♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
johanka, tak to bud rada, ze mas nevolnosti teraz, mne pri obidvoch tehu zacali az v 11tt a pri stanke trvali nepretrzite kazdy den az do 24tt. a lepsie sa tyckuje teraz, ako potom uz s bruskom. to uz ma aj brusko bolelo a pichalo. 😖
a ja som praveze zhanala co najviac info, aby som bola pripravena. ono je to aj lepsie, ked si co najskor zistis info, mas moznost sa este popytat, co ti nie je jasne. potom mas aj porod bez nejakeho extra stresu, lebo vies zhruba co sa deje
Baby prvorodičky, my vás nechceme strašiť príbehmi o pôrodoch 🙂 Ja som tiež predtým nechápala, prečo vždy ženy skončia debatou o pôrodoch, ale po vlastnom som pochopila, že sa z toho zážitku musia poriadne vyrozprávať.... niekedy to trvá aj pekných pár rokov 😀 Tiež som si nepripúšťala tie hororové scenáre z pôrodnej sály, len som dúfala, že porodím rýchlo a všetko bude v poriadku. A to klišé, že keď vám dajú po pôrode dieťa do ruky, hneď zabudnete na všetku prežitú bolesť, má niečo de seba... podľa mojej skúsenosti síce naozaj nezabudnete, ale uvedomíte si, že to stálo za to. Ja som tiež plánovala rodiť s epidurálkou (bolesť nemusím, ani zub si nedám vŕtať bez anestézy), ale nakoniec to bolo natural, lebo boli Vianoce a žiadny anesteziológ k dispozícii (u nás v malom meste sú len na telefón, ináč pracujú na záchranke - striedajú sa dvaja, ale vtedy bol jeden v službe a druhý mimo mesta na dovolenke), najprv ma to zaskočilo, ale potom som to predýchala a sústredila som sa na to, aby bábo bolo v poriadku... to je pravda, že slovenskí lekári väčšinou nastrihávajú hrádzu, dosť som sa toho obávala, ale nastrihnutie som vôbec necítila a potom pred šitím dal lokálne znecitlivenie, tak to bolo pár stehov za 10 minút. Asi je to problém zošiť roztrhanú ranu v porovnaní s nastrihnutou, kamoška mala doktora, čo nenastrihol a potom ju biednu zošíval hodinu a desať minút, tak to už zá anestéza určite prestala účinkovať, neviem, možno keby ju nastrihol, bolo by to lepšie, nie som odborník, ale mne sa to zahojilo pomerne rýchlo. A tiež som sa bála, že ako dlho tam budem tlačiť a malá bola naozaj po troch zatlačeniach vonku (keby nemala vpredu rúčku ako superman, tak by možno šla aj bez nástrihu, lebo mala len 2500g a 47cm). A čo sa týka bolesti, najhoršie to bolo ku koncu, keď som ešte nebola celkom otvorená, predýchať ten tlak na konečník a netlačiť, kým mi asistentka nepovie, že môžem - to je asi dôležité kvôli tomu, aby nevznikli ranky vnútri. Mňa tá bolesť riadila pri tlačení a stále som si pripomínala, že na konci bude naše krásne bábo a že to má zmysel. Zvládli to milióny žien, zvládneme to aj my - či už prvý, druhý alebo tretíkrát... Myslime pozitívne! 🙂
drakvak, tak to si mala ozaj len taku drobculku 😀 a fakt, na tu bolest sa zabudnut neda, ale predstavovala som si to ovela horsie. a styri dni po porode sa ma muz len tak zo srandy spytal, ze kedy si spravime dalsie, a nezabila som ho 😀 a nebojim sa porodu vobec, bojim sa len jednej veci, ze sa cosi skomplikuje a budu mi musiet robit cisarsky a to bude znamenat, ze svoje babo neuvidim hned, ale az o par hodin. 😖 ale dost robi aj personal a osoby, ktore su pri vas. ja som sice kvoli tej bolesti velmi nekomunikovala, ale ten doktor bol super, snazil sa robit srandicky a uz len to, ze tam bol muz a drzal ma za ruku mi velmi pomohlo. akurat ked mi doktor povedal, ze uz vidi hlavicku, ze ci sa chcem aj ja pozriet, ze mi da zrkadlo, tak som ho isla zabit pohladom. to bolo asi to posledne, po com som tuzila 😀 a paradoxne, ako najvacsiu bolest z porodu si pamatam, ked mi daval kateter do zily na zapasti, to mi ju sice aj zamrazil trochu, ale aj tak to bolo riadne citit. takze baby, vobec sa toho nebojte, nemate sa coho.ak mozte, tak si zoberte manzela alebo mamu, alebo kamosku. dost to pomoze hlavne psychicky, clovek vie, ze tam nie je sam a aj cas rychlejsie ubehne, ked sa spolu mozte rozpravat medzi kontrakciami.
