♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
baby vy čo čakáte druhé bábo .. nestalo sa vam že by ste cítili pohyby??? síce to píšu všade že nie je možné ešte bábo citiť ale tak ja už hej 🙂))) a nie su to žiadne vetry ani nič podobne ... ninku som ucitila prvy raz asi okolo 18tt ale to už boli kopance teraz sa asi viac sledujem ale je to strašne dobrý pocit take to mrvkanie 🙂
Ahojte tak konecne mi ide pc tak sa hlasim,ze som konecne pritomna. 😉
agentkak zrovna som sa toto iste chcela aj ja spytat,lebo aj mne sa zda,ze citim pohyby,ale si hovorim,ze je to este skoro a to moje mini babetko asi nema taku silu este,aby som to citila aj ked clovek nikdy nevie a tiez ma to tesi 🙂
lulu tu ani nejde o silu jak skor o take mrvenie a žblnkotanie.. je to celkom prijemne občas mi proste da o sebe vediet a hlavne vtedy ked som v nejakom zláštnom uhle v sede alebo tak..
baby, no mne sa to tiez zdalo velmi skoro, ale minuly tyzden, hlavne vecer, ked sedim za pc v klude, tak sa mi aj zdalo, ze to bolo asi babo, ale tiez som myslela, ze asi som sa pomylila, ze to je zavcasu. ale stanku som tiez citila uz okolo 16tt. a presne ako vravis, agentka, ze ked sedim a trosku mam stlacene brusko,ked som nahnuta dopredu. vsak ked si to tak vezmete, tak uz maju viac nez 5cm a to ked sa pohne, to uz predsa musi clovek citit. a zvlast po tom, co som videla v stredu na sone. to dieta tam skakalo ako na trampoline 😀 pol hodinu ho doktorka nemohla poriadne odmerat, co chvilu neposedelo 😀
lady ja som presvedčená že je to tak...máme predsa nejaký ten materinský inštinkt a pud...je to sice ešte velmi slabučké ale je to super pocit 🙂 pýtala som sa na to aj lekarky ked som bola na sone a podla nej to možné je...ved ako ty hovoríš najma po tom čo som videla ako tam to malé cvičilo 😵
baby ... to mate supeeeer 🙂 🙂 🙂 ... aj ja chcem uz nieco citit, lebo zatial stale neverim, ze to male tam vnutri sa hybe a je OK ... asi ma porazi z toho 😅
zuzi neboj už čoskoro .. pri prvoodičkách a hovorí že je to citi až okolo 19-20tt a neskor ale tak ja som v 18tt a lady v 16tt takže je možné že to bude niekdy okolo toho... ved to už neni daleko 🙂
no ved ano ... musim byt trpezliva 😅
tak ja som netrpezliva a viem že zorvna byť trpezlivou hlavne v tomto je ťažke 🙂 ale su to už len 4 týždne 🙂
zuzka, to zalezi od brusnej steny. ak si stihla a nemas nejako extra vypracovane brusne svaly, tak to budes citit dost zavcasu. mne dokonca doktorka mohla pocuvat tym pristrojom tlkot srdiecka uz v 11tt, co niektorym zenam ani v 15tt este nepocut dobre.
inak sranda, toto bude uplne ine dieta ako stanka. do tej vzdy museli na sone stuchat, aby sa vobec pohla. to vzdy boli minuty strachu, si mysleli, ze je hadam aj mrtva, lebo ani pohyb. a aj po chvili stuchania do brucha len tak zamavala ruckou, ze akoze dajte mi pokoj, ja spim. 😀 a uplne kazde jedno sono. a aj po porode vela spala, som ju musela budit na krmenie, aj to sa mi nedarilo, spala ako dudok aj 7-10 hodin v kuse. a toto druhe babo, to som az nechcela verit na sone, co vsetko dokaze. kopkalo, ruckami metalo, prevracalo sa, no hyperaktivne uz teraz 😀
hej, ubehne to rychlo ... chcem si vybavit este jedno sono do toho 20 tt, lebo moja dokina ma nan neobjednala, ze staci az v tom 20-tom tt ... a zatial som mala len jedno ... v 8 tt
zuzka, trpezlivost ruze prinasa. ja som mala prve sono az tuto stredu. 🙂 a dalsie bude az v 24tt a potom az nejako v 36-38tt
zuzi to by bolo fajn.. podla mna to že sono stačí tri krat je málo... ved to okrem toho že dokaže teba ostat do nemého úžasu dokáže zachytit možné odhcylky alebo poruchy alebo ahoci čo ine či už negat. alebo pozitivne...
