icon

Sú tu dáke mamičky a budúce mamičky z Rajca?

denisenko
9. feb 2011

ahojte....hľadáme mamičky a aj budúce mamičky z Rajca, prípadne blízkeho okolia. Je tu niekto?

stanca22
28. mar 2011

@denisenko A si písala, že si aj na Facebooku? Ako Ťa, pod čím nájdem? Napíš mi do pošty ...

denisenko
autor
28. mar 2011

@stanca22 ak to ti teda nezávidím, také alergie...... 😠 a antihistaminiká zaberajú? 😕 tu v školke detičky nespávajú.....iba ak by sám chcel, ale vieš si predstaviť, že pojde spinkať a iné deti budú vonku????? tu majú iné názory 😅 my máme krásne počasie, dnes 20 stupníkov, ale kdesi vedla bola búrka, hrmenie bolo počuť aj tu....teda, malo pršať aj tu už od nedele, ale nepadla ani kvapka..... 😀 a do konca týždna bude asi až 23...stupnov... 😵 pojdeme sa opalovať.... 😀

stanca22
28. mar 2011

@denisenko Však pošli toho slnka aj sem, hlavne tie stupne krásne, čo si taká lakomá? 😀 😀 😀 A že Ty mňa na kávu pozvať 😀 😀 😀 Ale nie, srandujem, dúfam, že si sa neurazila, čo? 😉 A to čo je tie antihistaminiká??? To po prvý krát počujem ... či čítam, v tomto prípade 😉 Na Facebooku som Ťa rýchlo našla, dala som si Tvoje meno vyhľadať a bolo, už ma len potvrď 😉 Nerobí Ti tento posun času nejaké problémy? Mne veľké, strašne ma bolí hlava, točí sa mi a neviem čo je so mnou, stále mi je zima, asik dačo na mňa lezie a vo štvrtok idem k dokymu, tak drž palce ... Čo ideš zajtra variť? Ja fazuľovú polievku a v stredu asik buď nejaké cestovinky abo niečo zo zeleninou ... Akurát škrabkám psíka, mu je akosi dnes smutno .... Som dovešala prádlo a to vonku som radšej rýchlo skovala dnuka, bo akosik fúka dosť vietor a mraky sa zvúčšujú, tak neviem, neviem kedy začne pršať a či vôbec ... bolo by inak naozaj fajn, keby sa rozpršalo až v noci, aspoň by sa ľakšie ráno dýchalo vonka 😉

denisenko
autor
28. mar 2011

@stanca22 ale ja som nenííííí lakomáááááá...... 😀 len ked ja vždy niekomu pošlem a to záhadne zmizne 😀 😀 😀 😀 asi bez pasu cez hranice neprejde nič 😀 😀 😀 😀 posun času....ani mi nehovor....len som viac unavená.... 😝 ale to je možno aj jarná únava..... 😝 aj my máme navarenú fazuľovú polievku....a ešte sú palacinky, aj na zajtra na obed alebo pol plechu pizze...ostal z večere...takže kto chce, nech si dá, čo chce...ja mám uvarené cestoviny, ja milujem cestoviny, ale len tieto talianske, slovenské sa mi zdajú také rozváracie........ 😝 😝 😀 oprala som aj dve záclony a už visia na okne a spratala čisté prádlo a to je na dnes fakt všetko....mojho muža skolila nádcha, tak to berie ako pravý muž....už len závet napísať 😀 😀 😀 😀 dáme si varené vínko a skončíme v posteli......neskúšala si na zahriatie? u nás funguje vždy 😵 😵 😵 ....antihistaminiká, sú lieky na potlačenie alergických príznakov, ak chodí mažel k dokymu určite nejaké má, len si nevedela že sa to tak volá...... 😅 inak, ja som profík na lieky....aspon moj muž to tvrdí...že čo som nešla za lekárničku, niekedy som ako chodiaca encyklopédia.... 😀 idem kuknúť ten FB 😉

stanca22
28. mar 2011

@denisenko No tak díky, no nechodí k lekárovi, vraj si v detstve nachodil až až 😀 No to poznám že muž a choroba, hej skúšali sme oboje a funguje to i u nás tak, idem si ľahnúť, lebo mi je fakt zle ... ☹

mirka5688
28. mar 2011

@denisenko ahoj, máme sa fajn, malý je už v posteli a dúfam že už spí, pôjdem ho za chvíľu kuknúť. Aj tu dnes bolo celkom pekné počasie ale je ešte stále chladno a hlavne keď fúka vietor. Už aby bolo leto. No my sme stále vonku, aspoň sa unaví a potom už o osmej leží. Ale ešte stále neprespí celú noc, musím mu ešte robiť mlieko, dúfam že keď ho presťahujeme do jeho izby tak sa to zmení, len dúfam, že nie k horšiemu. A malý ti koľko spí poobede?

