Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@juliane126 hehe, okej mozno ti bude pozerat NB a NT v dalsej poradni v 16tt. Aj tak sa da 🙂
@kattky ako pisali dievcata mali by ti vzdy merat tlak,vahu bud povedat alebo zvazit a ostatne vysetrenia..mne tiez brali krv vcera len prvykrat ale doniesla som aj moc kde sestricka hned pichla taky papierik na zistenie tych bielkovin,cukru a podobne..potom som sono mala a o mesiac zas mam prist na lacno a tiez moc doniest a sono bude..co sa tyka toho zubara tak mi povedali ze staci mat od neho do porodu potvrdenie ze nemam nejaky zapal v ustach alebo tak takze nemusi to byt hned..
@nenuska25 a čo napríklad ja a rozbor moču a krvi u gynekológa, keď kvôli už pred tehu stanovenej diagnoze inzulínova rezistencia chodím každé dva týždne na diabetológiu? Jasné sú veci, čo musí kontrolovať gynekológ ale cukor u mňa už definitívne kontroluje diabetológ spolu s váhou a tlakom, mení sa tým niečo u gynekológa, teda okrem toho, že mi nesmie robiť ten glukózový test /samozrejme gynekológ o tejto diagnóze aj o pravidelných kontrolách vie/
Dievcata ja mam julovciatko 2016 a mam v zivej pamati, ze som mala krasne minulorocne Vianoce kvoli brusku, aj vam prajem stastne a vesele, nech sa vam vsetkym narodia zdrave, krasne babatka 🙂
Ahojte tak aj ja sa pridávam som momentálne 9tt+3dni........termín podľa poslednej menštruácie vychádza na 9. júla no doktor povedal, že možno o týždeň dva neskôr, v januári vraj upresní 🙂 s priateľom sme šťastní ako blchy z malej bublinky 🙂 🙂
@nenuska25 ani mne EKG vôbec nerobili
@vierkadominik1 aj ja to beriem ale už mi je lepšie už má neboli tak brucho,podľa mna asi sa rozširuje bruško a preto boli má aj občas pupok aj má svrbí brucho.
@vivilu my sme 11tt
@gabrielenka hmm pises že si v 9tt+3 dni a termin mas mat 9.jula dwjak mi to nevichadza kedze ja som dnes v 11tt a termin mam 11.jula
@ludinalm pri synovy som mala tiež tak MS poslednú októbri 20teho termín mi dali že 1agusta koncom júla porodila som 16jula mal 4,250kg 53 cm podľa mna už podľa váhy som ho presťahovala zlý dátum minukazoval ultrazvuk.Mala som staršieho lekára ten mi vravel moja zlata ti porodis do 10jula.ja som musela septembri byt tehotná mala som ešte aj MS '.Kazda žena na to inak ale v našej rodine babka prú chlapcov mala MS a privduevcatach meškali jej a cely čas mala prehánky tak už vedela že ti bude dievča )))je my smiesno keď mi baba vravela svoje skúsenosti po 8detoch.Boze ja vy som sa zbláznila toľko rodiť je umenie))))))))
@lilianna1xs ja som mala naposledy MS teda 22.10.16, kedze mam pravidelny cyklus a meskalo mi to hned som robila test 24.10 kedy sa ukazal iba taky duch druhej ciarocky na teste...hned nato som sla 27.10 ku doktorovi kde na uktrazvuku videl len nejaku malinku bodku...zobral mi krv hned v ten den ale vysli len zvysene hodnoty HCG ale nie 100% potvrdzujuce, preto som sla na krv este raz 1.11 a uz to bolo stopercentne potvrdene, dva tyzdne potom som bola na dalsom ultrazvuku kde uz bilo srdiecko v tej mini bodocke...doktor povedal, ze dalsi termin na ultrazvuk mam az 13.1.2016 kedy mi da aj tehotensku knizku a urci aj termin porodu podla velkosti plodu, takze termin 29.7.2016 sopm si vypocitala sama podla kalkulacky na internete...sama pocitam, ze som momentalne v 9 tyzdni, napinanie na vracanie mam pocas celého dna a prsia ma neskutocne bolia, k tomu ma chyta nejaka depka z toho vsetkeho...aaaaach
@vierkadominik1 podla poslednej Menstruacie to malo byt 9.jula, lenze nakolko mam stasne dlhy cyklus bolo mi povedane ze to moze byt aj dva tyzdne potom (tak som to aj napisala) Takze neviem necham sa prekvapit v januari co mi povedia.