ladywitch ... ja mam tuku dost a nie som nejaka vysportovana, takze si asi pockam 😀
agentka, tu by mi to aj tak bolo na dve veci. aj keby bolo babo neviem ako poskodene, tak potraty su tu zakazane, takze im tri sona uplne stacia.
zuzka, tak si pockas nejake dva tyzdne navyse, viac nie 😉
zuziii neprehanaj tuk a sval je praveže rozdiel 🙂)) tuk je ten lepší prípad v tomto prípade a ten mám aj ja
inak vypracovane svaly v tomto nie su prave to najlepsie, lebo sval je pevny, cize brusna stena je hruba a necitis to tak velmi, ako ked su svaly uvolnene, prip.ich je tam minimum, ako mam ja 😀
lady neviem sice kde tu 🙂 ale tak to je potom pravda ale aj tak ja len pre moju spokojnosť lebo ja som strašný stresmen... 🙂
baby zase sa mrví 🙂))))))) juj ja ju milujem 😝 teda ju no pre mna je to zatial dievčatko 😅
agentka, tu je irsko 😀 a prave mne to vyhovovalo, ziadne stresy so zbytocnymi testami, ziadne vysetrenia na koze a pod. mna videl doktor prvy krat "zvnutra" az pri porode 😀 a nechapem tie triple testy na sr. kamoske vysli strasne zle, aj amnio mala zle vysledky, vraj dieta na 96% bude poskodene. cele tehu preplakala, ale katolicka, tak ze potrat neprichadza do uvahy. a nakoniec prekvapko, syncek uplne zdravy a este dokonca sikovnejsi nez jeho dvaja starsi bratia. len ona z tych stresov bohuzial zostala na antidepresivach. 😖
agentka aj ty chces druhe dievcatko? 😀 😀 ja tiez, ale muz frfle, ze on teraz syna. no ale syn moze byt treti, nie? pre stanku by bola teraz lepsia sestricka na hranie ako bracek 😀
fuha tak to nič prijemne.ano myslím že niečo na tom bude... ono to záleží aj od povahy napr. ja aj keby som bola v irsku tak by som sa asi 9 mesiacov zožierala... 😅 neviem proste mam rada veci pod kontrolou a som spokojnejšia ked viem že je všetko ok ..teda teoreticky🙂
lady hej chcem babu ninke by tiež bodla kaoška skor ako kamoš 🙂)neviem ale ja mam brata a nejak sme si nerozumeli dve baby to je fajn sestru by som aj ja prijala 🙂)))
agentka, ja by som zasa ani za nic na svete nesla rodit na slovensko. mam dost tych pribehov od kamosiek. tu si doktor alebo sestra nedovolia pozriet na pacientku skaredo, nieto jej este nieco povedat. a hlavne otecko pri porode uplna samozrejmost, bez priplatku, nie ako na sr. pre mna to bolo dost dolezite. a to som uplne obycajny pacient v statnej nemocnici, ziadny nadstandard. dokonca aj epiduralka na poziadanie kedykolvek a porodnici uplne uzasni. no neviem si predstavit, kde na slovensku by ti lekar, ktoremu dopredu nevopchas tucnu obalku robil masaz hradze vyse hodiny, len aby ta nemusel nastrihavat. dcera mala vyse styroch kil a nemam jediny steh, proste som nemala ani trhlinku, lebo doktor sa snazil. 🙂
no to mi je jasne zdravotníctvo tu v sr a tam sa neda porovnat mame sa ešte čo učit...ale bohužial mam skor obavu že sa nikdy neposunieme až tak vpred aby sme sa mohli porovnavat s irskom.. hold tu je iny systém a ludia su na neho zvyknutí pritom paradoxne každy jeden nadava..no tak predpokladam že ty môžeš o porode hovoriť ako o príjemnom zažitku 🙂 čož je fajn 🙂
baby idem ja do hajan už nevladzem
bru nocku
agentka, tu to ani nie je o technike a peniazoch, ako o ludoch. proste lekar sa skor berie tak, ze sluzi ludom, ludia su jeho zakaznici, tak sa k nim ma spravat uctivo, lebo keby nemal pacientov, tak skape hladom. aj v obchode ti skor podakuje predavacka, ze tam nakupujes. z toho som tu bola trochu v soku, ked som prisla, ze my, za pultom musime podakovat zakaznikovi, ze u nas nakupil. na sr ta predavacka pomaly do prdele posle, ked sa jej cosi spytas, a v nemocniciach po tebe sestry skor stekaju, ako sa ta s usmevom o polnoci pridu spytat, ci nechces pomoct s placucim babatkom, lebo si vycerpana po porode a potrebujes pospat... este sa mame vela co ucit...
