Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
Mne tiež moja dr povedala aby som si nekupovala žiadne vit. doplnky pre tehotné, a že mám naďalej používať len kys.listovu 🙂 vraj z tých všelijakych doplnkov by som len zbytočne viac pribrala a dieťa by bolo tiež veľké 🙂
Každá žena a budúca mamička robí len to čo si myslí že je pre ňu a pre jej bábätko to najlepšie, či už je to používanie týchto doplnkov alebo prijímanie kvalitnej a pestrej stravy. Ja osobne som za tú druhú možnosť, a presne podľa nej sa riadim. 😊
Inak všetko dobré žienky a nech sa naše fazuľky krásne vyvíjajú ☝💓
@1aduliatko1 presne taku skusenost mam aj ja. Pri prvom synovi som brala vitaminovy komplex pre tehotne a maly mal 4 kila. Teraz som si nasadila listovku obycajnu a snazim sa kazdy den viac ovocia aj zeleniny. Ty mas kedy termin porodu?
Ahojte, ja tiez nie som najvacsi zastanca preparatov, len nechapem ako to priroda zariadila. Prve mesiace by sme mali jest velke porcie salatov, suroveho spenatu, kedze su zdrojom kyseliny listovej dolezitej na delenie buniek. Ale v tomto obdobi vela zien zeleninu nemoze ani vidiet. A vobec nie surovu. A po vareni sa vitamin straca. Druhy mesiac mi sli na chut len hrianky a chrumky (plne vitaminov 🙂). Az v 9. Tyzdni som dokazala hodit do seba par listkov. Tak som rada, ze aspon tie tabletky su.
Teraz je este vemi dolezite zelezo, lebo sa zvysuje objem krvi i o 50%. Hlavne tie, co ste strasne unavene a nejete vela (cerveneho) mäsa, pozor na to. Je sice pravda, ze zelezo je casto zastupene i v rastlinnej strave,(proso, cicer, spenat...) ale nie kazdemu sa tato forma dokaze vstrebat do tela. Co bol zial i moj pripad.
Preto i teraz nemozme kavu. Kedze kofein zabranuje jeho vstrebavaniu.
@juliane126 tak toto si vystihla presne. Ja zeleninu teraz nejem skoro vôbec, lebo každú jednu okrem paradajok vyzvraciam, detto ovocie. Ostáva vo mne len mastné a hutne jedlo. Že by mi telo naznačovalo, že mi treba konečne jesť tuky? 🙂
@diannna ahoj, neviem kolko mas rokov, ale pravdepodobne do 30 podla fotky. Neviem ci vies, ale podla statistik ma kazda piata zena, nad 30 a do 35 rokov problem otehotniet. Nad 35 rokov este ovela viac. Telo uz neprodukuje tolko hormonov (estrogen, progesteron) ako v dvadsiatke, tak vela zien len kvoli tomu nevie donosit deti i ked inak su s partnerom uplne zdravi. Tak radsej nech si daju lieky(hormony)(i ked casto na ukor matkinho zdravia) ako sa pokusat dalsich 5 rokov zbytocne. Poznam uz strasne vela parov, ktori strasne tuzia po dietatku a nedari sa. Az ma to desi.
@renimac mne sa to uz nastastie zlepsilo. Minule tehotenstvo mi bolo zle v 3. a teraz to bolo v druhom. Len trochu menim chute. Dnes som prvy raz v zivote robila knedlu ( spaldovu s vlockami), lebo mäso bez omacky mi nechuti.
A uz by ti to mohlo prejst, nie? Drzim palce, nech ti to tak rychlo sekne po prvom trimestri ako mne. Mala ti posiela obrazok. Potom som zvladla jest i 2 obedy, a to mam pod 50 kg.

@juliane126 no ja tiež verím, že to už prejde, lebo som už strašne hladná 😀. A tiež mám necelých 50kg. Teším sa na Vianoce a kapustnicu, o tej snívam asi od začiatku. Pozdravujem malú 😉.

