icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

embabuli
31. okt 2010

@miskadusko mne vychadza termin na 5.7., to mam tiez narodeniny, sice 31 ale sme na tom podobne ..bude snad velka oslava 😀

embabuli
31. okt 2010

@diorka fuh diorka ja mam za sebou potraty dva a uz som aj vzdala nadeje..teraz fakt jak na spendlikoch ci sa to konecne podari..hlavne tento kriticky 6 tt 😒

embabuli
31. okt 2010

@matja ved si skus zajtra testik, mozno uz bude vidno daco 😉

matja
31. okt 2010

@diorka - aj ja ešte dojčím. Tvojej malej vitamínmi určite neublížiš, jedno, či budeš brať Calibrum mami alebo babyplan. Skôr by som sa rozhodla pre tie vitamíny, ktoré sú potrebné pre bábo v brušku - čiže v tomto prípade pre babyplan...

Podľa mňa je v tomto štádiu najdôležitejšia kys. listová. Aj kvôli tomu som sa rozhodla zatiaľ iba pre Acidofolan.

matja
31. okt 2010

@embabuli - test nebudem robiť vôbec, už som sa totiž presvedčila, že to je zbytočné. Meriam si bazálku a to je spoľahlivejšie ako test a navyše je zadarmo 😀 Samozrejme, že mám nutkanie, ale už som sa rozhodla, že nekúpim už ani jeden test 🙂

embabuli
31. okt 2010

@matja ja mam testiky rada, lebo je vidno aspon ze ciarka silneje, ale teraz uz aj tak najradsej rovno lekarovi, som konecne nasla paradneho starostliveho 😉

matja
31. okt 2010

@embabuli - prajem ti, nech to tentoraz dotiahneš do šťastného konca 😉
A samozrejme aj všetkým júlovkám 🙂
Potom dám vedieť, či sa k vám pridávam alebo snažilkujeme ďalej 🙂

zdenush88
1. nov 2010

@rianka7 blahozelam..´=) a nie nie je to neskoro, asi to tak robia, kamoska bola na usg v 5 tt na zaciatku oktobra a znovu ju objednala o mesiac... takze asi je to klasicky postup 🙂

@dandeska fuuha ja som trochu sokovana, ale je fakt pravda ze skoro kazda co je UK tehotna sa stazovala na ich starostlivost, ze na to ze je to vspela krajina, tak to beru dako na lahku váhu.... 😒
@miskadusko no ja som od augusta brala kyselinu listovu ale tak nepravidelne a posledne 2-3 tyzdne uz riadne poctivo a potom som si este kupila calibrum baby plan... no len som zvedava ci mi este doktorka nepredpise nieco ine a tak... 😉
@embabuli drzim ti palce, nech ti to tentoraz uz vyjde! 🙂
@matja tak ja verim ze o 3 dni to budes mat na 100% potvrdene! 🙂

zdenush88
1. nov 2010

...a este jedna vec... vcera vecer sme s kamaratmi isli hrat bowling.... ja som si to najprv dako neuvedomila, nechcela som vsak pred nimi nic vraviet, ze som tehu, tak som sa snazila hadzat s tmi najlahsimi gulami a teda az tak sa do toho nevzivat (nejake prudke pohyby a tak)..... ale asi to nebol dobry napad ist hrat bowling, ze?? 😒 sakra ono je to tehu fakt riadne obmedzujuce... ale nádheré 😀

..a teda vecer ma nenormalne boleli križe, a ked som isla v noci na WC tak som myslela ze ani nedoidem od bolesti....nastastie mi to preslo....

Inak ma tesi, ze mi zatial nie je zle, ale som z toho prekvapena.... lebo mne bolo nenormalne zle od prve dna po ovulke, ma nadrapovalo, palila ma záha a teraz mi je OK... som zvedava ci to tak zostane alebo sa mi to vsetko vrati... 😉