iwanka23
29. mar 2011

@stanca22 aha prepááč nevedela som jasne že život sa dá žiť 😉 no ja som dnes bola zasa na krvičku koli tyym genetickyym testom tak duffam bude všetko dobreeeee a ako sa inak máávaš??nemaam zatiim fotečkyyy

iwanka23
29. mar 2011

@denisenko no tak termin mám 15.septembra taaak este celu jar a celee leto a potom jupííí 🙂 no dnes mi brali este krv koli tyym chorobaaam. Včera v noci mi bolo ale taak zle jaaaj vracala som lebo celyy den ma veelmi bolela hlava celkovo ma bolieva často hlava a teraz mysliim ešte viac no a dala som si za cely den dve tabletky aspiríín a pomiešala všeliakee jedlo a z toho som asi v noci vracala, doktor povedal, ze radsej nech si daam paralen ako aspiríín lebo to sposobuje krvaacanie ale vcera v noci som sa taak zlakla ci sa nieco nahodou nestalo s baabatkoom achh...duufam sa to uz nestane a ja radsej kaslem na vsetky tabletky od bolesti.

denisenko
autor
29. mar 2011

@stanca22 no fajn, aj my sme už nachcípaní všetci....to už len velký balík vreckoviek a pevné nervy..... 😝 tebe je lepšie? a mužíčkovi čo bolo, ked si ho opatrovala? 😵
@iwanka23 joj, pekné že sa tešíš...ešte si živo pamätám , ako som to prežívala ja...ale mne zle nebývalo, len tak čudne, akoby hlad...tak som stále musela jesť 😀 😀 veru, s tými liekmi opatrne, paralen v krajnom prípade, aspirín zahod do WC....a ked ta bolí hlava daj si Magnézium, pomáha....kludne aj šumivé...... 😉
@mirka5688 to poznám málo rodičov, čo majú o osmej dieťa v posteli....už som si myslela, že len ja som taká.... 😀 Denisko spí celú noc, od jedného roka má sám izbičku a chodí spať po poslednom večerníku......odjakživa, len ked je niečo výnimočné, alebo ešte náhodou nie sme doma, tak vtedy neskor. Poobede spáva teraz len 1,5 hod, ale ked nie je v školke tak 2 hodinky a niekedy aj trošku navyše si potiahne.... 😀 on má strašne moc energie a spaním si asi dobíja baterky 😀 😀 😀 ked bol malý, spával 18 hodín 😀 😀 😀 😀 kedy chcete malého dať samého do izby?závidím, že možete byť vonku celý den......si myslím, že pre deti je to super....

stanca22
29. mar 2011

@denisenko No ja neviem čo mi je, lebo ani k dokymu nepôjdem, bo sa tak zle a slabo cítim, včera keď som odišla z netu, hneď som aj zaspala, taká som bola unavená a teraz som tiež ale tak musím to vydržať ... neznášam doktorov, takže preto tiež tam nechcem ísť ... Bolí a točí sa mi hlava, bolieva ma žalúdok, nohy i ruky a strašne sa cítim slabá ... a diagnźa, neviem aká je, ani len teplotu žiadnu nemám ... asik to budem mať nejakú virózu alebo nejakú vnútornú teplotu. Manžel mal chytené hrdlo a tiež sa cítil slabý, ale tiež nešiel k dokymu, tiež ich nemusí ... a čo Ty ostávaš domka s malým, keď ste chorý, či ako? Ale naozaj často Ti je malý chorý, ako čítam, keď mi píšeš ... neurobíš s ním dačo, keď už budete na dlhšie na Slovensku?