Zena co sa uz teraz boji porodu nech radsej ani nejde rodit... 😅 😀 jednoducho nemozte ist rodit s pocitom, ze sa bojim, to nejde, musite si verit, nie je to nic hrozné a jeden den sa da vydrzat, ja som na druhy den ani nevedela ze som rodila a ani nastrih som nechcela sice ma vyse polhodiny sili ale sedela som na zadku akoby nic. 😉 😀
Lady, súhlasím, tiež bol so mnou manžel a bol mi obrovskou oporou. On pohľad na krv a nemocnicu celkovo nemusí, ale toto si nenechal ujsť a bol úžasný, aj som ho pri jednej brutálnej kontrakcii uhryzla do ramena a ani nepípol 😀 Je to vec názoru, či manžel pri pôrode áno alebo nie, ale pri samotnom tlačení stál manžel za mojou hlavou, takže žiadne obavy, žeby odpadol som nemala, náš lekár ho ani nevolal strihať pupočnú šnúru, jednoducho pri intímnych miestach pracoval lekár, manžel síce spoza mňa videla aj tak dosť veľa, ale neboli to žiadne jatky 🙂 Bol zlatý,stále mi pripomínal, že prichádza naše bábo a tešil sa a keď ju prvýkrát držal na rukách, aj mu slzičky vyhŕkli od dojatia. Myslím, že tento zážitok ešte viac prehĺbil puto medzi nami v okamihu, keď sme sa stali rodičmi. A ešte jedna vec mi pomáhala - pri celom pôrode som sa snažila viac myslieť na bábo ako na seba, že to má riadne ťažké vytlačiť sa vonku a ja som zodpovedná za to, aby som ho priviedla na svet zdravé, nech to bolí ako chce.
ja som ten typ,kory sa boji aj bratia krvi ale na porod sa nejak nebojim,neviem preco,strasne sa tesim,ze privediet dieta na svet a to mi pomaha sa nebat,to ze ma to bude boliet sa mam bat,urcite nie,skor to ze mozu nastat nejake komplikacie.treba mysliet na babo veru,to je prvorade 🙂
jaj schrupla som jeden cenakovy langos behom 2 minut,som mala nenormalnu chut aj som bola uz hladna ale bol uzasny,dufam,ze mi klesne tlak zas po cenaku 😒
som si dnes fotila brusko,ja neviem,mne sa zda take iste ako pred dvoma tyzdnami,kedy to tak zacne vyrazne rast?
macu, tak toho apetitu by si mi mohla trocha poslat, ja absolutne neviem dostat jedlo do zaludka 😝
kukla som albumik, ale vsak mas pekny puklik 😉 macu neboj, ono to pride a bude brusko uz iba rast a rast 😀
fuha tak vas docitat...no pustim sa do toho...
maculienka...ha s tou krvou, to poznam. Ja si furt musim lahnut ked mi beru, lebo potom ma kriesia...a vidis porod som prezila. Ja som porod brala tak, sak nejako von musi ist, nezabranim tomu a snazila som sa byt v co najvacsej pohode....az kym neprisli bolesti...to uz bolo o inom...ale zachranila ma uzasna vec v podobe epiduralky...
jej preberate porody.....uz ideme strasit?......jej
No napisem moj. Nauzasnejsi den v mojom zivote, sice...teraz sa mi hovori. Mne trval porod od prvej kontrakcie po finalny vyrobok 20 hodin....ale nebojte. Na zaciatku to boli len take tie kramove zalezitosti, hoci ja som mala krizove kontrakcie. Potom sa stupnovali, isla do nemocky, uz som sa nevedela ulozit co to tak tak hnusne krizovo bolelo, ale dalo sa predychat ziadna brutalit. Sprchy naprd, mne nepomohla vobec, bolo to este horsie a potom dali epi..do 10 min bolesti prec. Nic som necitila, krasa....ale tlak na konecnik ano. Po troch zatlaceniach bola mala von, bola teda riadna 3,550 kg pri mojej nizkej 160cm utlej postave...fu. Nastrih som vobec necitila, zosivali ma tristvrte hodiny..horsie ako cely porod...aspon u mna. No a najhorsie bol den po porode. Kompletne som bola hotovo, vsetko ma bolelo hlavne moje sitie...ble som sa nevedela ni posadit. Ale po dvoch tyzdnoch som fakt na vsetko zabudla, ked uz to sitie bolo ako tak zahojene....