dandeska
1. nov 2010

@matja Tak vela stastia, nech si tu s nami cim skor 😉

@zdenush88 Dobre ranko 🙂 pozeram, ze nie som dnes prva 🙂 Inak presne je to tak ako hovoris, beru to na lahku vahu. Ta moja midwife sa ma minule tehotenstvo pytala, ze co si myslim, kde sa staraju lepsie o tehotne mamicky, ci tu v UK, ci doma na Sr. Ked som jej povedala, co si myslim, strasne sa nastvala a zacala to tu branit, som si pripadala ako by som zrazu bojovala s celou UK 😀 teraz musim prist na to, ako ju taktne vymenit za nejaku inu midwife lebo, co som sa bavila s kamoskami tu ony taketo probelmi nemali...tak neviem, mozno je len v nej chyba. No ale zase musim povedat, ze co sa tyka samotneho porodu(za sa tych okolnosti ako som mala ja) su uzasny. Mozno najlepsie by bolo to nejako pokombinovat 😝 ist domov na tu tehu starostlivost a prist porodit sem 😀 Len to ma maly hacik, ze by som asi umrela od hladu, bez roboty na Sr 😵

embabuli
1. nov 2010

@zdenush88 dakujem zdenush 🙂
inak s tymi krizami mam problem aj ja, vacsinou pomoze ked si na chvilu lahnem, co sa samozrejme vzdy neda 😒
a ani vlastne neviem ci na to nejake tabletky prosti bolesti mozem teraz, sa asi spytam lekara..

rianka7
1. nov 2010

dakujem vam za rady 😉 asi doberiem tu kyselinu, co mi ostala a potom budem brat len calibrum, ked tiez vravite, ze to postacuje. zatial sa citim v pohode, len vecer si nemozem najst spravnu polohu ako zaspat, mam taky zvlastny pocit 🙂

zdenush88
1. nov 2010

@dandeska no a to sa ti neda mu midwife ci co vmenit? musis ist zase naspat k tej istej? a inakto ti verim ze teda co sa tyka uz toho samotneho "prodktu" 🙂 tak na slovensku je vacsinou dost na prd starostlivost.... a urcite ja vybavenost nemocnic a izieb....a v prvomrade pristup lekarov.. uz teraz sa bojim, ako ma budu komentovat, kedze zacinam tehu na trochu vyssej vahe ako by sa patrilo, od puberty som baculka a po vysadeni antikoncepcie som este pribrala a to aj sportujem a tak no mam z toho mindraky a bojim sa co budu vraviet... ☹ co uz budem tu musiet dako vdrzat alebo co... jedine co ma tesi ze moja svagrina je manazerka v nemocnici kde budem chodit a aj rodit tak hadam budu milsi... 🙂

zdenush88
1. nov 2010

@embabuli no asi nam neostava nic ine len tie bolesti krizov dako pretrpiet.... 😒 vsak nakonci toho vsetkeho nas caka nás vytužený drobček. 🙂

embabuli
1. nov 2010

@zdenush88 ale jasne, pretrpim secko na svete rada, len nech to dobre dopadne 🙂
inak som jak blazon, tycinku s dvomi ciarkami nosim stale za sebou a tajne na nu v praci kukam kazdu chvilku ..
ale inak, sa citm akoby som mala spavu nemoc, strasne unavena..
a tiez vobec nemam chut jest, respektive zjedla by somd aco, ale neviem co, vzdy si nieco vymyslim, priatel rychlo zozenie, prinesie..ja si dam dva hlty a potom s BLE odhodim prec ze uz nemozem..
sa mi nechce nutit do jedla, tak snad to tie vitaminky vykompenzuju..

zdenush88
1. nov 2010

@embabuli no ja tiez nejak tak, ze jem len ked musim a som velmi hladna, lebo inak zle nedobre.,.lenze mneuz ranne nevolnosti presli skor na vecerne ale zatial to nie je nic hrozne.... akurat si pochutnavam na ranajkach mnam... 🙂 ja som minul tyzden si musela ist kazd den po praci lahnut tak na dve hodky pospat taka som bola unavena, a to som este ani nemala potvrdene ze som tehu... 🙂 teda test boli najprv negativne az vo stvrtok sa ukazal pozitivny...a to je nic, ze ty mas pri sebe tens dvomi ciarkami... 🙂 ja si pre istotu rano ked vstanem idem vzd ocikat jeden test a potom sa vytesujem, ze su tam tie dve ciarky stale... 🙂 😀 😀 toje hadam este vacsie blaznovstvo... 🙂
juuj ved len to nech to dobre dopadne...musi!! 🙂 lebo sa tu vytesujeme, snivame, ja uz vecick obzeram a pritom este nie je nic iste... ach.nech uz je aspon januar! 🙂

embabuli
1. nov 2010

@zdenush88
no ved! nech uz aspon ten prvy trimester za sebou!
a to ze si davas kazdy den testik, parada, si fakt dobra 😀 tiez by som si, len nemam moc peniazky na testy furt..