stanca22
29. mar 2011

@iwanka23 Inak sa darí ... však preštuduj, čo sa píše, že čo nové 😉

denisenko
autor
29. mar 2011

@stanca22 veru, bacily na nás útočia....kdeže s malým doma, do práce......všetci ...aj manžel aj ja....našťastie nemáme teploty,minulý rok som chodila do roboty tri dni v 40-tkach......čo už.....všetko sa dá....my ženy sme silné..... 😅

stanca22
29. mar 2011

@denisenko No to máš pravdu, že my ženy sme silné 😉 Si pamätám, že raz som robila barmanku a v 40 som makala, všetci sa mi čudovali ... 😀 Ale ja som myslela, že kvôli malému, že či neostávaš domka s malým? Ale tak ak nemá teploty, tak sa to ešte dá, že? Inak aj Vy ste sa brali na úrade ako my 😉 🙂 No aj ja nemám teploty, preto tiež nejdem k doky ... Malého tento rok aj naučíte už sa bicyklovať, či ešte nie? Lebo som videla na foto Vašej, že má ešte pomocné koliečka? 😎 Neviem či som sa už pýtala, toto leto idete dakde? Čo plánujete? Pekné fotky máte, ja som myslela, že ste mali najskôr svadbu až potom syna, čo tak neskoro svadba? Mala si pekné šaty, prečo nie svadobné? Som zvedavá, že? 😀 😀 😀

denisenko
autor
29. mar 2011

@stanca22 zvedavé sme všetky..... 😀 nejako sme tú svadbu nikdy nestíhali.....až teraz, kým vybavíš kopec papierov, už sme boli v zahraničí...a kdže som ja konečne ostala dlhšie na slovensku, tak to šlo.....ale v našom prípade šlo len o ten papier...Denisko má aj tak priezvisko po tatinkovi od narodenia a žijeme spolu už dllllllho...... 😀 😀 šaty....nechcela som klasiku, tak len také krátke na ramienka...len som si musela dať ten svetrík, lebo bolo chladno 😅 malý sa už asi dva týždne bicykluje bez pomocných koliesok....len ešte nevie moc brzdiť, ale naučí sa......len tu nie je kde, pretože naša dedinka je v kopcoch, takže bud ideš dolu kopcom ,alebo hore kopcom....rovinka je až o 2 km..tam kde sú tie fotky 😎
na leto sme povodne chceli k moru na týžden, ale kedže chceme skor asi äplne dokončiť dom, a v zime by to nešlo, lebo sa jedná o balkon, a bez toho nám to neskolaudujú.....takže asi pojdeme len na slovensku, chceli sme do Podhájskej, tam je liečivá voda pre atopický exem...má rovnaké zloženie ako mrtve more...takže pre DEniska by to bolo fajn.......no uvidíme...plány by boli, horšie je to s dostaním dovolenky..... 😝 a vy? idete túrovať na moto po Slovensku? a chodíte aj stanovať?joj, dneska som akási unavená.....tuším že zajtra nemusím do práce, niečo šéfka splietala.....tak sa pojdem pokukať po obchodoch.....len tak, prídem na iné myšlienky 😵

denisenko
autor
29. mar 2011

@stanca22 a už Ti je lepšie? 😕

mirka5688
29. mar 2011

@denisenko malému do izby potrebujem dať ešte zárubňu s dvermi, posteľ tam už má, už len tie dvere, no a potom začnem skúšať najskôr pobedeným spánkom a potom uvidím ako si zvykne večer, dúfam že si zvykne rýchlo a nebude vymýšľať. Tak Denisko ti dobre teda spával keď bol menší, ja som musela iba voziť v kočári inak mi spal len pol hodinu doma. A mal aj obdobie v noci že nespával, prípadne bol každú hodinu hore, ale už sa to upravilo a dúfam že čoskoro už prespí celú noc. A druhé mimčo neplánujete? 😵

stanca22
29. mar 2011

@denisenko Ďakujem za otázku, si milá, no nie je mi lepšie, stále sa cítim dosť unavená a slabá ... manžel ma sem tam obsluhuje, tak mi je v postieľke fajn 😉 Až si necítim zadok 😀 No my na moto kade tade, aj švagrinu chceme ísť kuk do Prahy, býva tam už tretí rok a ani raz sme tam neboli 😖 No tento rok chcem ísť stanovať, len neviem či nám to výjde, bo aj minulí rok sme chceli, no nejako nám to nevyšlo, čo plánuješ na tento víkend? Nám dorazia vo štvrtok okná, takže tie dávať, vieš si to živo predstaviť 😅 Tie obchody Ti závidím, čo kúpiť, oblečko??? 😎

stanca22
29. mar 2011

@denisenko A ozaj, čo by si mi poradila, svokra bude mať 50 rokov a my s mužom nevieme, čo máme kúpiť, nevieš poradiť? Mňa napadlo, fotku zväčšiť ich ako manželov, dať zarámovať, zavesiť im to nad postelou a k tomu veľkú vázu s kyticou a k tomu menšiu obálku s peniazmi, čo Ty na to? Alebo sme na nete našli objednať víkendoví velnes, či niekde na hotel abo čo? Hm? Ja už naozaj neviem ...