a jaaa so nezabudla porod bolo dobrucky ale vyvolavacka bola strasna, bolava som bola asi mesiac. pamatam si toho na teda dosti. ale zeny su statocne a zvladnu aj taketo hruzy 😉
macu pekne maš bruško a vyzerá že máš peknú elastickú kožu sa hadam ani nepopukaš 🙂)))
baby k porodu ešte velmi daleko...aj ked pravda že premna nie moc dobry zažitok... ale zas vysledok myslím stojí za to...
zeny no tu sme "porodili" a uz viac nic ? alebo mate uz jarnu unavu? ja nemam ja som si pekne pozastierala aby na mna slnko nemalo dosah 😝
Baby, čo už riešite pôrod, keď ešte len končíme 1. trimester? Ja sa pôrodu nebojím, veď rodilo more žien pred nami a bude aj po nás...prežijeme to, ale teraz je pôrod to posledné na čo myslím.
My sme dnes boli na ultrazvuku, máme CRL už 6,7 mm a NT 1,8 mm, doktor povedal, že je všetko OK, akcia srdca aj pohyby. Inak nechápem, stále cítim šteklenie v podbrušku, príjemný pocit, bábo teraz rýchlo rastie tak to asi bude tým, lebo pohyby ešte tak skoro cítim nemôžem.
Neviem, či mám ešte stále užívať acidum folicum alebo už mám prejsť na femibion, pretože sa bojím aby bábo moc rýchlo nerástlo. Kamoška mi vravela, že celé tehotenstvo jedla kyselinu listovú a narodilo sa jej 4.2 kg dieťa, tak neviem či to bolo tým. 😉
Ahojte 🙂
tak ja som to s tymi nevolnostami zariekla ... som sa vytesovala, ze mi nic cely prvy trim. nebolo a dnes rano otras ... som vracala a napinalo ma fest ... myslela som, ze ani do roboty nestiham, ale nakoniec v pohode ... lenze cely den mi je na grc ... aj teraz este 😝
mywiel ... ja sa za to nehambim, ze sa bojim porodu ... jednoducho sa bojim a hotovo ... nemam rada nemocninicu, vysetrenia a podobne veci ... ja mam stres uz aj zo zubarov ... som uz raz taka ... a neprekona to u mna nic ... viem, ze ked to v septembri pride, tak bude stres a panika a budem mat nervy, ale musim to prezit, ina cesta k vlastnemu dietatu nevedie ... bohuzial
andzi, ja som jedla kyselinu listovu len do 12tt a potom absolutne ziadne vitaminy a tiez sa mi dcera narodila 4,2kg. to nie je tym, je to o tom, kolko zivin ti prepusti placenta pre babo.ale podla mna akekolvek vitaminy okrem tej listovky su uplne zbytocne. tu mi ich ani ziadny lekar neodporuca, ze je to akurat tak dobry farmaceuticky biznis. obcas si dam tabletku vapnika este, lebo mam intoleranciu na laktozu, tak mlieko ziadne, a jogurty len minimalne.
inak k tej epi, ja mam vacsi strach z ihiel ako z bolesti, tak ja som o epi ani len pocut nechcela. ved aj ten kateter, co mi zaviedli do zapastia, kadial mi davali infuzku a nechali mi ho este 24hodin, ze keby cosi, ak by som este nejake lieky potrebovala, som si chcela strhnut. mne bolo z toho zle, ze som to musela mat v ruke 😝
a fakt mi bolo horsie po porode. stale mi klesal tlak. kvoli kojeniu som pila litre vody, takze som kazdu chvilu behala na zachod, a kedze som mala malinku ranku, ale stipalo to jak svina (lebo vsak moc je slany), tak som zakazdym chodila cikat pod sprchu. no a akonahle som vstala, tak mdloby. esteze bol so mnou stale muz, lebo parkrat som mu tam skoro kvacla k zemi. a najhorsie bolo, ked som sa par minut po porode musela postavit a prejst par krokov do sprchy. ked clovek ma to velke brucho dlhe mesiace a zrazu tam nie je, tak to je pre telo sok. ja som sa nemohla nadychnut, to bolo, ako keby mi niekto vrazil pastou do brucha. normalne som par minut lapala po dychu. nastastie tam mali take super polohovacie postele, takze som ani nemusela zliezt z nej, ked som chcela malu prebalit alebo nakrmit. aj doma by sa mi taka zisla 😀 😀
Zuzanocka, mne sa dnes stalo to iste, doteraz som nemala nejake nevolnosti, vracania a pod., tak som si dnes dala premieru. Asi sme to zakrikli🙂 Teraz, ked sa vsetkym akoze ma na skolnku 2. trimestra ulavit, tak my zacneme vracat?🙂 Snad to bolo prvy a posledny krat🙂
mamicka ... no mozno to budeme mat naopak 😀 ... a budeme vracat v druhom trimestri 😝 😝 😝
mamicka, no tak vitaj v klube. pri prvom tehu mi zacali nevolnosti v 11tt a trvali pravidelne kazdy den do 24tt. teraz mi zacali tiez zaciatkom 11tt, takze tiez cakam, ze do nejakeho maja potrvaju. druhy trimester je vraj najkrajsi? no ja sa na tom tak akurat ironicky zasmejem...