@gabrielenka ahoj, ty musis mat teda riadne dlhe cykly. Ja mam temin 8.7. A som 12 +4. Takze mi to vychadza ze si mala ovulaciu o 3 tyzdne neskor ako ja ( -+5 dni), mozno i 33. den cyklu. Plus aspon 10 dni lutealnej fazy, ale zvacsa 12. Kedy presne si mala poslednu m. 2.10.? A ake dlhe mas cykly? Ovulaciu asi nemas uprostred cyklu, preto ti mozu vychadzat tie velke odchylky.
@juliane126 Ano posledna menstruacia bola 2.10. Cyklus som v najlepsom pripade mala35 dnovi niekedy az skoro 48 dnovi. Sesricka tiez povedala ze to bude este zaujimave nakolko neviem kedy som mala ovulaciu a neviem kedy som ostala tehu.
Ahojte, tak uz mam poradnu zasebou. Vsetko je v poriadku. Som 12tt+1 podla USG. Malicke je 56,1mm velke a veeelmi aktivme 😀 Odbery mi budu robit az 18.1. a vtedy dostanem aj teh.knizku. Mam len trocha vyssi tlak preto mi dal magne b6.

@kattky tak nechcem ta strasit, ale nerozumiem preco ti neurobili krvne odbery.....som tiez zdravotacka, takze ma to udivuje este viac, nakolko predsa musia vediet uz na zaciatku tehotenstva krvny obraz, dalej vysetrit hormony stitnej zlazy, biochemia (tam je cukor, cholesteroly a dalsie pecenove enzymy). Okrem toho sa robi samozrejme vysetrenie moc. sedimentu na zistenie pritomnosti bielkovin, pripadne bakterii. Na zaciatku tehotnosti by sa mala robit aj cytologia. Toto vsetko ti mali robit uz okolo 6 - 8 tt. Vtedy sa zistuju pripadne odchylky od normy, aby sa mohla zahajit nejaka liecba, ak je to potrebne, pretoze v tomto obdobi je embryo najzranitelnejsie....
Dalej ti mali okolo 12 tyzdna nasledne brat krv, nie nalacno, tu sa testuju len urcite parametre, ktore sa potom doplnia dalsim odberom krvi (tiez nie je potreba nalacno) okolo 16 tt . Vola sa to kombinovany skrining, kde ti vypocitaju riziko urcitych vrodenych vyvinovych chyb plodu. (samozrejme doplneny v 12tt ultrazvukom, kde gynekolog urcuje dlzku CRL - velkost plodu, NT -sijove prejasnenie + pritomnost NB - nosovej kosticky dietatka)
O krvnom tlaku ani nehovorim. Ten ti musi sestricka meriat kazdu navstevu, t.j. kazde 3-4 tyzdne aj s meranim vahy a na kazdu jednu poradnu by si mala nosit aj moc - nie je potreba sterilny do laboratoria ale v takej vacsej nadobke co ti da sestricka - to ona len orientacne vysetri takym papierikom kde sa zistuje pritomnost bielkovin , glukozy a inych parametrov.
Okrem toho, v prvom trimestri by si mala absolvovat EKG, ja som ho mala minuly tyzden, treba aby ti sestricka dala vymenny listok a spravi ti ho bud tvoj vseobecny lekar alebo internista. Treba aj popis. Dalej treba navstivit aj zubara v naslednom case, tiez by ti sestricka na gynekologii mala dat vymenny listok.
Nechcem ta strasit, ale toto su zakladne vysetrenia, ktore ti musi gynekolog zo zakona zabezpecit v ramci poradne v tehotnosti.
Takze, na tvojom mieste by som si s nim zajtra sadla a porozpravala sa o vsetkych vysetreniach, ktore som ti popisala... daj vediet
Drzim palce!