stanca22
29. mar 2011

@denisenko A ja som myslela, že si mala pôrod spontánny a Ty vyvolávačka? Ozaj a tak si mala ťažký pôrod?

denisenko
autor
30. mar 2011

@mirka5688 dobré ráno.... 😉 my sme mali to šťastie, že sme problém so spaním nikdy nemali.... 😀 ej veru, dvere treba......len ja ich nikdy nesmiem zavrieť, vždy len privrieť, tak na jeden prst 😀 vidíš, dve rovnaké deti by sme asi nenanšli 😀 😀 fuj, nejako je pod mrakom, ale dnes je volno...teda aspon myslím, že mi nikto nezavolá, že si to rozmysleli 😀 😀 druhé mimčo by sme chcelki, len akosi vždy do toho niečo príde.....najskor nebol hotový bytík, potom ked sme si už tu v zahraničí zvykli a máme robotu, tak sme ešte niečo chceli zarobiť....lenže Denisko už bude musieť ísť do školky v Rajci, takže zrejme ostanem doma s ním...a tak by sa mi to možno hodilo, ísť na materskú a mať čas aj neho ako školáčika...... 😀 😀 no uvidíme..... 😵 vy bývate v tých nových bytovkách alebo rodiinom dome?

denisenko
autor
30. mar 2011

@stanca22 aj tebe dobré ránko..... 😉 moj porod bol jeden horor...nemala som roztiahnuté panvvé kosti, takže zážitok do konca života..... 😝 aj my plánujeme svokre na 6O-tku nejaký víkendový welllnes....tiež hladám na nete...myslím, že je to fajn nápad, nech si trošku oddýchnu...... 😕 .....a je pod mrakom, tak asi ostanem doma.....ešte uvidím....nechystm sa nič extra kupovať, možno malému tričká, zo všetkého vyrástol.....minule som si kúpila sexi prádelko a moj chlap bol z toho na vetvy 😀

mirka5688
30. mar 2011

@denisenko ahoj, bývame v rodinnom dome u Peťovej mamy, ale už to máme prerobené zvlášť, my máme sami aj svokra je sama, a je to super. Ani ja by som dvere nezavierala úplne, tiež by som ich nechala odchýlené trošku. U nás je veľmi pekné počasie, a už cítiť oteplenie, už bolo načase. Teraz mi malý spí tak mám chvíľu pokoj, no len neviem dokedy, lebo každý deň spí inak, no a potom pôjdeme samozrejme von až do večera. A ty ako robievaš? máš nejakú presne stanovenú dobu alebo alebo keď ťa potrebujú ideš do práce?

denisenko
autor
30. mar 2011

@mirka5688 tak to máte potom tak ako my...myslím s tým bývaním...aj my bývame spolu s peťovými rodičmi, ale všetko máme oddelene.....je to fajn, ked potrebujem súrne niekam odbehnúť, nemusím hned brať drobca so sebou 😀 ja mám pevnú pracovnú dobu...ale ešte teraz nám sezona nezačala, takže to sú také predprípravy a vtedy chodím, ako treba...inak robím od 8-mej do pol tretej, potom bežím do školky...tá je do trištvrte na tri.....a večer chodievam od pol siedmej do...ako kedy treba....tak do 9-tej...ale nedele nie, to som len do 14.30.....volno mám v týždni, 1 den...je to dosť na nervy ale čo už...ak si niekto myslí, že dobre zarobí v zahraničí a za nič, tak sa mýli...... 😝 😝 Denisko tiež teraz spí, zobrala som ho zo školky na obed....a potom som chcela ísť na ihrisko, ale povedal, že asi budeme radšej maľovať farbičkami.....tak uvidíme, lebo je krásne, ked sa vyčasilo..... 😅 vy nemáte pevnú spaciu dobu? ja som bola dosť zásadová na takéto veci a ver mi, vyplatilo sa.... 😀 a ráno kedy vstáva? ešte v noci papká a potom?juj, tak sa teším...periem zimné veci a už ich odložím.....zima skončila..... 😀

mirka5688
30. mar 2011

@denisenko no ja som tie zimné veci poprala včera a dnes zbalila, dúfam že už ich nevytiahnem. Malý mi chodí spávať okolo 12.00 - 12.30 no ale pospí niekedy, 3 hodinky, inokedy som rada že spí aspoň hodinu, no ale večer ide vždy do postele okolo pol 8 a musí spať a väčšinou do tej 8.hodiny pol deviatej už spí. V noci sa raz budí na mlieko, no a väčšinou trvá minimálne hodinu kým znovu zaspí. Musí byť v postielke, nedávam ho ani k nám. A ráno to vstávanie je všeliaké, niekedy o šiestej, sem tam sa stane že je hore už od piatej, no ale väčšinou vstáva okolo siedmej. Ale vždy musíme byť vonku aj pred obedom aj keď sa potom vyspí, lebo doma sedieť s ním to je na nevydržanie.

