic nove...

inak minule mi zjedla skoro cele Magnum.. 😀

@majjjka24 my nosime 80 alebo veci z tesca na 9-12 m...... a plienocky 4, ale uz su nam na doraz, takze uz najblizsie pojdeme 4+

klaudia85
27. júl 2011

@majjjka24 ako sa vám darí s papaním? Dnes som kúpila ten Glukopur, tak uvidíme, či bude účinkovať. A malý je šikulko 🙂
Čo sa týka postieľky, ja mám pocit, že malá sa v nej raz otlčie.
Čítam, že viaceré deti robia v noci akrobatické kúsky. Malá sa tak často prevracia, robí otočky a často sa na to v posteli aj posadí, čo ju to asi aj zobudí, keď sa tak vrtí, tak ju musím zase dať do ľahu... Tiež si neviem predstaviť pri jej nočnom vystrájaní, žeby mala byť v postieľke.

gumimaci
27. júl 2011

@majjjka24 my nosime vacsinou 80, asi pred tyzdnom som skovavala bodycka 74... ale HM nohavice 80 su mu este velmi dlhe, tie vynosi asi az na jesen. teraz meria 75cm (min tyzden merany..)

gumimaci
27. júl 2011

keby ste 6.8 nemali co robit, detska farma Humanita ma akciu... http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbi...

hobit
28. júl 2011

@gumimaci aj my tak s vecami 🙂 to akurat odchadzame na tyzden prec, skoda :(

majjjka24
28. júl 2011

@klaudia85 my sme posledné dva dni toho moc nepojedli... ale pripisujem to zúbkom, pretože je nervózny a všetko hryzie a pchá prsty až tak ďaleko, že ho sem tam aj napne... 😲
Ale dnes sme boli v poradni a za 6 DNI sme pribrali 270gramov... 😲 😲 som to vobec necakala, asi predsa len pomohol ten olej a cukor 🙂 🙂 🙂 alebo skor priberame jednorazovo, za tyzden priberieme tolko, co mame za mesiac a potom do konca mesiaca stagnujeme.... 🙂 Ale aspon KONECNE NEMUSIME CHODIT NA PREVAZOVANIE 🙂 Najbližšia poradňa v 1 ROKU 🙂

majjjka24
28. júl 2011

@janica81 to ako by si o Mirkovi písala, tiež stále hryzie a to už máme 6 zubov... poviem mu urob moja a on ma zaškrabne, alebo udrie, a ešte sa na tom smeje 😠 😠 vlasy mi trhá a obliekanie, prebaľovanie je jedna veľká katastrofa.... 😉

majjjka24
28. júl 2011

Dnes sme boli na 3. očkovaní, malý to v poho zvládol, tata ho vzal na ruky a bolo po plači, zdá sa mi to dosť skoro, nemáme ešte ani 10 mesiacov, ale hádam dokina vie čo robí...

zuzanockamt
28. júl 2011

@majjjka24 to ho naozaj velmi zavcasu zaockovali 😕 ... jurko ide na poradnu az niekedy koncom augusta, este uvidim , kedy sa rozhodnem a dokina vravela, ze by ho vtedy aj zaockovala, ale ja by som bola radsej az po roku, no uvidime

klaudia85
28. júl 2011

@majjjka24 Joj, len tak ďalej, veru. Dúfam sa mu čím skôr vytlačia ďalšie zúbky. Ja už mám pocit, že malej nikdy nevyjdú 🙂 A s tým očkovaním.. Nás budú tretíkrát očkovať až v roku. Tak držím palce, nech sa Mirko po tom očkovaní drží v pohode 🙂