@stacie96 ci to je vitaminmi ci nie.. babka mala 150 cm, stihla a vsetkych 5 deti malo cez 4 kg a chlapec skoro 4,5 kg. Ziadne nerodila v porodnici. Vitaminy mala tak sudovu kapustu..
@juliane126 moze byt. Pri druhom som nebrala a bol trosku mensi.(3,8 - 😅) Tak som sa tak rozhodla aj teraz. Ale ved myslim ze kazda sa musime rozhodnut podla svojho uvazenia. Inac to s tou kapustou neni zly napad 😂
@renimac
@juliane126
Baby tu vahu vam uprimne zavidim mozte veselo priberat. 🙂
@renimac dakuje tete, uz sa smejka. A da sa ti varit? Viem presne ako sa citis. Minule ma kapustnica zachranila od mojho hladomoru. A to som vracala len raz. Toto vobec. A ani nemam taky citlivy nos. Priatel sa ani nasprejocvat nemohol. A ked moj pes zvlhol a behal po byte no hruza.
Suseda vracala 4-6denne do 9. mesiaca pri oboch detoch (chlapec i dievca). Pribrala 4 kg i s dietatom. Ale, takto extremne to ma len 1% zien.
@juliane126 tento týždeň sa mi dá varit už hocičo. Ale skôr mi vadí kozmetika a drogéria, parfum som nepoužila už 3 mesiace. Aj sprchový gél mi vadí. Ale sranda je, že napr. slaninu som nevyvracala ani raz 😆. No dúfam, že tento týždeň to skončí, lebo som hladná ako Cenkovej deti 😀.
@stacie96 takze uz tretie? Gratulujem. Chlapci su vzdy trosku vacsi a su castejsie prenasani. Teda zevraj. Baby su zvedavsie a pytaju sa skor von.
Mozno teraz sa postasti dievcatko ,,len 3,5 kg ☺.
@juliane126 no mam uz dvoch velkych chalanov 9 a 6 rocnych. A ti by si velmi zelali sestricku. Ale dohodli sme sa ze ak to bude chlapec tak im ho tam nenechame 😂. Prveho som prenasala, druhy presne na termin. Tak teraz kludne porodim aj o tyzden skor malu princeznicku ;)
@stacie96 ja mám podľa sona vyrátaný termín na 12.7
Co ste v 11tt vidno na vas uz nieco?
@kattky ja som v 10t, a keď sa najem , tak mám riadne bruško veru ☹
@1aduliatko1 mne vravia tiez, ze sa mi zvacsilo brucho ... No co uz chudsie do porodu uz nebudeme 😉
@kattky ja hlavne takto večer mám riadne bruško
@1aduliatko1 kedy mas ty termin?
@kattky ja mám 12.7
@1aduliatko1 mne najprv povedal 4.7. a na druhej poradni mi povedal 6.7.
@kattky mne to tiež nesedí..ja mám rozdiel týžden medzi termínmi podľa ms a podľa sona...tak sa uvidí 🙂
@1aduliatko1 tak to je jasne, len by nemuselo byt vtedy horuco ked to na nas dojde 😉
@juliane126 ja viem presne o čom hovoríš, my mame s partnerom ja 32 a on 39. Ale aj napriek tomu veku by som sa nesnažila do seba davat chémiu. Treba si uvedomiť, ze vsetko je tak ako ma byt a vsetko sa deje pre nieco. Bohuzial aj potraty, nemožnosť otehotnieť a pod. 😘

v prvom tehu som brala femibion 1 aj 2-ku na odporúčanie lekára, vtedy mi povedal,že kys. listová nestačí... teraz som mu povedala,že mám kys.listovú, a že ok...
zbytočne prachy pýtajú navyše a potom sú deti väčšie z tých vitamínov vraj, čo aj môj malý je toho dôkazom 😀 😀