Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
Tak unavu pocitujem aj ja len ja zase dlho nespim. Skratka akosi nemozem. Zle mi je obcas este. Kedy mas termin?
@sunflower80 presne tak uz len kvoli temu drobcekovi 🙂 a este vecer niekedy taka ako keby nafuknuta som bola
@kattky to ja nie. Ja teraz skor zle spavam.
@sunflower80 tak ja vecer hned zaspim, ale v noci sa prehadzujem a tak o tej 5 rano uz som hore. ked pojdem na wecko a potom hned nezaspim, tak zacne mi byt zle na zaludku a potom cely den som ako keby s mechom buchnuta. Cez den by som si tiez lahla a podriemala, ale bojim sa ze potom v noci vobec nebudem spat.
To screeningove vysetrenie robia iba na urcitych ambulaciach ? Akedy a ide na prve ?
@marculik ja som zase pred 3 rokmi potratila a teraz som mesiac marodovala s krčnou. Chodila som na rehabilitácie a na koniec marodky som sa dozvedela, že som tehotná. Išla som do prace kde sa akurat robila 4zmenka. Bola som 2 dni na rannej a ked som na dalsi den mala ist na poobednu,tak skoncila som v nemocnici. Vravela som aj nadriadenemu ze som tehotna, ale on to mal akosi na haku. Kedze som zameestnana v zavode, mala som poziciu, kde som celu zmenu bola pod ultrazvukovym ziarenim cize asi to mi pomohlo do nemocnice. Kvoli tomu som asik aj 3 roky dozaadu potratila, lebo tehotne nemozuu byt na tej pozicii.
Dobre ránko mamičky ako sa máte? Ja som trošku naladená a neviem co preventívne aké čajíky a pod. Manžel šiel k lekárke pretože je na tom oveľa horšie ako ja a bude sa pýtať aj na mňa tak som zvedavá čo môžem :( včera som si bola pre výsledky na gynde z odberov z 10 týždňa tak sestrička vravela ze v poriadku🙂
Nemáte náhodou bolesti v oblasti vaječníka a krížov? Niekde som čítala že to sa panva roztahuje tak dúfam že to je len tým🙂
Prajem vám pekný dník
NACHLADENA
@lyly11 aj ja som zase chorá ☹ už druhýkrát, hned na začiatku tehu som mala úplne upchaté dutiny a teraz hrdlo....škrabe ma tam, a naťahuje ma z toho...v lekárni mi dala včera pastilky na cmúľanie len - Herbalmed...inak čajíčkujem.
Aj ja som stále smädná, ale z toho čaju mi je už poobede zle, čistá voda mi nechutí ☹
@1aduliatko1
@lyly11 baby pridavam sa k vam. Po atb na streptokoka som bola 3dni fit a zase som chora. Asi som tiez prechladla. V lekarni mi dali do nosa Physiomer a na cmulanie homeo Paragrippe, a inak cajikujem a medujem a citronujem.
@lyly11
@1aduliatko1
@sunflower80
taktiež sa pripíjam... rovnako ako sunflower čajíčkujem, medujem a citrónujem... nechala som sa nakaziť polovičke jeho "smrteľnou" chorobou - spolík, dúfam, že ostanem iba pri nádche a nezlomí ma teplota ako jeho...
Baby a aké čajíky pijete ? ja som to vysadila aj s kávou. Nechcem niečo pokaziť. Teda ste sa nakazili v nejakých centrách od druhých ludí. Ja chodím často von na prechádzky a týmto miestam, kde je veľa ľudí sa vyhýbam. Mám pohyb na čerstvom vzduchu, to stačí. Ale choroba sa mi vyhýba. Všimnite si, všade v autobuse, obchode sú ludia, ktorí kýchajú kašlú a nedajú si ani ruku na ústa. Ja spím aj 12 hodín a aj viac by som spala, postel mám najradšej 🙂
Poradte co na bolest hlavy ? ☹
@kitty18 tak namna aj ten spln posoby. Ja rozmyslam ci po novom roku pojst, alebo nie do prace. To uz budem v 4 mesiaci. Na zaciatku som bola v robote, ale zacala som spinit. V zavode kde robim pracuje 3500ludi a koluje tam kazdy mesiac pomaly zltacka cize aj ta kuchyna je tam riziko. Preto vzdy rozmyslam ci ist alebo nie, lebo doma sa nudim
@lucik284
@sunflower80
@1aduliatko1 ach žienky... Musíme to zvládnuť. Doktorka povedala manželovi že zázvor v 1 trimestri určite nie ( ale ten živý) sušený podľa mňa jeden hrnček denne možme a že vitamín C a paralen... Takže skoro nič. Nahrádzať ovocím a veeeeela čajickovat. Skóre uzdravenie mamičky dúfam že budeme fit čo najskôr.
@slimstar ja osobne pijem čaje rôzne, od ovocných cez bylinkové až po čierny/ten ale u mňa musí byť varený s nakrájaným jabĺčkom a musí v ňom byť kopec citrónu inak ho nevypijem už od malička/, raz za čas si dám kľudne aj kávu. Rozhodne som sa ale nenakazila niekde v centre tým sa ja vyhýbam ako sa len dá, ale bohužiaľ mhd sa nevyhnem keďže do práce musím cez celú Bratislavu. Ja ale zdroj nákazy poznám - polovička, padol v teplotách už cez víkend, bohužiaľ si to doniesol z práce, keďže pracuje s ľudmi. Spánok a čas na časté prechádzky Ti teda rozhodne závidím ja vstávam 5:30 ráno do práce, kedže teraz musím raňajkovať ešte pred ochodom z domu, domov prídem veľa krát až okolo 18-tej, niečo navarím, popracem po sebe, venujem sa trochu kocúrovi aby sa unavil a o pol desiatej padám do postele, kde čakám na polovičku kedy príde domov /raz sa dočkám, raz nie.../. O druhej idem na wc prvý krát a o pol štvrtej druhý krát...čiže čas na prechádzky mám len cez víkend...
@lyly11 no veru nič iné nám neostáva, len dúfať, že to rýchlo prejde. Ale inak ja si raz za čas dám aj zázvorový čaj, síce sa veľmi v prvom trimestri neodporúča, ale zároveň ho odporúčajú ako prevenciu proti rannej nevoľnosti - však aj tie lízatká v lekárni pre tehotné sú so zázvorom.. ale samozrejme netreba to preháňať...

@kattky ja mam tiez stale nechut a sem tam,ze jeeej to by som si dala, ale inak nic. Vsetko jem len z povinnosti