ladywitch ... ani ma nestras ... ja som si tiez tak rano povedala, ze super, tak teraz zacnem vracat, aby mi nebolo luto, ze mi bolo prvy trim. dobre 😝
zuzka, ja som si teraz navravala, ze druhe tehu nemusi byt ako prve, ale houby, uplne take iste. ale zasa bez to pozitivne. mne bolo strasne zle, ale stanulka je zlate dieta. ona mi uz od prveho mesiaca bola schopna prespat celu noc a od druheho mesiaca dokazala spat 10-12h v kuse cez noc. takze sice kym bola v brusku, tak hnevala, ale potom si asi povedala, ze uz bude dobre dievcatko. takze mozno tym, co je tak zle, tak potom budu mat zlate tichucke deticky 😉
lady ... a tebe je teraz zle aj cez den, ci len rano vracias?
zuzka, rano vraciam pravidelne, to ani neriesim, ci mi dnes bude zle, proste vstanem a hned idem do kupelne, lebo este hned na pol ceste sa mi zdvihne zaludok. a potom pocas dna ma stale napina. mne pomaha, jedine ked nieco jem. tak nonstop pojedam lieskovce. vzdy si nasypem zo dve hrste do vrecka a zujem. a nesmiem pit, lebo to ma v momente napne. jedine ked mam cosi vacsie poruke na zajedenie. a potom ku veceru sa to este zhorsuje, takze aj vecer si obcas este grcnem popri tom napinani... do nejakeho 24tt mam o zabavu postarane.
tak ja som len rano, ale teda zazitok 😝 ... a nic len voda zo mna isla a napinalo ma v kuse 😝 😝 😝 ... a potom rano cesta v buse sa mi zdala neskutocne dlha, co mi bolo vselijako a aj pocas dna, ale som uz nevracala a teraz tiez tak kadejako sa citim ... dufam, ze sa dnesne rano uz nezopakuje ... a chodis normalne do prace?
zuzka, no praveze zo mna len voda ide. ako keby sliny, co sa celu noc zhromazdili v zaludku. tak vseeeetko. minule som uz ani nemala co,ale este dobrych 5minut ma napinalo. az mi slzy tiekli. 😝
a do prace chodim uplne normalne. tu ti da doktor pn jedine ked mas rizikove tehu, ze musis lezat, inak ti povie, ze tehu nie je choroba. ale mam super dokinu, takze ku koncu tehu sa mi uz sama ponukla, ze ma vypise na pn, lebo makat do 38tt je uz brutal. to som sa ledva gulala.
ja som tiez tak rano az slzy v ociach mala ... a musela som si znova lahnut ... ak sa to bude opakovat, tak pojdem za dokinou a nech ma necha doma ... uvidime, co bude
ahojte....
čítam , že vám viacerým ešte stále býva zle....to mi je veľmi ľúto...ja keby nespravím test a nemeská mi menzes, ani neviem, že som tehu....našťastie mi všetko chutí, ani raz mi nebolo zle, ani tá únava nie je nejaká brutálna...som ja vôbec tehotná? 😉
želám vám, aby to zlé čím skôr prešlo, aby ste si mohli tehulkovanie už len v dobrom užívať...veľmi vám to prajem!
ja si lahnut nemozem, to by som potom po prebudeni vracala znova. skus cosi za tym zjest. nie sladke, lebo po sladkom su take tahave sliny a to mna natahuje este viac. ja zujem lieskovce. maju taku neutralnu chut. inak ani susienky nie, lebo co je z muky, to je sladke vsetko, aj ked je to posolene. muka je sama osebe sladka.
vranka ... u mna to len teraz zacalo 😅
lady ... to som si lahla len na par minut, dlhsie som si nemohla dovolit, lebo som mala uz len 20 minut na vychystanie sa do prace, inak by som zmeskala bus a tym padom aj vlak a do prace by som sa dostala az o dve hodiny ... ale stihla som
som velmi rada ze sa mozem pridat k tejto teme som aktualne v 10t toto by malo byt nase PRVE babo velmi sa z toho s manzelom tesime

johanka ... to prejde rychlo, ani sa nestihneme spamätat ... no a ta realita okolo porodov ... no co uz ... je to tak a este horsie 😀