a idem zalahnut aj ja, lebo ma zasa zacina boliet hlava. dobru
ladywitch26 ... aj ja som zila v UK a az take ruzove to nevidim ... aj ja si obcas ponadavm na nas system, ale zit byt som na "uzasnom" zapade euroopy nechcela 😝 😝 😝
Zuzanocka, súhlasím, tiež by som to nevidela tak čierno-bielo, že u nás naprd a inde super. Pre mňa bol pôrod na Slovensku príjemný zážitok, bez epidurálky a akýchkoľvek úplatkov a známostí... V SR je problém, že zdravotníckeho personálu je málo. Keď napr. cez Vianoce slúži jeden lekár a má dva či viac pôrodov naraz, jasné, že nemôže masírovať hrádzu jednej pacientke hodinu. A sestrička má v noci na starosti aj 15 bábätiek na novorodeneckom sama, aby si mamičky aspoň v noci oddýchli, po príchode domov z pôrodnice ich to čaká na plný úväzok. A vyšetrenie na koze v 36.týždni je nutné, lebo keď výterom nezistia napr. streptokoka, môžeš si dieťa nakaziť hneď pri pôrode a potom mu hneď musia dať antibiotiká, čo nie je pre novorodenca bohvieaký začiatok. Mám kamošku, ktorá žije vo Švajčiarsku, tiež to veľmi vychvaľuje a na Slovensko nadáva, ale keď dostala po pôrode 25 tisíc za narodenie dieťaťa, tie slovenské prachy jej boli dobré - aj keď si myslím, že na ne nárok nemala, keď nežije na Slovensku, ale niekde na úrade sa stala chyba a ona neodmietla finančnú pomoc z tej hroznej SR ☹
drakvak ... tak to je fakt divne, ze je normalne vyplatili tie ppeniaze
moja sestra rosila vlani v septembri a tiez bola velmi spokojna s pristupom v porodnici a aj so svojim gynekologom ... su aj vynimky, ale to su vsade ... ja si myslim, ze ked sa na to pozrieme ako na celok, tak nase zdravotnictvo a skolstvo je na lepsej urovni ako maju niektore zapdne krajiny, len je problem, ze je malo ludi a nie su dobre zaplateni 😖

zuzanocka, no do mt chodim uz len na dovolenku 😀 ale byvala som tam, resp. v necpaloch konkretne 25rokov. a chodila som do mt do skoly, takze poznam strasne vela ludi, prakticky polovica mojich spoluziakov bola z ladovne a druha polovica zo severu.
mywiel, no to tych vysetreni aj dost. 😀 mne tu doktorka akurat na zaciatku zoberie krv, na tu zakladnu biochemiu, choroby a krvnu skupinu, a potom na prehliadkach akurat skontroluje moc, tlak, popocuva srdiecko a ak nie je ziadny iny problem, tak to je vsetko. a v nemocnici zo zaciatku raz za dva mesiace, po 6.mesiaca kazdy mesiac a ku koncu uz kazdy tyzden akurat k tomu navyse este skontroluju zelezo a pohmatom brucha urcia polohu babatka.za cele tehu ziadna kontrola na koze. prvy krat sa na mna ani nie ze doktor pozrel, ale len ruku vopchal az na prijme, ked som sla rodit 😀 vraj kym nie je ziadny problem, tak naco zbytocne rypat, este sa tam nahodou infekcia zanesie. sono sa robi po 12tt, na urcenie datumu porodu, okolo 22-24tt pripadne anomalie a poloha placenty potom az posledne tyzdne tehu, aby sa skontrolovala poloha,mnozstvo vody a pod.
ale tu to uplne staci, triple testy a pod. veci su tu uplne zbytocne, lebo aj keby bolo babo neviem ako poskodene, tak sa nic nemoze robit, jedine ho porodit. potraty su zakazane.