denisenko
autor
30. mar 2011

@mirka5688 tak to máte potom ranostajka ako my.....náš je tiež taký.....a bez ohladu na to, kedy ide spať, skušali sme ho davať aj neskor spať, že bude dlhšie ráno....ale vobec nič.... 😠 aj my musíme chodiť vonku, ale cez týžden to neriešom, lebo oni sú v školke ráno vonku, potom pred obedom...a potom poobede...aj ked sneží, orší....mláky,blato...furt chodia....a potom, mama per...... 😠 joj, ked v Rajci je to s tou zimou akési nekonečné.... 😖 😀 minule mi svokra vravela, že snežilo....som skoro odpadla 😀 to som ešte zvedavá, čo bude na Velkú noc..... 😀 chlapi možno pojdu domov, tak aby som tie zimné veci nevyťahovala..... 😀 😀 😀 😀

mirka5688
30. mar 2011

No dúfam že tá zima už skončila nadobro, ale počasie si nevyberieme.

stanca22
30. mar 2011

@denisenko No pekne, deti vždy rýchlo vyrastú, keď im dačo kúpiš na oblečenie, že? My sme akurát boli s mužom kúpiť reťaz na moto, hadičku, sprej na reťaz a zaplatili sme vyše 80 euro, pekná cena, však? Skoro sa mi prevrátili oči, keď vyslovila tú cenu, no ale museli sme zaplatiť, keď to potrebujeme, opravíme si ju po svojom a hurá na cesty, už sa nevieme dočkať, len ešte obleky a topánky na ňu potrebujeme ... A ešte aj gumy prezuť ... Akurát robím s fotkami poriadky, lebo idem ich dať si vyvolať, majú super akciu, že jedna fotos 6 centov, tak mám čo robiť, lebo tých fotiek bude asik vyše 30 ks 😀 Ale len do 7 apríla, tak sa musím poponáhlať, sakriš, neviem čo mám zajtra variť ... nevieš poradiť? Sa mi začínajú akosik míňať nápady, asik kuknem znova do kuch.knížky abo na net ... Psy nám celé dni a noci zavíjajú, tato im dal trest, tak skuvíňajú 😀 Ja som mäkká osôbka, ja by som im nevydržala nechať trest na týždeň ... Počuj a Ty máš kedy vóľno, keď robíš aj víkendy?

denisenko
autor
30. mar 2011

@stanca22 a začo majú trest a aký? 😕 ja idem asi piecť zemiaky na večeru, len tak na kolieska pokrájané, v rúre a potom k tomu tatarská......a bude.... 😀 sprav si francúzske,nelubite? 🤐 o tých peniazoch ani nehovor...nám volal dnes mechanik, že to čo sa pokazilo sa nedá opraviť, tak potrebujeme novú súčiastku a muž už niečo zohnal, ale ešte nie sme si istý, či bude pasovať, použitá......a že 200 eur...mechanik tvrdí, že super cena...... 😝 😝 😝 😔 a ja chcem novú telku..... 😝 ja mávam volno cez týžden, na hoteloch býva víkend najpernejší...tak preto..... 😝 😵 ale zas musím mať niekoho, kto mi stráži dieťa...takže tiež to nie je bohviečo...... 😨

denisenko
autor
30. mar 2011

@mirka5688 ešte spíte? my hej....si to vynahrádza, že ho nebudím...... 😅 máte aj pieskovisko na dvore, či chodíte inde? dvor je pre decká na nezaplatenie, tu nemáme nijaký......... 😝 a nechávaš ho aj samého či ešte radšej nie?

mirka5688
30. mar 2011

Ešte spíme no pojdem ho zobudiť, dnes to preháňa akosi so spánkom. Chodím k rodičom, bývajú na sídlisku a je tam aj pieskovisko a býva tam aj dosť detí. Dvor máme, len to nie je urobené a skôr by tom prišiel k úrazu. A vonku by som ho nenechala samého ani na dvore, neviem čo by vyviedol, ešte je malý si myslím.