mne pomaha si tu s vami pisat, este to nechcem nikomu povedat, tento rok masaker, stratila som pracu, rozvod po desiatich rokoch, zdravotne problemy..ochrnula som z vycerpania pred par mesiacmi, teraz skoro bez penazi, byvam u priatela a neviem ani co dalej..
ale skusam pozitivne mysliet..a priatel je super tesi sa..a zavidi mi ze mozem kecat na forach, ze aj on chce nejake chlapske nech sa moze `vyliat`z pocitov 🙂

zdenush88
1. nov 2010

@embabuli no to mi je luto, ze si tolko zleho tento rok zazila...ale aspon toto je take pozitivne a myslim, ze budes stastna...a keed bude priatel stat pri tebe tak o to je to lepsie.... 🙂 urcite to zvladnete, budem ti drzat palce! 🙂
mna ten moj vcera trochu sklamal, lebo ked som mu to vo stvrtok oznamila tak sa tesil, vsak sme to planovali a aj chceli...a vcera ostal taky, ze sa zlakol, co bude ako bude, ze je to velka zodpovednost..trochu som sa na neho nahnevala, lebo fakt, ekby sa to stalo nahodou tak chapem jeho obavy, ale kedze sme to obala chceli a on to chcel uz ovela skor, ja som cakala kvoli skole a nakoniec mi povie toto? potom siel k rodicom a ti ho nastatsie vhresili, ze nech neblazni ze je to uzasne mat dieta, tak sa ako tak ukludnil. Tak ako ani mne neni vsetko jedno, teraz je doba zla, clovek nevie co bude zajtra nie to o rok, ale verim, ze to zvladneme. a on je trdielko taky, on si potrebuje na zmeny a nove veci zvknuty a potom je uz dobre a je rad... len ja som sa nemala komu vykecat ked mi topovedal, lebo nasim sme to este nevraveli, tak aspon takto tu... 🙂
...a veru treba hlavne MYSLIET POZITIVNE... ja sa toho drzim cely zivot a zatial mi to vychadza... 😀

dandeska
1. nov 2010

@zdenush88
@embabuli
No super baby tesim sa z vas 😅 , ze nie som jedina, co takto vystraja s tymi testikmi. Ja som najprv mala // o 2 dni som si urobila dalsi a o dva dni dalsi a potom som si urobila digi, ktory mi ukazal aj v ktorom tyzdni som a ten som uz stihla zopakovat 3x, tak sa tesim z toho ako to na tom teste pekne postupuje. 🙂
Minuly tyzden som bola zaspata princezna 😵 , kde ma polozili, tam som zaspala 😔 , nastastie som mala tyzden dovolenky a mohla som sa dosytosti vyhajat. Teraz mam opacny problem, ze neviem vecer zaspat az niekedy okolo polnoci a rano ma postel vyhodi uz o 6.30 😠 ( za normalnych okolnosti, ked nemusim vstavat, spim aj do 10 😀 )
No a presne s tym jedlom ako hovorite, Stale by som nieco jedla len neviem co a ked si nieco konecne vyberiem, priatel mi to donesie, tak si 3x kusnem a odlozim 😖 Napriklad vcera som si objednala 2 chlebiky s vajickovou pomazankou 😝 , moj drahy mi ich doniesol okolo 11tej a este o 5tej som dojedala. Potm ked sa konecne odlepim od konika a mam nieco urobit, kruti sa mi hlava a je mi na odpadnutie. Tiez papam vitaminy a dufam, ze mi to, co nejem vynahradia. Ale toto je este ten lepsi pripad v mojom pripade. Minule, ked som bola tehu som mala polnocne zachvaty hladu 😀

zdenush88
1. nov 2010

@dandeska inak to s tm spankom amma aj ja..minul tyzden som bola zaspata a tento tzden mam energie na rozdavanie... 🙂

embabuli
1. nov 2010

@zdenush88 chlapi su trdla v tomto! ten moj si tusim zas neuvedomuje jaka je to az zodpovednost..neviem, podla mna to s kazdym hodne zamava, ten moj skoro v to rano co som mu to povedala havaroval, lebo hned pocital kedy sa to narodi..a tak 🙂
len nech nas pekne posluchaju, my si to vsetko odtrpime 😉

