♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
Ondrejko zacal tiez ukazovat aky bude velky, dokonca pri tom povie aj TAK 🙂 a strasne ho zacalo bavit podliezat, postel, stolicky, nas... mame taku detsku podlozku, z ktorej sa da spravit tunel, tak sme mu to vcera zmontovali a nema vacsej radosi. Uz sa s hrazdickou aj tak nehral.
Za ruky, alebo okolo nabytu uz doslova lieta, ale nejak sa prestal pustat, asi po tych padoch stratil odvahu. ale nevadi, ved ma este casu.
tak nas Jurko sa vcera vecer konecne sam postavil 😀 😀 ,uz som si myslela,ze budeme stale bezkat len po styroch 😠 ,ja uz mam z toho totiz spalene kolena ☹
ahojte 🙂
pekné pokroky robia Vaše detičky.... my sa plazíme, pretáčame, kotúľame...sadáme....len neštvorkujeme...na nohy ešte ani náznak 😀
idem sa opýtať...možte mi napísať čo všetko už Vaše poklady papajú?? pre inšpiráciu 😀
my stále mixujeme...lebo trošku vacsi kusok a nas natahuje.... a pritom roozok zuje uplne bez problemov a aj si kusiská odhryzuje....
Ozaj ....a mamičky čo chodite plavat...este to bavi deticky?? ste spokojne?? my by sme chceli od septembra odskusat nejaky kurzik...lebo Nela vodu zboznuje 😀
@janica81 nas jurko uz jedava takmer vsetko, osobitne pre neho uz davnejsie nevarim a tak isto uz vobec nemixujem, staci, ked popucim vidlickou ... ovocie jedava tak, ze si z neho odhryza a to iste aj chlebik alebo rozok, len piskoty mu prelomim na polovicu
z mliecnych vyrobkov jedava ovocne a vanilkove jogurty, obcas dostane tvarohovo-smotanovy krem, syr Lucina a Kiri a Babybel, do varenia davam smotanu - kyslu/sladku a plnotucne mlieko, mlieko uz aj skusal pit ... ale pekne z hrnceka, z flase dostava vyhradne len UM, vsetky ostatne tekutiny pije z hrnceka a vodu aj z hrnceka s naustkom ... z ovocia teraz to, co je na trhu - hlavne melon, broskyne, nektarinky, hrozno, slivky a obcas banan ... potom ma rad piskoty a detske keksy, obcas dostane brumika ... pecivo moc nemusi, ale sem tam zje ... ma rad aj vianocku
obedy jedava spolu s nami ... varim take potraviny, co mu neuskodia - ma rad hlavne zemiaky, ryzu moc nemusi, robim pecene mäso so zeleninou, privarok zo zelenej fazulky, koprovu omacku s hovädzinou, paprikas s cestovinou, cuketovy/tekvicovy privarok, rizoto, cestoviny so zeleninovo-smotanovou omackou, sosovicova kasa so zltkom ... na veceru zvycajne zemiakova kasa+davam do nej obcas tekvicu/cuketu alebo syr alebo kyslu smotanu/jogurt
@janica81 aj ja este dost mixujem a varim zvlast pre Taminku, ale skusame aj s kuskami, ale velmi jej to nejde, musi to mat v stave, dnes ideme vyskusat leco, samozrejme odkozim paradajku aj papriku a vajko len zltok, mozno dam do toho kus smotany....
@janica81 ja uz nemixujem skoro nic ale vacsinou varim zvlast ale niektore jedla co jeme my uz dam aj jemu: palacinky, svieckovu, rizoto, polievky... Lento dochucujem az ked jemu odoberiem. Ovocie papa vsetko sezonne... Najvacsiu sladkost co dostane je klasicky piskot a ovocna predsnidavka, ale uz mal na ranajky aj maslovu vianocku. Natierkovy syr alebo sunka velmi uspech u neho nemali to dostava tak raz do tyzdna, inak papa rozok alebo chlieb s maslom, alebo aj suchy. To lubi velmi. A jogurty striedame biely s vanilkovym, tvarohove este nemal, mne ssa to zda dost kaloricke a on ma taku vahu akurat. 🙂
Tak túto noc spal u nás tato a malá keď sa zobudila tak povedala ahoj tati.tak tatko celý hotový že ako kvaka.snáď nám to už vinde a budeme sa zobúdzať spolu stále 🙂
Jej baby ..... 🙂 kolko inspiracie...... my este stale sme jedli samostatne varene.... a aj mixujeme...tak idem skusit dat nieco co bdueme mat aj my 😀 a vyskusam aj chlebik s maslom 😀
@gumimaci cesnak este nedavas vobec? ... ja pcham skoro do vsetkeho 😀 ... nech to ma aj nejaku chut 😀
@zuzanockamt este nedavala, cibulu uzano, ked robim rizoto napr. ...
inak dievcata vedeli ste ze s jednou piskotou sa da zabrblat cely gauc + polovica obyvacky ? 🙄
ja varim stale zvlast a davam aj take netradicne veci,trochu,kedze mame protianemicky jedalnicek. napriklad kokos,liesove orechy,lanove,slnecnicove a tekvicove semienka,cestoviny s riasami,melasu,susene slivky a marhule.idem jej vyrabat mandlove mlieko. mliecne vyrobky neje vobec ziadne-ani nesmie,kvoly vstrebavaniu zeleza.
jedava dost malo,rano ovocie s melasou a nejakymi semienkami,na obed zelenina sosovica alebo telacie,hlavne zo zeleniny kadzdy den brokolica,cerstvy aj suseny petrzlen. a vecer sa snazim do nej dostat nejake doma vyrabane kase ochutene ovocim,pseno a podobne. chlieb dostane,ale nie som z toho moc nadsena,chystam sa jej piect domaci,u nas maju len take vatove biele bagety.
piskotu,keksik nepozna. ani jej neplanujem tak skoro dat,nepotrebuje pri svojej vahe ani 😀 a dojcime sa vela stale. snad nam tieto opatrenia upravia anemiu casom.
tak u nas sa dnes to leco nekonalo, zistila som, ze papriky su palive (samozrejme ocko kupoval), ale uz som mala paradajky nacistene aj cibulu, tak som urobila paradajkovu omacku, prevonala bazalkou + cestoviny a pokvapkala olivovym olejom...
@gumimaci viem 😝
@estterka aj ja peciem domaci chlebik 😉
@ivanulienka81 a mas pekarnicku? lebo ja nie 😒
@estterka ano, ja mam domacu pekaren
@ivanulienka81 no neviem,musim si k tomu sadnut a pohladat nejaky recept,vies u nas ani drozdie nie je,taze to bdue asi trochu dost problematicke 😅
@estterka no ja si to neviem vynachvalit, hocikedy upeciem chlieb, obycajne peciem celozrnny, razny.... ani instatne drozdie u vas nie je?

2 momenty z dovolenky....kukurica obzuta 1 zubom a plavecky vykon 🙂