Dnes sme kúpili prvé topánočky - Superfit - jaj, krásne sú. Odporúčam obchodík Beni v BA 🙂

klaudia85
28. júl 2011

@janica81 no super ťa vidieť po čase 🙂 veru, aj ja s našej malej niekedy nechápem, čo vyvádza. Zuby nemá, ale tak besne sa mi dakedy pricucáva napr. na ruku alebo tvár - momentálne mám na brade cucflek, čo mi spravila. Furt je v pohybe, mne stále chce niekam odštvornožkovať a vždy zamieri na miesta, ktoré jej zakazujem. Ešte ma aj bije a má z toho radosť. Niekedy mám pocit, že ju nevie už nič rozosmiať, iba keď niečo vyvádza, to sa vyškiera jedna radosť. Na moje vlasy a celkovo na vlasy je úchyláčka - stále mi ich ťahá a žmolí a keď ich mám v cope, tak si ich musím pre ňu rozpustiť, lebo už ich hľadá.
S tým uhryznutím nezávidím, dúfam sa to už nebude opakovať, lebo Nelka bude mať po papanici 🙂

majjjka24
28. júl 2011

@zuzanockamt veď to aj mňa zarazilo, všade čítam, že očkovať sa má v 3., 5., a 11. mesiaci a nás očkovala na 6 týždňovej a potom v 4 mesiaci a to nas chcela v 3. ale mirko bol chory... ale u nas tak vsetky deti očkuje, no tak hadať som sa s ňou nechcela auž to máme aspoň za sebou, hlavné je, že od druhej dávky prešlo 6 mesiacov....

zuzanockamt
28. júl 2011

@majjjka24 nas jurko mal vsetky ockovania posunute, druhu davku dostal ako cca 6 a pol mesacny

happy3
28. júl 2011

@janica81 to aj nas jurko skrabe,stipe o vlasoch ani nehovorim tiez ich mam uz 5 a pol 😀 , a obcas mi aj facka prileti,mojmu minule taku vylepil,ze mu okuliare uleteli 😀

happy3
28. júl 2011

ale v podstate je nas maly strasne hodne dieta,nemozeme sa stazovat 😉

hobit
28. júl 2011

@klaudia85 kde je ten obchodik, prosim ta?

klaudia85
28. júl 2011

@hobit www.beni.sk na terase, keď vystúpiš na zastávke "Magurská" 🙂 Bola tam fakt zlatá predavačka, zmerala, všetko vysvetlila. Proste wow. Počula som iba chvály na tento obchod a fakt sa pridávam k spokojným zákazníčkam 🙂

hobit
28. júl 2011

@klaudia85 dakujem, tak to pojdem okuknut, lebo Superfity sa chystam aj ja kupovat a vedela som len o Brendone a Little foot

klaudia85
28. júl 2011

A sú teda dobré? Ja som o nich ani doteraz nepočula, až teraz, vraj rakúske. @hobit

hobit
28. júl 2011

@klaudia85 moje kamosky kupuju skoro len tie a su velmi spokojne tak snad su dobre

majjjka24
29. júl 2011

dobré ránko, hlásime teplotu po očkovaní, večer začala stupať, cez 38 tak som dala paralen a este stale je mierne zvysena, ale je pod 38, tak ju neriešime... dufam, že to rýchlo prejde a žiadne iné následky sa neobjavia...

@klaudia85
@hobit aj my rozmýšľame nad prvými topánočkami, ale u nás neviem kde by som ich mohla kupit, daju sa aj niekde cez net objednat??? Ci je lepsie vyskusat na drobcovi???

hobit
29. júl 2011

@majjjka24 urcite je lepsie vyskusat, my mame prve Raky obycajne a su super

klaudia85
29. júl 2011

@hobit Teraz si ma potešila 🙂

@majjjka24 ja som tiež chcela objednať cez net, ale nakoniec som sa rozhodla predsalen vyskúšať a cez net možno už budeme kupovať ďalšie čísla, keď už viem, že tieto jej sedia. Akurát čižmičky budem mať asi strach, čo sa týka číslovania, tie asi tiež v obchode. Ale tak možno kebyže poriadne zmeriaš nožičku a pridáš cm.. Teda aspoň nám to tak predavačka tiež vysvetľovala.. Iba tam mala taký špeciálny meter na nožičku.. Za pätou bol taký pravý uhol, aby sa nožička pri meraní neposunula, možno by šlo aj doma niečo také vymyslieť. Tie boty som našla aj na stránke www.detskaobuv.sk
Nech sa len drobček držká, tie zvýšené teploty asi väčšinu detí neobídu :(