@dandeska s tym spankom je to haluz, ja by som spala furt, a to mam tolko prace teraz a stresu..lebo mam firmu, no nic, som sa rozhodla, ze babo je prednejsie, ked tak to zrusim, sice budem skoro bez peniazkov, ale aspon budeme zdravi 🙂

dandeska
1. nov 2010

@embabuli to ma mrzi, ze tento rok tak blbo vypalil pre teba. Asi je to nejaky blby rok, kazdy mame taky v zivote. Ale hlavu hore, nakoniec vidis, ze aj nieco pozitivne sa stalo a ked mas milujuceho partnera, co sa stara, zaujima ako sa citis a pomaha, da sa vsetko zvladnut. A veru mysli pozitivne aj ja si to hovorim za kazdym ked ma nieco zaboly a zlaknem sa. My sme prisli minuly rok v decembri 21ho o nasu malu Amy, ked som bola v 32tt. Vianoce a Novy rok sme preplakali a myslime na nu stale. Teraz okoby zazrakom sa nam podarilo vyrobit babedo na druhu supu a ja sa kazdy den trasiem, ze co bude. Ani si to nechcem nejako pripustit, ze je to ozaj pravda, ked do 3 mesiaca je to tak rizikove.
@zdenush88 najradsej by som zaspala na 3 mesiace minimalne a zobudila sa az v bezpecnom obdoby tehotenstva(ked take vobc existuje 😒 )
Ale netreba sa stresovat, treba sa vela smiat a uzivat si to, na zle nemysliet, ved co sa ma stat sa stane aj bez nasho strachovania a nic na tom nezmenime tak ci onak.

dandeska
1. nov 2010

@embabuli Hlavne sa nestresuj, ved ked neide o zivot ide o h...o. Hlavne nech ste s babom v klude 🙂 Nikto a nic za to nestoji. Ked ti teraz takto, mozno na bud tyzden budes ako my 😀

embabuli
1. nov 2010

@dandeska to si neviem ani predstavit, preboha stratit babo v 32tt po vsetkych uz utrapach jaj ☹
mne stacilo potratit v 6tt aj tak som z toho bola mimo 😒
ale nic, povedala som si ze na tretikrat to uz vyjst musi a basta! 😉

embabuli
1. nov 2010

a inak, ja chodim snad kazdych 5 minut na zachod! uz ma to stve! hlavne ked vecer zaspavam a zas musim! 😠

dandeska
1. nov 2010

@embabuli No ani si to nepredstavuj, je to hroza, sama sa cudujem, ze som este tu, ja som v tom momente chcela zomriet..... Zase moja mamka potratila asi 6x do 3 mesiacov.....nic take ani nic podobne sa nam teraz uz nestane a tak to bude a hotovo! 😉

embabuli
1. nov 2010

@dandeska presne tak! to uz by bolo na jedneho cloveka fakt moc...
fuh nechcela som sa zacat tesit preistotu...ale tesim sa strasneeee na babo 😀

zdenush88
1. nov 2010

@dandeska veru prespat aspon prve tri mesiace a potom uz bude ako tak OK... 🙂 🙂 to chceme tak vela? 😀
@embabuli dufam, ze tentoraz sa nam vyhne vsetko zle, a nase bábätká sa narodia tak ako máme teraz naplánované a hlavne zdravé! 🙂 preto musime byt my maminky silne, davat na seba pozor!

....a toto forum je fakt super.... 🙂 kedze to este nikomu nehovorim, aspon sa mozem vykecat zo svojich pocitov.... 🙂

embabuli
1. nov 2010

@zdenush88 pravda ze super forum, lebo aj tak nikto nechape jak nam sibe, moj priatel tiez kruti co je to za zmenu, emociami to so mnou len tak slaha 🙂
ja som teraz nasilu natlacila aspon kusok chleba s maslom, inak nemozem jest nic 😒
akurat pomarancoveho dzusu by som vypila aj cisternu 🙂

maxiberuska
1. nov 2010

caute baby 😉